Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сменен твърд диск?

Featured Replies

Диска по гаранция на кой производител е?И това ZA9xxx не ми се вярва да е точно S/N,понеже S/N е с доста повече цифри.

• Автор
преди 21 минути, RudeBoy написа:

Тоест - ти не си си купил готов компютър, а отделни части. А от магазина услужливо са предложили да ти ги сглобят.

И гаранцията е за отделни части, нали така? Или имаш отделни бланки за всяка от тях?

Значи не можеш да имаш претенции. Ще отидеш в понеделник, ще им занесеш диск, който според теб не работи както трябва, и ще поискаш да ти го сменят, защото имаш гаранционна карта за друг диск, с друг сериен номер?...

:D

Имам един гаранционен лист на който са изписани всички части, както и серийните им номера, на гаранционната карта пише същата марка HDD, но с различен сериен номер от този в кутията.

преди 21 минути, Year Zero написа:

Диска по гаранция на кой производител е?И това ZA9xxx не ми се вярва да е точно S/N,понеже S/N е с доста повече цифри.

На Seagate или нещо подобно беше 1T.

преди 28 минути, Радослав Матев написа:

То и ти можеш да си 'сложиш' какъвто си искаш Windows - едва ли са ти инсталирали лицензиран. А до 2019 може и 10+ пъти да го преинсталираш и да станат 10000 работи по този компютър. Казваш им че има странен шум, отворил си кутията, видял си несъответствието между компонентите и ги питаш защо - възможно е те нещо да са объркали при сглобяването, както не са обърнали внимание на това бръмчене, каквото и да е.

Още няма да отварям кутията и да им нося нищо, първо ще разговарям с тях и чак тогава ще ми занеса направо целият компютър, че да не ме изкарат нещо мен виновен.

преди 23 минути, Year Zero написа:

Още нещо, ето една снимка на Seagate HDD, НЕ е моят, но там има точно толкова символа колкото при мен. https://mebsd.com/make-build-your-freebsd-word/get-hdd-serial-number-in-freebsd.html

преди 4 часа, WhiteTooth написа:

Макар серийните номера да не съвпадат, по показаното  от програмата диска е нов.

http://prntscr.com/h6kbrt

Нов диск, който стърже и нямаш гаранция за него. Идеален си!! 

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сверени ли са другите серийни номера на компонентите с гаранционната карта?

Само тези които успях да видя, най-важното е че серийният номер от гаранционната карта съвпада с този на видео картата, по дъното, захранването и процесора няма проблеми, при рестартиране на уиндоуса отворих BIOS-а и гледайки там всичко си вървеше напълно точно и безпроблемно, само където харта е друг, но със сигурност е нов.

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Нов диск, който стърже и нямаш гаранция за него. Идеален си!! 

Имам гаранция, но не съвпадат, този е нов, искат не искат ще ми го оправят, Аз съм си в правото.

преди 10 минути, WhiteTooth написа:

Само тези които успях да видя, най-важното е че серийният номер от гаранционната карта съвпада с този на видео картата, по дъното, захранването и процесора няма проблеми, при рестартиране на уиндоуса отворих BIOS-а и гледайки там всичко си вървеше напълно точно и безпроблемно, само където харта е друг, но със сигурност е нов.

Имам гаранция, но не съвпадат, този е нов, искат не искат ще ми го оправят, Аз съм си в правото.

Имаш гаранция, но не съвпада????

• Автор

Няма значение, утре ще се разбере всичко, дали ще ме мотаят или няма да ме мотаят, в крайна сметка съм по-спокоен че знам от какво е проблема и че серийните номера съвпадат с видео картата, поне ми олекна с малко. Утре ще пиша допълнително в темата за да кажа какво е станало, освен ако не ми вземат компютъра за ремонт.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Имаш гаранция, но не съвпада????

Добре бе човек, на какъв език да обясня че имам гаранционна карта в която серийният номер на хард диска се различава с този който е сложен в кутията, само първите 3 символа съвпадат.

преди 13 минути, WhiteTooth написа:

Няма значение, утре ще се разбере всичко, дали ще ме мотаят или няма да ме мотаят, в крайна сметка съм по-спокоен че знам от какво е проблема и че серийните номера съвпадат с видео картата, поне ми олекна с малко. Утре ще пиша допълнително в темата за да кажа какво е станало, освен ако не ми вземат компютъра за ремонт.

Добре бе човек, на какъв език да обясня че имам гаранционна карта в която серийният номер на хард диска се различава с този който е сложен в кутията, само първите 3 символа съвпадат.

И? Според теб всичко е наред, така ли?

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

И? Според теб всичко е наред, така ли?

Според мен не е наред, не искам да се натоварвам излишно, утре щом отида ще обясня на човека че проблема идва от твърдият диск, носейки гаранционната карта с мен ще му кажа че искам да сравня серийните номера с всяка една част сложена в кутията, и ако има несъвпадения ще ги накарам да ми кажат поради каква причина се е случило това, но за мен едно от важните неща е че видео картата си е с правилен сериен номер, което няма да ме вкара с 400 лева надолу.

Проверявайки от дъното как работят останалите части се уверих че всичко работи нормално без да има проблеми или затруднения, докато бях в настройките на дъното твърдият диск не издаваше никакъв скърцащ шум тъй като не беше стартиран уиндоуса, но след като го стартирах и твърдият диск тръгна скърцащият звук се върна.

Както казах, притеснявам се повече от Теб със сигурност, утре ще се разбере какво ще се случи, така или иначе колкото и да го мисля сега нищо не мога да направя, това което зависи от мен ще го сторя утре.

Успех утре и няма да им се даваш!

Всъщност много лесно можеш да докажеш, че този диск е взет от тях.

1. Те трябва да имат база данни и там този диск да фигурира, че е техен.

2. Диска с твоя сериен номер физически е при тях или при човека на чиято гаранционна карта пише твоя сериен номер. - надали става дума за повече от 10 други клиента така, че е сравнително лесно за проверка.

3. Нали те са ти слагали ОС-а там си пише кога е инсталирана като време (ако е било настроено правилно като дата и час) - тук обаче може да се изкара довода, че ОС-а е бил клониран!

Хубаво е, че диска е нов (малко часове), дали има проблем с него или просто е шумен времето ще покаже.

Каквото и да стане обаче гледай да го има черно на бяло! Тоест ако искат да го оставиш да има Приемо-предавателен протокол и в него да са описани нещата като хората. Ти отделно можеш да си снимаш частите и да си направиш репорт на хардуера от AIDA64.

Най-вероятно диска ти е по-шумен и се получава някой резонанс с  кутията и ти дрънчи - не вярвам да е проблем, щом всичко си работи нормално. Но за твое успокоение си го занеси в сервиза, както казах, хем да оправите недоразумението с тези гаранции/серийни номера.

• Автор

Викнах познат който е по-запознат с нещата и самият той щом чу каза че това не е нормално за един чисто нов твърд диск, няма нищо общо с шумно, неговият съвет беше да го занеса в сервиза, както и доста изказвания от Ваша страна бяха същите, така и ще направя, и Аз самият си стискам палци за утре.

преди 8 минути, Year Zero написа:

А от коя фирма е взимано всичко?

DICOM Computers.

• Автор

Така, ходих, човека ми каза че това е от модела на твърдият диск и че няма как да е напълно безшумно, на мен продължава да не ми се вярна, но ще тикам с него докато не се преебе и ще отида да ми го сменят с гаранцията.

• Автор
преди 18 минути, adersa написа:

По добре не се занимавай с този фалшификатор а отиди в свестен сервиз .

И като отида какво? За там трябват пари които Аз за съжаление нямам.. И това ще стане до месец-два, само да си изкарам някой лев, все пак съм още ученик, по един или друг начин завися от мама и тате.

Редактирано от WhiteTooth (преглед на промените)

Първо оправиха ли ти гаранционната карта?

Второ пробвал ли си със софтуер да промениш параметрите на диска - да го направиш по тих за сметка на производителност (примерно с това Crystal DiskInfo)?

Също така сигурно ли е, че диска е сам по себе си е толкова шумен? Това се проверява лесно, но за целта трябва да се извади извън кутията (ако знаеш какво правиш можеш да пробваш, ако ли не по-добре недей).

• Автор
преди 47 минути, plamen_petrov_80 написа:

Първо оправиха ли ти гаранционната карта?

Второ пробвал ли си със софтуер да промениш параметрите на диска - да го направиш по тих за сметка на производителност (примерно с това Crystal DiskInfo)?

Също така сигурно ли е, че диска е сам по себе си е толкова шумен? Това се проверява лесно, но за целта трябва да се извади извън кутията (ако знаеш какво правиш можеш да пробваш, ако ли не по-добре недей).

Не знам как да го извадя и как да го сложа после обратно, няма да пробвам за да не направя някоя беля, момчето ми каза че това си е от самият диск, на мен много, много не ми се вярва, но както и да е. Колкото до гаранционната карта, не, не е оправена, но ще отида да я оправя.

Е вече ще имаш обица на ухото да си подбираш къде да ходиш. Да си беше поръчал нещата от някоя известна фирма и да ти ги сглобят от колкото при кварталния магазин. Между другото касова бележка имаш ли за сумата, която си дал?

Този звук би трябвало щом е от диска при зареждане на Windows примерно, при копиране на файлове или при нещо, което ползва по-интензивно диска, да се увеличава и съответно когато диска не се ползва да го няма шума. Пробвай с Aida64/Tools/System Stability... има опция за "Stress" на дисковете - включи отметката и дай "Start" - при мен, както имам освен SSD още 3 HDD диска в кутията започва яко стържене, като дам "stop" и стърженето спира.

преди 15 часа, WhiteTooth написа:

Викнах познат който е по-запознат с нещата и самият той щом чу каза че това не е нормално за един чисто нов твърд диск, няма нищо общо с шумно, неговият съвет беше да го занеса в сервиза, както и доста изказвания от Ваша страна бяха същите, така и ще направя, и Аз самият си стискам палци за утре.

DICOM Computers.

Това  DICOM Computers Горнооряховска фирма ли е? Ти да не си от Велико Търново или Г. Оряховица бре?

• Автор

Така, ходих отново до DICOM, като им заявих че серийните номера от гаранционната карта и твърдият диск не съвпадат, момчето ми каза че може да е станала някаква грешка, помоли ме да му занеса компютъра заедно с гаранционната карта, погледна и ги и ми извади нова гаранционна книжка в която вече са идентични. Сега съм по-спокоен, тъй като ако нещо стане на твърдият диск няма как да не ми го приемат тъй като гаранционната карта вече е оправена. Единствено е лекото стържене, но го пренебрегвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.