Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 8 минути, BANKATA написа:

В бяла дъжава няма да ми попречат да си изразя мнението.

В бяла държава закона е същия като този там в Русия. И следва да направиш нещо преди да организираш протест. Ако не го направиш и ти разрешат и не те санкциониратпротеста понеже е бяла държавата значи върховенството на закона се погазва. Какъв ще бъде смисъла на този закон да съществува когато бъде нарушаван многократно. А това ще бъде стимул да се нарушават и други закони.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 5 минути, BANKATA написа:

В бяла държава няма да ми попречат да си изразя мнението.

И като го изразиш - голям праз!

Никой не се съобразява с твоето мнение, управляващите си правят каквото им наредят от посолствоТО или от Брюксел!

Цялата псевдо-демокрация в сегашния си вид може да се обобщи с: Кучетата си лаят, керванът си върви...

преди 3 минути, miro20 написа:

Пак се опитваш да лъжеш че хора които са излезли самички с плакат "не на войната" с рисунка на гълъб и т.н. са "организиран протест" .

Да организиран протест е. От един човек, но си е организиран. И когато нарушава законите на сграната с тези си действия следва да получи и доза върховенство на същите тези закони.

преди 7 минути, BANKATA написа:

В Русия има държавна репресия към всеки дръзнал да се изкаже против войната. Затова се казва и репресия.

Когато има нарушение на законите си е закононарушение, а не репресия.

преди 2 минути, maxthon написа:

В бяла държава закона е същия като този там. И следва да направиш нещо преди да организираш протест. Ако не го направиш и ти разрешат и не те санкциониратпротеста понеже е бяла държавата значи върховенството на закона се погазва. Какъв ще бъде смисъла на този закон да съществува когато бъде нарушаван многократно. А това ще бъде стимул да се нарушават и други закони.

В бяла държава да. В Русия не.

Странно как все протестите против войната не позволяват.

Съвпадение не мислиш ли?

току-що, BANKATA написа:

В бяла държава да. В Русия не.

Докажи го.... Организирай протест и не пусни уведомление за него. От там вариантите какво ще се случи са два. Или институциите ще ти разрешат протеста и те също ще нарушат закона или ще бъдеш санкциониран за това и ще получиш същото, което се е случило и в Русия.

преди 5 минути, Flashback написа:

И като го изразиш - голям праз!

Никой не се съобразява с твоето мнение, управляващите си правят каквото им наредят от посолствоТО или от Брюксел!

Цялата псевдо-демокрация в сегашния си вид може да се обобщи с: Кучетата си лаят, керванът си върви...

Може и да ме арестуват и осъдят за 4 години като в Русия. Готино нали.

И десет пъти да ти съобщят, че са незаконни и няма да спреш да го пишеш това.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Може и да ме арестуват и осъдят за 4 години като в Русия.

Ако междувременно си показал и нацистки символи нищо чудно и повече да ти сложат. Няма да са и незаслужени.....

преди 5 минути, maxthon написа:

Да организиран протест е. От един човек, но си е организиран.

преди 1 минута, maxthon написа:

Докажи го.... Организирай протест и не пусни уведомление за него.

https://pravo.ru/story/225294/

По закону одиночный пикет – это единственная форма публичного мероприятия, о которой не нужно заранее сообщать в госорганы и просить разрешения.

Съвсем изтрещя.

За бисерите си ...

:) :) :) :) :)

И десет пъти да ти съобщят, че са незаконни и няма да спреш да го пишеш това.

Има ли друга държава освен рашистан, в която да имаш мнение "против войната" е... незаконно ???

преди 4 минути, miro20 написа:

За бисерите си ...

Аз му казвам тук да организира? Тук нямаме правно регулиран протест от един човек, за който да няма нужда от уведомление. Чети хубаво, че наистина си за бисерите......

Я дай дефиниция (според теб) на организиран протест, че нещо ти се изплъзва тази правна материя.... Че понятието организиране не включва бройка хора.

Я дай дефиниция (според теб) на организиран протест, че нещо ти се изплъзва тази правна материя....

Ти сама се оплете бре :) :) :)

Цитирам ти руските закони че не е нужно разрешение , ти ми плямпаш как трябвало разрешение...  :) :)

Давай можеш още ... Викни някой колега от тролската ви фабрика в Петербург че ще ти орежат надника ипремиалните :) :)  

току-що, miro20 написа:

Цитирам ти руските закони че не е нужно разрешение ,

Аз ви пращам тук да ги направите, ти ми говориш за Русия. Колкото до единичните изпълнения. Горе имаше едно видео. Да ти прилича на единичен протест? Ако е тогава може да ти се приемат доводите за нуждата от уведомеление.

Докажи го.... Организирай протест и не пусни уведомление за него. От там вариантите какво ще се случи са два. Или институциите ще ти разрешат протеста и те също ще нарушат закона или ще бъдеш санкциониран за това и ще получиш същото, което се е случило и в Русия.

Ти още не схващаш разликата между белите държави и Русия май?

В България няма да ти попречат да организираш протест против властта.

Тук не говорим за законен и незаконен протест, а че властите в Русия целенасочено не разрешават протести свързани с войната или против Путин, или нещо което да дискредитира властта на Путин. Това какво е? Репресия.

Точно за това са диктатура, защото всеки протест който може да ги дискредитира не се разрешава, участниците се обявават за терористи, провокатори, западни агенти и т.н.

И глупавите ватенки се връзват.

Аз какво съм ви крив че сте толкова наивни?

преди 2 минути, maxthon написа:

Аз ви пращам тук да ги направите, ти ми говориш за Русия. Колкото до единичните изпълнения. Горе имаше едно видео. Да ти прилича на единичен протест? Ако е тогава може да ти се приемат доводите за нуждата от уведомеление.

Ако по руските закони е така не значи ли точно това което ти казвам?

Че са фашисти и репресират определвна група от хора?

Ти още не схващаш разликата между белите държави и Русия май?

Покажи ми я. Казах ти най-добре как може да стане. И в Русия няма да ти попречат. Знам, че ще се възпалиш, но ще се наложи да дадеш пример (извън този с ковида, че това беше причина по цял свят). Въпросните жени съвсем целенасочено не са пуснали съответното уведомление. Затова те е изпратих да направиш същото и да видиш дали има или  няма разлика. Ако ти разрешат да си направиш седянката ще имаме прекрасен пример за върховенство на закона и в обратен случай ще видиш същото нещо като в Русия.

Тук не говорим за законен и незаконен протест, а че властите в Русия целенасочено не разрешават протести свързани с войната или против Путин, или нещо което да дискредитира властта на Путин. Това какво е?

Това е нещо, което следва да докажеш. Иначе е похвално, че продължаваш да толерираш незаконни действия. Примерен гражданин на бяла държава си.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Точно за това са диктатура, защото всеки протест който може да ги дискредитира не се разрешава, участниците се обявават за терористи, провокатори, западни агенти и т.н.

Няма да намериш нито едно съдебно решение, където да пише терорист, провокатор и т.н. Освен по дела, където наистина има терористични действия.

Покажи ми я. Казах ти най-добре как може да стане. И в Русия няма да ти попречат.

Ето ти първото което изкочи:

https://www.bbc.com/russian/features-60668096

"Властите не одобриха нито едно протестно събитие. В Москва например отказът се оправда с „епидемиологичната обстановка“ заради коронавируса. Забраната за масови протести заради Ковид в руската столица е в сила от две години."

март '22

преди 9 минути, maxthon написа:

Това е нещо, което следва да докажеш.

Във фашистките държави тези "закони"  не са написани черно на бяло.

Трябва да имаш малко акъл да го разбереш от случващото се в Русия.

преди 4 минути, BANKATA написа:

В Москва например отказът се оправда с „епидемиологичната обстановка“ заради коронавируса.

Такива откази имаше не само в Москва, но и извън Русия. Давай следващата репресивна причина, която липсва по белите държави.

преди 30 минути, BANKATA написа:

Може и да ме арестуват и осъдят за 4 години като в Русия. Готино нали.

В Щатско може и 22 годинки пандела да ти лепнат ако имаш късмет да не те застрелят. :D

Колкото до това, че си свободен да протестираш - тук в Швеция поне от 10 години местните шведи регулярно си протестират против масовата и неконтролируема миграция от MENA. Глас в пустиня! И не само никой не ги чува, но отгоре на всичкото са заклеймени по медиите като "расисти". 

Вече 30% от населението на Швеция е с чужд произход, а престъпността е извън контрол. 

Кел файда, че си протестирал!

преди 5 минути, maxthon написа:

Такива откази имаше не само в Москва, но и извън Русия. Давай следващата репресивна причина, която липсва по белите държави.

'23 година?!

'23 година?!

Даваш ми за 22-ра. После питаш за 23-та. Давай примерите вместо да задаваш въпроси. Ако мерките в Москва и Русия действат още годината има ли значение коя е? Пак говорим за спазване на правни норми. А коментари от типа - нарочно не са ги премахнали не ми се слушат. И не защото са неудобни. Понеже ти знам целия репертоар затова и предупреждавам. Става дума само и единствено за спазване на закони. Когато не се спазват как действията срещу закононарушители могат да се класифицират като репресии?

преди 4 минути, Flashback написа:

В Щатско може и 22 годинки пандела да ти лепнат ако имаш късмет да не те застрелят. :D

Колкото до това, че си свободен да протестираш - тук в Швеция поне от 10 години местните шведи регулярно си протестират против масовата и неконтролируема миграция от MENA. Глас в пустиня! И не само никой не ги чува, но отгоре на всичкото са заклеймени по медиите като "расисти". 

Вече 30% от населението на Швеция е с чужд произход, а престъпността е извън контрол. 

Кел файда, че си протестирал!

Все още продължаваш да сравняваш нахлуването в капитолия с протест на 30 жени на площад. Много добре!

преди 2 минути, Flashback написа:

тук в Швеция

Ама не си арестуван нали ?

Дали има полза или не , е друг въпрос.

Проблема на рашисткия репресивен режим е че го е страх дори от единичен протест на майки и деца с рисунка на гълъб на мира , или надпис " не на войната" .

преди 19 минути, maxthon написа:
преди 23 минути, BANKATA написа:

Няма да намериш нито едно съдебно решение, където да пише терорист, провокатор и т.н. Освен по дела, където наистина има терористични действия.

И колко хиляди вече са обявени за "екстремисти" от рашисткия ви режим ?

Това поставя тези жени, бабички, пенсионери и т.н. като аксиома че са "екстрремисти терористи" ли ???

Чети и реви :

https://data.ovd.info/svodka-antivoennykh-repressiy-yanvar-2024#1

:hush:

преди 4 минути, maxthon написа:

Даваш ми за 22-ра. После питаш за 23-та. Давай примерите вместо да задаваш въпроси. Ако мерките в Москва и Русия действат още годината има ли значение коя е? Пак говорим за спазване на правни норми. А коментари от типа - нарочно не са ги премахнали не ми се слушат. И не защото са неудобни. Понеже ти знам целия репертоар затова и предупреждавам. Става дума само и единствено за спазване на закони. Когато не се спазват как действията срещу закононарушители могат да се класифицират като репресии?

Ето то и за '23

https://fakti.bg/world/833179-moskovskite-vlasti-ne-razreshiha-na-saprugite-na-mobilizirani-da-izlazat-na-protest-prichinata-imalo-covid-19

"В официалното писмо до организаторите на митинга се казва, че забраната за масови събития, въведена през 2020 г. заради коронавируса, все още е в сила в Москва."

И ще ти го направя по-интерссно понеже си ми любимец

https://www.mediapool.bg/putin-govori-na-miting-v-luzhniki-pod-zashtitata-na-sistema-za-pvo-news345134.html

преди 29 минути, maxthon написа:

ти ми говориш за Русия. Колкото до единичните изпълнения.

Точно за рашистан говорим и точно за единичните  пикети с плакати "не на войната" и рисунки на гълъби и подобни ....

Ти се мяташ в някакви странични простотии с които да увърташ и оправдаваш рашисткия си работотдател .

Чети чети :

https://ovd.info/express-news

преди 1 минута, miro20 написа:

И колко хиляди вече са обявени за "екстремисти" от рашисткия ви режим ?

Още един примерен гражданин на бяла държава толелиращ нарушение на закони. И точно това има нарушение на закон. Когато не спазваш закона научаваш и какво значи върховенство на закона. Това не е репресия.

току-що, maxthon написа:

Още един примерен гражданин на бяла държава толелиращ нарушение на закони. И точно това има нарушение на закон. Когато не спазваш закона научаваш и какво значи върховенство на закона. Това не е репресия.

Чете ли по горните примери ?

Май не си .

В коя нормална държава може даи ма подобни "закони" и подобни преследвания, арести, съдилища  и години затвор  ???

преди 10 минути, miro20 написа:

Точно за рашистан говорим и точно за единичните  пикети с плакати "не на войната" и рисунки на гълъби и подобни ....

Горе има пуснато видео. Това единичен протест ли е? Ако не е какъв довод изобщо е? Ама нямало нужда за него от уведомление. Много добре. А ако самия пикет съдържа незаконно съдържание пак ли няма нужда нищо да се прави по случая? И когато бива арестуван такъв за каква репресия говорим като имаме закононарушение?

преди 7 минути, miro20 написа:

В коя нормална държава може даи ма подобни "закони" и подобни преследвания, арести, съдилища  и години затвор  ???

Съединени американски щати. Канада.... да продължавам ли? ИзвинетИ това не са нормални държави.....

преди 11 минути, BANKATA написа:

И къде е проблема, че на едното място са взети всякакви мерки според въпросната наредба, а на другото място не са? Пък и както ти казах ковид изобщо не го споменавай като причина без значение от годината защото всеки си решава какви мерки да предприема.  А и не е нещо, което се е случвало само в Русия. Използването на  Ковид да се ограничи правата на хората беше по света. Дай друга по-легитимна причина защо има репресии в Русия като става дума за обикновено спазване на правни норми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.