Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gaming/Video montage конфигурация +/- 2000лв

Featured Replies

Добър е монитора щом 22" та устройват мен лично не но всеки с възгледите си. Не казвам ти да го правиш, но аз бих събрал пари за този LG ELECTRONICS 24MP68VQ-P щото ми грабва окото от пръв поглед. Разликата между двата не е голяма но я има. Общо взето има за какво. Но най добре намери си преходник все пак за стария монитор.

• Отговори 87
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ами за преходник , ще поръчам този  (предложен по-горе) предполагам че и той ще свърши работа.

http://www.vario.bg/iiyama-prolite-xb2483hsu-24-xb2483hsu-b1

аз полазвам този виж го.  22" ми се струват твърде малко към днешна дата. помисли добре за монитора! този компонент не е като останалите в PC-то.

преди 30 минути, Bizkvitik написа:

Ами за преходник , ще поръчам този  (предложен по-горе) предполагам че и той ще свърши работа.

Ако ще купуваш нов монитор няма никакъв смисъл от него.

• Автор

Ще купя нов , щом се отърва от стария, а до тогава мисля да го използвам това като алтернативен вариант.

• Автор

Да попитам при HDMI има ли някаква разлика както при DVI-D/A/F и т..н. ?

Размера (микро, мини и нормален) те касае при свързването иначе версиите са обратно съвместими и като цяло не те интересуват предвид какъв монитор ще купуваш.

81Dob+Q1oxL._SY355_.jpg

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Имам предвид преходника който възнамерявам да взема.

Ами поръчвай какво чакаш??? 

• Автор

Такам , пристигна кабела вкарах го в HDMI порта и отново никаква картина на монитора. Видео картата съм я поставил там където съм оградил с червено, а относно жълтото там трябва ли да вкарам 2ри PCI-E кабел там?(пробвах и въобще не тръгна затова предполагам че не трябва да бъде свързано)

90-MXB520-A0UAYZ.jpg

20171003_125818.jpg

Редактирано от Bizkvitik (преглед на промените)

Оградено в жълтото не е за връзка със видео картата!!! Ограденото в жълто е конектор за кабел който идва от захранването, където на захранването би трябвало да бъде обозначено със надпис същия като на конектора обграден в жълто на дънната платка ATX 12V1

• Автор

Ами аз там не съм вкарал нищо.Единствения кабел който може да се сложи там е PSU-PCI-E . Видео картата е свързана там къдего съм обградил с червено и към захранването ( вижда се на втората снимка 2та жълти/черни кабела)

Ако си със Seasonic захранване там не пише ATX 12V1 моя грешка. Гледаш долния ред конектори(без M / B) всичките 4 броя осем пинови конектора са ти за CPU(Процесор) и PCI-E(Видео карти). Няма значение в кой от тези 4 порта ще пъхнеш 8 пиновия кабел. Важното е че 8 пинов кабел ти трябва за да го свържеш към 8 пиновия конектор на дънната платка оградено в жълто. А кабелите от видео картата трябва да ги свържеш също в един от тези без значение 4 осем пинове конектора. 

Видео картата кой модел е точно защото виждам от нея два кабела с оголени жички с два бели накрайника и ако не се лъжа излизат директно от схемата на видео картата(вградени изходи) 2 x 6 пина изходи?

• Автор

Zotac GeForce GTX 1070 Mini ZT-P10700G-10M това е модела на видео картата , а към нея съм свързал единствено кабел от захранването PCI-E и самата видео карта е поставена в сокет на дъното.

Тези жълтите дойдоха заедно с видео картата те са вкарани в 1-8 пинов изход. Вкарах кабела с PSU - CPU в дъното, но след 10-15 секунди започна да издава звук как се рестартира и вентилаторите спираха за 1 секунда , на 2рия "собствен" рестарт вентилаторите на видеото спряха , затова и премахнах кабела . 

• Автор

Има картина вече!!!След доста главоблъсканици и четене ,обаче вентилаторите на видео картата спират 2-3 секудни щом започне,това нормално ли е?Това се получава само и единствено когато добавя другия кабел който е включен в оградения в жълто конектор. 

Май всеячески се опитваш да опукаш това дъно. Докато не е късно, отиди в добър сервиз да ти го свържат.

Така е с повечето нови карти - вентилаторите тръгват след достигане на минимална зададена температура под товар.

преди 2 часа, Bizkvitik написа:

Има картина вече!!!След доста главоблъсканици и четене ,обаче вентилаторите на видео картата спират 2-3 секудни щом започне,това нормално ли е?Това се получава само и единствено когато добавя другия кабел който е включен в оградения в жълто конектор. 

Другия кабел за който говориш би трябвало да е 8 пинов и идва от захранването към конектора ограден в жълто. Ако е тъка всичко е правилно, щом имаш картина вече и картата ти спира за 2,3 сек това означава че си стигнал пълната инсталация. Картата спира когато няма натоварване което да повиши температурата. Демек включва се когато натовариш картата с някоя по мощна програма или игра, тогава почва да върти по сериозно.

• Автор

Само не знам 1 кабел достатъчен ли е за видео картата или да вкарам 2? Попринцим и преди съм си инсталирал Windows 7 Ultimate x64 но за първи път получавам тази грешка - "липсва нужно cd dvd дисково устройство" .Сменях USB-та и пак същото , сменях и релеаса но нищо.

Е защо 7? Не случайно се препоръчва 10. 

п.с. И не забравяй да обновиш биоса с последния 3.10 - https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350M Pro4/index.asp#BIOS

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 10 часа, Bizkvitik написа:

Само не знам 1 кабел достатъчен ли е за видео картата или да вкарам 2?

Ами ако кабела е със две по 6 пина и накрайника който влиза в захранването е 8 пина, аз бих ги свързал. За по спокойно снимай кабела който си свързал от захранването към видео картата, и ако има други оставащи подобни кабели също ги снимай да ги видим.

Едит: Защо си мисля че трябва да имаш един кабел с два накрайника по 8пина във кутията на захранването или във кутията на видео картата? Вече тотално се обърках...

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Пробвах с 4 Windowsa 7 x64 и не става.Пробвах и с 10 но ми даде черен екран с оранжеви ленти още в началото.Пробвах в 2.0 USB port и отново си спира на "не са намерени драйвери на устройството" , някакви предложения как да го разреша този проблем?С флашка съм 3.0 .

Пробвах отново с windows 10 и стана!Сега ще инсталирам драйвери и флаш на биоса.

И задължително най-новите драйвъри на чипсета. Разликата в игри е има-няма 60-100% повече кадри. А с 1070 и повече може да е...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.