Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i5 8350k или i5 8400 за гейминг както и дъно и охладител

Featured Replies

Здравейте, искам да си взема нови процесор,дъно и охладител.Имах система с i5 2400 и hd 6950, но ъпгрейднах видеокартата с rx 580 8gb и смятам да използвам нея.Насочил съм се към coffee lake заради по-доброто представяне в игрите(компютъра е за

само за игри). Бюджетът е около 650-700 лв за дъното и процесора ,а за охладител колкото кажете. За сега съм се спрял на:

shadowrock lp от vario за 75 лв

z370 gaming k3 пак от vario за 360 лв

П.с.

Съжалявам че няма линкове ,но съм от телефона и не мога в момента и ще ги сложа по-късно ако трябва.

Изпратено от моят GT-I9301I с помощта на Tapatalk

700 - 360-75=265 лв. за процесор

Добре значи 700 - 360=340 лв. за процесор

А оперативна памет имаш ли за новото дъно?

i5 8350k или i3 8350k?

Редактирано от plamen_petrov_80 (преглед на промените)

• Автор

700 лв само за процесор и дъно ,а охладител отделно

имам 2x4gb crucial ballistix tactical 2666 mhz

преди 37 минути, plamen_petrov_80 написа:

700 - 360-75=265 лв. за процесор

Добре значи 700 - 360=340 лв. за процесор

А оперативна памет имаш ли за новото дъно?

i5 8350k или i3 8350k?

Дъното защо го смяташ 360 лв .Ето го тук за 275 лв ,а и се надявам около черния петък да вземе някое даже и по-евтино.

Моето мнение е, че дори i3 8350k да го клокнеш до 5 Ghz с поглед към бъдещето е по-оправдано да вземеш i5.

А ако не бързаш и много и дебнеш промоции може и по-силна i5 от избраната да вземеш.

• Автор

Какво имаш предвид под да не бързам много тъй като ако говориш за i5 8500 ,8600 бях чул че ще излязат началото на 2018.

• Автор

да и аз се чудех за отключен i5 ,но като видях цената....

но сега около празниците ще гледам ако излезе нещо

Не се занимавай с дъна на Gigabyte. Това ти е перфектно за целите и дори е по-евтино - http://www.vario.bg/asrock-z370-extreme4-90-mxb5u0-a0uayz

Охладителят е меко казано неизгоден и поначало не е предвиден за нормална конфигурация а за "домашно кино".

В момента не намирам нито един от двата изгодни охладителя които бих ти препоръчал а във Варио принципно никога не са се предлагали.

Отделно не е ясно колко големи събира кутията ти тоест няма как да ти се препоръча нещо...

Около 90 лв. - http://www.thermalright.de/en/cooler/42/macho-rev.-b

Към 80 лв. по-скоро по-малко - http://www.gamerstorm.com/product/CPUAIRCOOLER/2016-03/1287_4929.shtml

Бъди внимателен понеже са големи и не стават за всяка кутия освен това гледай да са същите (примерно по-евтиния има вариант K2).

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Кутията ми събира до 160 мм охладители ,а относно дъното:
1. С 55 лв по-скъпо е ,но ако си струва бих го събрал в бюджета.
2.Какво им е на Gigabayte

Също се чудех ако взема i5 8400 какъв охладител ще ми трябва? Аз искам да е тих.

А защо не споделиш, какви игри , на каква резолюция и каква цел като кадри играеш. Защото ако не дъниш CS на 720р с минимални настройки, разлика в кадрите ще видиш през крив макарон с тази карта. Като към до тук споменатите процесори мога да добавя и всеки Райзън от 1400 нагоре. Като за разлика от Интелите почти всички Райзъни си имат охладител, който е и добър и тих и ти спестява нуждата от допълнителен. Отделно имат и евтини дъна за разлика от кафето. А дъно за клок и заключен процесор е като свинче звънче. Отключения 8350К пък като набараш някоя игра като дъртата Crysis 3 или новата AC Origins и набие муцуна и ще има wtf...

Само казвам, не че нещо. Да няма после тема хър и мър ;)

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 11 часа, pavlov написа:

Също се чудех ако взема i5 8400 какъв охладител ще ми трябва? Аз искам да е тих.

Това е заключен процесор и нито подобно дъно нито охладител ти трябва. По-добре се ориентирай към I3-8350K.

Реално се представя по-добре от АМД-тата каквото и да говорят някой хора. За игрите става дума не за работа.

Това че ти трябва 12 ядрен процесор за игри или ще ти потрябва скоро са глупости. Трябва ти актуален 4 ядрен на високи честоти и преди всичко видеокарта.

преди 11 часа, pavlov написа:

Кутията ми събира до 160 мм охладители

http://www.vario.bg/thermaltake-frio-silent-14-cl-p002-al14bl-b

В случай че все пак решиш да вземеш заключен ето по-евтин щом се държи на тишината - http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-GAMMAXX-400/description.html

• Автор

Добре ако взема i5 8350k на какви честоти ще мога да го клокна и дали след 2-3 г ще е по-зле от i5 в игрите.

Играя главно watchdogs 2,battlefield1,crysis3,csgo и elite dangerous на 1080x2560

Mдам

CtkMkWhWV8fd_7xnNlDUnxQO9fHq8RpWTB8cObmD

Без да се заяждам,но ти реално играеш ли игри?(Наруто имам предвид,не автора) Какви и на какви настройки ако не е тайна? Същата песен се пееше едно време за двуядрените процесори. Стигат и още дълго ще стигат. И точно след 2 години спряха да стигат и то без конкуренция. А днес има конкуренция от тази година и още тази година започнаха да излизат игри,които се възползват пълноценно от 8/12 че дори и 16 нишки.

Това е последното,което ще напиша в тази тема: Независимо дали Интел или АМД, 4-ядрен/нишков процесор през 2017 като нова покупка за игри не е далновидна покупка. Разбирайте го както искате и правете каквото искате. Не е задължително да е 12-ядрен,но в момента нуждата непременно от Z-дъно прави и 8400 много крива покупка. Не грешна , но също с лош привкус. Иначе за парите си и за игри процесора е супер. Също така се забравя значението на графичната карта. Ето и в картинката горе е тествано с 1080Тi. Само че в същия тест на 1080р 580 прави 49 кадъра. Съответно само Пентиума къртачка би я спрял а с процесор от 1300Х няма да има разлика в кадрите,защото картата ще подпира на 49 кадъра всеки път. Ако се търсят 60 кадъра с намаляне на графични настройки чак 1500Х ги дава...

Ма е много лесно да се дават препоръки, нали...

Хайде успех с покупката и авторе кажи после как е.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Такъв процесор няма. Има I3-8350K които е на 4GHz и се представя отлично и без клок. Да кажем + 500MHz не са проблем.

Дъното е отлично но охладителя си е бюджетен а нагоре се искат доста скъпи.

Не мога да ти отговоря каква ще е ситуацията с игри излизащи след години но не няма да е по-зле със тези които играеш сега (съществуващите).

Разбира се говоря сравнение със заключения I5-8400 не със отключения I5.

• Автор

Аз лично си мислех на z370 дъното с i5 8400 да включа mce което да локне процесора на 3.8 ghz с някакъв не много добър охладител да клокна леко паметта и да си имам неща като high end sound и dual m.2 за raid

Асрок имат интересни предложения свързани с заключените процесори но от това което съм чел резултатите са незадоволителни.

преди 24 минути, pavlov написа:

Аз лично си мислех на z370 дъното с i5 8400 да включа mce което да локне процесора на 3.8 ghz с някакъв не много добър охладител да клокна леко паметта и да си имам неща като high end sound и dual m.2 за raid

Само да ти кажа, че проверено на  i7 8700 (без К) и asrock z370 pro4 mce-то не баца, въпреки че дъното го поддържа. Заключен си е и толкоз :)

• Автор

Аз гледах някъде че с i5 8400 и з370-А вдига 4ghz ама не се сещам къде.х

Мии тука пише специално за z370-a и i5 8400 ----   3.8GHz на всички ядра, което си е и стоковото...

cfl_turbo_v2.png

• Автор

ами незнам може и да съм объркал нещо(съжалявам ако съм)

ако няма да се клоква няма смисъл от К процесор и  Z дъно... тогава може и  фабричното охлаждане и разликата да отиде в повече рам или по бързо видео - специално за игрите компа ще е по бърз в тоя случай. примерно ако сравним i7-8700k със i7-8700 разликата в максималните честоти е 100мхз + липсата на охлаждане за к процесора + нуждата от скъпо z370 дъно без клок тия 100mhz не си струват 200лв отгоре + незнам си колко за дъно и охлаждане...

на 8.11.2017 г. в 21:21, Roujin Z написа:

Не се занимавай с дъна на Gigabyte. Това ти е перфектно за целите и дори е по-евтино - http://www.vario.bg/asrock-z370-extreme4-90-mxb5u0-a0uayz

Охладителят е меко казано неизгоден и поначало не е предвиден за нормална конфигурация а за "домашно кино".

В момента не намирам нито един от двата изгодни охладителя които бих ти препоръчал а във Варио принципно никога не са се предлагали.

Отделно не е ясно колко големи събира кутията ти тоест няма как да ти се препоръча нещо...

Около 90 лв. - http://www.thermalright.de/en/cooler/42/macho-rev.-b

Към 80 лв. по-скоро по-малко - http://www.gamerstorm.com/product/CPUAIRCOOLER/2016-03/1287_4929.shtml

Бъди внимателен понеже са големи и не стават за всяка кутия освен това гледай да са същите (примерно по-евтиния има вариант K2).

на хартия - по спецификации второто охлаждане е много по добро - по тежко е и вентилатора е по бърз и е 140мм...

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=57647

това охлаждане е също изгодно - по леко е ама вентилатора вдига 1600rpm, пък и черния цвят отдава много по добре топлина от сребристия (на тестове каквито бях правил в  меи-то на лабораторните , температурата беше 5-6 градуса надолу при черения охладител спрямо сребристия при сравнение на еднакви пасивни охлаждания, загрявани с 1 и съща мощност и охлаждащи се пасивно )...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Интересно, а някакво обяснение защо черния цвят би отдавал много по-добре топлината от сребристия (което би трябвало да не е сребриста боя, а самия алуминий)?

Доста от старите охладители на процесори и видео карти ги правеха черни, но имаше и други разцветки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.