Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Благодаря.

За кое ми благодариш, след като ти самият твърдиш, че статията е манипулативна? Била просто превод...

преди 13 минути, plamen.spam написа:

Затова поисках линк към статията, защото четеш превод, а не оригиналната статия и затова смяташ, че се правят внушения. А статията от своя страна, се позовава на доклад на фонда Карнеги (Carnegie Endowment for International Peace). Такива данни за ръст на заболеваемостта сред военнослужещите след началото на СВО, се споменават още преди година от изданието "Вёрстка".

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Потвърждаваш,че твърдението ти: 
Оказа се, че според тяхната информация, след началото на СВО-то в Русия ежегодишно заболявали от ХИВ към 4 милиона души.
е ЛЪЖА!

Така е, да. Абсолютно се доказа. Статията била манипулативна, ама аз самият лъжа. ОК, разбрахме се...

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 41 минути, communismatic написа:

Относно 4-те милиона души, аз ти написах, че се прави подобно внушение, защото 40 х 100 000 = ?!

Никъде в статията не се прави такова внушение.

Когато я прочете отново, ти сам стигна до извода:

преди 10 минути, communismatic написа:

Приемаме, че се визират точно "военнослужещите"

а не цялото население...

Верно? Я ми разтълкувай следният цитат? В смисъл, как го разбираш? И как се разбира колко точно военнослужещи са ХИВ позитивни и колко са се покачили, при положение, че няма абсолютно никакви данни в самата статия? И твърдиш, че статията не е манипулативна?

преди 13 минути, communismatic написа:

Според данни на Министерството на отбраната на Русия, още до края на 2022 г. е регистрирано покачване на честотата на новооткритите случаи с 13 пъти, а към началото на 2023 г. - с над 40 пъти спрямо довоенните нива. По-късно същата година, разпространението на ХИВ сред военнослужещите е било 20 пъти по-високо от обичайното, пише опoзиционното англоезично издание Moscow Times.

Казвам ти, че имаш проблем с разбирането...

Ако се отнасяше до цялото население, не трябваше ли данните да са на здравното министерство?

Ама то и иначе пак трябва да са техни данни. Искам да ми покажеш колко са били и как са черпили информацията. Нали уж статията не е фейк? Дай да видим данните? Щото ако приемем, че се говори само за военнослужещите, става още по-забавно...

Примерно... Нали уж било "рязко влошаване на епидемичната обстановка"?
Средата на 2022 г. - 10 000 души
Краят на 2022 г. - 10 000 х 13 = 130 000 души
Началото на 2023 г. - 10 000 х 40 = 400 000 души

Т.е. кажи-речи всеки войник в руската армия е ХИВ позитивен?! Ти осъзнаваш ли, на какви тъпотии кълвете като шарани...

Мда. Явно няма да имам честта, да узная истината. Тъй... Да обобщим. Статията не е фейк, ама имало неправилен превод. Ти самият не си наясно изобщо какво се твърди в нея, данните как са получени... не е изобщо ясно. Седиш и гледаш екрана тъпо над половин час. А иначе аз не умея, да чета с разбиране и най-важното... лъжа.

Отивам на работа, довечера явно ще е много забавно.

преди 44 минути, communismatic написа:

Я ми разтълкувай следният цитат? В смисъл, как го разбираш? И как се разбира колко точно военнослужещи са ХИВ позитивни и колко са се покачили, при положение, че няма абсолютно никакви данни в самата статия? И твърдиш, че статията не е манипулативна?

преди 56 минути, communismatic написа:

Според данни на Министерството на отбраната на Русия, още до края на 2022 г. е регистрирано покачване на честотата на новооткритите случаи с 13 пъти, а към началото на 2023 г. - с над 40 пъти спрямо довоенните нива. По-късно същата година, разпространението на ХИВ сред военнослужещите е било 20 пъти по-високо от обичайното, пише опoзиционното англоезично издание Moscow Times.

Разтълкувам:

регистрирано покачване на честотата на новооткритите случаи с 13 пъти, означава, че ако за определен период преди началото на СВО са регистрирани N на брой нови случая, то в в края на 2022 г., за същия период са регистрирани 13хN на брой нови случая на заболяване. В началото на 2023 г., за същия период са регистрирани 40хN на брой нови случая на заболяване, а в края на 2023 г., за същия период са регистрирани 20хN на брой нови случая на заболяване. Обикновено периодите са или месечни, или тримесечни.

Да приемем по-големия период за базов. Ако бройката новооткрити случаи през първото тримесечие на 2022 г. е единица, през последното тримесечие са открили 13 пъти повече. През първото тримесечие на 2023 г. са открили 40 пъти повече нови заразявания, а в последното тримесечие на 2023 г. 20 пъти повече спрямо първото тримесечие на 2022-а.

Нагледен пример:
януари - март, 2022 - новооткрити случаи - 10 бр.;
октомври - декември, 2022 - новооткрити случаи - 130 бр.;
януари - март, 2023 - новооткрити случаи - 400 бр.;
октомври - декември, 2023 - новооткрити случаи - 200 бр.;

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Старшнооо

особено след като има три ваксини, едната генерична и безплатна

Срещу HIV???
...или пак не си в час какво се коментира 🤦‍♂️

преди 6 часа, kiro 2025 написа:

Новинка

цената на бензина в РФ почна да пада.

Опорката за страшните украински дронове изкара седмица.

Затова ли на някои места са въвели купони за горива на предприятията?

ПП: докато цял свят продължава напред орките драпат кум така бленуваното и провалено минало.

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Нагледен пример:

януари - март, 2022 - новооткрити случаи - 10 бр.;
октомври - декември, 2022 - новооткрити случаи - 130 бр.;
януари - март, 2023 - новооткрити случаи - 400 бр.;
октомври - декември, 2023 - новооткрити случаи - 200 бр.;

Добре, де. Кажи ми, откъде са черпили данните!? МО? Имало рязко влошаване на епидемичната обстановка? МО ще съобщава подобно нещо? 

преди 45 минути, communismatic написа:

Добре, де. Кажи ми, откъде са черпили данните!? МО? Имало рязко влошаване на епидемичната обстановка? МО ще съобщава подобно нещо? 

Не са бройки, а само проценти и съотношения. Онези 10 бр. за 1-во тримесечие на 2022 са само примерно допускане за базата. За другите тримесечия са изчислени на тази база...

Утре ще ти разкажа по-подробно. След малко ще имам достъп само от телефон, а е малко сложно за обясняване...

преди 4 часа, BANKATA написа:

Затова ли на някои места са въвели купони за горива на предприятията?

Пак Москоу таймс уведомява нали?

преди 4 часа, plamen.spam написа:

Не са бройки, а само проценти и съотношения.

Мхм. Ми... Бих се радвал, да ми покажеш откъде са черпили информацията. Иначе просто излизаш най-обикновен лъжец. Не, че не го знаем. 

преди 2 часа, maxthon написа:

Пак Москоу таймс уведомява нали?

На места бензин йок

GzBpuhXXoAEm1GC?format=jpg&name=900x900

Като ви казах преди година че ще дойде момент най-голямата бензиностанция да внася отвън бензин не се майтапех.

На места бензин йок
Като ви казах преди година че ще дойде момент най-голямата бензиностанция да внася отвън бензин не се майтапех.
Това сега снимка на купон ли е?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 25 минути, communismatic написа:

Мхм. Ми... Бих се радвал, да ми покажеш откъде са черпили информацията. Иначе просто излизаш най-обикновен лъжец. Не, че не го знаем. 

Вече ти казах - утре.
Едва ли ще се зарадваш на поредното доказателство, че лъжеш...

преди 5 минути, BANKATA написа:

На места бензин йок

Ама сте папагали на трета степен....Само да ви подадат саламче и въртите опашки.....Знаеш ли къде е Краснокаменск !?По същата логика може да питаш защо на Еверест няма бензиностанция и ако има що няма бензин....Абе,вие съвсем изтрещяхте-като се чудите от кой пръст ,на коя ръка и кой крак, да изсмучете нещо-що не се пробвате и на магистралата? Там и пръсти без нокти ще намерите и бензин колкото искате....

преди 7 минути, maxthon написа:

Това сега снимка на купон ли е?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Сигнал че скоро ще трябва да пълните тубите и да поемате към Русия да им помагате.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.