Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползване на антена от Vivacom за телевизия отMtel

Featured Replies

Има и по-изгоден начин да гледа с едни приемници от правилния човек които хващат това, което дори и ти не можеш да хванеш. И нета може да не плащаш.

Но не очаквай човека да се занимава.

Бъдещето е в IPTV-то.

Мобилния нет на село е малко вероятно да е повече от 1 мегабайт/сек. Особено при Мтел.

на 5.09.2017 г. в 2:26, tvnet написа:

Антената от Виваком ще ти е малка за Мтел - сигнала е по-слаб и иска по-голяма антена. И друго око (конвертора пред антената).

Дори да я нагодиш ще ти сече при лошо време.

Относно нета: Хоумбокс се заключва към района в който се пуска за първи път тоест рутера ти няма да работи на село.

А ако работи връзката ще е много по-лоша защото Мтел имат много по-скапана мрежа по селата от колкото Виваком.

Няма да е по-малка. Виваком си смениха отдавна антените. 

на 4.09.2017 г. в 21:57, *LZ4JW* написа:

За антената. Последната може спокойно да се ползва и за Мтел без проблем. Сега има едно важно условие.  Първоначалното ти включване към оператор задължително го прави техник на оператора. Ти не можеш да направиш регистрацията за включване без него, какъвто и да си специалист. Така е към всеки оператор, а твоят случай засяга точно, описаното от мен. И още нещо. Като чета, явно нямаш никакви познания за настройка на антената. Изключено е да се справиш сам.Затова! Ако сменяш оператора, тази антена няма да се ползва защото техниците ще откажат да се занимават с нея. Ще ти бъде предоставена антена, конвертор и приемник описани в договора.С две приказки присъствието на техници от оператора е задължително.И да. Транспондера на Мтел и този на Виваком са на различни спътници.Ако има нещо допълнително, питай, но всеки от операторите има свои методи на работа. Затова ти препоръчвам да се обърнеш към колцентъра на съответният оператор! Успех от мен.И едно допълнение. Недоволен си от виваком заради интернета. На ADSL е така. Мижави скорости и ограничения. Не си мисли, че ще си доволен от Мтел.

Постващия не иска да плаща за още една услуга на селото си. Затова иска да настрои антената и да си мести приемника.

преди 1 час, tvnet написа:

Има и по-изгоден начин да гледа с едни приемници от правилния човек които хващат това, което дори и ти не можеш да хванеш. И нета може да не плащаш.

Но не очаквай човека да се занимава.

Бъдещето е в IPTV-то.

Мобилния нет на село е малко вероятно да е повече от 1 мегабайт/сек. Особено при Мтел.

IPTV е бедещето ако има техническа възможност. В  градовете да, но по села, паланки и хижи няма таква възможност.

Написано от Емил Костов:

"Постващия не иска да плаща за още една услуга на селото си. Затова иска да настрои антената и да си мести приемника."

Ще се постарая да съм кратък. Ако си ползвам приемника от досега действащият оператор, а не след прехвърлянето му към друг, то за мен няма никакъв, абсолютно никакъв проблем да настоя антената за 5 минути. Но това се отнася само за мен, а не за питащият.Ако вече ползвам нов оператор и имам неговото оборудване, то ако ще да съм най добрия специалист, аз не мога да пусна новият приемник да работи по простата причина, че няма кой да ми направи регистрирането на картата му от колцентъра на новият доставчик. Това се прави само и единствено от техниците към оператора. След като приемникът с картата си бъде регистриран, вече мога да си го разнасям навред и да си ползвам пакета с програми на който съм абонат. Тези операции точно ти като служител на мобилен оператор е редно да ги знаеш.Питащият, при смяна на оператора  и настройка на антената от сервизен специалист към доставчика,ще забележи как последният се обажда на центъра за да му регистрират номера на картата към оператора. Чак след това или след регистрацията, сервизният специалист ще изкара видеосигнал от канал, избран на приемника. От този момент насетне,постващият може да си взема приемника и на село и в града без никакви проблеми за неговото ползване. Аз обяснявам достатъчно ясно и грамотно Емо, защото с това съм се занимавал от 1986 година насам и съм оборудбал 1/3 от България със техника и настроки на сателитни антени. Всички Вие по това време сте били по детските градини. Напоследък избягвам да отговарям на въпроси,защото Вие не четете какво ви пишат хората а дрънкате много глупости.

Ето, погледни какво се пита в темата и този чук какво отговаря:

"На теленор в момента е най-добрият мобилен нет Виваком се спукват да си правят реклами ."

Поне да беше го написал грамотно!

• Автор

Здравейте гледам, че се разраства някакъв спор та да уточня. В никакъв случай не съм си представял, че аз ще си пускам приемник ще регистрирам карти. Идеята е следната аз съм от Перник, сключвам договор с мтел за три приемника 1 основен и два допълнителни, идват техници от мтел активират приемниците в перник слагат си тяхна антена ако искат и кабелите да сменят не ме бърка. Искам единия допълнителен приемник да мога да си го нося на село в случая Богданов дол на 15 км е от Перник, там има сателитна чиния на Виваком и в момента там ми е един от допълнителните приемници на Виваком и се гледа телевизия. Като приключи договора с Виваком връщам само приемниците и дистанционните и рутера (така е питал съм). Сателитната чиния на Виваком на Богданов дол ще трябва да се завърти, гледах на сайта Satelite finder в коя посока е сателита на Мтел ще пробвам по тези данни да го направя като ползвам приемника от мтел ако не стане ще се договоря да дойде екип и да я настрой ако трябва ще им платя и още една антена. За интернета ясно е, че ще го ползвам само в перник надявах се, че като е със сим карта да мога да го разнасям ама няма да стане. Идеята е да е по-евтино иначе решението е просто доставчици на интернет и телевизия в перник има много но е по-скъпо, пък и мтел твърди, че за 39,99 лв. ще даде и мобилен план с 8 гигабайта интернет.

преди 22 минути, emil11 написа:

Здравейте гледам, че се разраства някакъв спор та да уточня. В никакъв случай не съм си представял, че аз ще си пускам приемник ще регистрирам карти. Идеята е следната аз съм от Перник, сключвам договор с мтел за три приемника 1 основен и два допълнителни, идват техници от мтел активират приемниците в перник слагат си тяхна антена ако искат и кабелите да сменят не ме бърка. Искам единия допълнителен приемник да мога да си го нося на село в случая Богданов дол на 15 км е от Перник, там има сателитна чиния на Виваком и в момента там ми е един от допълнителните приемници на Виваком и се гледа телевизия. Като приключи договора с Виваком връщам само приемниците и дистанционните и рутера (така е питал съм). Сателитната чиния на Виваком на Богданов дол ще трябва да се завърти, гледах на сайта Satelite finder в коя посока е сателита на Мтел ще пробвам по тези данни да го направя като ползвам приемника от мтел ако не стане ще се договоря да дойде екип и да я настрой ако трябва ще им платя и още една антена. За интернета ясно е, че ще го ползвам само в перник надявах се, че като е със сим карта да мога да го разнасям ама няма да стане. Идеята е да е по-евтино иначе решението е просто доставчици на интернет и телевизия в перник има много но е по-скъпо, пък и мтел твърди, че за 39,99 лв. ще даде и мобилен план с 8 гигабайта интернет.

Спор за мен няма. Разбрал съм правилно желанието и според него съм ви отговорил, а в последният ми пост доуточнил всичко, което следва да се направи.Трябва Ви намесата на сервизните техници и не мога да отговоря само на едно нещо. Дали ще искат да таксуват селото ви като втори договор. Затова ви препоръчах среща с техниците от Мтел,за да изясните ситуацията, но в никакъв случай това да не става по телефона ,а на 4 очи, както се казва. Антената ви от виваком си остава при вас,ако искат да си сложат тяхна,само да ви я настроят,защото колкото и да четете по форумите, за мен е видно , че не знаете как да го направите. Не е китайско писмо. Ако ли пък искате да ви обясня подробно, ще ви дам телефона си и надълго ще ви обесня как да процедирате с нея. Но затова, за да се направи, приемникът ви за село трябва да е вече АКТИВИРАН. Иначе, ще търсите Михаля по гората. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 29 минути, *LZ4JW* написа:

Спор за мен няма. Разбрал съм правилно желанието и според него съм ви отговорил, а в последният ми пост доуточнил всичко, което следва да се направи.Трябва Ви намесата на сервизните техници и не мога да отговоря само на едно нещо. Дали ще искат да таксуват селото ви като втори договор. Затова ви препоръчах среща с техниците от Мтел,за да изясните ситуацията, но в никакъв случай това да не става по телефона ,а на 4 очи, както се казва. Антената ви от виваком си остава при вас,ако искат да си сложат тяхна,само да ви я настроят,защото колкото и да четете по форумите, за мен е видно , че не знаете как да го направите. Не е китайско писмо. Ако ли пък искате да ви обясня подробно, ще ви дам телефона си и надълго ще ви обесня как да процедирате с нея. Но затова, за да се направи, приемникът ви за село трябва да е вече АКТИВИРАН. Иначе, ще търсите Михаля по гората. 

Благодаря за желанието за помощ, ако може не е лошо да имам телефона ви. Не съм си и помислял да правя нещо без активиран приемник, то нещата ще се случат в края на септември ако не се справя се надявам да са отзивчиви техниците и да дойдат за настройка или смяна на антената.

преди 9 минути, emil11 написа:

Благодаря за желанието за помощ, ако може не е лошо да имам телефона ви. Не съм си и помислял да правя нещо без активиран приемник, то нещата ще се случат в края на септември ако не се справя се надявам да са отзивчиви техниците и да дойдат за настройка или смяна на антената.

Сега ще ти го напиша на лично а ти само ми звънни и се представи с име и фамилия, за да те добавя към телефонните номера. Иначе, няма да ти се обадя като си анонимен.

преди 1 час, emil11 написа:

Благодаря за желанието за помощ, ако може не е лошо да имам телефона ви.

Аз не бих се обадил на пенсионер, който е решил без да ме познава, че съм толкова тъп че няма да мога да завъртя една антена към 16Е.
Отзад на антената има едни градуси. Вдигаш 1 градус нагоре конвертора ( окото ) и въртиш чак докато стигнеш да си назапад. Въртиш бавно, разбра ли ?
После вдигаш още един градус и пак така въртиш чак до западна позиция. По някое време ще го хванеш сателита, няма къде да бяга.
Сега като ти е към свиваком антената, тя е доста климнала надолу, спрямо положението за сателита на 16Е.
А иначе на тези от ментел и една стотинка не бих им дал.
Ако трябваше да плащам на някои измамници, щях да давам пари на булщинковци, щото имат техен сателит и ще пускат без проблем по-качествен сигнал във фул ХД.

преди 21 часа, *LZ4JW* написа:

Ето, погледни какво се пита в темата и този чук какво отговаря:

Поне да беше го написал грамотно!

image.jpg

"Ще се постарая да съм кратък. Ако си ползвам приемника от досега действащия оператор, а не след прехвърлянето му към друг, то за мен няма никакъв, абсолютно никакъв проблем да настроя антената за 5 минути. Но това се отнася само за мен, а не за питащия. Ако вече ползвам нов оператор и имам неговото оборудване, то ако ще да съм най-добрият специалист, аз не мога да пусна новия приемник да работи по простата причина, че няма кой да ми направи регистрирането на картата му от колцентъра на новия доставчик. Това се прави само и единствено от техниците към оператора. След като приемникът с картата си бъде регистриран, вече мога да си го разнасям навред и да си ползвам пакета с програми, на който съм абонат. Тези операции точно ти, като служител на мобилен оператор, е редно да ги знаеш. Питащият, при смяна на оператора  и настройка на антената от сервизен специалист към доставчика, ще забележи как последният се обажда на центъра, за да му регистрират номера на картата към оператора. Чак след това или след регистрацията, сервизният специалист ще изкара видеосигнал от канал, избран на приемника. От този момент насетне, постващият може да си взема приемника и на село и в града без никакви проблеми за неговото ползване. Аз обяснявам достатъчно ясно и грамотно, Емо, защото с това съм се занимавал от 1986 година насам и съм оборудвал 1/3 от България със техника и настройки на сателитни антени. Всички вие по това време сте били по детските градини. Напоследък избягвам да отговарям на въпроси, защото вие не четете какво ви пишат хората, а дрънкате много глупости."

И това са само правописните грешки. А за граматичните, и за липсата на смисъл и връзка с темата да не говорим ...

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Така сагата приключи. намерих си антена на мтел от един познат без пари, тя беше със стойката. След доста въртене и нерви излезе и телевизията, явно врътката е да става бавно въртенето и да се изчаква. Питах екипа от мтел дали може да го направят, първо поиска 40 лв. а после се отказа, каза, че го е страх да не го уволнят и щял да изпрати негов познат, явно се притесняваше да не го натопя. както и да е не се стигна до там. Сега имам други разправий, пуснал съм запитване и чакам отговор ако някой го интересува ще напиша подробно.

преди 5 часа, emil11 написа:

..., явно врътката е да става бавно въртенето и да се изчаква.

Е па аз кво ти казах , а ?

Аз нямам смотан тунер като този който ползваш, възможно е да му трябва доста време докато тръгне да показва картинката, даже и да си спрял случайно точно където трябва, т.е. налучкал си перфектна настройка. Та заради това като мръднеш малко, чакаш времето което му е необходимо на тунера да зацепи. То заради това се търси на по-силен транспондер ( честота).

• Автор
преди 11 часа, Белгиеца написа:

Е па аз кво ти казах , а ?

Аз нямам смотан тунер като този който ползваш, възможно е да му трябва доста време докато тръгне да показва картинката, даже и да си спрял случайно точно където трябва, т.е. налучкал си перфектна настройка. Та заради това като мръднеш малко, чакаш времето което му е необходимо на тунера да зацепи. То заради това се търси на по-силен транспондер ( честота).

Прав си, спор няма, важното е че всичко е наред.

И че от сега нататък вече няма да ти трябва да викаш техници да ти въртят антените.

Има и един друг чалъм, ти сега като я имаш настроена антената, ако иска някой познат да му помогнеш, слагаш неговия приемник на твоята антена да хване каналите и да ги запомни и после като избереш най-силния канал и я настройвате неговата антена, си на 100% сигурен че си хванал верния спътник, като тръгне картинката на търсения канал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.