Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 причини да не гласувам!

Featured Replies

кажете фашите 10 причини за да не гласувате.

моите са:

1 не искам да ме лъжат

2 не искам да не зачитат правата ми

3 не искам да злоупотребяват с властта си над мен

4 нямам им доверие

5 не ме пазят от престъпниците

6 пазат престъпниците от мен

7 защото с достатъчно пари можеш да си купиш всеки депутат, съдия, прокурор, полицай, следовател

8 защото повечето вестници и ТВ са продажни, и са готови да изкривяват мнението си за да не им отнемат лиценза

9 защото на власт са следствени хора с висящи дела, които източват парите ни и тези ана държавата извън държавата с разни офшорки

10 защото никой не спазва конституцията и законите

Редактирано от Diabolik (преглед на промените)

• Отговори 91
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Преди няколко месеца направих 18. Не виждам причина да не отговарям когато ме питат. cool.gif

Ето ги моите:

1. Защото съм безотговорен

2. Защото не ми пука какво става в държавата

3. Защото не ми пука за бъдещето

4. Защото преписвам собствените си неуспехи и некадърност на други

5. Защото обичам да се оправдавам с държавата за горните две

6. Защото се правя на интересен

7. Защото съм българин и разбирам от всичко най-вече от политика

8. Защото така е по-лесно

9. Защото светът се върти около мен

10. Защото не ми харесва държавата - хем искам нищо да не върша и по цял ден да си лежа, да си гледам кефа, да не ми пука за нищо и да не поемам отговорности към никого (включително и към държавата), хем искам да имам много пари, да живея охолно пътищата и всичкото да е хубаво. Е да ама не е така. И да гласувам статутното няма да се промени. Е каква е тая държава айде моля ви се обяснете ми?

:rolleyes:

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

кажете фашите 10 причини за да не гласувате.

моите са:

1 не искам да ме лъжат

2 не искам да не зачитат правата ми

3 не искам да злоупотребяват с властта си над мен

4 нямам им доверие

5 не ме пазят от престъпниците

6 пазат престъпниците от мен

7 защото с достатъчно пари можеш да си купиш всеки депутат, съдия, прокурор, полицай, следовател

8 защото повечето вестници и ТВ са продажни, и са готови да изкривяват мнението си за да не им отнемат лиценза

9 защото на власт са следствени хора с висящи дела, които източват парите ни и тези ана държавата извън държавата с разни офшорки

10 защото никой не спазва конституцията и законите

Приятелю,

ти ми спести доста писане, защото твоите причини да НЕ гласуваш са част от моите причини ДА гласувам.

:rolleyes:

Diabolik, я кажи според тебе дреме ли им на презираните от теб политици, че ти няма да гласуваш? Знаеш ли как ги ***?

Ако поне малко разбираш с-мата на гласуване и си се позамислял надявам се би трябвало да разбереш, че негласуването е също даване на глас!

И като казваш причини да и аз така си мисля че ще стане:

като НЕ гласуваш:

1 не искам да ме лъжат - ще спрат да те лъжат

2 не искам да не зачитат правата ми - ще започнат да зачитат правата ти

3 не искам да злоупотребяват с властта си над мен - ще спрат да злоупотребяват

4 нямам им доверие - нямаш им доверие и не искаш да те управляват. О да, забравих, като НЕ гласуваш те няма да те управляват! angry.gif

5 не ме пазят от престъпниците - ще започнат да те пазят от престъпниците

6 пазат престъпниците от мен - ще спрат и това да правят

7 защото с достатъчно пари можеш да си купиш всеки депутат, съдия, прокурор, полицай, следовател -и това ще се промени - сигурен съм!

8 защото повечето вестници и ТВ са продажни, и са готови да изкривяват мнението си за да не им отнемат лиценза - повечето вестници и ТВ вече няма да са продажни и готови ала бала

9 защото на власт са следствени хора с висящи дела, които източват парите ни и тези ана държавата извън държавата с разни офшорки - вече няма да е така

10 защото никой не спазва конституцията и законите - вече ще започнат да ги спазват - сигурен съм!

Искам да видя какво ще напишеш в отговор непременно! :rolleyes:

И да не се обиждаш обаче личното ми мнение е, че за всички тия негативи дето си ги написал са виновни именно хора като тебе! angry.gif

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Вярно е, че няма смисъл да се гласува, но ако не гласуваме много улесняваме работата на тези, които си купуват вотовете :rolleyes: Трябва да се гласува за по-малкото зло, защото така или иначе ще има избран президент sad.gif То нека е по-малко корумпирания :blink:

Вярно е, че няма смисъл да се гласува, но ако не гласуваме много улесняваме работата на тези, които си купуват вотовете :rolleyes: Трябва да се гласува за по-малкото зло, защото така или иначе ще има избран президент sad.gif То нека е по-малко корумпирания :blink:

Именно! Негласуването е също гласуване!

На последните парламентарните избори гласувах, защото ми беше за първи път и ми беше интересно, но смятам повече да не правя тази грешка.

Гласуването е ПРАВО - не ЗАДЪЛЖЕНИЕ , аз се отказвам от това си право - отказвам да участвувам в този цирк който ми се предлага! Това е моята гражданска позиция - отказвам се от това си право, защото мисля че за който да се гласува и колкото и хора да гласуват всичко е безмислено!

Мислите ли че някой от народа решава какво ще се случи? Реално? Ами струва ми се граждански неотговорно да гласуваш за някоя престъпна организация (партия), която мародерства върху страната ни , унижава ни постоянно и ни предлага евтини зрелища!

Навсякъде по света политиците крадат, но при нас го правят толкова видно. Даже се гордеят с това. Какво е това да излезе Доган и гордо да заяви, че по време на предния парламент бил само 2 пъти на заседание и че сега пак щяло да бъде така! И за това този човек получава заплата!!!

Kойто и да си изберете(избереме) няма да сме по-добре от сега. На всички политици в България не им пука за електората от момента в който влязат в НС. За толкова години вече са го доказали нееднократно. А че вие не сте го разбрали си е ваш проблем.

Гласуваш нипичелиш

Негласуваш – пак нипичелиш

Демократично а?

П.П. Когато човек не е ходил на училище и не е слушал какво му се говори той става депутат или министър :rolleyes:

Редактирано от ropotamski (преглед на промените)

П.П. Когато човек не е ходил на училище и не е слушал какво му се говори той става депутат или министър :rolleyes:

Остави ги политиците. Никъде не съм казал, че държавата ни е наред. Всичките изписани минуси и негативи са си точно така. Държавата ни е наистина зле. Това не го отричам.

Но тук обсъждаме кое е по-добре: да гласуваме ИЛИ не?

Какви са причините да гласувам или не и какви ще са последствията ако гласувам или не.

Е аз написах последствията от изброените негативи ако НЕ гласуваш. Коментари?

Досега винаги съм гласувала и смятам да продължа да го правя...Защо ли?Не ме интересува на кой му пука и на кого не,но аз си имам мои причини,които не ми позволяват да не пусна своя вот.... :) Аз лично ако не гласувам,значи ми е безразлично какво става,а определено не е така,тъй че няма начин да не гласувам...За добро или зло,това е моята държава и ще се възползвам от правото си да изкажа своята позиция.... :nono:

Нямам причина да НЕ гласувам,ще направя обратното.

Какъв е смисъл от гласуването? Ами много просто - все се оплакват хората колко зле ни е страната. А те направили ли са нещо за нея? Ами просто е .... гласувай и може би ще се промени. Десетте причини дето си изброил са по-точно защо аз ще гласувам....

Преди гласувах, ама като се замисля, че за тези за които гласувах са същите маскари (спомнете си "Бай Ганьо")

Като не гласуваш това е един вид протест срещу системата.

А като гласуваш какво правиш тогава? Все едно (с извинение за израза) да се надупиш пред ман*ф с валезин на г*за.

Това си е да дадеш картбланш на някой да решава вместо теб. Че аз не мога ли да реша сам дали искам в НАТО или в ЕС? Никой не ме е питал за това, така че няма много смисъл. Със смяната на всяка власт цените много призрачно се покачват (с изключение на труда на човека).

Един философ (М. Бакунин) е казал преди време "Привилегированите са с покварен ум и сърце..." не си спомням целия цитат. Аз за разлика от по-горе коментиралите се интересувам, но не е по силите на една бюлетина да реши проблема. Проблема е в самия народ, който как не се удави в нихилизъм и овчедушие... Много му дреме на някой, че са двигнали цените - пак си става в 7, отива на работа, връща се и заспива пред телевизора. Това ли е градивност? И когато някой направи нещо хората гледат отстрани и си викат "Абе тея ся като са излезнали да протестират и какво ще направят". Направиха се ЧЕТИРИ протеста срещу високите цени, но нито един не е бил отразен по медиите както подобава. Споменаваше се само бегло за шествието.

За кого да гласувам? За тези дето пребиват студенти лепящи плакати за РАЗРЕШЕН от Общината протест?

Справка тук и тук. Докато Бай Ганьо си е наврял главата в г*за няма нищо да стане. Вдигнаха цените на билетите, изгоряха ми старите билети както и на много друго хора, защото видите ли не сменяме талони. И какво - хората си дупчат пак билет все едно нищо не е било. На следващите избори пак никой няма да гласува, пак никой няма да направи нищо по въпроса с гласоподаватели от Турция и тогава ДПС и другите малцинствени партии ще имат 50% +1 т.е. мнозинство...

После защо ни махали Ботев от учебниците по история. Ама не са виновни ДПС те почнаха да режат от учебниците още преди ДПС да имат 5% гласове.

Аз на следващите избори няма да гласувам. За кого? За онези "шматки" които само за да си вдигне райтинга почва да вади досиета в ефир? Или за някой който преди 20 години е бил предподавател по марксизъм и сега е най-върл СеДеСар...

Едно време БеНеСарчетат изскачаха с лозунга "не гласувам" и "Не Гласувай" да ама сега и те си имат партийка и едва ли ще пишат пак по стените на столицата и околните български села чак до Варна и Русе (имам предвид цялата страна).

Всеки гледа да набара баницата и да папа. Ако може някое по-мекичко парче с повече маълце и сиренце...машалла.

http://sm.art-bg.org

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

Diabolik, я кажи според тебе дреме ли им на презираните от теб политици, че ти няма да гласуваш? Знаеш ли как ги ***?

Ако поне малко разбираш с-мата на гласуване и си се позамислял надявам се би трябвало да разбереш, че негласуването е също даване на глас!

като НЕ гласуваш:

4 нямам им доверие - нямаш им доверие и не искаш да те управляват. О да, забравих, като НЕ гласуваш те няма да те управляват! angry.gif

7 защото с достатъчно пари можеш да си купиш всеки депутат, съдия, прокурор, полицай, следовател -и това ще се промени - сигурен съм!

8 защото повечето вестници и ТВ са продажни, и са готови да изкривяват мнението си за да не им отнемат лиценза - повечето вестници и ТВ вече няма да са продажни и готови ала бала

9 защото на власт са следствени хора с висящи дела, които източват парите ни и тези ана държавата извън държавата с разни офшорки - вече няма да е така

10 защото никой не спазва конституцията и законите - вече ще започнат да ги спазват - сигурен съм!

Искам да видя какво ще напишеш в отговор непременно! :)

И да не се обиждаш обаче личното ми мнение е, че за всички тия негативи дето си ги написал са виновни именно хора като тебе! angry.gif

Дали ще гласува или не, на никой от тях не им пука. Все ще намерят начин да управляват и да пълнят гушки.........

Не съм пропуснал нито веднъж да упражня конституционното си право на глас, едва ли и за напред ще го направя. Не че съм направил кой знае какво с това, вероятно съм понапълнил някоя и друга гуша, но пък със сигурност имам някакъв, пък бил той и съвсем незначителен дял в нещо добро в тази държава.

Ако не гласувам, то ще означава, че ми е все едно какво става и ще става с мен и с близките ми, а определено не е така. Колкото и да съм недоволен от управляващите, то те са част от държавата, в която живея и едва ли ще я напусна, а това ме задължава.

Може някой да чете този пост с подигравателна усмивка, но определено би се подиграл със себе си. Темата е изключително сериозна и важна, въпреки определената й провокативност.

Няма за кой да се гласува.просто всички са вряли в един казан и кусат от една чиния.абсолютно всички в партийте не са случайни и служат на други (не българските) интереси angry.gif

Съгласен съм с това, че негласуването също е вид гласуване. За това мисля, че е добре да се гласува. От друга страна, гласуваме в общия сличай все за едни и същи хора, но в различни партии. От тази гледна точка нямаме стимул да гасуваме. Вече почти всички се изредиха на власт и резултат няма. Но ако галсуваме с невалидни бюлетини според мен е начина да им покажем, че не ги искаме на власт.

Съгласна съм с GFreeman. На човек който неиска да гласува не са му нужни 10 причини, достатъчна му е само 1 която смята за извинителна. Аз мога да ти изредя 50 и пак ще отида да гласувам, наречете ме глупава идеалистка.

като НЕ гласуваш:

Искам да видя какво ще напишеш в отговор непременно! :)

Много ама много добре казано от твоя страна, подкрепям те GFreeman. Аз до сега винаги съм гласувал макар, че знам, че няма да се оправи така лесно държавата. По добре да си дам моя глас, от колкото да отиде там, където не искам, защото негласуването е също даване на глас.

И въпреки всичко написано дотук, мисля че младите хора трябва да гласуват, защотото ние избираме кой ще управлява България.

Да не гласуваш, защото си недеоволен/а от нещо според мен е глупаво. Както каза и Gfreeman "негласуването е също даване на глас" и освен това чрез твоето бездействие никой няма да разбере, че си недоволен/а от положението в момента! Като навърша 18 (догодина) ще гласувам, а така ще бъде и за вбъдеще. Това е граждански дълг на всеки и не трябва да се принизяваме на нивото на презираните от нас политици като не го спазваме. Поздрави на всички и гласувайте!

Аз винаги гласувам,дори и с невалиден вот в случай , че никоя алтернатива не ме устройва.

Най големият абсурд е,че младите остават съдбата им да се решава от дъртаци като мен!

И с какво гласуването с невалидна бюлетина се различава от негласуването? Така или иначе гласа ти се разпределя пропорционално за някоя партия. angry.gif

И с какво гласуването с невалидна бюлетина се различава от негласуването? Така или иначе гласа ти се разпределя пропорционално за някоя партия. angry.gif

Абсолютно си прав и това трябва да го знаят всички :yanim:

;) 1. В държава, чието стандартно движение напред е кръговото, гласуването и негласуването са еднакво безсмислени, докато народът не разкара тези, които го смучат и правят живота му безперспективен.

:baby: 2. Жалко, че това никога не се постига по демократичен път.

:baby: 3. Още по-жалко е, че след голямото разчистване рано или късно се връщаме в т.1.

ПП. Защо ли?! Виж т.1.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.