Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 1200 евро?

Featured Replies

• Автор
преди 31 минути, Tommygun написа:

Само да ти кажа да го имаш предвид - ако ти умре Аурата и контролерите на лентите не бързай да връщаш дъното а пиши на лично да ти кажа как да го оправиш. Аз намерих начина секунди преди да разглобя бюрото и водното и да го пратя, защото златната ми гаранция(замяна без чакане и дискусии и обяснения какво/защо) важеше до 20.10.

Да се надяваме че нищо няма да умира. Иначе благодаря, ще го имам в предвид :)

• Отговори 56
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Половината неща пристигнаха, остана рам паметта, видеото, и кутията. Мога да карам без кутия известно време, не е голяма драма :D

Видеото би трябвало да е тук в събота, ама то е празник и не се знае дали ще е в събота, или в понеделник. То зависи и кога ще може да отиде майка ми да ги вземе.

Цък

Не можах да кача снимката във форума, за това е тук. 

• Автор

Кво става пичуи, от вчера компютърът е готов, като изключим че няма кутия още. Играх си да клоквам, за сега е на 3.9GHz и 3069MHz Ram паметта. следователно на 1.4125 в процесора и 1.395 рам паметта. Не мисля че е напълно стабилен, но после ще се мъча. 
Кабелите на захранването са "облечени" в бяло, което ги прави префектни за този билд. 
По дъното има/ше някакви петна, които може да са флюс от "фурната",  имаше на аудио? чипа (Supreme FX) и по дупките за postmount-овете. 
Нещо доста ме оздачачава, е планката за захващането на процесора. Когато радиатора не е сложен, така ли трябва да се "мандахерца" нагоре-надолу. Все едно липсват някакви втулки или де да знам какво.
Ето и снимки снимки
Благодаря на всички които се включиха в темата :)

преди 5 часа, m0nss7erKill написа:

Кво става пичуи, от вчера компютърът е готов, като изключим че няма кутия още. Играх си да клоквам, за сега е на 3.9GHz и 3069MHz Ram паметта. следователно на 1.4125 в процесора и 1.395 рам паметта. Не мисля че е напълно стабилен, но после ще се мъча. 
Кабелите на захранването са "облечени" в бяло, което ги прави префектни за този билд. 
По дъното има/ше някакви петна, които може да са флюс от "фурната",  имаше на аудио? чипа (Supreme FX) и по дупките за postmount-овете. 
Нещо доста ме оздачачава, е планката за захващането на процесора. Когато радиатора не е сложен, така ли трябва да се "мандахерца" нагоре-надолу. Все едно липсват някакви втулки или де да знам какво.
Ето и снимки снимки
Благодаря на всички които се включиха в темата :)

Честито за новата конфигурация ! Пожелавам ти да я ползваш дълго и без никакви проблеми. ;) 

• Автор
преди 1 час, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Честито за новата конфигурация ! Пожелавам ти да я ползваш дълго и без никакви проблеми. ;) 

Благодаря! Единствения ми "проблем" е coil whine? От захранването. Чува се когато се приближава до захранването и се чудя "да правя" ли нещо, или да карам така.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Update Update Update! 
Кутията дойде (party)! Phanteks eclipse p400s Харесва ми доста, и се чудя дали да я боядисвам от вътре (тия скапаняци от кипърския plastidip ми искат по 10,50 на предмет за доставка, коеот прави 31,50 за доставка. Ами могат да се факат. Или ще отида до другия град (100км в едната посока) И на бензин да карам, ще ми е много по-евтино. Както и да е, ще се оправя.
Кутията си пристигна в 2 кашона както са си по принцип, всички аксесоари бяха в една кутийка, вътре в компютърната кутия. Магнитни филтри, болчета (повече от необходимото/резервни) и LED магнитна лента (която аз съм закачил отгоре и съм я свързал към кутията, а не към дъното, което скоро може да го променя) Кутията идва и с 2 вентилатора, 1 отпред и 1 отзад (който съм оставил) (не съм сигурен дали са 120мм, защото пред 140мм които си взех, другите ми изглеждат много малки :D ) Предните венти;атори също са свързани към "контролера" на кутията, но вероятно ще ги свържа към дъното, защото тези 3 степени които има, нещо не ми допадат)
Малко информация за асемблирането в тази кутия. Лично аз, видях малко зор, с поставянето на дъното. Трябваше да го натисна доста силно към I/O Shield-a, за да мога да го захвана за кутията. При поставянето на захранването, ми беше излязал кабела за захранването на процесора, поради което почти получих инфаркт, понеже помислих че съм преебал дъното. Даже успях да намеря отдолу на дъното малко одрано, което явно съм го наоравил при поставянето. И то точно на 1 или 2 от проводниците по дъното. Да се надяваме че няма да имам проблеми с това. 
Подреждането на кабелите е сравнително лесно, хубаво. Предполагам доста хора които знаят какво представлява кутията, знаят че има лепки, чрез които се захващат кабелите за кутията. Част от АТХ захранващия кабел го прекарах през едната "релса" за 2.5'' SSD/HDD. (Ще кача албум със снимки)
8 пиновите държачи за кабели от комплекта със захранването, се слагат значително по-трудно от държача? за кабели на захранващия кабел за дъното. Притесних се да не съм развалил някой от PCI-e захранващите кабели при поставянето им. 
Мисля че е това, може би ще трябва да си поиграя още малко с кабелите, но това вероятно ще го правя, след като боядисам кутията, когато пак ще кача снимки, и ще споделя своят опит.
(УЖАС, сега като видях снимките, видях как ми стърчат PSW, Res SW, HDDLED, кабелите)  Също така, видях че и 8PIN CPU power съм го прекарал през едната 2.5 инчове релса. Нещо не ми харесва как изглежда на снимките, може и да съм правил снимката, преди да завърша с подреждането.
Ето малко снимки. Бонус снимка от последния Cinebench r15 тест. Честно казано, май бях на 101,4х39 тогава, ама не съм много сигурен. Не съм пробвал процесора на повече от това, защото главно на скоростта на рам паметта обръщах внимание. 2933MHz естествено на CL14. 
Отново, благодаря на всички за отделеното внимание!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.