Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са перспективите в България?

Featured Replies

преди 4 часа, Диман Дюминич написа:

Въпроса е в критерия какво е добре....

Да не мислиш какво са това "пари"

преди 4 часа, Диман Дюминич написа:

...се върнеш да поправиш България.... то българина не ще можеш.... он си е повреден от шоплъка

Аз ако замина, че да се върна? Аз ли ще я поправям България? Драскам си паспорто за Русия и се местя там.

• Отговори 86
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, simtech написа:

Аз ако замина, че да се върна? Аз ли ще я поправям България? Драскам си паспорто за Русия и се местя там.

Тъкмо с BMW - то ще ти дойдем на гости, но не се пъхай много в източен Сибир, че не ще можем една година да ти намерим мястото. Най добре се настани в Краснодарския край. По тихо, по спокойно. Пък и зимно време ще ти е по топличко.

на 12/10/2017 в 22:50, simtech написа:

2 мерцедеса, къща, вила и влог по 50 хиляди долара за всяко дете, което имам - за образованието му.

Ей фантазьорченце такова, в Белгия образованието е безплатно бе, вкючително в университет.
Освен това вили нямат, но ако искаш може да имаш, нищо не ти пречи. Само че ако е на морето ще те накарат да плащаш данък за втора резиденция фламандците. Ако си си купил къщурка в някое китно валонско селце за вила, можеш да минеш между капките и да не плащаш данък.

Лошата новина за теб е, с мерцедес не можеш да им се фукаш, трябва ти ягуар или порше.
Мерцедес и БМВ са просто служебни коли, дават ги на служителите, но ти намаляват заплата заради колата, а на тях им излиза по-евтино така, понеже за каруцата не дължат осигуровки за пенсия. Например ако ти дават 300 ивро повече чисти, те за тях трябва да внасят пари за пенсия и здравна осигуравка. Пък каруците не се пенсионират и нямат здравна осигуровка.

Ако те взимат на робота, има много голяма вероятност почти от началото да ти предложат да седнеш в едно ново БМВ СУВ-че. С цел да им излезеш по-евтин като наемен работник.
Ако избягаш от България много внимавай с цените на жилищата там където ще ходиш.
Ако не си го обмислил добре и нямаш точната информация, ще си останеш цял живот в апартамент. Една антена за булсатком да не можеш да си инсталираш както искаш ( освен ако балконът  и с правилното изложение).

преди 23 минути, Белгиеца написа:

Ако те взимат на робота, има много голяма вероятност почти от началото да ти предложат да седнеш в едно ново БМВ СУВ-че. С цел да им излезеш по-евтин като наемен работник.

Ама чак и си вярваш!!!  Кажи защо се гаргариш с очукалият от живота току що завършил и дипломирал се Питонски?
На теб да не ти предложиха с добър ден Белгия кола за 80 хил € горе долу. Ти след толкова водене на преуспял живот там Гаврошо стигна едвам едвам до дачия без екстри гола като врабче гола. А на бай Цървул току що пристигнал с дипломите и не доказал се още ще го качат в беемве ?
Ало ново беемве не е кола за всеки дори и в западна Европа на теб ли да го обяснявам ?

преди 5 часа, *LZ4JW* написа:

...

Мислиш се за много остроумен, виждам.. :)

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Ало ново беемве не е кола за всеки дори и в западна Европа на теб ли да го обяснявам ?

Айде бе. От личен опит ли знаеш? Ще ми направиш цел в живота след 10-15 години да дойда в Доминикана, да те купя и да те избутам с багера в океана. :lol6: Извинявай, ама ти за какъв се имаш?
Нещо да спреш да тролиш темата, която младите хора в България най-живо ги интересува? Теб те разбрахме, че си чичко на средна възраст.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 58 минути, simtech написа:

Айде бе. От личен опит ли знаеш?

Ако беше излязъл малко от бургаски окръг и обиколиш малко западна Европа щеше да знаеш а не да се излагаш като кифладжия.
Нови коли като ауди, беемве и мерцедес са скъпи марки и не са по джоба на средно статистическия европеец а още по малко на гладни въшкари като теб и белгиеца.
Аве тя оная с конете (другарката Мо) де се има за много преуспяла, сега е пеша а по Белгия се друсаше в стар 20 годишен мерцедес очиларка модел 96 година.
Та вие ли ? Ха ха

преди 1 час, simtech написа:

Ще ми направиш цел в живота след 10-15 години да дойда в Доминикана, да те купя и да те избутам с багера в океана.

Не казвай хоп преди да си скочил. И след 15 години ще бъдеш пак същия цървул като сега. То с мрънкане не става.

Извинявай, ама ти за какъв се имаш?

За най обикновен среднист къде обаче има много богат житейски опит за разлика от теб пеленаче.

Нещо да спреш да тролиш темата, която младите хора в България най-живо ги интересува?

Кои са тия млади хора къде ги интересува темата ти ? Така поднесен този тюрлю гювеч само подигравки ти е отчел до сега.

Теб те разбрахме, че си чичко на средна възраст.

Някакво ограничение ли има за пишещите ? Важно е жена ми да ме намира за млад а че ти ме намираш за чичко ми е през онази работа. От мнение на девственици съм спрял да се интересувам. Няма как новобранка в живота да ми каже как стават нещата и темата ти че си бос го доказва.

преди 31 минути, BMW Маниак написа:

И след 15 години ще бъдеш пак същия цървул като сега. То с мрънкане не става.

Мда, много ги разбираш.

За най обикновен среднист къде обаче има много богат житейски опит за разлика от теб пеленаче.

Точно така. Най-обикновен среднист с опит в далаверите.
А аз съм написал, че съм дечко. Явно има нещо лошо в това да си млад.
А ти вечно намираш нещо да седиш и да доказваш. Защото най-лесно е да седиш и да доказваш на някой по-млад нещо. И да риташ човек, докато е паднал на земята.

Кои са тия млади хора къде ги интересува темата ти ?

Ами те не могат да се вредят от теб.

преди 9 часа, simtech написа:

Стискам ти палци....

Аз оставам тук! Нещем да мрем на чуждо....

Тук съм раждан.... тука ще си умра....

за таз България, за вси българи.... дет независимо, че няма переспектива знаят какви са....

и не хулят, и не се борят, а отстояват българското....

преди 9 минути, Диман Дюминич написа:

Нещем да мрем на чуждо

Да мреш е лесно, да живееш е трудно.

Е....

преди 8 минути, simtech написа:

Да мреш е лесно, да живееш е трудно.

... живял съм пре.... и съм постигнал нещо,  и то тука в България....

сега си гледам пенсията.... и не се оплаквам....

Живееш трудно, хм, на мен не ми е било трудно, а?!

Не съм се уплаквал.... и знам как е трудно.... ама кът стигниш моите години па ша си говорим....

:)

сега си гледам пенсията.... и не се оплаквам....

Не знам какво си постигнал, средна пенсия има няма 300лв. Баси и живота.

преди 9 минути, simtech написа:

Не знам какво си постигнал, средна пенсия има няма 300лв. Баси и живота.

Глей сега.... да та утворя някак си....:wink12: Пенсията зависи на колко си се усигурявал.... :)

Мен не ме интересува средната.... мен ма стига тази която имам....:wink12:

преди 8 минути, Диман Дюминич написа:

Глей сега.... да та утворя някак си.... Пенсията зависи на колко си се усигурявал....

Баща ми е работил в чужбина и се осигурявал с долари. Пенсионира се на 192лв пенсия.
Работил е 40години, включително и 2-ра категория труд.

преди 9 минути, simtech написа:

Баща ми е работил в чужбина и се осигурявал с долари. Пенсионира се на 192лв пенсия.
Работил е 40години, включително и 2-ра категория труд.

Баща ми и майка  ми са работили единствено и само единствено в България...

Баща ми е работил даже на две работи (да не кажа три - на село - събота, неделя....)...

Няма да кажа каква пенсия взема, нито какво е работил..... срамота..... ша кажиш.... ама и на него му стига...

Никога не е бил от червената буржоазия, а и от синята.... :)

От баща си научих: На чуждо не посягам, но не давам своето! И отстоявам със всичко.... дори със живота си даже .... та, дали е лесно да се мре.... НЕ!

Но за България..... ВИНАГИ!

Няма да кажа каква пенсия взема, нито какво е работил..... срамота..... ша кажиш.... ама и на него му стига...

Нищо не стига. Стига като можеш да живееш, без да ти се налага да работиш, дори и пенсиониран.
Като си платиш сметките да ти останат пари за повече от 1 кисело мляко и 3 хляба.

преди 20 минути, simtech написа:

Като си платиш сметките да ти останат пари за повече от 1 кисело мляко и 3 хляба.

Е, ти к'во искаш..... за 1 ферари и три хубавици ли да ти останат, а.... :)

Кажи какво е нормално....

Редактирано от Диман Дюминич
Фикция (преглед на промените)

преди 30 минути, Диман Дюминич написа:

Кажи какво е нормално....

Няма нужда. Направи си тема за пенсиите. Аз до там не съм стигнал.
Лека вечер. :)

От темата до тук  за Симчо има една стара поговорка "Дорде не те удари горния няма да видиш долния" . И все пак му пожелавам късмет където и да реши бъде.

Младеж,от това което споделяш впечатлението ми е ,че търсиш  нормална добре платена работа.С работа в бг.територията богат няма да станеш-ниски заплати,алчни некоректни работодатели и лоши условия на труда и т.н.Това е статуквото на прехода-работиш ли си работещ беден и държавата те мачка и дои до гроб.В чужбина първата година-две не лесни/почваш от нулата и трябва да се наложиш,но успееш ли,работиш за много по-добро заплащане и живееш.В бг.територията масово работещите хората се борят да оцеляват и живота им робски.Споделям лично мнение.

На женския форум на мамите има често теми за заблудени мераклийки и мераклии да ходят да стават гастарбайтери на запад.
Идете ги намерете и прочетете, много полезни неща са писани и аз съм бутал по някое рамо до преди година там.
Най-често за в Германия питаха как да се настанят.

В момента нещата стоят така. Западна Европа е препълнена със специалисти от всякакви държави. Конкуренцията за добро работно място е много висока. Дори и да владееш перфектно местния език, винаги ще предпочетат местен специалист. Само в случаите, когато не могат да намерят такъв, се прехвърлят на "вносен", с препоръки, опит или сериозно портфолио.

От друга страна, държави като България изпитват глад за специалисти. Много по-вероятно е човек да си намери добре платена работа в страна от бившия соц или в Южна Европа, отколкото на север. Аз се облещих преди 3 години, когато българска агенция за кадри се свърза с мен по телефона и ми предложи работа в София.

Нещата наистина се промениха на Запад през последните 5 години. Най-търсени станаха професии като монтьор, електричар, водопроводчик и всички останали, свързани с поддръжка и монтаж на всякакви машини и съоражения. Както и дежурните в строителството, медицински работници и в сферата на услугите - магазини, супермаркети, почистване, пране, гладене, бейби ситъри.

Винаги можеш да кандидатстваш за работа на Запад и от България. Има достатъчно хед хънтъри и международни агенции. По съвсем друг начин стоят нещата, ако заминеш с вече подписан договор за работа.

преди 5 часа, дъжд написа:

Аз се облещих преди 3 години, когато българска агенция за кадри се свърза с мен по телефона и ми предложи работа в София.

Тия май не са и предполагали че ти по него време караше стар мерцедес на около 20 години само за пред данъчните а реално вземаше 4 хил € на месец ако може да ти се вярва разбира се. Че и ти се изгуби в лъжите си и забрави какво си лъгала.

Хайде и нещо по темата че гледам според автора и младите много ги е интересувало тази тема. Един лозунг от времето на Т.Живков, не помня дали в ДАП-а го бях прочел докато ходех да врънкам един заварчик да изкара нещо от частпром или от столовата в завода къде работеше майка ми че ходех и там често да обядвам. На едно от двете места трябва да е бил хецнат на стената.

Цитат

Когато искаш да направиш нещо, намираш начин!
Когато не искаш, намираш причина.

Причините Питоне ги открихме сега почни да търсиш начини.

на 10/18/2017 в 15:45, BMW Маниак написа:

Това може само някой като теб да го измисли, който нищо не е видял от живота.
И който е хващал винаги късите пътища в живота.
--------------

къде работеше майка ми че ходех и там често да обядвам

Някои знаеш ли колко обяда са пропуснали, серсемин такъв, готованковски?

на 10/17/2017 в 23:27, georgi6 написа:

От темата до тук  за Симчо има една стара поговорка "Дорде не те удари горния няма да видиш долния" . И все пак му пожелавам късмет където и да реши бъде.

Поговорките българският народ нещастен може да си ги навре където слънце не огрява.
Същият е казал мъдрите мисли.. "Наведена глава сабя не я сече" и "По-тих от водата, по-нисък от тревата".

на 10/17/2017 в 23:27, georgi6 написа:

От темата до тук  за Симчо има една стара поговорка "Дорде не те удари горния няма да видиш долния" .

Ние не сме роби, ние сме хора. И имаме мечти. Имаме надежди. В България няма нищо.

на 10/18/2017 в 10:25, дъжд написа:

От друга страна, държави като България изпитват глад за специалисти.

Ще изпитват. Защото са пропаднали.

на 10/18/2017 в 0:34, atkoat написа:

Младеж,от това което споделяш впечатлението ми е ,че търсиш  нормална добре платена работа.

Не, аз се чудя има ли такава въобще тук

Не знам за начини, но ще направя банкет с всичките си останали пари, когато ти запалят грозната колиба в банановата република.

преди 7 часа, simtech написа:

Поговорките българският народ нещастен може да си ги навре където слънце не огрява.
Същият е казал мъдрите мисли.. "Наведена глава сабя не я сече" и "По-тих от водата, по-нисък от тревата".

Ние не сме роби, ние сме хора. И имаме мечти. Имаме надежди. В България няма нищо.

Предлагам ти, да си завреш своето мнение там където и луната не огрява, защото не обиждаш българския народ, мен или съфорумците а обиждаш баща си и майка си. Заминавай по скоро на м........та си и не се връщай - България ще спечели от  това.

преди 17 минути, georgi6 написа:

защото не обиждаш българския народ, мен или съфорумците а обиждаш баща си и майка си.

Българският народ през историята на своето съществуване много велики глупости е казал.
Едни от които са как е трябвало прабабите ни да са стоели с вдигнати поли, защото "По-нисък от тревата, по-тих от водата" и "Приведена глава сабя не я сече" Благодарение на подобни глупости България можеше да бъде още турска провинция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.