Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са перспективите в България?

Featured Replies

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

И "да успееш" го измерваш само в пари ли?

Къща, защото в апартамента трябва да се съобразяваш с всичките си съседи, да плащаш някакви такси, докато другите те ментят и после като ти текне покрива...ми то тече на теб, не на другите..какво им пука.
Не меря успяването с пари. Именно за това казах, че много бих се радвал на нормирана и добре платена работа. Тук нито е нормирана, нито е добре платена. А ще ме извиняваш...нивото, което тук за нас е "успех" в Германия му викат "стандарт". И там не си късат г*за, а просто имат много по-високо заплащане за същия труд. Ние тук сме будалите, които си късат г*за за жълти стотинки.
С друго думи..сносен стандарт, 9 до 5 и много време да си гледам кефа...Що другаде може, а тук не?

преди 47 минути, Диман Дюминич написа:

Аз съм бил тук, съм, и ще бъда, защото вярвам в България!

Вярваш в България...ама ако не можеш да купиш едни обувки на децата ти..Ще си стоиш с празната вяра в България или ще искаш да ги подсигуриш тях?

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Недей чака. Щом си ги решил, действай. Една патка така чакала, чакала...

Развивам нещо тук и искам да видя до къде ще стигне.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, simtech написа:

Развивам нещо тук и искам да видя до къде ще стигне.

От това изречение ми става ясно, че все пак виждаш перспектива тук? Нали? Ми това е хубаво.

Оптимистично погледнато: всичко е възможно. Ма си трябва и малко късмет. А той, знаем отива при смелите.

Песимистично погледнато: България загива.

Нихилистично погледнато: Какво е това перспектива?

Ти си избери кое е твоето твърдение...

преди 17 минути, simtech написа:

Що другаде може, а тук не?

Това е достатъчно сложен въпрос за ей-така дискусия.

преди 8 минути, Мальчик Бананан написа:

Това е достатъчно сложен въпрос за ей-така дискусия.

Именно той горещо ме интересува.

Остави тея глупости. Отвличаш си вниманието само. България ще я има още поне 100-200 години, може би. Ти имаш по-малко от 50. Не ги прекарвай в мислене на въпроси без отговор. Това е спам! Що децата в Африка гладуват. Що като спя по гръб хъркам? Защо е несправедлив света? Доброто или злото владеят земята? Вместо да си харчиш времето над мисленето на такива въпроси, можеш да отделиш време на въпроси, свързани с теб. Не е ли?

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 57 минути, simtech написа:

Вярваш в България...ама ако не можеш да купиш едни обувки на децата ти..Ще си стоиш с празната вяра в България или ще искаш да ги подсигуриш тях?

Ако не мога да ги купя обувките на децата си, то бих ги направил.... а, за подсигуряването.... хм, направил съм някакво наследство, то е "Ъпдейтвано" от баща ми....

преди 11 минути, Диман Дюминич написа:

..., то е "Ъпдейтвано" от баща ми....

Не всички имат тате да им ъпдейтва наледството...

преди 8 минути, simtech написа:

Не всички имат тате да им ъпдейтва наледството...

.... е, се.... аз какво да правя, че имам.... а и не знаеш какво е наследство........ виц специално за теб....

- Какво работиш?
- Помагам на хора в неравностойно положение.
- О! В някой дом или?
- Системен администратор съм.

... :)

преди 18 минути, Диман Дюминич написа:

а и не знаеш какво е наследство........ виц специално за теб....

Нещу, което се купува и продава. :lol6:

Не искам да те разочаровам, но ще споделя малко информация, получена от първа ръка. Мой колега компютърджия, по специалност системен администратор, поддържащ техниката на верига хранителни магазини, замина преди една година в Лондон заедно с жена си и двете си деца. При това имаше кой да ги посрещне - сестра му живее там от години и първите месеци са се настанили при нея. Говори отлично английски. Видях го миналата седмица - върнали се. Поговорихме и ми обясни как стоят нещата. Това, че някой чакал българските специалисти с разтворени обятия, за да им предложи начална заплата по 5000 паунда са митове и легенди. Ако си мигрант от соц. лагера - за тях си оставаш второ качество човек до края на живота си. Така, както тук поддържаше мрежа от десетина сървъра и над 100 работни станции, там му се наложило да започне работа в магазин. Но не като IT специалист, а като общ работник, който да реди стоките по рафтовете. За да може след три месеца висене при сестра си поне да излезе в отделно жилище под наем. И то жилище в Ийст Енд, където по тъмно жена ти и децата не смеят носа си да покажат на улицата, а и за теб не е препоръчително. Като си направил една сметка - ако работи като вол в следващите 15 години, както и жена му - ще успеят да си купят жилище. В същия този Ийст Енд, със съседи негра, мангали и тарамбуки. Ако иска нормално жилище сред бели хора, в Уест Енд - цените са х10. Боксониера 50 квадрата започва от половин милион паунда. 

В общи линии - начеса си крастата и сега пак работи като админ на същото място. Дори му вдигнаха малко заплатата, защото човека, когото намерили на негово място, доста пооплел конците. Така че, ако те влече - иди, лошо няма. Но не изгаряй всички мостове след себе си. Може след няколко месеца да разбереш, че ситуацията при теб е като с оня младеж от Банско от вица:

Цитат

Седял си един младеж от Банско на пейката пред къщата си, по цял ден чоплел семки, клател си краката и си мислел:
- Ех, много съм мързелив! Що не взема да се стегна, да я продам тая къща и да отида на запад? С парите да следвам, да завърша престижен университет, да си намеря хубава работа и да вземам добра заплата... Да поработя едни 30-40 години, да натрупам пари... След това да дойда в България, да си купя една къща в Банско... И после ще мога цял живот да седя на пейката пред къщата, да чопля семки и да си клатя краката...

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

преди 17 часа, simtech написа:

Чакам още половин до една година и ако видя, че нещата няма да търпят подобрение усещам как ще се случи.

Подобрение нещата може и да претърпят за теб, ако сам го пожелаеш. Ако ги чакаш нещата да се наредят спрямо тебе, както си го написал, то тагава заминавай още утре. С чакане не става. 

Премести си в някой по-голям град, с повече възможности, намери си работа, започни от някъде, недей да мрънкаш и ще ти се получат нещата след някоя година. 

В чужбина ще ти бъде поне 5 пъти по-трудно от тук и съм сигурен че ще се върнеш обратно в БГ

преди 1 час, ostavime написа:

Ако ги чакаш нещата да се наредят спрямо тебе, както си го написал, то тагава заминавай още утре. С чакане не става.

Не ме разбра. Действам нещо, просто чакам резултатите, да видя какво ще стане.

Там е работата, че нищо не действаш. А чакаш резултати... От тебе само едно "искам", "искам", "искам" и "аз", "аз", "аз".

преди 31 минути, _noise написа:

Там е работата, че нищо не действаш. А чакаш резултати... От тебе само едно "искам", "искам", "искам" и "аз", "аз", "аз".

Някои хора след като се се дипломирали си мислят че работа е за тези къде са изтикали едвам средно образование или основно.
А те вече трябвало да си почиват изморени от толкова учене и търсят само работа с пръсти.
Ти там, ти там, оня тука да ми е пред очите че се скатава.
Аз така с пръсти мога да намеря работа на целия китайски народ и без да съм с дипломиран инженер. А до сега от "инженера" видяхме само един кашон от стериопор.

http://dnes.dir.bg/news/USA-apolo-ivan-nochev-26471358?nt=4

Какво ли още не е помогнал българина, за да е светът такъвто какъвто е....

Да, може в България българинът да няма възможност за реализация, но на вън .... има, само дето като отиде някъде.... хм..... някой друг има проспиритет... и българина забравя за България....

Е, може да си умрем беден и без переспектива, ама ще съм такъв.... българин до самата си кончина....

Пази сляпо да прогледне.... и забравя за България....

Айде българи зад граница..... помагайте!

на 10/14/2017 в 15:48, _noise написа:

Точно така. Аз. Мен ме интересува как съм аз. Добър ден.
Но действам. Ако не действах, нямаше да чакам. Баници не валят от небето.

на 10/15/2017 в 10:33, Диман Дюминич написа:

Пази сляпо да прогледне.... и забравя за България....

То защото много печелиш да се наричаш българин.

на 10/14/2017 в 16:15, BMW Маниак написа:

Някои хора след като се се дипломирали си мислят че работа е за тези къде са изтикали едвам средно образование или основно.

Точно така. Как позна. :)
Човек не учи за оня, дето духа, а за да получи по-добри възможности.
В един нормален свят, където достойнствата на човек и заплащането се определяха по това колко човекът е работил, а не каква далавера ще завърти..Бих бил 100% прав. Искаше ми се тук да може да се живее с честен труд...добре.

преди 10 минути, simtech написа:

Точно така. Как позна. :)

Тука му викат практика и не е много сложно дори и дете да се досети.
А ти лежи още на тези дипломи и скоро че потекат реки от пари. Ама не в твоите джобове ...

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

...

Цитат

В един нормален свят, където достойнствата на човек и заплащането се определяха по това колко човекът е работил, за да усъвършенства себе си, а не каква далавера ще завърти..Бих бил 100% прав. Искаше ми се тук да може да се живее с честен труд...добре.

преди 14 минути, simtech написа:

А ти какво толкова си работил ве господинчо ? Че искаш да ти се плаща ?
И аз си търся работа с пръсти ама няма.
Ти там. ти там, онзи тука ... местата за директори са заети господинчо. Ти искаш след като си се дипломирал и да седнеш в шефския стол нали ? А кой да работи ?
Тия със средното образование искаш да ти слугуват на теб? Искаш ама няма балами. За това запрятай ръкави и на къра.
Ама той бил IT "специалист" а знаеш ли колко места свободни има за овчари ? И как сега се търси овче месо ?

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Ти там. ти там, онзи тука ... местата за директори са заети господинчо. Ти искаш след като си се дипломирал и да седнеш в шефския стол нали ? А кой да работи ?

налегнаха мъ спомени, мбаси колку съм удертел
:(
тъ начи, на интервю за заместник директор, му задават въпросъ "Поради каква причина, желаете поста на заместник директор"
па колегътъ съ изрепчи
"Поради същата причина, заради която, вие не искате да сте работник"
:lol6:

преди 9 минути, дръндю написа:

налегнаха мъ спомени, мбаси колку съм удертел
:(
тъ начи, на интервю за заместник директор, му задават въпросъ "Поради каква причина, желаете поста на заместник директор"
па колегътъ съ изрепчи
"Поради същата причина, заради която, вие не искате да сте работник"
:lol6:

На този философ още живота едвам едвам е почнал да му очуква дебелата кратуна и орева всичко.
Не ми се мисли след някоя друга година ако не спечели до тогава от лотария какъв рев ще е.

Питоне и сега кога отидеш в София направо да им имаш ценоразписа че гледай твоя сектор сте задминали вече бачкаторите по строежите

http://www.168chasa.bg/article/6497615

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

На този философ още живота едвам едвам е почнал да му очуква дебелата кратуна и орева всичко.

позната история
дъщеря ми е новоизлюпен инджинер, доде си у дома с навирен нос...ъ-ъ-ъ...тъ де, да ни види ко прайм
ся съ чуда, доде да ни види или да съ фука
:no-no:

преди 2 часа, BMW Маниак написа:

Тия със средното образование искаш да ти слугуват на теб? Искаш ама няма балами. За това запрятай ръкави и на къра.
Ама той бил IT "специалист" а знаеш ли колко места свободни има за овчари ? И как сега се търси овче месо ?

Ще работят такива като теб. Който няма образование, няма квалификация и не би следвало да заема някакви постове, които предполагат наличието на такава. Всеки висшист стои в йерархията по-горе от който и да е среднист, а всеки среднист стои в йерархията по-горе от тези с основно образование.
Свободни места винаги има там, където условията и заплащането са ниски.
А когато ти предоставиш трудова книжка с трудов стаж и платени осигуровки, тогава ще ми говориш на мен кой колко е работил
Темата не е за личностни нападки, нещо в което ти я превърна.

преди 9 минути, simtech написа:

И да, който не е учил ще слугува. Аз не съм хвърлил една торба пари да се образовам, за да може всеки сополанко със средно да има по-големи претенции.

Ами май директорските постове са заети до тогава всеки се спасява поединично

Цитат

„Kaĸ нямa paбoтa бe? Haпpимep зa oвчap в мoмeнтa, и тaĸa ce тъpcи aгнeшĸo мeco и oвчo в цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз… 
пpocтo в зeлeнчyĸoпpoизвoдcтвoтo.. мa тoй нямaл щoтo бил AЙ TИ cпeциaлиcт..“

Хващай гегата срамна работа няма.А има и пара в тази работа.
Ама той бил IT специалист и има право да реве по форумите !!! Щото учел. Е яж си ученето тогава. Яде се от работа а не от учене специалистче.

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Хващай гегата срамна работа няма.А има и пара в тази работа.

Ако имаше пари, нямаше да има свободни места, господинчо.

преди 15 часа, simtech написа:

Искаше ми се тук да може да се живее с честен труд...добре.

Вярвай в това..... и ще стане....

Въпроса е в критерия какво е добре....

преди 15 часа, simtech написа:

То защото много печелиш да се наричаш българин.

С честен труд се живее добре, но не се печели...

Ай като спечелиш..... ще видим как ще подобриш переспективата в България...

Дано спечелиш млади ми хъш и се върнеш да поправиш България.... то българина не ще можеш.... он си е повреден от шоплъка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.