Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-лесните езици за научаване за българи?

Featured Replies

преди 7 минути, A.com написа:

Със скопена азбука освен скопен правопис какво друго може да е измисли.

Коя азбука била "скопена"?!?

За нас българите френският е голяма гадост заради наличието на гласни които ги нямаме. Отвратителен правопис.
Немският е с 4 падежи и с едни съставни думи не ти е работа, отвратителен ми беше, нищо че даскалицата ми писа 6-ца в 11-ти клас. Ходя по няколко пъти в годината до Германия и им говоря на английски, бал съм ги в дойчовете, като им е шибан езика те да си го говорят.
Английският го гледам по безплатните телевизии от сателитите, ама хитрувам, избирм само предавания които са ми полезни, с другите не си мъча ушите. Тия хора не знаят да говорят нормално и това си е. Отвратителен правопис.
Италиански не съм учил, само думички понаучиш преди доста години и понеже е близък до френския успявам да схащам смисъла като им гледам телевизиите. По отношение на произношението за нас българите би трябвало да е най-лесен за нучаване без да не те разбират какво казваш първите години.
Ааааааа, пробвах се за кратко време на ходя на платен курс по холандски, егати ужаса, тия хъркат като заклани. Зарязах курса след няколко седмици, а бях накупил даже специални книги как се произнасят гласните и съгласните и граматики и други способия.
Като бях млад в университета платено курс по гръцки няколко седмици, ужас, тия не са наред, не става за ядене тоя език.
Един приятел ме нави на финландски да ходиме, едвам издържах няколко пъти и се разкарах. То и не съм искал аз да ходя де, та не и съжалявам по никакъв начин.
Падежите на руския, цели 6 са отвратителна работа. Ама как хубаво си ги разбирам когато те говорят, вероятно щото съм им свикнал още от 5-ти клас и като ме мързеше да чета букви, си ги слушах руските филми и така. Руският върши работа ако го разбираш да си зяпаш безплатно телевиизи всякакви с acestream или от сателит. Даже ако съм сам ( без синчето) и даден сателитен канал има звук на английски и руски, аз избирам да слушам а руски. По нормално ми звучи като славянски език, сравнен с кучешкия английски.

Лесен или труден, учете го тоя скапан английски, щото всичко има на него.
Даже и да речеш да търсиш информация как да се самоубиеш, еми на английски ще я намериш. Сериозно ви говоря.
Пишеш в гугъл  final exit или exit bag и намираш разни полезни работи. Същите на български едва ли някой ги е написал, не знам не съм търсил на нашия език, но най-вероятно ги няма. Език на който даже не можеш да намериш информация как правилно да се обесиш, за кво да го учиш. Баш когато най-много ти трябва, не намираш нищо на него безплатно да си свалиш. Доминацията на скапания английски е тотална. А в мъгливата Англия не е приятно място за живот.

преди 2 часа, zemonti написа:

Коя азбука била "скопена"?!?

Латинската, как коя. За латинския език може и да е перфектна, за всички останали езици е скопена.

Не си спомням кой, преди много много много години, се е присмивал на кирлицата, защото имала 30+ букви, пък гърци и латинци с тяхнaта азбука с 23-24 букви била... по-изтънчена, по-напреднала, по-незнам си какво, т.е. те и с 24 знака могат да пишат, ние нали сме по-тъпи и ни трябват 30. И най-се радвам на англичаните. Една азбука учат за да пишат и четат. Учат още една за да могат да прочетат какво са написали. Егати и безумието.

Има ли въобще език(различен от латинския), който да използва латинска азбука, ама чиста латинска азбука, без разни завъртукли, ченгелчета, шапчици, точици, добавени букви и т.н?

Бързо търсене:

Английск: фонеми 44, букви - 24

Български: фонеми 45, букви 30.

В българския език има 30 букви, подредени в азбука, и 45 фонеми:
6 гласни 39 съгласни
а, ъ, о, у, е, и твърди – б, в, г, д, ж, дж, з, дз, к, л, м, н, п, р, с, т, ф, х, ц, ч, ш и меки – б', в', г', д', з', дз', к', л', м', н', п', р', с', т', ф', х', ц', й.

На някой да му се намира подобно нещо за английски?

Когато в първи курс на францизацията ми разбрах, че във френския език има 6 различни Е-та веднага разбрах, че не мога да ги запомня, никога няма да мога да ги разпознавам и ченето ми е неспособно да ги произнася.

Името на дъщеря ми например се произнася по същия начин по който и същото момчешко име, но с по меко n (Simon / Simone). Въпреги тренинга ми обаче мекото n ми е непосилно и се налага да пояснявам, че имам дъщеря.

С канадския английски ибаче нямам никакви проблеми, освен стандартните недоразумения, които идват с този фермерски език. Спелвам не по-зле от среден реднек.

преди 13 часа, zemonti написа:

Името на дъщеря ми например се произнася по същия начин по който и същото момчешко име, но с по меко n (Simon / Simone). Въпреги тренинга ми обаче мекото n ми е непосилно и се налага да пояснявам, че имам дъщеря.

Къде видя меко n във Simone  ?
Четеш го Симон и всички французи те разбират.
А във варианта Simon последните две букви - on - се произнасят като носова гласна и няма никакво n произнесено.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Къде видя меко n във Simone  ?
Четеш го Симон и всички французи те разбират.
А във варианта Simon последните две букви - on - се произнасят като носова гласна и няма никакво n произнесено.

Той живее в Канада. Там произношението може да е друго. На английски змия се произнася "снейк". Ако отидеш в Австралия и чуеш "снайкс" да занеш, че онзи е казал "змии". :)

преди 9 часа, A.com написа:

Той живее в Канада. Там произношението може да е друго.

Ние европейските франкофони не се съобразяваме много много как някакви си там на другия край на света били решили да произнасят нещо. Той може и на креолски да говори ако иска, но да не го нарича това френски език.
Френският си е достатъчно отвратителен сам по себе си, та да почват разни изобретатели още повече да го извращават.

Френски днес се говори в трийсетина страни и във всяка от тях е еволюирал по различен начин. Никъде (вкл Париж) вече не си говори езика на Луи 13-ти.

Дебилски нарцисизъм е да мисли чуждия френски за "грешен", а твоя "правилен". 

преди 2 часа, zemonti написа:

Дебилски нарцисизъм е да мисли чуждия френски за "грешен", а твоя "правилен". 

Ето това да вземеш да го обясниш на французите ама техен форум.
В такава отвратителна помия като френския, да почне някой и да добавя индиански изшушени изпражнения, после и прасетата няма да я ядат.
Преди два дена детето гледа телевизия и дават един от гр Марсилия как произнася носовите гласни. И белгийчето се кикоти, подиграва се на французина от южна Франция.
Па аз му обяснявам че френският е толкова труден, че в самата Франция поробените народи не могат да го произнасят както французите. Да бе, у Францата си имат поробени народи, на които френският им се пада чужд език.
В тъпото уж обединено кралство, на такива шибани диалекти ми говорят по големите им национални телевизии, че ми писва от тях. Един английски цял живот не могат да научат, па живеят на същия мъглив остров.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Ето това да вземеш да го обясниш на французите ама техен форум.

Образованите французи си го знаят, а с шовинистипни селяндури няма смисъл да се спори.

Все едно да обясняваш на някой български пенсионер, който се възмущава от еволюиралия език на децата, че и той не говори езика на Ботев и Левски. Дребният човечец мисли за правилно само своето виждане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.