Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предоставяне на телефон с намаление преди подписване на Договор с Mtel !

Featured Replies

Днес съм се договорил с офис на Mtel да ми дадат копие от Предварителния договор

който ми предстои да подпиша с тях, за да мога да го прегледам подробно в къщи на спокойствие !.

От миналата година съм техен клиент и ползувам Цифрова телевизия и Интернет при тях !

Сега ми предложиха изгодна оферта, като към пакета който ползувам при тях  

в момента да присъединят и мобилния ми телефон !

Изгодното предложение се състои в това че към тази двугодишна оферта ми дават телефон

SONY XPERIA M4 AQUA за 30 лева еднократно заплащане /без вноски и принадлежаща към него отделна SIM Card/ !

При направената от мен справка в Интернет установих че същият телефон на пазара струва 360 лева !

Тъй като Договора на моя GSM към VIVACOM ми изтича след по-малко от месец, прехвърлянето на

номера ми към Mtel стана в рамките на денонощие и още в петък /миналата седмица/,

телефона ми работи вече в мрежата на Mtel при положение че още . . . не съм подписал нищо с тях !?

Уговорката ни е днес да си платя и взема апарата от офиса на Mtel и да си взема копие от предварителния Договор

с тях, след което трябва до утре или да им го подпиша или да се откажа от него ! 

За мен не е редно и рисковано да взема този телефон от тях ПРЕДВАРИТЕЛНО и то преди да подпиша с Mtel официалния си договор ! 

Защото ако нещо не ми хареса в него и им го върна, след това може би ще ме накарат да им заплатя цялата разлика  от 330 лева

/360-30=330 лева/ от пазарната стойност на телефона, който съм взел от офиса им преди да подпиша Договора си с тях ! 

Бих бил благодарен ако някой с опит от вас при подписването на подобен род Договори ме насочи как да постъпя в случая . . .

Редактирано от Optium (преглед на промените)

• Автор
на 21.08.2017 г. в 12:34, Емил Костов написа:

Ти вече си подписал договора и отново ще омажеш нещата. 

И на вас не са ви много ясни нещата, 

защото когато подписваш анекс към стар Договор, същия се "занулира" от датата

на подписването на новия Договор !

Двугодишният срок на задълженията ти започват да текат от датата на подписване на новия Договор,

като в последния се правят нужните допълнителни корекции / за които е редно вече да си отваряш очите/ !

Жалкото в случая че върху същата тази моя публикувана тема в BG-MAMA вчера, получих няколко задоволителни

и качествени отговори от жени-домакини, докато тук на "прехвалената череша"  . . . пълно мълчание и некомпетентност !

Наложи се днес следобед да обиколя няколко офиса на Mtel за да събера някаква основна информация и да ги убедя

да ми направят и дадат предварителен Договор :

Noviyat_mi_dogovor_km_Mtel_~0.jpg 

Редактирано от Optium
корекция на текст ! (преглед на промените)

Ще се радвам нещата да не са ми ясни, но ти си човека с проблемите.  Много ми е интересно след като си прехвърляш номер от Виваком към МТЕЛ и вече говориш в тяхната мрежа и ти дават телефон ти не си подписал никакъв договор. Влязъл си и с двата крака вътре. 

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Ще се радвам нещата да не са ми ясни, но ти си човека с проблемите.  Много ми е интересно след като си прехвърляш номер от Виваком към МТЕЛ и вече говориш в тяхната мрежа и ти дават телефон ти не си подписал никакъв договор. Влязъл си и с двата крака вътре. 

Не може да взимаш като бонус към договора си телефон който на пазара струва 360 лева за 30 и да не поемаш 

процентно някакъв риск ! 

И най-важното в случая е че телефона който взех от тях ми работи със старата карта и номер който имах към VIVACOM,

без от Mtel да са ми предложили техен "тарифен план с натрапена тяхна карта" за новия ми телефон , 

което за мен си е истинско постижение !

За това пък навсякъде в Договора е подчертано в графата "Влизане в сила, срок и отговорност",

в т.6.1 /6.1.1, 6.1.2, 6.1.3/ изрично се споменава че в рамките на 7 дни можеш да отидеш в най-близкия офис

на Mtel и в писмен вид да формулираш своя отказ от услугата !

Редактирано от Optium

преди 2 часа, Optium написа:

Не може да взимаш като бонус към договора си телефон който на пазара струва 360 лева за 30 и да не поемаш 

процентно някакъв риск ! 

За това пък навсякъде в Договора е подчертано в графата "Влизане в сила, срок и отговорност",

в т.6.1 /6.1.1, 6.1.2, 6.1.3/ изрично се споменава че в рамките на 7 дни можеш да отидеш в най-близкия офис

на Mtel и в писмен вид да формулираш своя отказ от услугата !

И, ако си мислиш, че това е безплатно и ти си по-тарикат от дявола, жестоко се лъжеш. Вече си затънал до гуша, колкото и да не ти се вярва. В договора пише, че за нуредените клаузи са валидни общите условия, които съм сигурен, че не си прочел.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Не говори глупости. Няма как прехвърлен номер от друг мобилен оператор да ти работи без да имаш договорни взаимоотношения с новия. Няма как да бъдеш таксуван.  Прочети си всичко внимателно и ако с нещо не си съгласен гледай да си оправиш нещата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
на 21.08.2017 г. в 20:32, Емил Костов написа:

Не говори глупости. Няма как прехвърлен номер от друг мобилен оператор да ти работи без да имаш договорни взаимоотношения с новия. Няма как да бъдеш таксуван.  Прочети си всичко внимателно и ако с нещо не си съгласен гледай да си оправиш нещата.

За съжаление вие  излязохте прав и за пореден път ме уверихте

в каква пропаднала и мошеническа държава живеем ние всичките !

Проблемът излезе такъв какъвто го очаквах!
Станах поредната "излъгана камила" из между  клиентите на Mtel !
Защото с молбата ми за прехвърляне на номера ми от VIVACOM към тях,
което стана на 16.08.2017 година съм активирал новия си договор
към Mtel /макар и предварителен/ !
Това го узнах случайно днес сутринта след като се обадих на *88, 
за да се оплача че вече 3 ден от прехвърлянето на номера ми към Mtel,
бонуса към договора ми с тях телефон SONY Xperia M4 Aqua /за 30 лева/,
все още не ми е даден !
Както споменах по-горе той е служил единствено за примамка на балъците,
/защото ми го показаха в офиса и пред мен лично маркираха кутията на телефона с моето име/,
с която измама успяха да си увеличат приходите в касата на фирмата и да си подсигурят
премиите за следващия месец !
Сега в момента се бръсна в банята и след това излизам и отивам в Централата на фирмата,
подир което в Комитета за защита на потребителите и най-накрая ще търся съдействието
на медиите за изобличаването на поредната измама в България от страна на мобилен оператор !

.

Редактирано от Optium

Измама няма. Просто ти не поиска да помислиш. КЗП няма да ти помогнат, защото подписа ти е на договора. А колкото до лоялността на МОБИЛТЕЛ това са просто митове и легенди.

преди 1 час, Optium написа:

Това го узнах случайно днес сутринта след като се обадих на *88, 
за да се оплача че вече 3 ден от прехвърлянето на номера ми към Mtel,
бонуса към договора ми с тях телефон SONY Xperia M4 Aqua /за 30 лева/,
все още не ми е даден !

Прочети си внимателно договора. Виж дали в него фигурира, че трябва да получиш и GSM устройство. Виж дали има и протокол, че си го получил, и дали си го разписал. Ако не си - отиди си го искай от офиса. 

И няма ли поне веднъж да поискаш мнение от форума преди да се накиснеш в някакви благоуханни изпражнения, а не след това?!?... :angry: 

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Прочети си внимателно договора. Виж дали в него фигурира, че трябва да получиш и GSM устройство. Виж дали има и протокол, че си го получил, и дали си го разписал. Ако не си - отиди си го искай от офиса. 

И няма ли поне веднъж да поискаш мнение от форума преди да се накиснеш в някакви благоуханни изпражнения, а не след това?!?... :angry: 

Проблемът е в това че при подаването на молбата от моя страна за прехвърлянето ми на номера /16.08.2017 година/

те карат да полагаш електронен подпис /без да знаеш какво подписваш /, защото ти дават да се разписваш

в нещо като пластмасова сива чиния без да виждаш никакъв текст пред себе си !

Там и се получават най-големите измами, защото по-този начин могат да те накарат сам да си разпишеш дори и . . .смъртната си присъда !

За това и сега съм в Дирекцията на Mtel и настоявам за среща с някои от шефовете им  в отделa за "Договори и Продажби" !

В момента се опитват да ме размотават, но ще бъда настоятелен до-край и ще търся контакти с ръководството !

Редактирано от Optium

преди 1 час, Optium написа:

Проблемът е в това че при подаването на молбата от моя страна за прехвърлянето ми на номера /16.08.2017 година/

те карат да полагаш електронен подпис /без да знаеш какво подписваш /, защото ти дават да се разписваш

в нещо като пластмасова сива чиния без да виждаш никакъв текст пред себе си !

Там и се получават най-големите измами, защото по-този начин могат да те накарат сам да си разпишеш дори и . . .смъртната си присъда !

За това и сега съм в Дирекцията на Mtel и настоявам за среща с някои от шефовете им  в отделa за "Договори и Продажби" !

В момента се опитват да ме размотават, но ще бъда настоятелен до-край и ще търся контакти с ръководството !

Не, не са измами. В момента в който си пренесеш номера от един оператор на друг, автоматично си подписал и договора. Иначе няма как да имаш услуга.

""...но ще бъда настоятелен до-край и ще търся контакти с ръководството !""

Като ви свърши контакта с ръководството на компанията, напишете няколко реда за проблема

как сте го разрешили. Поне това ще е полезно от всичките Ви теми.

преди 16 часа, Optium написа:

в каква пропаднала и мошеническа държава живеем ние всичките !

Проблема не е в държавата, а в теб, защото все се опитваш да се правиш на по-хитър от другите, за това и все теб опъват!

И какъв е извода: ВИНАГИ когато подписваш договор , ОСОБЕНО КОГАТО ТИ ПРЕДЛАГАТ НЯКАКВИ НЕВЕРОЯТНО ДОБРИ УСЛОВИЯ с фирми  и банки ТРЯБВА ДА ТИ СВЕТИ ЧЕРВЕНА ЛАМПА В ГЛАВАТА!

на 8/21/2017 в 18:10, Optium написа:

Жалкото в случая че върху същата тази моя публикувана тема в BG-MAMA вчера, получих няколко задоволителни

и качествени отговори от жени-домакини, докато тук на "прехвалената череша"  . . . пълно мълчание и некомпетентност !

За пореден път май си позволяваш да обиждаш хората, които винаги се опитват да ти помогнат. А относно форума на бг-мама... Горките майки(MILF) и дано да разберат колко неблагодарно и твърдоглаво създание си.

Извинявам се за грубия въпрос ама вие идиот ли сте  ? Подписвате нещо без да сте прочел какво е ? И от къде на къде някой ще ви дава предварителен договор да си го четете във вас ?Как така си прехвърляте номера към друг оператор, но не си сменяте  чипа :/ ? Ваше право и тяхно задължение(оператора) преди да  се подпишете някъде, да си прочетете договора и след като се подпишете електронно да изискате да ви бъде даден подписания документ, за сравнение.  Това че кръвта от мозъка ви е била на друго място заради секси консултантката си  е ваш проблем сега си плащайте 50 левовия план и се радвайте на 30 левовия телефон

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.