Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Модемът сам се рестартира

Featured Replies

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Това е така, защото за момента, няма други абонати и е ненужен разход за компанията да ти сменя преноса. Естествено отиди при тях и кажи, че ще си платиш и ще видиш чудеса. Говоря, че на едно и също място няма как да има два преноса и да работят едновременно.

Тук изключвам връзките до фирма, която си плаща за ВИП услуги и иска да има основна и резервна свързаност и прочие.

Въпроса е не на един адрес да се ползват две връзки едновременно и да се плаща и за двете. Това си е глупост от където и да го погледнеш. Въпроса е че може вече да имаш опцията за оптика а да не си разбрал. И чак когато разбереш да се прехвърлиш. Което е и в моя случай. Всъщност в моя случай май беше че се обаждам по телефона и там някаква кифла гледа вероятно карта на града и от там ми разказва. А в офиса жената беше доста по-запозната как са нещата на терен. Далеч съм от мисълта да плащам да ми закопаят кабела за интернета :) 

• Отговори 53
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, eminem_vr написа:

Въпроса е не на един адрес да се ползват две връзки едновременно и да се плаща и за двете. Това си е глупост от където и да го погледнеш. Въпроса е че може вече да имаш опцията за оптика а да не си разбрал. И чак когато разбереш да се прехвърлиш. Което е и в моя случай. Всъщност в моя случай май беше че се обаждам по телефона и там някаква кифла гледа вероятно карта на града и от там ми разказва. А в офиса жената беше доста по-запозната как са нещата на терен. Далеч съм от мисълта да плащам да ми закопаят кабела за интернета :) 

Няма как да не си разбрал. Доставчика ще те уведоми. Още повече, че през оптиката може да ти пуска всякакви скорости, ще имаш по-добре телевизия, както и ще ти поевтинее услугата. А това да има 2 преноса на един адрес не е глупост. Има фирми, които искат да имат основна и резервна. Някой използват 2 доставчика, а други един. Преносите може да са оптика+мед, оптика+доксис, оптика+мобилна и прочие. Но за тези услуги вече се плаща доста соленичко.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Няма как да не си разбрал. Доставчика ще те уведоми. 

Има как и се случва доста често. В повечето случаи ако не се поинтересуваш няма и да разбереш. Дали по този начин искат да си облекчат натовареността на мрежата или каква е причината не знам, но рядко ще те уведомят за тази опция изрично. Още повече ако говорим за много по-малки фирми от МенТел. 

А иначе рутери има за по 20лв нови, няма да тръгна да плащам няколко такси на един адрес и фирма да имах :) Иначе приложимо е.

преди 7 минути, eminem_vr написа:

Има как и се случва доста често. В повечето случаи ако не се поинтересуваш няма и да разбереш. Дали по този начин искат да си облекчат натовареността на мрежата или каква е причината не знам, но рядко ще те уведомят за тази опция изрично. Още повече ако говорим за много по-малки фирми от МенТел. 

А иначе рутери има за по 20лв нови, няма да тръгна да плащам няколко такси на един адрес и фирма да имах :) Иначе приложимо е.

Ами то локалните кабеларки не правят и промени в мрежите си. Все още карат на UTP-та по диреците. В село е същото положение. Там горе доли до 10-15 мегабита се докарва и всички са доволни. А и няма конкуренция. При големите компании като Виваком, МТЕЛ, Оптиспринт, РадомирНет и прочие нещата стоят по друг начин. А и доставчика няма файда да даде пари за изградена оптика и да не те включи към нея ами да се мъчи със старото си оборудване.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Ами то локалните кабеларки не правят и промени в мрежите си. Все още карат на UTP-та по диреците. В село е същото положение. Там горе доли до 10-15 мегабита се докарва и всички са доволни. А и няма конкуренция. При големите компании като Виваком, МТЕЛ, Оптиспринт, РадомирНет и прочие нещата стоят по друг начин. А и доставчика няма файда да даде пари за изградена оптика и да не те включи към нея ами да се мъчи със старото си оборудване.

Е, не чак по селата. Там е ясно - ако има избор той е един. Говорим за все пак представителни фирми. Във всеки град си има локални доставчици, а в по-големите градове си има по няколко в квартал. Не си мисли че там като прокарат оптика ще звънят по вратите да ти кажат. Изобщо не си правят труда. А и новата мрежа не е задължително да се припокрива със старата. Може да минава на места където няма съществуващи абонати. Или където има няколко по трасето. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 8 минути, eminem_vr написа:

Е, не чак по селата. Там е ясно - ако има избор той е един. Говорим за все пак представителни фирми. Във всеки град си има локални доставчици, а в по-големите градове си има по няколко в квартал. Не си мисли че там като прокарат оптика ще звънят по вратите да ти кажат. Изобщо не си правят труда.

Точно това ще направят. Само, че нещата не спират до прокарването на оптика. 

1. Доставчика избира дали да копае да използва своя оптика или да вземе такава под наем вече изградена от друг ISP. Ако ще използва от друг трябва да се сключват едни доста сериозни договорни взаимоотношения.

2.След като докара оптиката доставчика трябва да избере дали да пуска оптики по етажите или да сложи МК и управляем сучи, на който ще менажира клиентите и ще слагат UTP-та.

3. Трябва да се провери има ли смисъл да се подменя оборудването на абонатите или да се чака, защото ако в обсега има само няколко клиента няма смисъл. 

4. Има доста административна работа при промяна на договори и прочие.

5. Има и смяна на оборудването с ново. И там си има доста трудности.

Точно това ще направят. Само, че нещата не спират до прокарването на оптика. 

1. Доставчика избира дали да копае да използва своя оптика или да вземе такава под наем вече изградена от друг ISP. Ако ще използва от друг трябва да се сключват едни доста сериозни договорни взаимоотношения.

2.След като докара оптиката доставчика трябва да избере дали да пуска оптики по етажите или да сложи МК и управляем сучи, на който ще менажира клиентите и ще слагат UTP-та.

3. Трябва да се провери има ли смисъл да се подменя оборудването на абонатите или да се чака, защото ако в обсега има само няколко клиента няма смисъл. 

4. Има доста административна работа при промяна на договори и прочие.

5. Има и смяна на оборудването с ново. И там си има доста трудности.

Е как да няма смисъл ако в обсега са само няколко абоната? Новата им мрежа трябва да е по-конкурентна и точно за това ще я слагат там където не са могли да привлекат абонати до сега. Договора ще ти го променят само ако си промениш условията - т.е. ако си разбрал че може.  Съвсем сериозно го твърдя че по-често няма и да разбереш че има такава опция. Компанията си прокарва мрежата с оглед новите абонати и евентуално да запази старите си предвид конкуренцията. А не за да подобри услугата на тия дето вече са се вързали и си плащат таксичките. 

преди 9 минути, eminem_vr написа:

Е как да няма смисъл ако в обсега са само няколко абоната? Новата им мрежа трябва да е по-конкурентна и точно за това ще я слагат там където не са могли да привлекат абонати до сега. Договора ще ти го променят само ако си промениш условията - т.е. ако си разбрал че може.  Съвсем сериозно го твърдя че по-често няма и да разбереш че има такава опция. Компанията си прокарва мрежата с оглед новите абонати и евентуално да запази старите си предвид конкуренцията. А не за да подобри услугата на тия дето вече са се вързали и си плащат таксичките. 

Няма да я слагат там където няма абонати. Гарантирам ти това.

Няма да я слагат там където няма абонати. Гарантирам ти това.

Обичам да споря, но минахме оффтопик доста и автора едва ли му е интересно вече да чете. Дали и къде ще копаят си е според зависи. Във Враца я наслагаха на доста места където преди това нямаше, но като цяло си разшириха и покритието. Това за моя доставчик, от опит. И никой по трасето не е бил уведомен че може да се прехвърли. Сигурно и под 50% от абонатите им ползват по-добрата връзка, а скоростите са по-добри за същата цена. 

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Емиле говоря за София, в даден район  може да не е изградена изцяло оптичната мрежа и затова паралелно работят и двете и се предлага и DOCSYS на един същ адрес . Както написах и в предишните 15 поста мойте познати до този момент са били на DOCSYS и след дълги уговорки са им инсталирали оптика. По какви причини само Мтел те си знаят. В София никой не те уведомява че има изградена оптика или каквото и да било. Разбираш го от реклами познати случайно и тн. Дано да си разбрал за последен път ти отговарям

Редактирано от PigManu (преглед на промените)

преди 10 минути, PigManu написа:

Емиле говоря за София, в даден район  може да не е изградена изцяло оптичната мрежа и затова паралелно работят и двете и се предлага и DOCSYS на един същ адрес . Както написах и в предишните 15 поста мойте познати до този момент са били на DOCSYS и след дълги уговорки са им инсталирали оптика. По какви причини само Мтел те си знаят. В София никой не те уведомява че има изградена оптика или каквото и да било. Разбираш го от реклами познати случайно и тн.

след дълги уговорки са им инсталирали оптика--- А това вече е нещо съвсем друго. Та както съм писал и по-горе, това е част от процеса. И няма да има много уговорки, просто в един момент ще се спре старата свързаност, защото е нерентабилна.

преди 12 минути, eminem_vr написа:

Обичам да споря, но минахме оффтопик доста и автора едва ли му е интересно вече да чете. Дали и къде ще копаят си е според зависи. Във Враца я наслагаха на доста места където преди това нямаше, но като цяло си разшириха и покритието. Това за моя доставчик, от опит. И никой по трасето не е бил уведомен че може да се прехвърли. Сигурно и под 50% от абонатите им ползват по-добрата връзка, а скоростите са по-добри за същата цена. 

Не, не е офтопик. Всичко което говорим е свързано с темата и ще се радвам доста хора да я прочетат, за да разберат как стоят нещата. Както виждаш говорим за интернет и за доставчици. На постващия съм му написал какво да гледа и да постне ако има нещо следващия път. Ще му дам пълна информация откъде може да е проблема. 9 години съм бил потребител на БЛИЗУ и все още съм. ЩЕ видим октомври дали ще се прехвърля към МЕНТЕЛ. Засега първия техен опит ме отказа, но да видим. 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

след дълги уговорки са им инсталирали оптика--- А това вече е нещо съвсем друго. Та както съм писал и по-горе, това е част от процеса. И няма да има много уговорки, просто в един момент ще се спре старата свързаност, защото е нерентабилна.

Емо на колко ракии си:D. След дълги уговорки от страна на моите познати с Мтел които не са искали да им инсталират оптика. По незнайни причини

преди 7 минути, PigManu написа:

Емо на колко ракии си:D. След дълги уговорки от страна на моите познати с Мтел които не са искали да им инсталират оптика. По незнайни причини

Не пия ракия. Извини ме ако с нещо съм те засегнал. Казвам как стоят нещата в общия случай, защото и аз работя в интернет провайдър. А това, че МТЕЛ са куци коне е нещо съвсем друго.

Не пия ракия. Извини ме ако с нещо съм те засегнал. Казвам как стоят нещата в общия случай, защото и аз работя в интернет провайдър. А това, че МТЕЛ са куци коне е нещо съвсем друго.

Емо няма проблем. Различни хора по тия офиси явно, служителката е била нова и въобще не е видяла че за този адрес вече има и оптичен нет, и е настоявала да си останат на DOCSYS.

преди 11 минути, PigManu написа:

Емо няма проблем. Различни хора по тия офиси явно, служителката е била нова и въобще не е видяла че за този адрес вече има и оптичен нет, и е настоявала да си останат на DOCSYS.

Я виж сега като се поразрови малко как стигна до истината. МТЕЛ вземат БЛИЗУ и все още не са наясно със ситуацията. Служителката в офиса е нова и тя не знае къде се намира. Та всичко ще си дойде на мястото. Между другото така беше преди когато БЛИЗУ купиха ЕВРОКОМ.

Я виж сега като се поразрови малко как стигна до истината. МТЕЛ вземат БЛИЗУ и все още не са наясно със ситуацията. Служителката в офиса е нова и тя не знае къде се намира. Та всичко ще си дойде на мястото. Между другото така беше преди когато БЛИЗУ купиха ЕВРОКОМ.

Емо истината аз я знам. Добре че най накрая и ти я разбра че е съвсем реално да се поддържа два вида нет на един адрес

Емо истината аз я знам. Добре че най накрая и ти я разбра че е съвсем реално да се поддържа два вида нет на един адрес

Не, не е реално. Написал съм по-горе какво и защо. Но няма значение. 

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Не, не е реално. Написал съм по-горе какво и защо. Но няма значение. 

Но е факт. 

преди 15 минути, PigManu написа:

Но е факт. 

Май ще трябва да поспорим на бира, че тук стана дълга и широка ;)

Май ще трябва да поспорим на бира, че тук стана дълга и широка ;)

Аз не пия. Емо това е факт, не е спор. Кое продължава да не ти е ясно незнам, мисля че си пиша с интилигентно човешко същество или ще ме опровергаеш

Аз не пия. Емо това е факт, не е спор. Кое продължава да не ти е ясно незнам, мисля че си пиша с интилигентно човешко същество или ще ме опровергаеш

Няма значение. Ще разбереш нещата след време. 

Няма значение. Ще разбереш нещата след време. 

Емо опроверга ме. :clown:

преди 14 минути, PigManu написа:

Емо опроверга ме. :clown:

Идея си нямаш за какво става на въпрос. В момента МТЕЛ унищожава БЛИЗУ. Още 6 месеца ще има подобни изцепки на тази, на която твоите познати са били свидетели. Ще има липса на договори, прекъснати услуги, спрени акаунти, липса на договори и върнато оборудване. Работя в такава компания и знам много добре как стоят нещата. Да не говорим, че преди да още да дойде БЛИЗУ, аз бях абонат на ЕВРОКОМ. Колкото до услуги, преноси, договори, интерне провайдъри, вече с това се занимавам почти 9 години. Та няма нужда, 

• Автор

Все ми е тая дали сигнала идва по оптика, лан, коаксиален кабел или въздушно.

Важното е да ми осигуряват скоростта, за която си плащам и да е стабилна връзката.

Прав съм нали? :D:shock11:

на 29.09.2017 г. в 16:01, Rewivo написа:

Все ми е тая дали сигнала идва по оптика, лан, коаксиален кабел или въздушно.

Важното е да ми осигуряват скоростта, за която си плащам и да е стабилна връзката.

Прав съм нали? :D:shock11:

М чи к.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.