Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталирането на Windows на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с инсталирането на новия ми лаптоп Acer aspire a15. Когато се пробвам да намеря флашката в boot manager не мога да я намеря. Лаптопа е нов флашката е 3.0 и порта също, пробвах с друга флашка, но пак не  става. Помагайте, ако някой знае нещо . Благодаря предварително!  

Snapchat-361398145.jpg

Snapchat-429422034.jpg

Snapchat-1134588729.jpg

• Автор
преди 3 часа, Богатир написа:

Коя ОС се опитвате да инсталирате?

С коя програма направихте флашката?

Пробвайте Rufus

Windows Tools USB DVD

С друга флашка пробвах и още не мога да се справя с проблема..

За каква инсталация правиш флашката - MBR или UEFI? Съответно в BIOS направани ли са коректните настройки? Изобщо има ли опция за Legacy boot

Пак почвате с празните догатки.

1. Флашката трябва да е FAT32 форматирана
2. Флашката МОЖЕ да е в USB3 порт(щом става дума за windows 10)
3. Secure Boot не играе роля В СЛУЧАЯ. Аз си го държа изключен по мое предпочитание.

преди 13 минути, hudyr написа:

3. Secure Boot не играе роля В СЛУЧАЯ. Аз си го държа изключен по мое предпочитание.

1 и 2 са верни, но пробвай да буутнеш в MBR режим, при включен Secure Boot

преди 2 часа, street racer написа:

но пробвай да буутнеш в MBR режим, при включен Secure Boot

преди 2 часа, street racer написа:

3. Secure Boot не играе роля В СЛУЧАЯ.

А като цяло, за да изключи Secure Boot, ще трябва първо да зададе администраторска парола на биос-а. За това в момента Secure Boot е включен и е сив(недостъпен за промяна).

преди 4 часа, v.georgiev9931 написа:

Windows Tools USB DVD

Пробвайте с winsetupfromusb както hudyr 

•  

Здравейте, абсолютно същият проблем имам с aspire es 15, като при мен в буут опшън меюто не излиза нищо което мога да избера.

Пробвах със всякакви версии уиндоус няколко линукс дистрибуции и различни настройки на биоса, пробвах и с MiniTool Partition Wizard Pro v6.0 Boot CD да форматирам хард диска. Пробвах както с USB така и от CD  да буутне не става. 

Или се изключва опцията "UEFI" и "Secure boot" от BIOS - избира се "CSM" или нещо подобно, или се прави с RUFUS флашката, като се избира опцията "GPT partition scheme for UEFI". Също ако се прави UEFI трябва OS да е от Windows 8 нагоре, с Windows 7 няма да стане (то има вариант, но не става лесно)!

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

• Автор

Ще пробвам да изключа "UEFI" и "Secure boot" и ще видя ще стане ли, ама доста проблеми с този лапптоп,  а е нов..

Ами като искаш поне тези проблеми с инсталацията да ги нямаш си вземаш лаптоп с инсталиран Windows. Също така има много сервизи, които извършват тази услуга с инсталирането.

• Автор
преди 7 минути, Радослав Матев написа:

Ами като искаш поне тези проблеми с инсталацията да ги нямаш си вземаш лаптоп с инсталиран Windows. Също така има много сервизи, които извършват тази услуга с инсталирането.

Попринцип държа аз да си го направя, щото в сервизите, няма да направят по различно. Вече ако не успея ще трябва да го дам някъде , ама ще се помъча, зора ми е да го накарам да открие флашката. 

преди 21 часа, v.georgiev9931 написа:

Здравейте, имам проблем с инсталирането на новия ми лаптоп Acer aspire a15. Когато се пробвам да намеря флашката в boot manager не мога да я намеря

няма да я намериш
флашките са инициализирани като USB ZIP
трябва да я инициализираш като USB HDD или като USB FDD
предполагам, че знаеш как става това

преди 12 часа, v.georgiev9931 написа:

Попринцип държа аз да си го направя, щото в сервизите, няма да направят по различно. Вече ако не успея ще трябва да го дам някъде , ама ще се помъча, зора ми е да го накарам да открие флашката. 

Здравей, сподели като постигнеш успех.

Абе...

Пъхни я тая флашка, направи я с winsetupfromusb(FAT32 форматирана), не пипай нищо по биос-а и виж какъв ще е резултата. При положение, че в момента си в UEFI режим, отдолу трябва да видиш:
UEFI:носител Х
UEFI:носител Y
Всеки носител, разпознат от UEFI фърмуера, излиза в списъка по този начин!

Изредиха се един куп "съвети" от хора, които явно не са имали досег с UEFI фърмуер от различните ревизии, а в крайна сметка нищо съществено!
@Радослав Матев CSM е част от по-ранните UEFI фърмуери и е там, за да можеш да инсталираш windows 7. Няма нищичко общо с ревизията USB на портовете/носителя или пък с инсталирането на windows 10.
Машините с инсталиран windows най-често идват с няколко стотин GB системен дял(повече от 200) и един куп наблъскан bloatware, който така тормози горките лаптопчета, че ни се иска да си търсим правата и парите -> решаваме да го преинсталираме -> оп, пак опираме до "проблема", че не ни намира флашката, която ние не знаем как да приготвим като хората -> ко праим?

.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

При мен на acer aspire es 15 се получи след запис на флашка Уин 10х64 ( Уин 10х32 не я разпозна ) с winsetupfromusb (FAT32 форматирана) и Secure Boot изключен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.