Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука. Хардуерен или софтуерен проблем.

Featured Replies

Здравейте! Имам прясно инсталирано издание на Windows 10 Enterprise 64 bit LTSB 1607 (14393.1884). Дъното ми е Asrock B85 Pro4 Инсталирал съм всички необходими драйвери на дъното на видеото и т.н. Жакът за звука е включен, всички настройки са с пуснато аудио, но ми изписва това.... и нямам звук реално. Не мога да разбера проблема софтуерен ли е или хардуерен. Не използвам звука от монитора, както е показано (не знам изобщо монитора има ли колони). Искам да си използвам звука от колоните, както винаги е било до сега.

73dc8256ebd75866.jpg          4dfba8c62541b9cc.jpg

262217a84f313a10.jpg

Редактирано от Атанас Славов (преглед на промените)

Здравей, "Имам прясно инсталирано издание" звучи трагично. Какво искаш да направиш, и какво става в момента? Кое как си свързал?

Enterprise само означава , че може да join-ва домейн. Да разбирам ли, че е работно PC?

Редактирано от vstoitsov (преглед на промените)

преди 34 минути, vstoitsov написа:

Кое как си свързал?

Ей само на този въпрос трябва да се отговори.

• Автор
преди 35 минути, vstoitsov написа:

Здравей, "Имам прясно инсталирано издание" звучи трагично. Какво искаш да направиш, и какво става в момента? Кое как си свързал?

Enterprise само означава , че може да join-ва домейн. Да разбирам ли, че е работно PC?

Защо да звучи трагично? Казах "прясно", защото днес преинсталирах Windows-a. Но съм сложил всичко необходимо (драйвери, софтуер и т.н.), за да работи Windows-a.  Искам просто да не използвам LG монитора за звук, а Speakers, което в случая изписва, че жака не е включен, а всичко си е включено. За пръв път ми се случва това. С друго издание на Windows 10 нямах този проблем.

преди 41 минути, Атанас Славов написа:

4dfba8c62541b9cc.jpg

П.П. - Като включа жака за тонколоните (уредбата) в монитора и звук имам, но аз искам да си използвам портовете от компютъра.

Малко тъп въпрос, ама сигурен л иси, че ръгаш уредбата в правилния жак(зеления), а не в червения или синия?

• Автор
преди 43 минути, vstoitsov написа:

Да разбирам ли, че е работно PC?

Не е работно. Ползва се за домашни условия, за гледане на клипове, браузване и доста игри. Сложих Enterprise LTSB, защото не искам да имам cortana, edge и другите неща... знаете.

преди 17 минути, hudyr написа:

Ей само на този въпрос трябва да се отговори.

Всичко си е както ги извадих нещата преди преинсталацията.

П.П. - "Малко тъп въпрос, ама сигурен л иси, че ръгаш уредбата в правилния жак(зеления), а не в червения или синия?" - Да

Редактирано от Атанас Славов (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, RudeBoy написа:

Дай един скрийншот от Realtek HD Audio Manager.

преди 52 минути, Атанас Славов написа:

73dc8256ebd75866.jpg          

Първо защо на не работно PC се слага ентерпрайз... после... имаш Playback и Recording в аудиото - нагласи тях и виж как ще е.

ПП: По последния скрийншот нямаш драйвър за аудиото - отиди realtek.com и вземи последния.

Пусни един teamviewer(run once, personal use) и ми дай координати на лично.

Направи, както казва човекът горе..

• Автор
преди 13 минути, vstoitsov написа:

Първо защо на не работно PC се слага ентерпрайз... после... имаш Playback и Recording в аудиото - нагласи тях и виж как ще е.

Заради тези програми, които изброих по-горе..... имам, но нищо не се получава.

преди 10 минути, vstoitsov написа:

Направи, както казва човекът горе..

Това ще направя.

преди 11 минути, hudyr написа:

Пусни един teamviewer(run once, personal use) и ми дай координати на лично.

:)

• Автор
преди 46 минути, RudeBoy написа:

А, вярно.

Ами то се вижда - нямаш свързани устройства :) 

Имам, но... проблемът може да се окаже хардуерен :)

Хардуерен е трудно вероятно. Винаги можеш да ъпдейтнеш BIOS , ако не си с най-новия и вярваш, че е хардуерно.

• Автор
преди 19 минути, vstoitsov написа:

Хардуерен е трудно вероятно. Винаги можеш да ъпдейтнеш BIOS , ако не си с най-новия и вярваш, че е хардуерно.

Никога не съм ъпдейтвал биос. Не знам ще се справя ли, иначе бих пробвал. В сайта на производителя видях, че имам нова версия, но... не съм се престрашил

Няма нищо страшно. Сваляш новата версия. Обикновенно може да се ъпдейт през Уиндоус. Това, което трябва да знаеш е, че докато трае процеса не трябва да спираш компа и не трябва да ти спира тока. После само рестарт и си с  новия BIOS.

Забоди жака на колоните в зеления жак на компютъра. Тогава ще ти "светне" Speakers - тогава десен клик по Speakers и избираш Set as Default Device

4dfba8c62541b9cc.jpg&key=5f24dd1d9a3ea32

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, ExaFlop написа:

Забоди жака на колоните в зеления жак на компютъра. Тогава ще ти "светне" Speakers - тогава десен клик по Speakers и избираш Set as Default Device

4dfba8c62541b9cc.jpg&key=5f24dd1d9a3ea32

Жака го слагам в зеления жак на компютъра, но Speakers не светва... :(

Виж си ЛС във Форума...

Като го свържеш със зеления жак отвори Control Panel>Realtek HD Audio Manager и кликни на зеления жак (среддния от горните три) 

73dc8256ebd75866.jpg

• Автор
преди 40 минути, ExaFlop написа:

Като го свържеш със зеления жак отвори Control Panel>Realtek HD Audio Manager и кликни на зеления жак (среддния от горните три) 

73dc8256ebd75866.jpg

Пробвах още в началото, но не можех да цъкна върху нито едно. Сега пък не ми отваря Realtek HD Audio Manager.... :(

Я си деинсталирай Realtek High Definition Audio от диспечера на устройства и рестартирай.

• Автор
преди 17 минути, ExaFlop написа:

Я си деинсталирай Realtek High Definition Audio от диспечера на устройства и рестартирай.

Няколко пъти е пробвано, не се получава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.