Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 1200 евро?

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, Roujin Z написа:

На твое място ако ще давам толкова пари за SSD бих изчакал ADATA да пуснат новото SX9000.

То и старото SX8000 е на цената на 960 Ево но е за предпочитане.

п.с. Като цяло доста пари се хвърлят за светкащи кутии, бели захранвания и "водни". Явно доста държиш да изглеждат частите по-определен начин? :)

Ами искам да ми харесва как изглежда, все пак всеки ден ще го гледам :D С AIO изглежда много по-добре според мен, по изчистено. С водно и стъклени тръби е най-яките, ама е цифра пари. 

Ясно е че конфигурация няма да се взима близките 2 седмици, защото седмица или 2 ще пътува компютъра ми до тук, и после да поръчам новата конфигурация.. има време за сега. Дано я пуснат по-скоро тази ADATA да я видим и нея, че е и с по-дълга гаранция 

• Отговори 56
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Две неща по темата, MSI B350 дъната не са проблемни с новия биос всичко е наред от към памети и т.н. Позлвам си старата рам от интелския конфиг G Skill F4 2400C15D и в момента е на 2933 без "клизми", колкото до процесора с 1500х никаква трудност не представлява със стоковия да се закотви на 4.0 . Имам и S340 Elite която е почти толкова добра колкото FD R5, след няколко месеца ще мога да кажа дали липсата на филтър за горния вентилатор не е проблем.

• Автор
преди 1 час, Mariyan Raynov написа:

Две неща по темата, MSI B350 дъната не са проблемни с новия биос всичко е наред от към памети и т.н. Позлвам си старата рам от интелския конфиг G Skill F4 2400C15D и в момента е на 2933 без "клизми", колкото до процесора с 1500х никаква трудност не представлява със стоковия да се закотви на 4.0 . Имам и S340 Elite която е почти толкова добра колкото FD R5, след няколко месеца ще мога да кажа дали липсата на филтър за горния вентилатор не е проблем.

1500x не ме вълнува много, защото е 4 ядрен. Вярно че е с 8 нишки, но предпочитам да е 6, което може би е перфектния избор за мен.  А за "проблемите" с рам паметта, още не съм си играл да търся много, не ми остава много време. Свършвам работа в 6, лягам си в 9/10 и ставам в 6 :D

преди 14 часа, m0nss7erKill написа:

И те така,  с тая няма да рискувам въобще :D Взимам си QVL RAM 

Това са глупости ами от телефона не мога да ти обясня защо. А и каквото и да гледаш за ryzen като проблем,ако е на повече от 3-4 седмици ,то на 99% вече е решен...

• Автор

Знае ли се, кога ще излезе SX9000 ? 

Повече от месец не ми се чака, ама накрая може и тда поизчакам малко повече. Въпреки че цените може да се вдигнат, може и да паднат. Рам паметта е "проблем", защото там цените са нагоре. 

Ще трябва да си взема мишка и клавиатура. Спрял съм се на Corsair k95 platium, но не знам с какви суичове, защото не съм използвал механична клавиатура до сега. За мишка нямам никаква идея, но ще трябва да е някоя "по-нормална". 

И монитор май ще трябва да взимам... 

Попаднах на тази рам, която е с ниска латентност и висока тактова честота, което е добре. (На един са му отказали гаранция, защото рам паметта не е била в QVL-a)

Edit: Пропуснал съм факта че Phanteks-a e черен отвътре...  Не знам дали си заслужава да си я боядисвам сам с Plastidip. Вътре бяла, а решетките отзад ще ги боядисвам сини през една. Една бяла, една синя и така...

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

• Автор
преди 52 минути, Tommygun написа:

Тази е с верните чипове ,но е с 4 модула и съответно ще върви на по-ниска честота отново...;)

Освен това е 32GB и си е на двойна цена естествено :D а да дам още 200 евро за едни лампички... 

До колкото разбирам, взимат по 2.50 за килограм и отделно по 7.50 за поръчка. До колкото разбирам 7.50 за всяка отделна "некомбинорана поръчка" т.е. ако не са в един склад. 

Screenshot_20171001-213311.png

Тази също е с ниска латентност и висока тактова честота. Дали е с Samsung b-dies не знам. 

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

преди 52 минути, m0nss7erKill написа:

До колкото разбирам, взимат по 2.50 за килограм и отделно по 7.50 за поръчка. До колкото разбирам 7.50 за всяка отделна "некомбинорана поръчка" т.е. ако не са в един склад. 

Според мен не се процедира правилно в този раздел. Би трябвало да се следва логиката въпрос-отговор-решение без оглед избиране на конкретен търговец. Взимат се ориентировъчни MSRP цени и до там. А не да бистрим проблеми засягащи единствено автора на темата. Аз лично не се интересувам от това, дали Амазон доставят до Кипър и на каква цена.

• Автор
преди 13 минути, XECUTIONER написа:

Според мен не се процедира правилно в този раздел. Би трябвало да се следва логиката въпрос-отговор-решение без оглед избиране на конкретен търговец. Взимат се ориентировъчни MSRP цени и до там. А не да бистрим проблеми засягащи единствено автора на темата. Аз лично не се интересувам от това, дали Амазон доставят до Кипър и на каква цена.

До някъде си прав. Вярно е, че пускам офтопик. Но има доста хора които са пазарували от Амазон, и знаят как се процедира с доставките. Дали ще е до Кипър, или която и да е друга страна в ЕС (без Германия и Австрия), нещата най-вероятно са еднакви. 

А до това "вземат се ориентировъчни MSRP цени и до там" просто се чудя как не можа да измислиш по-голяма простотия. 

Реално и конфигурацията, и частите са единствено проблем на автора, който не засяга никой друг, освен него, нали ? 

Дай направо да затворим форума, какъв е смисълът от него. Да не говорим, че има всевъзможни глупости.

• Автор

Вместо NVMe, 2 SSD-та ? 512 GB за игри и експорт на редактиране клипове, които после ще се местят на твърдия диск (май твърде много играчка става) и едно SSD до 128GB, само за ОС.

Как ви се струва това като вариант ? 

• Автор

В крайна сметка явно ще бъде това. 

Corsair k95 platium ще я взема от Amazon.com, че в немския нямат "нормални".

Близките няколко дена вероятно ще ги поръчам.

Screenshot_20171008-143128.png

преди 1 час, m0nss7erKill написа:

В крайна сметка явно ще бъде това. 

Corsair k95 platium ще я взема от Amazon.com, че в немския нямат "нормални".

Близките няколко дена вероятно ще ги поръчам.

Според мен, много по-удачен вариант е да се закупи NVME SSD вместо тези две стандартни ССД-та.Имаш по-висок трансфер на данни и бързодействие.Не е нужно захранващ модул от 750 вата.Дори модел от 650 златен сертификат е повече от достатъчен за такава конфигурация. Забелязвам маркиран и втори кит рам памет с надпис"  Saved for later" !! с каква цел ?

преди 8 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Според мен, много по-удачен вариант е да се закупи NVME SSD вместо тези две стандартни ССД-та.Имаш по-висок трансфер на данни и бързодействие.Не е нужно захранващ модул от 750 вата.Дори модел от 650 златен сертификат е повече от достатъчен за такава конфигурация. Забелязвам маркиран и втори кит рам памет с надпис"  Saved for later" !! с каква цел ?

Може би се колебае коя от двете да вземи. RGB-то е по-красиво. ;)

П.П: А и може да вдигне FPS-а.. :D:D

• Автор
преди 16 минути, Second to none написа:

Може би се колебае коя от двете да вземи. RGB-то е по-красиво. ;)

П.П: А и може да вдигне FPS-а.. :D:D

Ще вдигне FPS-a, не ами направо ще го превърти :D кутия, охлаждане, вентилатори и те така :D

преди 18 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Запазено е, защото щях да взимам него, но вече няма налични. Един Бог знае кога пак ще има налични, а ако чакам много, може нещо друго да изчезне. 

Първоначално бях избрал 960 Evo, но надали ще усетя някаква разлика. Не знам и аз.  При разархивиране и декомпредиране разликата ще е доста голяма, но колко често ще го правя. 

Калкулатора за захранване ми показваше че ще ми е необходимо захранване между 750 и 650w захранване. Смятам да клоквам процесора и вероятно видеото (MSI GTX 780 gaming) (колко е такава не знам, защото я взех втора ръка, и има следи от разни интервенции. Какво точно е ставало не знам) 

Ще се слагат и още 2 механични диска, на които ще си държа нещата. 

Определено бих предпочел 960 evo вместо двете които си избрал, цената е същата. За охладителя ти бях казал, че аз бих взел актуално Brocken 3, но не е фатално,който и да си вземеш. Като ти харесва повече на външен вид, на Райзъна няма да му е проблем.

За този Hue:tongue2: рецензиите не са никак ласкави между другото. Страшно много проблеми са имали с него. В Амазон примерно има 13 с 5 зведи и 11 с една звезда а това си е направо кофти...Не знам какво не ти харесва контролера на дъното, но ти си знаеш.

• Автор
преди 51 минути, Tommygun написа:

Определено бих предпочел 960 evo вместо двете които си избрал, цената е същата. За охладителя ти бях казал, че аз бих взел актуално Brocken 3, но не е фатално,който и да си вземеш. Като ти харесва повече на външен вид, на Райзъна няма да му е проблем.

За този Hue:tongue2: рецензиите не са никак ласкави между другото. Страшно много проблеми са имали с него. В Амазон примерно има 13 с 5 зведи и 11 с една звезда а това си е направо кофти...Не знам какво не ти харесва контролера на дъното, но ти си знаеш.

На мен ми трябва само лента, а аз съм сложил само лента (уж?) 

Със сигурност се отказах от AIO охладителя, защото помпите май повече от 1 година не издържат... Cryorg-a ме кефи доста, въпреки че и Brocken-ът не е лош. Ама нЕма RGB :D

Мислех да си взема енда лента и да й сложа конектор, ама не знам от де да намеря конектор тука. Трябва ми само лента, и 30 евро за една тъпа лентичка са адски много

Реших да си боядисам кутията с пластидип. 3/4 ръце бяла боя отвътре, отзад на панела и на решетките за разширителните слотове бели и сини през един. 

А и още се чудя за NVMe-то. Исках да видя и това на ADATA sx9000 ама кой знае кога ще го пуснат. А както вече казах, не мога да чакам. Особено когато имам парите и съм намерил всичко... (Резултатът от това е изгорен нискочестотно говорител, защото е вързан с грешен усилвател... И така ще го карам известно време..)

Edit: Тъй като гледам, няма да стане да се използват лентите на hue+ направо с дъното. 

Не разбрах за лентата. Не ти ли стига обикновенна 5050 RGB лента?

Или искаш 2811/12 лента, където всеки диод свети различен цвят. Новия Crosshair VI има контролер за тези ленти, но е сериозен лев. Макар че аз щях да си го купя ако беше излязъл когато купувах моето дъно.

• Автор

Edit:Ето Тази вече ще стане :D

преди 8 минути, Tommygun написа:

Не разбрах за лентата. Не ти ли стига обикновенна 5050 RGB лента?

Или искаш 2811/12 лента, където всеки диод свети различен цвят. Новия Crosshair VI има контролер за тези ленти, но е сериозен лев. Макар че аз щях да си го купя ако беше излязъл когато купувах моето дъно.

На дъното има 2 хедъра за RGB ленти, които са за адресируему диоди. Т.е. всеки може да свети различен цвят. До колкото разбрах използва 12 и 2 волта. 

Цък 

Цък

Честно да ти кажа, не знам и аз :D

Значи твоето дъно както и моето поддържа само и единствено 5050 LED ,които светят всички един цвят едновременно. Oказа се че само X399 Zenith Extreme поддържа адресируеми ленти и то до 60 диода.

Аз онзи ден си поръчах от ибей 10 метра за 12 евро 5050,така че това не ти е проблем. И това за двата метра също не е така. На моето дъно му окачих на единия хедър цялата 5-метрова ролка и светна без особенна разлика в силата на светлината. А в бюрото ми едната лента е 3,10 м. а другата 1,45 м. и няма проблем.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

Значи твоето дъно както и моето поддържа само и единствено 5050 LED ,които светят всички един цвят едновременно. Oказа се че само X399 Zenith Extreme поддържа адресируеми ленти и то до 60 диода.

Аз онзи ден си поръчах от ибей 10 метра за 12 евро 5050,така че това не ти е проблем. И това за двата метра също не е така. На моето дъно му окачих на единия хедър цялата 5-метрова ролка и светна без особенна разлика в силата на светлината. А в бюрото ми едната лента е 3,10 м. а другата 1,45 м. и няма проблем.

И си ги контролираш през аурата ли ?  Значи ще взимам една лента обикновена, и ще я лепна. След време като си взема хубаво бюро, смятам да сложа на бюрото в тия pvc канали за кабели, за да не светят много и да действа като филтър. Просто за  лека странична светлина светлина. Ако мога и тях да ги вържа с аурата супер. 

Преди малко тук пуснах как свети. Виж че е същия цвят като паметта и логото на дъното зад маркуча. Сега го пробвах и на музикалните ефекти и на всичко е абсолютно синхронизирано. Естествено само когато прави еквалайзър го прави само с паметта,защото тя има по 6 адресируеми диода. Лентата или мига или не, не може като паметта едно след друго да ги пали и в стил мигач на Ауди :)

• Автор

И те така. Поръчах всичко. 

Ryzen 1600x

960 Evo,

X370-f Strix

Cryorg lumi

16Gb 3200MHz cl14 trident z RGB (имаха една налична като на магия, може да е върната, не знам... Да се надявам че няма да имам проблеми )

2 140мм вентилатора корсар, 

Corsair m65?

Phanteks eclipse p400

RM750x бяло

Май пропускам нещо ама Кот такоа. Да се надявам че радиатора няма да пристигне в средата на ноември, а поне в началото :D

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ъпдейт: След едно/двуседмично главоболие с Амазон, най-накрая успях да си активирам акаунта (блокираха ми акаунта, докато не получат statement от банката. Пратих го 3 пъти, звънях 2 пъти и последния път като ,звънях стана нещо. Пратих пак стейтмънт-а с имената ми, имейл, адрес и други глупости и го активираха. Тия глупости по факс се пращат) 

И понеже процесора го няма наличен, рам паметта също, кутията също, (тя е платена и след няколко дена ще я има уж налична) най-рано ще ги изпратят на 26/27 октомври. Не ми се чака до 4ти ноември за 1600х да бъде наличен, за това ще взема 1600. И без това си е клокнат 1600. 

Всичко си остава същото без процесора. Така че, ако от Амазон ви искат да им пратите факс, най-добре си напишете на листа всичко необходимо (номер, адрес, пощенски код, имена, имейл,и май това беше) Тъпото е че трябва да губиш време в банката да си изкараш "извличане" и да търсиш и факс. 

преди 1 час, m0nss7erKill написа:

Ъпдейт: След едно/двуседмично главоболие с Амазон, най-накрая успях да си активирам акаунта (блокираха ми акаунта, докато не получат statement от банката. Пратих го 3 пъти, звънях 2 пъти и последния път като ,звънях стана нещо. Пратих пак стейтмънт-а с имената ми, имейл, адрес и други глупости и го активираха. Тия глупости по факс се пращат) 

И понеже процесора го няма наличен, рам паметта също, кутията също, (тя е платена и след няколко дена ще я има уж налична) най-рано ще ги изпратят на 26/27 октомври. Не ми се чака до 4ти ноември за 1600х да бъде наличен, за това ще взема 1600. И без това си е клокнат 1600. 

Всичко си остава същото без процесора. Така че, ако от Амазон ви искат да им пратите факс, най-добре си напишете на листа всичко необходимо (номер, адрес, пощенски код, имена, имейл,и май това беше) Тъпото е че трябва да губиш време в банката да си изкараш "извличане" и да търсиш и факс. 

Само да ти кажа да го имаш предвид - ако ти умре Аурата и контролерите на лентите не бързай да връщаш дъното а пиши на лично да ти кажа как да го оправиш. Аз намерих начина секунди преди да разглобя бюрото и водното и да го пратя, защото златната ми гаранция(замяна без чакане и дискусии и обяснения какво/защо) важеше до 20.10.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.