Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на кола

Featured Replies

преди 9 минути, respekt86 написа:

По принцип е така, но има и добри екземпляри, ако има късмет човек да намери такъв. Точно тоя модел tdi според мен е железен. А и друго е усещането да караш дизел. За газ още 1000лв. трябва да даде. 

Моля? Газта не е 1000лв. А друго си е усещането да караш дизел.
Да го чипосаш, за да пуши като парен локомотив или ТЕЦ МАРИЦА-ИЗТОК, да му махнеш катализатора и да тровиш околните.
При тая цена на дизела никой не купува дизел, освен ако няма достъп до крадена нафта или няма да го чипосва!
А после земи си една турбина за 700лв, земи си един ремонт на ГНП за 500лв.
И недай си компресията падне, няма палене.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, Johnny B написа:

Моля? Газта не е 1000лв. 

Хубавия газов инжекцион е към 1000лв.

преди 4 минути, respekt86 написа:

Хубавия газов инжекцион е към 1000лв.

Глупости. Може и по-евтино и да работи нормално и без проблеми. Около 600лв, примерно. Частите са около 300.
И пак е по-евтино от едно турбо на дизелова кола(печка) А на някои нищо, че са инжекцион..може да се сложи обикновена газова! :sunglasses:

преди 14 часа, Johnny B написа:

Стар дизел не ми го хвали! После да няма "амааа, ама той що не пали зимата".. "Амааа, то що замръзна нафтата"
Бензина чукваш ключа - палиш и тръгваш.

На същото мнение съм относно дизелите. Веднъж купувах един на само 60000 км, ама като поостаря почна да ми лази така по нервите, че една зима при минус 16 градуса съседа ми дава ток от неговата бензинова кола да го запаля и не ще и не ще. По едно време от въртете се скъса ремъка и наби клапаните в главата. Ремонтът беше болезнето скъп. А даже и не ги бях навъртял километрите за задължителна смяна на ремъка.
Това е положението, сега само бензин и шапка на тояга.

преди 15 минути, Белгиеца написа:

По едно време от въртете се скъса ремъка и наби клапаните в главата.

Ха ха, баси вица. От въртене на стартер !!!
Кажи че сте я бутали и ти е прескочил ремъка. Случва се при шофьори които знаят само капачката на резервоара.
Сега с дачийката си бай барото на квартала.

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Ха ха, баси вица. От въртене на стартер !!!

Точно от въртене на стартер с подгряване преди това.

Какъв баровец сакаш да си, като точно пред къщата ми е гарирано едно Порше Кайен джипка от няколко месеца. Колко ли трябва да съм луд да го надцаквам оня льольо, дето си помпа гумите на две седмици. А една къща в ляво от моята един друг си купи БМВ джипка да се фука, щото пък точно до неговата къща Мерецедес джипка с гуми като на трактор неговият съсед вземал. В другата посока е същата трагедия с поредицата джипки SUV-та де.
А най-жалки и смешни са тези които са наематели, пари немат за къща, ама за SUV имат. И такива има на моята улица.

на 12/19/2017 в 23:46, Johnny B написа:

Дизел ли е - не ми го хвали! Стар дизел не е котка в торба, а някакъв ужас! Ял съм го 2 пъти със стари дизели!
Стар дизел не ми го хвали! После да няма "амааа, ама той що не пали зимата".. "Амааа, то що замръзна нафтата"
Бензина чукваш ключа - палиш и тръгваш.

Спри да живееш в ерата на Комуницма и се събуди в модерния свят! Това че ти караш трошляк, не означава че коли на по 5-10 години дизелаци не стават за нищо. Тея приказки че не пали ми ги говори на друг. Даже почти 20-годишния ми фиат брава турбодизел на минус 29 запали без проблем последно преди да го продам....

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 48 минути, Viiipeer написа:

Спри да живееш в ерата на Комуницма и се събуди в модерния свят! Това че ти караш трошляк, не означава че коли на по 5-10 години дизелаци не стават за нищо. Тея приказки че не пали ми ги говори на друг. Даже почти 20-годишния ми фиат брава турбодизел на минус 29 запали без проблем последно преди да го продам....

Който си купи дизел проси си проблеми зимата. Комунист ще те направя аз теб.. :D
Моят трошляк ще те надживее!! За него или хубаво..или тоя, който го обиди...ахххх!!!
Най-евтино е бензинова кола с газово. Въпросът е, че дизел - по-скъпа поддръжка.
Нов дизел е идейно. Като почнеш да му правиш ремонти обаче..с тая цена на нафтата..
Ми цената на километър не ти излиза като ма бензинката! А доста по-дебело!

Трябва да се спомене обаче, че на газ мощността пада драстично. От опит- Голф 1.6i на бензин дърпа повече от Лансер 2.0i с АГУ. А и някои части се скапват по-бързо на газ.

Редактирано от respekt86 (преглед на промените)

• Автор

Момчета а какво мислите за МАЗДА като марка наример ДЕМИО или МАЗДА 2 по малките:)

преди 8 часа, Todor Kracov написа:

Момчета а какво мислите за МАЗДА като марка наример ДЕМИО или МАЗДА 2 по малките:)

Каквото ти харесва ;) Просто гледай да са здрави и не много изгнили. Избягвай Алфа и Ланчия.

Редактирано от respekt86 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

...като гледам цените на употребяваните коли в "ауто бг",съм сигурен,че 98% от колите,са с манипулирани километражи....просто може да се отвори един немски,италиански,испански.......сайт и да се сравни примерно: голф 5,на 10г._200 000км.,цена-3800-4600евро...в бг.,голф на същите години и километри--5-6-7000 лв?.....е дали е на толкова километри,щом е по-евтин+транспорта до бг. и козметичните фокуси на продавача,за да изглежда "каран от 70 годишна бабка,само в града,до магазина"..........

• 1 година по-късно...

Аз лично доста изчетох преди да престъпя към покупка и подмяна на стария автомобил който ми служи вярно през всичките години. Професията ми е свързана с пътуване и автомобилите са моя страст! Според мен нормална подръжка и здрава кола е възможно да се закупи от марките: Тойота и Хонда. Препоръчвам ти генерациите пройзвеждани през годините: 2000-2006 година и задължително да са с ръчни скорости защото в противен случай автоматите им роботизирани ще ви скъсат нервите докато приключват скорост направо забиват муцуни през смяната на предавка! Много нормални цени на частите, повечето дори са с верига и ако тя не е за смяна 200 000-300 000км г.д се сменя оригиналната верига! Избор на кола е сложно нещо и задължително трябва да си пресметнете за какви цели ще използвате бъдещия автомобил, неговата височина ако се пътува в пресечени местности за къмпингуване, почивки в гората или просто да се ходи на работа с него и то на малки разстояния. 

Редактирано от Филипов
Реклама (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.