Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gaming/Video montage конфигурация +/- 2000лв

Featured Replies

Удобството е хубаво нещо но все пак идеята е да купиш компютър а в случая по-добрата кутия не е налична във Варио.

Вече направи компромис с видеото и захранването и въпреки че това не е проблем там спестяваш пари и то не малко и даже получаваш повече гаранция при видеото.

В случая с кутията обаче плащаш същите пари а по-добро предложение просто не виждам да има във Варио.

п.с. Сглобяване предлагаха но преди време почнаха да искат 40 лв. за тая цел което е прекалено.

По-добре вземи бутилка ракия на някой приятел (7 год. сливова е около 15 лв.) да ти я сглоби и да пийнете по-случая.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 87
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хора, ще купавам нов PC предимно за игри и видеобработка (аматьорска и много основна). Таванът е 2к за кутията и останалите компоменти в нея.

gtx 1080,  ryzen 5 1600, 128 ссд, 1 ТБ хард - някой може ли да ме посъветва как да продължа конфигурацията? Ще играя всякакви игри на 60хц монитор, 1080п.

С паметите е зле положението и не се очертава светлина в тунела... Виж за тези.

Дънцето може да е това.

Захранване, примерно това модулно или това.

Кутията - каквото си харесаш за останалия бюджет.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

преди 2 часа, baikolio95 написа:

С паметите е зле положението и не се очертава светлина в тунела... Виж за тези.

Дънцето може да е това.

Захранване, примерно това модулно или това.

Кутията - каквото си харесаш за останалия бюджет.

Между другото съм объркал картата - 1060 имах предвид, хаха. Това сваля доста крайния резултат. Отворих си тема btw. А с 1080 процесорът няма ли да е ботълнек по принцип?

Редактирано от Jawbreaker (преглед на промените)

преди 14 минути, Jawbreaker написа:

Между другото съм объркал картата - 1060 имах предвид, хаха. Това сваля доста крайния резултат. Отворих си тема btw. А с 1080 процесорът няма ли да е ботълнек по принцип?

Ако говорим за R5 1600, не няма да е ботълнек.

преди 1 час, Jawbreaker написа:

А с 1080 процесорът няма ли да е ботълнек по принцип?

Според моите виждания, 1070 е максимума за тоя процесор, но и 1080 ще държи...

преди 7 часа, baikolio95 написа:

Според моите виждания, 1070 е максимума за тоя процесор, но и 1080 ще държи...

Ще поставя това тук и ще си замълча...

В този ред на мисли... щом средния клас процесори държат на най-високия клас видеокарти /че и в слим/, то за високия клас процесори видеокарти... няма...

Високия клас процесори позволява хипотетично, теоретично човек да ъпгрейдва 2-3 поколения карти без да се притеснява от ботълнек от процесора(в моя случай с i7 920 дори беше и на практика). Ерго , по-добра инвестиция във времето, но обикновенно ако се гледа тук и сега и с доста по-евтини процесори могат да се захранят най-бързите карти. Важно е процесора да позволява клок и да не е още днес на лимита си. Съответно с една топ карта сме ок, с втората го клокваме и сме ок и с третата евентуално сме ок,но дори и тогава ботълнека не е чак толкова проблемен...

Говорим за нормална игра на висока резолюция и с всички възможни благинки по картината, които картата позволява. Докато картата е лимитиращия фактор, нещата са ок. Ако се търсят турнирни фпс-и на ниски резолюции и без оглед на вида на картината , тежестта се премества към процесора. Може да не харесвате Кико, но е прав за това ,че картата може да я охлабиш като свалиш настройките, докато при процесора като подпре и става грозно. Дали има по 2-3 настройки,които могат леко да му свалят товара или не, е според играта, но почти винаги финиша е финиш.

• Автор

Здравейте , взех си частите днес започнах за го сглобявам.Стигнах до захранването и не мога да продължа.Не знам как да свържа кабелите със захранването, ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен.Това е модела 

Seasonic M12II-520 Bronze EVO Edition 520W SS-520GM2

0029.jpg

Тук съм ти навързал кабелите, и по същия начин е и SSD-то ако имаш такова. Общо взето ако имаш други въпроси питай аз набързо ги свързах може да съм пропуснал нещо..

seasonic 2.jpg

• Автор

Благодаря!Обаче се оказа че не знам как да свържа процесора , вентилаторите и front panela към дъното .

Ако все още не си го сглобил ето ти линк с инструкциите на ASrock AB350M Pro4. Търсиш 26-та стр. 2.6 Onboard Headers and Connectors. Аз съм ти я снимал все пак да я имаш тук във форума. Просто кабелчетата са си надписани и трябва да гледаш на дъното там където съм отбелязал в синьо Front Panel гледаш + и - да са ти на местата. Няма значение надписите на къде да гледат едно към друго или навън все тая. Аз преди ги слагах надписите навън за да мога по лесно да се ориентирам след това. Общо взето следиш си схемата която ти дадох и пъхаш малко е финна работа за това и не натискай като хамал. Но спокойно нищо не може да се обърка. Относно Speak ето го на снимката и се поставя на горните 4 пина.

Speak

chieftec_ht01sl_23.jpg

Panel Front

front-panel-connectors.jpg

Ако има нещо друго не ясно питай.

Front Panel1.jpg

ASrock AB350M PRO4_2.jpg

ЕДИТ:

Забравих да допълня че във кутията на дъното трябва да имаш такъв подобен сплитер ако не ти стигат слотовете по дъното за вентилаторите.

Резултат с изображение за CHA_FAN spliter

Другото е че няма значение кой вентилатор в кой слот на дъното се пъха дори и буксата на вента да е с 4 пина а на дъното с 3 пина просто пъхаш и той тръгва да работи. Общо взето подреждаш си ги тъка, като гледаш най далечния кабел на вентилатор да е в най близкия слот на дъното и тъка.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

goodly , страшно много съм ти благодарен! Тръгна машината обаче се оказа, че мониторът ми(philips 223v) е с VGA, а видое картата е с DVI и май ще се наложи да си намеря преходник или ще се развали много картината?

Редактирано от Bizkvitik (преглед на промените)

Качеството няма да се развали просто видеото ще предава на монитора, а монитора ще предаде такова качество каквото е способен да изобрази. За напред ако имаш парички си купи един хубав монитор IPS и го свържи с DVI-D кабел.

4217387-26231e08513085e7cb8bb66ef9a40e2e

Този който е очертан в зелено е най качествения DVI кабел DVI-D (Dual Link) но това е важно когато ще имаш монитор който 144Hz, гледай когато взимаш преходника главно да е DVI-D без значение дали е Dual или Single Link.

Запази си картинката която съм ти дал и гледай хубаво когато избираш преходника.

• Автор

Цяла Варна обиколих и всичка казват, че нямат или ми казвач че такова нещо не съществува :D . Трудно се намира това малко изчадие явно!Някаква друга алтернатива да има или ще трябва от интернет да гледам (видях го в JarComputers ).

• Автор
преди 8 минути, baikolio95 написа:

Двама човека ти обясняват и пак не си разбрал... Този от Jar не е DVI-D, а DVI-I.

Моя грешка , извинявам се!!От бързината не съм го погледнал.

Вие хубаво му обяснявате но как точно ще стане преобразуването на сигнала от цифров (DVI-D) в аналогов (D-Sub)?

Всички знаем че китайците произвеждат всякакви джаджи но и да намери такава не е казано че ще свърши работа.

DVI-D към VGA конверторите са скъпи ( над 30-35лв.) Дал съм ти линк за конвертор от HDMI към VGA. Ето ти още един линк https://www.olx.bg/ad/prehodnik-hdmi-kam-vga-sas-zvuk-garantsiya-ID6A2sh.html#32fda695d4 , с отделен аудио кабел.Ползвал съм такъв без проблем, а и други хора от форума все още ползват такива.

Сложна работа е с тези преходници особено когато си със новите портове а монитора е със стар един единствен порт D-Sub(VGA). Решението се намира понякога и трудно но не е невъзможно. Китайците могат да огънат лажица с поглед в тях не се съмнявам.

DVI мъжки - VGA 15 пина мъжки 

В момента не съм сигурен в този преходник, придружен от някоя др. ракия, моля за внимание! Главно мъжки ли трябваше да са?

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Видяло се е явно , че и монитор ще трябва да купувам , някакви предложения да ми дадете? Този за сега ми е допаднал + препоръката да е с IPS . Предполагам , че 200-210 лева ще са напълно достатъчни?

Редактирано от Bizkvitik (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.