Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2006-коментари

За кого бихте гласували на президентските избори 2006 69 гласували потребители

1. 1. За кого бихте гласували на президентските избори 2006

• Бойко Борисов
      21%
      9
    • Георги Първанов
      52%
      22
    • Петър Стоянов
      11%
      5
    • Друг(моля посочете)
      14%
      6

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

...Според мен трябва да се направят някакви вътрешни(в десницата) предварителни избори ...

Ами май това е изходът, пък вече го правиха веднъж, макар и при други условия. Хм, то пък един изход...

• Отговори 63
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Ами за да няма спор,така мисля е най-честно.Къде ли няма десница отдавна пък те се цепят още.

• 3 седмици по-късно...

Мисля,че трябва да изберат някои,който не е посочен тук,въпреки,че избрах Бойко Борисов.

Аз бих гласувал за Гергана Грънчарова защото е всичко което искам от президента ни. Длъжнастта президент е представителна, а никой неможе да ни представи по-добре от една интелигентна, добре-изглеждаща и умна жена.

Бойко Борисов е съвсем друг типаж >> пич на действието, а какво действие като президент :clap: ?, а и липсата на какъвто и да е финес/подхвърляне на папки като халваджийски тефтери на официални срещи/ и тази природна грубоватост която има определено не ми пасват много за президент.

Петър Стоянов става за президент >> нагъл, амбициозен, устат, нахален изобщо страхотни политически черти белязващи пътя му към успеха, но сао ако го нямаше онзи момент с компромата/няма значение доколко е бил истина/, имаме си Конституция и ако един президент не я спазва кой тогава?

Георги Първанов >> има някои качества които го доближават до държавника, ама тая сивота, скука, липса на агресивност, примиренческата физиономия изобщо характера му и излъчването >> на лелка от социализма някак ме отблъскват.

>>

Доста глупав начин на мсилене (без да се обиждаме). Как може да отидеш на избори и да пуснеш празна бюлетина? Това е най-глупавото решение. И защо отиваш след като празната бюлетина се счита за невалидна. По-добре изобщо да не ходиш. И какъв е толкова проблема да си избереш един кандидат, за който да пуснеш една бюлетинка, който и да било. Това е важно, да прецениш кой е най-удачния вариант според теб. Много е лесно да не глсуваш, а после да плюеш и роптаеш срещу управниците при положение, че дори не си глсавул.

Знам, че не е много умно да се пускат празни бюлетини.Но както казах не разбирам нищо от политика.При това положение как да направя моя избор за президент, и от къде мога да знам че това ще е най- удачния.Не "плюя и роптая" срещу правителството, но досега се изредиха толкова различни, които не направиха нищо съществено.Предполагам, че вършат нещо полезно.Но от моя гледна точка живота ми по никакъв начин не се е променил.Както вече споменах не съм наясно с политиката, затова и не взимам участие в нея.Ако се беше променил коренно живота ми(към по-добро), при някое правителство, или президент тогава избора би бил лесен.Ама при това положение как да избера и за кого да гласувам?

• Автор
dragozow, изглежда доста си прибързал с тази анкета!

Не,тя просто беше базирана на евентуалните претенденти.Като са ясни окончателните кандидати(още е рано) ще направим нова тема и анкета.Сега дори и да се направи със сигурност ще има промени пак преди официалната предизборна кампания.

Аз бих гласувал за Буратино Кошлуков - идеален е за тази безсмислена позиция... много приказва, нищо не върши и изглежда убедителен... Дано се сети някой да го издигне...

Днес опозицията, т.е. синьоориентираната се консолидира (?) около кандидатурата на Неделчо Беронов - това го чух по новините на "Хоризонт". Остава все още валидна проектокандидатурата на г-жа Мозер, но едва ли някой ще я вземе на сериозно - дъщерята на земеделския лидер така и не стана земеделски лидер, а и има уникалната способност да "поизчезва" по време на сериозни дебати и т.н. Може и да е съвпадение, разбира се, ама май броят им стана подозрително голям. :yanim:

Самият кандидат Беронов не е присъствал на срещата, защото бил зает да отговаря на въпроси, но за съжаление не разбрах чии.

Всъщност, не мисля, че dragozow е избързал с анкетата, тъкмо навременна е и май предстои да става по-парлива.

Всъщност, не мисля, че dragozow е избързал с анкетата, тъкмо навременна е и май предстои да става по-парлива.
Темата незнам дали ще става парлива, но анкетата не е на място. От трите посочени имена две може изобщо да не участват в надпреварата (Бойко Борисов и Петър Стоянов). Това най-малкото я прави безсмислена. За мен лично е повече от ясно, че Георги Първанов ще спечели отново.

..тя просто беше базирана на евентуалните претенденти.Като са ясни окончателните кандидати(още е рано) ще направим нова тема и анкета...
Защо трябва да се прави нова тема? Неможеш ли да махнеш тази анкета и "когато му дойде времето" да сложиш нова с окончателните кандидати?
  • Автор
Темата незнам дали ще става парлива, но анкетата не е на място. От трите посочени имена две може изобщо да не участват в надпреварата (Бойко Борисов и Петър Стоянов). Това най-малкото я прави безсмислена. За мен лично е повече от ясно, че Георги Първанов ще спечели отново.

Защо трябва да се прави нова тема? Неможеш ли да махнеш тази анкета и "когато му дойде времето" да сложиш нова с окончателните кандидати?

Мисля че не,някой да ме поправи ако греша.

Темата е "За кого бихте гласували на президентските избори 2006" а не за кого точно, въпроса си е принципен, много важно дали ще се явят или не, смятам за абсолютно безсмислени коментари от рода на да се махне анкетата, и промяна в темата, ако на някой не му се иска да е тази да си направи друга или да не я чете, но толкова много приказки/включвам и моя пост :yanim:/ извън темата са си чист спам

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Изборите - рекордно тъпи

Мартин Карбовски

29110112.jpg

Централен всекидневник публикува такова подобно заглавие - изборите рекордно скъпи. Още повече се оскъпяват едни избори, когато не ни се предлага избор, фаворитът не може да сгреши с такива съперници, а избирателите вече приемат Първанов като Тодор Живков - той просто е добър човек от народа и си е наш - гениалната пернишка стратегия, която преди беше правешка. Слава Богу, Първанов е по-млад и по-красив от Тато - така иконата на водача, който се грижи за народа (?!) е още по-примамлива.

Червените избиратели, особено старите хора, са убедени, че животът се подобрява благодарение на Първанов. Неубедителният брой десни избиратели, минали към аурата на генерал Борисов, пък са убедени, че нещата се случват добре и въпреки Първанов, и въпреки тройната коалиция. Всъщност никой не се обединява пред факта, че все пак нещата у нас вървят на добре (за някого). По скоро, ако чуете в ефира гласа на народа, ще чуете това, което се говореше и през 1990-а. Червените са шибани крадци и мошеници, викат едните, а другите викат - нещата са добре, бе, пенсията ин се увеличи с 4 лева, грижат се за нас. Нацията е забакнала в онзи период на противопоставяне и няма личност, която да я извади от този неинтелигентен ступор. А от този ступор печели Първанов - първият визуално добре изглеждащ държавен мъж и политик, който не прави груби грешки (ами сравнете Първанов с Желю Желев или Петър Младенов - Първанов изглежда като американски сенатор пред тях, хубавец и първенец в категория "умен за бабите").

Какво му се противопоставя? - достолепен, лошо говорещ старец с незапомнящо се излъчване и общи фрази, които в устата на Първанов стоят така, сякаш наистина казва нещо.

Беронов е предизвестена смърт - ако той не беше приятел на Иван Костов, реално той би се причислил към електората на БСП и Първанов - по възраст, начин на мислене и говорене. Не можеш да биеш Първанов с претендент, който сякаш е изваден от неговия електорат, край на споровете. И дали някой си е мислел обратното?!

На този фон чакаме какво ще каже Бойко. Обаче вместо Бойко от негово име започнаха да говорят някакви земеделци - ту Мозер, ту Пинчев. Бойко не иска да направи изборите интересни - той си е наумил да участва във филма в следващата серия. Без Бойко изборите не са драма, не са екшън - те са като игрален филм, правен от БНТ - протяжни сцени с неговорещи герои в тях. Рекордно тъпо.

Тази рекордна тъпота означава две взаимно изключващи се неща - първо, че нацията харесва живота си и иска да продължи по същия начин - кротко, като нация в пенсия, която няма закъде да бърза. Или означава нещо още по-лошо - неспособността на българската нация да произвежда опозиция. Радвайте се десни - имате достоен и хитър противник и ако е вярно, че човек е толкова голям, колкото са големи враговете му, то следваше битката да е интересна. Но сега, където и да се огледа човек, вижда само жертви на Първанов - опозиционни жертви на Първанов с нулев шанс за битка, та камо ли за победа. Ние сме най-виктимизираните хора на континента - нация от жертви, които произвеждат и тачат поробителите си (опонентите), после дълго не могат да им се опълчат, защото нямали подходяща кандидатура. Нямаме сериозна политическа игра и от това ще загуби и печелившият кандидат - рано или късно липсата на опонент ще накара Първанов да сгреши. И тогава ще дойде Бойко. Огромна част от електората вече е склонна да гласува за човек в пагони, само и само старата политическа класа да си тръгне неохотно. Ще се видим в следващата серия - това, което идва през октомври, дори няма да произведе новини.

Източник:

novinarGlava.gif

• 1 месец по-късно...

Според законите на страната и съгласно указанията на Централната избирателна комисия на Република България, днес 21.10.2006 година (събота) е ден за размисъл. Ден, в който всеки трябва да помисли за последно преди да гласува или да не гласува. Ден, в който предизборната агитация и публични коментари са забранени. След събеседване с модераторския екип решихме:

-Считано от 0.00 часа на 21.10.2006 година, всички теми, в които се коментират изборите, ще бъдат затворени, за да спазим законовите разпоредби. Всяка новоотворена или съществуваща тема, в която се съдържа пряка или непряка агитация за който и да е от кандидатите за президент, също ще бъде затваряна. Темите ще бъдат отворени отново в 20:00 часа на 22.10.2006 година(неделя).

Нека всеки размисли трезво за кого да даде гласа си!

„ЗАКОН ЗА ИЗБИРАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА

Заключителни разпоредби

§ 2. (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2001 г., в сила от 18.09.2001 г.) По неуредените в този закон въпроси се прилагат съответните разпоредби на Закона за избиране на народни представители.”

„ЗАКОН ЗА ИЗБИРАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Чл. 59. (1) Не се допуска предизборна агитация от 24 часа преди изборния ден до 20,00 часа в изборния ден.”

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.