Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

pCloud - въпроси, отговори, мнения и критика

Препоръчан отговор

Здравейте, 

Казвам се Добрин и работя за pCloud - услуга за съхранение на файлове в Интернет, или "на облак". Съществуваме от 4 години и имаме вече над 7 мил. регистрирани потребители. 

Вчера пуснахме статия в сайта и един потребител предложи да направим тема във форума. 

Всъщност, това е една добра идея за контакт с нови, бъдещи, стари, недоволни, доволни и всякакви други потребители. 

Искате да знаете нещо повече за услугата ? Искате да ни кажете колко добре или зле се справяме ? Искате нови функционалности ? Не можете да разберете за какво се борим и кои сме ? 

За всичко това - пишете тук. Ще отговарям честно, няма да ви карам да ползвате платената услуга, няма и да ви спамя с излишна информация. 

ето статията, за която говорех : https://www.kaldata.com/it-новини/къде-съхранявате-файловете-си-в-об-257291.html 

Да започнем от нея - вашето мнение ? 

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, ExaFlop написа:

Виваком е партньор на pCloud в България. Препродажбата на услугата ни е на цена, заложена от тях. 

Формулирайте въпрос, за да дам отговор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Цитат

Облакът евентуално също има физически носител някъде по света, но за сметка на това информацията му се запазва на няколко отделни носителя и де факто е вечен (pCloud Облакът).

Горния пасаж звучи добре, но това не би ме успокоило ако трябва да качвам важна информация. Давате ли гаранция за запазване на даните независимо за коя услуга? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Даваме гаранция, че до 180 дена ще можете да върнете файловете си, даже и да са изтрити. Има няколко сървъра, на които се правят постоянно копия на акаунтите. А и, ако се замислим, къде може да иде информацията ? Нека обсъдим вероятностите :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Добс написа:

Даваме гаранция, че до 180 дена ще можете да върнете файловете си, даже и да са изтрити. Има няколко сървъра, на които се правят постоянно копия на акаунтите. А и, ако се замислим, къде може да иде информацията ? Нека обсъдим вероятностите :)

Здравейте!

От написаното разбирам, че недавате гаранция за запазване на данните. Ако не съм прав можете да ме поправите. Тези 180 дни в които пазите стара информация е удобство, но не е гаранция за опазване на данните. Аз не съм специалист по клауд системи и не искам да гадая какво може да стане с даните.

Имам някаква обща представа, но няма да съм на вашето ниво:). Досега никъде не съм прочел някой да дава такава гаранция. При този вариант предпочитам да имам RAID1, който да ползвам когато ми трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Ивайло Костов написа:

Амен всички коментари към статията са фейк...

Де да бяха ;)  Все пак са толкова негативни .... сигурно е Теория на Конспирацията пак - коментират негативно, за да отговарям позитивно :) 
Както казах някъде - българина е невярващо същество. 

Имаме повече потребители в МианМар, отколкото в България. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Добс написа:

Де да бяха ;)  Все пак са толкова негативни .... сигурно е Теория на Конспирацията пак - коментират негативно, за да отговарям позитивно :) 

Би било редно да имате повече потребители от  Мианмар защото те са около 54 милиона докато българите - я имаме 6 милиона, я не!

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Muadib написа:

Здравейте!

От написаното разбирам, че недавате гаранция за запазване на данните. Ако не съм прав можете да ме поправите. Тези 180 дни в които пазите стара информация е удобство, но не е гаранция за опазване на данните. Аз не съм специалист по клауд системи и не искам да гадая какво може да стане с даните.

Имам някаква обща представа, но няма да съм на вашето ниво:). Досега никъде не съм прочел някой да дава такава гаранция. При този вариант предпочитам да имам RAID1, който да ползвам когато ми трябва.

прав сте всъщност - това е добра идея и благодаря за нея. Днес за 2ри път чета подобно нещо - хората искат гаранции и са прави. Ще го пусна за обсъждане и ще излезем с някакво становище. Както казах, няма какво да се случи с информацията, така че 

Хубав ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се пробва. И без това сайта, на който качвам разни картинки, вече няма свястна поддръжка. 

ПП. Цък, не ми върши работа :( . Трябва ми по-къс линк към снимките, така не мога да ги публикувам в даден форум.

Що за линк е това: p-sf1.pcloud.com/DLZJIVt0kZzO2b0kZ6WNPZZlYKgE7ZNVZZAk5ZXZBf97ZRVZZZnH6NqVzVkHSJXXRjx9CeDYTCPGFX/th-1762834131-1740x1160.jpg ?... 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Добс написа:

Чета новините в сайта от години заедно с коментарите.

Та мен и всички други редовни читатели няма как да излъжете с тия фейк коментари. Нито стила, нито изказа съвпадат с тия досега.

Смешна работа, поредните на пазара. Не виждам какво има да се обсъжда изобщо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, RudeBoy написа:

Ще се пробва. И без това сайта, на който качвам разни картинки, вече няма свястна поддръжка. 

ПП. Цък, не ми върши работа :( . Трябва ми по-къс линк към снимките, така не мога да ги публикувам в даден форум.

Що за линк е това: p-sf1.pcloud.com/DLZJIVt0kZzO2b0kZ6WNPZZlYKgE7ZNVZZAk5ZXZBf97ZRVZZZnH6NqVzVkHSJXXRjx9CeDYTCPGFX/th-1762834131-1740x1160.jpg ?... 

Откъде го извадихте този линк? това п-сф1 преди домейна ми стана интересно.

Както и да е, имате 2 възможности за да направите даунлоуд линкове, с едната стават мноооого къси. Вижте прикачениете файлове. В уеб интерфейса отивате във фолдъра с въпросната снимка, острани на снимката има три точки (...), като цъкнете на тях ще видите някъде бутона SHARE. излиза ви поп-ъп, първо линка е дълъг, за това отивате на сетингс (прикачен файл 1) и чеквате за Short link > Save > back to Share tab > chose Short link instead of Link. Т.е. точно над линка има възможност да изберете дали да е дългия или новосъздадения къс линк. - http://pc.cd/QQT

Това беше от уеб интерфейса.

От самия драйв на компютъра - десен бутон върху файла > Share (pCloud logo) > Copy download link

Ето го как изглежда, това е линк от моят акаунт, ползайте снимката със здраве: 

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZQWvoZzdJStEaQBg0onw2Xwni1dfitTKOX

Малко по-дълъг линк е от това все пак: http://pc.cd/QQT

За мобилно приложение ще е като от уеб-а.

short link -1.JPG

short link -2.JPG

преди 1 час, Ивайло Костов написа:

Чета новините в сайта от години заедно с коментарите.

Та мен и всички други редовни читатели няма как да излъжете с тия фейк коментари. Нито стила, нито изказа съвпадат с тия досега.

Смешна работа, поредните на пазара. Не виждам какво има да се обсъжда изобщо. 

:) А кой коментар е фейк ? всичко мое си е мое ... на другите сигурно може да пишете. За стила и изказа не мога да кажа, не чета сайта от години, даже и от месеци не го - всеки си е коментирал както е решил.

Няма смисъл да се поддавам на безпредметното Ви заяждане, мислете си каквото искате :) Хубав ден и на Вас

преди 1 час, ZeroG написа:

От две години разглеждам pCloud като възможна алтернатива на един от другите ми облачни сториджи.
И все ощe съм на етапа 'разглеждам'.
Голямата спирачка за мен - 1 година нямахте CLI за Линукс. Миналата година пролетта се появи pCloudCC и даде надежда, че облачният ви сторидж ще се издигне на професионално ниво и излезе от дебрите на аматьорщината GUI.
Появи се надежда и така си изгасна - вече година стана и никакво развитие, запустихте ли го това CLI, защо не го развивате от първичния му ограничен откъм функционалности релийз?

Има, имааааа ... даже скоро пуснахме нов рилийз, сега му чистим дребните бъгове (ако ме прочетат колегите Дев-ове, ще трябва да бягам бързо от офиса). Проверете пак и кажете как Ви се струва :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Добс написа:

Откъде го извадихте този линк? това п-сф1 преди домейна ми стана интересно.

А ти откъде мислиш? Това е адресът на снимката, която съм качил. Взет е с десен клик върху нея, "Copy image address". Ти би трябвало да знаеш по-добре от мен откъде идва "това п-сф1" преди домейна. Аз само съм махнал "https://" от линка, че иначе ще ми излезе като снимка, а не като текст.

И не ме разбираш, или не искаш да ме разбереш. Нямам желание да давам линк към страница в pCloud. Искам просто снимката да се покаже във форума, ей така:

863875.jpg

Или викаш - няма как да стане, ако не ти рекламирам безплатно и хостинга, а? ;) 

ПП. Много интересно - тук, в Калдата, това не може да стане! Като опитам да публикувам снимката, ми излиза това:

th-3564486840-900x593.jpg

Защо така?... Снимката по-горе е същата, но в друг хостинг сайт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено ви бях позабравил. Ще пробвам отново безплатния акаунт за известно време. Впечатлихте ме с предизвикателството за хакване на крипто папката преди време. Но категорично не съм (и тогава не бях) склонен да плащам абонаментна такса за съхранение на информация. Новата идея за купуване на място в облака ми допада много.
Но колко всъщност е " Lifetime " какво ще се случи ако 5 или 10 години няма активност ?
Има ли крипто папката някакви ограничения или допълнителни плащания при " Lifetime " варианта? Не намирам никаква информация на сайта.

"Да гледаме на хората снимките ли? Не, не бихме го направили, доста снимки ще са, и няма да извлечем никаква полза от това" - снимката е файл говорим за файлове
"Е, ако е с наказуемо от закона съдържание..."

Това са ваши цитати от коментари под статията. Бих искал да ги коментирате защото според мен единия изключва другия а двата са несъвместими с идеята за крипто папка!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом като държите да си говорим на ТИ, така да бъде.  (интересно, в България всички ти говорят на ТИ, когато им говориш на ВИЕ, а заговориш ли им на ТИ, се обиждат )

Така, аз не съм разбрал заявката, няма нужда да ми се ядосваш насреща, не седя да чета мисли, ако го правех, щях да работя за СКАТ - там го правят през телевизора  (този стил по-приятелски ли е?)

Това, което го искаш, са директни даунлоуд линкове. Дропбокс го имаха, спряха го, ние го развихме. Те са в така наречения Public Folder. Активирай го и тествай дали ти дава по-добър линк. Ако пак ти е дълъг - кажи, можем да се опитаме да вкараме някаква функционалност там. 

Само да кажа, преди да се ядосаш пак - Public folder е опция на Премиум абонамента, но може да се тества една седмица безплатно.

преди 12 минути, bluewater написа:

Определено ви бях позабравил. Ще пробвам отново безплатния акаунт за известно време. Впечатлихте ме с предизвикателството за хакване на крипто папката преди време. Но категорично не съм (и тогава не бях) склонен да плащам абонаментна такса за съхранение на информация. Новата идея за купуване на място в облака ми допада много.
Но колко всъщност е " Lifetime " какво ще се случи ако 5 или 10 години няма активност ?
Има ли крипто папката някакви ограничения или допълнителни плащания при " Lifetime " варианта? Не намирам никаква информация на сайта.

"Да гледаме на хората снимките ли? Не, не бихме го направили, доста снимки ще са, и няма да извлечем никаква полза от това" - снимката е файл говорим за файлове
"Е, ако е с наказуемо от закона съдържание..."

Това са ваши цитати от коментари под статията. Бих искал да ги коментирате защото според мен единия изключва другия а двата са несъвместими с идеята за крипто папка!

- Но колко всъщност е " Lifetime " какво ще се случи ако 5 или 10 години няма активност ? - всички платени акаунти не се пипат докато 1. се плаща абонамента, известно време след това се "свиват"до стандартния размер преди да се купи абонамента. Т.е. имали сте 15Гб, купувате си Премиум, след това спирате да го плащате. Пращаме Ви няколко съобщения, за да напомним, при липса на реакция свиваме акаунта до тези 15Гб.

- Има ли крипто папката някакви ограничения или допълнителни плащания при " Lifetime " варианта? Не намирам никаква информация на сайта.

Ако говорите за лайфтайм крипто, то е като да си платите Крипто, но веднъж завинаги. В Лайфтайм Премиум/Премиум+  няма включено Крипто, то е отделен продукт.

- "Е, ако е с наказуемо от закона съдържание..." : Ако полицията изиска от нас със съдебно разпореждане да спрем достъпа на някой акаунт и да съдействаме при разследването, сме задължени да го направим. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Добс написа:

Щом като държите да си говорим на ТИ, така да бъде.  (интересно, в България всички ти говорят на ТИ, когато им говориш на ВИЕ, а заговориш ли им на ТИ, се обиждат )

Така, аз не съм разбрал заявката, няма нужда да ми се ядосваш насреща, не седя да чета мисли, ако го правех, щях да работя за СКАТ - там го правят през телевизора  (този стил по-приятелски ли е?)

Това, което го искаш, са директни даунлоуд линкове. Дропбокс го имаха, спряха го, ние го развихме. Те са в така наречения Public Folder. Активирай го и тествай дали ти дава по-добър линк. Ако пак ти е дълъг - кажи, можем да се опитаме да вкараме някаква функционалност там. 

Само да кажа, преди да се ядосаш пак - Public folder е опция на Премиум абонамента, но може да се тества една седмица безплатно.

Извинявай, не съм искал да те обидя, или да звуча грубо. Свикнал съм тук, във форума, да разговарям на "ти", и досега това не е било проблем за никого.

Не ме устройва идеята функционалността, която ми трябва, да мога да ползвам само тестово, за една седмица :) . Ще потърся друга алтернатива. Успех.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Добс написа:

Но колко всъщност е " Lifetime " какво ще се случи ако 5 или 10 години няма активност ? - всички платени акаунти не се пипат докато 1. се плаща абонамента, известно време след това се "свиват"до стандартния размер преди да се купи абонамента. Т.е. имали сте 15Гб, купувате си Премиум, след това спирате да го плащате. Пращаме Ви няколко съобщения, за да напомним, при липса на реакция свиваме акаунта до тези 15Гб.

Обяснявате ми другите планове. Аз нямам други планове купувам си "Lifetime Премиум Плюс" 2 TB. Използвам ги известно време. Колко време мога да си позволя да не използвам акаунта? Ще бъде ли изтрита информацията и ако да колко и след колко време? Мога ли да си позволя да не достъпвам " Lifetime " акаунт 3 години примерно?

Нали е " Lifetime " плащаш веднъж ползваш винаги?

Редактирано от bluewater (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, RudeBoy написа:

Извинявай, не съм искал да те обидя, или да звуча грубо. Свикнал съм тук, във форума, да разговарям на "ти", и досега това не е било проблем за никого.

Не ме устройва идеята функционалността, която ми трябва, да мога да ползвам само тестово, за една седмица :) . Ще потърся друга алтернатива. Успех.

А готов ли си да си платищ трафика който ще натрупат снимките ти

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, bluewater написа:

Обяснявате ми другите планове. Аз нямам други планове купувам си "Lifetime Премиум Плюс" 2 TB. Използвам ги известно време. Колко време мога да си позволя да не използвам акаунта? Ще бъде ли изтрита информацията и ако да колко и след колко време? Мога ли да си позволя да не достъпвам " Lifetime " акаунт 3 години примерно?

Нали е " Lifetime " плащаш веднъж ползваш винаги?

Извинявам се, сега забелязах, че съм писал за всичко друго, без Лайфтайм - информацията (това ще го удебеля и подчертая) НЯМА ДА БЪДЕ ИЗТРИТА ДОКАТО ВИЕ НЕ ГО НАПРАВИТЕ.   т.е. можете да сложите вътре колкото решите, да забравите паролата и че имате акаунт и да се върнете след 10 години. Ако Брус Уилис не е умрял и метеорита не е поразил Земята,  данните ви ще са там. Купувате си парцел на клауда, това е. Дали ще го ползвате и кога - ваша си работа.

Сега подготвяме официално становище, което ще звучи подобно на : By a Lifetime plan, we mean to provide you with an unlimited in years use of your Premium storage at pCloud, at a single, one-time payment. In essence, by paying in advance, you're getting an infinite number of years worth of storage.

преди 1 час, RudeBoy написа:

със безплатен акаунт е тестово само. Иначе, нетестово, е част от Премиум/Премиум+ и Лайфтайм на тези двете. Т.е. може да го имаш, но просто е платена фунционалност. Бизнес решение, което може да се обоснове логично, естествено.

Сори, но не виждам нов релийз, продължавате да предлагате за даунлоуд стария от миналата година на официалния ви линк:
https://github.com/pcloudcom/console-client

Ааааа... грешно съм разбрал. Извинявам се - наистина нямаме нов конзолен клиент. 

Пу, тъкмо да се зарадвам, че казвам нещо позитивно ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 9/8/2017 в 16:06, ZeroG написа:

След доста време заигравка с pCloud окончателното ми лично мнение е: към момента това е най-добрият трикомпонентен cloud drive/media streaming server/backup storage  за ползване от Linux OS  за нормални некорпоративни потребители, и един измежду топ 3 в Android,  до които съм се докосвал. И според мен от pCloud правят кармична грешка, че не наблягат изрично на Линукс  console/gui клиентите и също Андроид клиента, а гонят съревнование в мъглите на Windows OS клиента, което просто няма как да спечелят.

И един въпрос относно lifetime subscription: Към момента 2ТБ е скъпо като цена, а 500 ГБ е малко като обем.
Потенциално възможно ли е при при първоначален lifetime subscription от 500 ГБ след време да се премине към 2ТБ lifetime subscription с доплащане единствено разликата в цената между двата плана?

Благодарим за добрата рецензия.

Гоним съревнование на всички фронтове, целим максимално широка употреба.

Редактирано от Добс (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Три предложения от мен, които се надвявам да са от полза за разширене на възможностите на pCloud клиента:

Ето това търсехме най-вече с тази тема - предложения за развитие. Предавам тези предложения на секундата. 

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте! Искам да попитам по какъв начин мога да променя имейл адрес в мобилното приложение на pCloud vivacom. Беше въведен с една сгрешена буква и вместо gmail.com, се оказа mail.com. Търсих информация в интернет, но не стигнах до конкретно решение.  В уеб платформата на pCloud ми позволява, но това в случая не върши работа! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...
на 24.08.2017 г. в 17:37, Добс написа:

Здравейте, 

Казвам се Добрин и работя за pCloud - услуга за съхранение на файлове в Интернет, или "на облак". Съществуваме от 4 години и имаме вече над 7 мил. регистрирани потребители. 

Вчера пуснахме статия в сайта и един потребител предложи да направим тема във форума. 

Всъщност, това е една добра идея за контакт с нови, бъдещи, стари, недоволни, доволни и всякакви други потребители. 

Искате да знаете нещо повече за услугата ? Искате да ни кажете колко добре или зле се справяме ? Искате нови функционалности ? Не можете да разберете за какво се борим и кои сме ? 

За всичко това - пишете тук. Ще отговарям честно, няма да ви карам да ползвате платената услуга, няма и да ви спамя с излишна информация. 

ето статията, за която говорех : https://www.kaldata.com/it-новини/къде-съхранявате-файловете-си-в-об-257291.html 

Да започнем от нея - вашето мнение ? 

:)

как да преместя моите файлове от главната папка файлове в крипто папката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Vladimir Andronov написа:

как да преместя моите файлове от главната папка файлове в крипто папката?

Авторът на тази тема повече от две години не е влизал във форума. Едва ли ще ти отговори.

Пусна си рекламата, и си замина ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...