Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 причини да не гласувам!

Featured Replies

nickfox, радвам се че отново те виждам във форума!Казал си го чудесно, просто не мога да добавя повече към написаното от теб! :)

• Отговори 91
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ще гласувам разбира се,ако почнем да не гласуваме рискуваме да ни управляват все по-неграмотни и крадливи хора.Ще гласувам защото е мое право и защото е доброволно,ще гласувам защото вярвам че може нещата да се подобрят макар че съм голям песимист.Ще гласувам защото съм българин,ще гласувам защото тия които са извън България се изтрепват да гласуват въпреки че не ги касае много положението тук,ще гласувам защото все повече хора се натискат да вземат българско гражданство и да имат право и те да гласуват.Ще гласувам за да мога да критикувам след това.Ще гласувам и защото на много хора им купуват гласовете и ги манипулират.

да ме прощават българите които живеят в чужбина но несмятам че техният глас е 11 по ценен като се съди по направените разходи и пак тази 11 пъти по голяма цена аз да я плащам

Разходите са същите.С получаване на дипломатическите писма да получат и бюлетини.Всеки български гражданин в странство за своя сметка ходи до бг посолство или консулство.Ако изключим "големите екскурзиянти", мисля, че българите в чужбина с право на глас могат да напълнят един Пловдив например, което е сериозно число.Пък и едва ли са червени бабички.

За пръв път имам право да гласувам и ще го направя, защото това е мое право и защото с този глас показвам че ме е грижа какво става в тази държава и искам нещата да се oправят, макар че ще е мноооого много трудно .

nickfox!

Браво. Много, ама много точно казано от ваша страна. Просто мога да допълна, че никога не съм пропуснал да гласувам и няма да пропусна да дам своя глас. Интерасувам се от това какво става с държавата ни.

да ме прощаваш Profruit но защо да се смята че разходите били едни и същи

вземи малко данни от ЦИК колко са похарчени за организирането на парламентарните избори 2005 в България и колко в чужбина и тогава да спорим

но дори и да са равни от къде накъде аз ще плащам и този разход, колко данъци внесе в бюджета на република България, че да имаш глас в плащането на изборите

несе заяждам персонално с теб, просто говоря в твое име за всички които сте в трайно в чужбина

dragozow

...ако почнем да не гласуваме рискуваме да ни управляват все по-неграмотни и крадливи хора.

Ами като гласуваме и сега ни управляват неграмотни, нагли и крадливи тарикати. Въпроса не е в чисто механичното пускане на бюлетината. Преди урната има много повече гражданско общество, което в България липсва, защото всеки гледа собствения му г*з да е добре. Това е морала, който 17 години се налага в България и в политиката ни. Там място за честни хора няма.

nickfox

С една дума се отказвате от ваше законно право. Интересно, при условие, че българина е пословичен на тема защита на правата си. Обаче си е факт.

Ами не съм съгласен, че българинът си отстоява правата. Права има само като се говори в единствено число т.е. това, което лично мен ме засяга. Ако обаче някой друг има проблем - майната му. Нищо че утре и мен може да ме сполети - тогава ще вия като кучка по месечина, ама днес си трая.

Българинът е по келепира и нарича това свое право. Само вижте колко неща станаха в България, които ни удрят по джоба, който се е превърнал в най-чувствителния ни орган, и пак си мълчим. Ще спомена спирането на АЕЦ Козлодуй. За гаврата с българското образование, здравеопазване и култура какво да се говори. Особено в здравеопазването, където подкупите и рушветите за да те лекуват са нечовешки - разчита се че болния няма друг избор и мило и драго ще даде за здравето си.

Но нещо да е станало, нещо да се е променило??? Да сте чули за организиран и масов протест в България??? За проведен референдум?

Проблемът не е в гласуването или не. За който и да гласуваш все едни и същи има в парламента. Проблемът е, че хората не оказват натиск на малцината малоумници дето толкова години правят всичко възможно да няма мажоритарна система, защото гласува ли се за личности, старите муцуни са АУТ.

Българите сме станали овце. Нещо което най-силно разбрах в казармата - единствените пишлигари дето стоят и гледат как 2 циганина бият един българин сме ние. Ей това сме - женски полови органи и то от най-мълчаливите! Всеки мълчи и си наляга парцалите, защото наведена глава, сабя не я сече!

Иначе можем да гласуваме като овце пред урните и нищо няма да се промени и 99% да са гласувалите, както при комунизма.

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

...единствените пишлигари дето стоят и гледат как 2 циганина бият един българин сме ние. Ей това сме - женски полови органи и то от най-мълчаливите!

Виж, това е наистина гадно, защото е точно така за съжаление. От това и мен много ме боли. Но все пак трябва да се гласува.

Трябва да се гласува, но после трябва да сме отговорни за гласа които сме пуснали и да създадем такова общество което да накара управляващите да се съобразяват с нега, както е навсякъде по света.

Не съм съгласна с едно изказване в темата, че всички турци дружно ходят и гласуват за ДПС.Аз имам много познати от турски произход, които мразят Ахмет Доган, ДПС и всичко свързано с нега.Те не ходят да гласуват за него!Може би ако наскоро сте гледали филма за едно българско помашко село където на избори всички се вдигат и отиват да гласуват за ДПС естествено.Така е навсякъде в Родопите ако не отидеш сам те карат няма друга алтернатива.

Така че според мен всичко трябва да се обмисли добре и да се гласува, защото всеки един от нас носи отговорност за страната ни!

Нямах време да прочета всички мнения, но ще кажа моето: Не бих си дала вота за някой, който се интересува от власт и пари. Още повече, че този някой едва лие чувал за малкото ни градче, пък какво остава за хората в него. Е, може би след време ще гледам по различен начин на нещата,но засега...

Ами като гласуваме и сега ни управляват неграмотни, нагли и крадливи тарикати. Въпроса не е в чисто механичното пускане на бюлетината. Преди урната има много повече гражданско общество, което в България липсва, защото всеки гледа собствения му г*з да е добре. Това е морала, който 17 години се налага в България и в политиката ни. Там място за честни хора няма.

Ама като не гласуваме шанса да се оправим клони към нула.Не,аз ще гласувам защото е мое право.

Нямах време да прочета всички мнения, но ще кажа моето: Не бих си дала вота за някой, който се интересува от власт и пари. Още повече, че този някой едва лие чувал за малкото ни градче, пък какво остава за хората в него. Е, може би след време ще гледам по различен начин на нещата,но засега...

Политици с чисти мисли няма, всички са там защото са жадни за власт и пари, дори и да има изключения и те стават такива след няколко месеца.

И все пак трябва да гласуваме ако искаме по-добър живот в България. Стига нашите баби и дядовци са определяли политиците "които сладко обещават, но нищо не дават" и за пореден път да храним едни и същи. Колкото до ДСП това е партия, която е добре да съществува, но не и да има тази позиция която си извоюва на миналите избори.

Е пак като гласуваш за някой "млад галфон" дето е завършил университет преди 4-5 годинки и не знае половината език какво означава - точно той ще ни оправи. Както имаше едно мнение по-горе - ни бугарите много можем да пцуваме и да пием бира. Ако ще да се насерем който ида изберем нищо няма да се оправи, ако ние сами не си го оправим

- недоволни от новите цени много има нали? КОлко от вас отидоха на поне един от организирануие протести? Или всички почват да имат работа на село, да са болни или никой не е знаел.

Повярвайте ми така повече може да се направи отколкото гласуване, което е все едно с "навазелинен г*з да се надупиш пред махаф"

Въпросът не е дали да гласувам, а като гласувам какво става.

1. Гласувам за идея - само че вече се наслушах на приказки и на глупости. Идеи всъщност няма, има демагогия. А като няма какво да каже българския политик говори за Европейския съюз и NАТО. Всичко останало е PR кампания.

2. Гласувам за партия - ами и прасе да сложат начело на любимата партия, пак има хора дето като им размахат нужната бюлетина и отказват да мислят. Не е въпроса да гласуваш за партията, която аз харесвам, а да знаеш за какво точно гласуваш за дадена партия. Повечето хора не знаят и един ред от програмата на партията за която гласуват!

3. Гласувам за личност - такъв филм няма в BG.

4. Гласувам защото е мое право - ако се гласува само защото мога, ами... Човек трябва много ясно да знае за какви хора гласува, какви интереси представляват, за кой ще лобират като дойдат на власт...

Защото всички защитават народния интерес, пък си тръгват от властта с дебели сметки, коли и къщи. Само за да се върнат след 1-2-3-4 години пак в някое министерство, след като са поспали в парламента известно време. Тия хора се надяват все повече гласоподаватели да гласуват ей така, само заради правото си.

Искам тези които мислят, че трябва да се гласува на всяка цена, да кажат името на поне един български политик, който:

1. Не се е обагатил от властта, не е лобирал срещу комисионна, не е участвал в борд на директори, не е използва властта за лични цели...

2. Защитавал е интересите на България, а не е лизал подметките на "нашите европейски партньори"

3. Направил е поне половината от нещата, които е обещал в предизборна кампания. хайде за по-лесно - 1/3 от обещанията.

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

@kayovas ,казвам ти името му веднага.Може да си мислите че е мижитурка и глупак,можете да си мислите че не е бил за този пост ама Желю Желев продължава да живее в двустайния си апартамент докато другите вдигнаха палати.Хайде някой да извади компромат че е бил в някой борд на голяма фирма или фонд.Човека не е "лизал" подметки и когато май е трябвало(говоря за затвора).Това че изглежда неестествено за президент не го прави глупав.

Въпросът не е дали да гласувам, а като гласувам какво става.

1. Гласувам за идея - само че вече се наслушах на приказки и на глупости.

Страшно ми хареса това изречение, защото е наистина много вярно българина вече няма идеи, а дори някой да има на българина вече не му се слуша. Много е лесно е да се "яхне" вълната на човешкото недоволство, но е много трудно да се дадат решения на проблемите.

@kayovas ,казвам ти името му веднага.Може да си мислите че е мижитурка и глупак,можете да си мислите че не е бил за този пост ама Желю Желев продължава да живее в двустайния си апартамент докато другите вдигнаха палати.Хайде някой да извади компромат че е бил в някой борд на голяма фирма или фонд.Човека не е "лизал" подметки и когато май е трябвало(говоря за затвора).Това че изглежда неестествено за президент не го прави глупав.

Съгласен съм с теб dragozow, само че заради описаните от теб качества, човека не е в политиката. Можеш ли да гласуваш за него?

Съгласен съм с теб dragozow, само че заради описаните от теб качества, човека не е в политиката. Можеш ли да гласуваш за него?

Не,немога.Мога обаче да избера друг който ще е не по-лош или поне да избера по-малкото зло.По ли е добре да дойдат с автобусите от Турция за да вкарат ДПС в парламента и аз да си клатя краката и да не правя нищо по въпроса?По-добре ли е една партия боядисана в червено да нахрани с кебапчета полуграмотни хора и да привлече гласовете им?Аз мисля да живея и занапред в България и ми пука какво ще стане въпреки че фаворита ми(Петър Стоянов) се отказа в името на една загубена кауза.Вариантите които се спрягат като развитие на президентските избори не ми харесват и аз с гласа си ще се противопоставя.

Не,немога.Мога обаче да избера друг който ще е не по-лош или поне да избера по-малкото зло.По ли е добре да дойдат с автобусите от Турция за да вкарат ДПС в парламента и аз да си клатя краката и да не правя нищо по въпроса?По-добре ли е една партия боядисана в червено да нахрани с кебапчета полуграмотни хора и да привлече гласовете им?Аз мисля да живея и занапред в България и ми пука какво ще стане въпреки че фаворита ми(Петър Стоянов) се отказа в името на една загубена кауза.Вариантите които се спрягат като развитие на президентските избори не ми харесват и аз с гласа си ще се противопоставя.

dragozow, това което казвате много ми допадна и мога да кажа само едно, че се присъединявам към Вас на 100%. cool.gif

Пак ще кажа, че по принцип си прав. Само да уточня, че успокоението, че те краде "наш човек", а не Ахмед Доган си е до време. После като ти застържат червата от глад, ще ти иде да хванеш правата лопата и да я направиш крива, в съответната умна глава, без да те интересува наш ли е, чужд ли е. Ей това значи да избереш по-малкото зло.

А относно партиите и кебапчетата - мога да ти кажа, че не е само една партия дето храни с кебапчета. Всичките правят софри на братята роми и им опрощават сметките за ток, вода и каквото се сетиш. Това се нарича политически далновизъм. Ако ние българите бяхме малко по-задружни и не си давахме задните части доброволно, то и нас щяха да ни хранят с кебапи. Ама нейсе.

ПП. Искам да добавя още едно мое си изискване за политик, който става за чеп на зеле:

Той или семейството му да са живели в България, да живеят в България и да не е ходил да го възпитават в чужбина т.е да го обучават. Че се сещам отма за няколко хубавци дето ги семенариха в Щатите. Че има много хора дето ходиха като псета да ги дресират какво да правят и чия политика да изпълняват. А има и други дето децата и съпругите им живеят в странство. В средновековието така са взимали за заложници семейството на някой васал, че да е сигурен господарят, че вярното куче наистина ще е такова.

Идеи всъщност няма, има демагогия. А като няма какво да каже българския политик говори за Европейския съюз и NАТО

Точно бати петю ни го домкъна тфа НАТО.

П.П. Имам в къщи папагал на който като му кажеш "Бат Петьо" и той вика "НАТОО", "НАТОО" :)

Как може да се направи нещо на нищо, когато то си е нищо? И аз так имам лош вкус в устата, когато се събудя. Той ще живее в двустайния ни апартамент, който трудно би станал тристаен и четиристаен.

dragozow, това което казвате много ми допадна и мога да кажа само едно, че се присъединявам към Вас на 100%. cool.gif

И на мен ми допада, ама като ставаме само трима, а 99-те % отиват на друго място? Сфиркай си, бе пичлеме, ич да ти не пука!

Редактирано от sarazin (преглед на промените)

Аз не виждам защо да не гласувам плюс това имам право за първи път да гласувам за президентски избори. :yanim:

Аз не виждам защо да не гласувам плюс това имам право за първи път да гласувам за президентски избори. :)

Точно така. Гласувайте, това е ваше право и не е лошо да се възползвате от него. :nono:

Поздрави!

С уважение: Biskata

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.