Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 6 минути, "Саша" написа:

Ти що така ИЗВЕДНЪЖ ИЗПЪЛЗЯ КАТО ЧЕРВЕЙ ОТ дупката си? Това дали не се дължи на ФАКТА, че профилчето на @communismatic го направих на две копейки за пореден път? 🤔

Колкото и да ти е чудно, почти всяка вечер по това време съм във форума.

Проблем ли имаш с това?:D

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 3 минути, Flashback написа:

Не е за вярване колко си проста!

На тази снимка виждаме членове на неонацисткия батальон "Азов" в една от честите си демонстрации по улиците в Украйна, като снимка е още отпреди войната. 

Пак се изложи с поредната фейкометщина! Сефте!

Абе то така беше и с видеото по Първи канал на руската ТВ от 2018г., уж снимано от Украйна. После се оказа, че е правено в русия, а "украинеца" бил от Беларус.

Знаем ги вашите схеми. В началото вървяха, но отдавна не ви обръщат внимание....

преди 1 минута, M.Николов написа:

Колкото и да ти е чудно, почти всяка вечер по това време съм във форума.

Проблем ли имаш с това?:D

Да, да, да, знам, нали почти всяка вечер си пишем, ти от профила на @communismatic ? :lol6: Спокойно, няма да кажа на никой за да ти се смее, и без това те мислят за :masquerade2:   АХАХАХААХАХАААА :laughing5:

преди 7 часа, БаалБек написа:

Пропагандата на Русия срещу Украйна не започна през 2022 г. с пълномащабната непровокирана война, в която вече над един милион руски агресори бяха убити.

През 2018г. Първи канал на руската телевизия си измислят сюжет и пускат видео, в което белоруски гражданин се представя за украинец(!), за да обясни колко лошо е в Украйна и всичко - заради Евромайдана!!

mente.png.1d5c640b9aa1f0de1e48f96c317fd136.png

На лъжата краката са къси. Путлер пак е хванат в поредната измишльотина!!

преди 2 минути, "Саша" написа:

Да, да, да, знам, нали почти всяка вечер си пишем, ти от профила на @communismatic ? :lol6: Спокойно, няма да кажа на никой за да ти се смее, и без това те мислят за :masquerade2:   АХАХАХААХАХАААА :laughing5:

Искаш ли да се обзаложим, че с Николов НЕ сме един и същ човек? Кажи колко пари слагаме? :) 

преди 2 минути, communismatic написа:

Искаш ли да се обзаложим, че с Николов НЕ сме един и същ човек? Кажи колко пари слагаме? :) 

Не им се връзвай!

Аз много добре знам, че не сте един и същ човек!

Дзверо се опитва да манипулира аудиторията и да ви обвинява в това, което прави именно той - да пише от сто акаунта. 

"Крадецът вика: дръжте крадеца!" 

Толкова е елементарен и жалък!

Знам, именно заради това му задавам този въпрос. Много добре знам, че няма да посмее, да отговори... :) 

преди 14 минути, "Саша" написа:

Аз пък знам, че си клоуна на форума.

И не и нужно да го казвам на някой, повечето вече го знаят.:D

преди 1 минута, M.Николов написа:

А пък знам, че си клоуна на форума.

И не и нужно да го казвам на някой, повечето вече го знаят.:D

Т.е. - нищо не знаеш? :laughing5: Що така? 😆

преди 26 минути, "Саша" написа:

Ти що така ИЗВЕДНЪЖ ИЗПЪЛЗЯ КАТО ЧЕРВЕЙ ОТ дупката си? Това дали не се дължи на ФАКТА, че профилчето на @communismatic го направих на две копейки за пореден път? 🤔

Оле, майко... 😆😆😆😆😆😆

В Новосибирск недостигът на бензин е сред основните причини за безпокойство на местните жители, наред с блокирането на интернет и месинджъри.

https://nsk.rbc.ru/nsk/05/12/2025/693135c29a7947175d850404

France 5: Путин диктува правилата на играта

А така Сашка, ще ходиш след мен и ще слагаш на всеки мой пост хилещи се емотикони, защото за друго нямаш капацитет.:D

Също като офцата.

,,SuperSven1994  преди 11 часа

Плохой физик, не знает третий закон Ньютона - "На любое действие есть противодействие"

,,annapanova5098   преди 11 часа

Судя по поведению после приговора, абсолютный социальный тик- токовско - инстаграмовский инфантил"

преди 17 часа, communismatic написа:

недей казва на никой, че си от Русе, само срамиш града ми

Кога излезнало от града-герой, кога станало русчуклия...

преди 13 часа, Flashback написа:

Не е за вярване колко си проста!

На тази снимка виждаме членове на неонацисткия батальон "Азов" в една от честите си демонстрации по улиците в Украйна, като снимка е още отпреди войната. 

Пак се изложи с поредната фейкометщина! Сефте!

5026f5bb29ef91b7c3d7b84022aa01c0_500x317.jpg

Според 70% от руснаите и 90% от туристите, в Русия има само два модерни града Москва и Санкт Петербург. Всички други градове и села са в окаяно състояние. Те са, така да се каже, витрината на РФ. Тези два града получават непропорционално голяма част от държавните инвестиции, чуждестранните капитали и инфраструктурните проекти. Причините:

1 . Централизация на икономиката – повече от 30% от БВП се концентрира в Москва.
2. Политическа необходимост – показване на "успех" пред света.
3. Привличане на международни компании, дипломати, туристи.
4. Пренасочване на ресурси от регионите към федералния център.
За огромна част от градовете и селата картината е напълно различна. Разрушаваща се инфраструктура. Лоши пътища, липса на канализация. Масова миграция към Москва и обезлюдени региони. Мизерни бюджети на областите. Медицински и социални услуги в колапс. Жилищни блокове от 60-те и 70-те години, които буквално се разпадат. Разлика в стандарта на живот е десет пъти между столицата и провинцията. 
И резултатът е: Москва и Санкт Петербург=Европа, а останалата част от РФ е постсъветска депресия, бедност, изоставени фабрики, безперспективност.

За това много западни анализатори казват: "Русия е Москва и Питер плюс тръби за износ на суровини."

преди 18 часа, БаалБек написа:

В Новосибирск недостигът на бензин е сред основните причини за безпокойство на местните жители, наред с блокирането на интернет и месинджъри.

https://nsk.rbc.ru/nsk/05/12/2025/693135c29a7947175d850404

Големя майтап е че цените в рашистан са с 8% повече от цените в САЩ . Където галона е под 3$

:giggle1: 

А иначе крепостните нещо недоволстват... не им изплащат заслужените с честен терор парички за избиване на укри  , не им помагат и не дават пари за повредените от войната в курска област, ипотекирани и др домове 

:giggle1:

возмутительно ! 

на 7.12.2025 г. в 15:31, communismatic написа:
на 7.12.2025 г. в 15:28, miro20 написа:

Тук не се говори за внос на мигранти за работна ръка, а че се е появил дефицинт на мъжка работна ръка и трябва да позволят на жени да заемат тези места. 

Аха, т.е. вноса на работна ръка от третият свят у нас е понеже няма недостиг на работна ръка... ОК, разбрах... Пак ти повтарям - недей казва на никой, че си от Русе, само срамиш града ми.

Не , не разбра нищо защото си кух. 

В рашистан дефицита на мъже породи внезапна нужда от такива които се водят "мъжки" професии, и където до сега не са наемали жени поради редица причини . Предполагам професии като миньори , специфични морски дейности, в нефтената промишленост  и всякакви такива тежки дейности .

Та, този дефицит на мъже кара рашистките власти да променят и позволят на жените да заемат тези места. 

Нищо общо с българския пример. 

Щото си кух. 

:hush:

преди 8 минути, miro20 написа:

В рашистан дефицита на мъже породи внезапна нужда от такива които се водят "мъжки" професии, и където до сега не са наемали жени поради редица причини . Предполагам професии като миньори , специфични морски дейности, в нефтената промишленост  и всякакви такива тежки дейности .

Ае невменяем, къв дефицит на мъже? Ти имаш ли понятие, че в РФ масово таксиджиите са таджики. Ама това не се дължи на "жертвите", а че просто са евтина работна ръка... Кво ми се правиш на голям разбирач? Ти оня ден не можеше, да направиш разлика между военна униформа и железничарска такава...

на 7.12.2025 г. в 15:55, Мечо Хубавеца написа:

Миро, отдавна искам да те питам, ако нашите хубавци управници решат да въведат данък за Украйна, който да се плаща от всички работещи, ти ще си съгласен ли? Примерно решат да ни облагат с 5% данък. Ок ли е това?

Ако алтернативата е терор и избиване на семейството ми и Родината ми каквото се случва в Украйна  , да, бих дал и повече от 8%

Ти не би ли дал ? 

В този дух, не ви ли е ясно защо рашистката пропаганда хвърля толкова усилия да разедини Европа спрямо помощта за Украйна ?

Кубратовия завет - Защото поотделно слаби пръчки се чупят много лесно . Снопа пръчки обаче, почти невъзможно . 

Затова рашистите водят война на тхия фронт много по яростно отколкото на реалния фронт . 

Затова всичките продажни копейки и у нас и в Европа са впрегнати в тази насока . Да няма общ фронт, да е разединена и объркана Европа. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Ае невменяем, къв дефицит на мъже? Ти имаш ли понятие, че в РФ масово таксиджиите са таджики. Ама това не се дължи на "жертвите", а че просто са евтина работна ръка... Кво ми се правиш на голям разбирач? Ти оня ден не можеше, да направиш разлика между военна униформа и железничарска такава...

копейка, разбрах че си кух. Върни се и прочети новината отново, ако не разбираш руски ще ти помогна. 

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 минути, miro20 написа:

копейка, разбрах че си кух.

Интересно как си разбрал нещо, при положение, че ти никога нищо не си разбрал...

Ако алтернативата е терор и избиване на семейството ми и Родината ми каквото се случва в Украйна  , да, бих дал и повече от 8%

Що не идеш на фронта, да браниш братска Украйна от руските окупатори?

Кубратовия завет - Защото поотделно слаби пръчки се чупят много лесно . Снопа пръчки обаче, почти невъзможно . 

Това не е Кубратов завет, ама карай. Прекалено сложни неща си тръгнал, да коментираш...

преди 9 минути, miro20 написа:

Да няма общ фронт, да е разединена и объркана Европа. 

Мда, руснаците са причината за "обърканата" и "разединената" Европа...

преди 3 минути, communismatic написа:

Интересно как си разбрал нещо, при положение, че ти никога нищо не си разбрал...

Що не идеш на фронта, да браниш братска Украйна от руските окупатори?

Това не е Кубратов завет, ама карай. Прекалено сложни неща си тръгнал, да коментираш...

Мда, руснаците са причината за "обърканата" и "разединената" Европа...

кух си бе кух. Всеки път го доказваш с тези глупости :giggle1:

Та, като стана въпрос за дефицит , още една мярка  : 

Цитат

Русским удвоят норму сверхурочной работы — с 120 до 240 часов в год: в правительстве уже подготовили поправки в ТК, по которым с апреля 2026 года сотрудников смогут законно привлекать «в две смены». Сейчас сверхурочка ограничена 4 часами в течение двух дней подряд.

Удвояват нормата за извънреден труд. 

А ако сте пропуснали, ДДС-то в рашистан путлю повиши на 22%

А что случилось ? 

Хитлерюгенд ряпа да яде : 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.