Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли честни политици?

Featured Replies

Звучи като реторичен въпрос, но аз от край време си го задавам. Има ли все още хора, които влизат в политика с цел единствено и само, за да реализират идеите си насочени неизменно към подпомагане на хората от народа. Не е ли все още цел на политиците да водят нацията към икономически прогрес или политика е мръсна дума и е очевидно защо всеки иска да е в кюпа? Останаха ли политици, които мислят за народа?

Редактирано от kal (преглед на промените)

Задаваш отговори...

Моето мнение е че ако си толкова честен и не си грам поне мошеник няма как да станеш политик. То това им е професията... не целя да обидя никой просто отбелязвам.

За мене няма такива филми дето си ги написал.

......

не си уточнил ''мислят за другите'' то ако мислиш за жена си как да и купиш палто от 1000 000 $ или как да построиш хотел на сина си . също е мислене за другите. но предполагам че не в този смисъл си го използвал

Редактирано от PlamenPc (преглед на промените)

Останаха ли политици, които мислят за другите?

Много ясно ,те сичките за нас мислят.Ако не мислиха за нас нямаше да сме на това дерадже в момента.Истоната е че ми се плачи като си помосля какво още ще измислят и какви други методи ще направят и измислят само и само да земат и оставащите стотинки на българина. sad.gifsad.gif:ph34r:

В интерес на истината има.Желю Желев да сте чули нещо да е откраднал.Иво Атанасов от БСП също ама тия са по-скоро приятно изключение.

• Автор
не си уточнил ''мислят за другите'' то ако мислиш за жена си как да и купиш палто от 1000 000 $ или как да построиш хотел на сина си . също е мислене за другите. но предполагам че не в този смисъл си го използвал

Естествено че под "другите" имам предвид народа.

Убеден съм, че не всички влиза в политиката с намерение да грабят, а с идеи и принципи готови да отстояват. Но постепенно се изкушават и започват да бъркат в кацата с меда sad.gif

Редактирано от lpa (преглед на промените)

В интерес на истината има.Желю Желев да сте чули нещо да е откраднал.

Ха ама Желио Желев кои години беше.Ако става дума за сега просто такива политици не саществуват.Поне според мене де :) Ти да измисляш кви ли не данаци чи и нестига че земаш рекети и разни такива и пак да не ти стигат и да черниш живота на хората, това не е нормално.После защо сички имигрирали .Направете си извода. ;)

Ха ама Желио Желев кои години беше.Ако става дума за сега просто такива политици не саществуват.Поне според мене де :) Ти да измисляш кви ли не данаци чи и нестига че земаш рекети и разни такива и пак да не ти стигат и да черниш живота на хората, това не е нормално.После защо сички имигрирали .Направете си извода. ;)

Напротив,съществуват.Иво Атанасов и сега е депутат и има един лаф че ако има един човек в парламента Иво Атанасов ще е втория.Човека не отсъства просто от заседания и това е естествено защото неговите избиратели затова са го изпратили.Има честни хора ама уви такива липсват сред младоците в парламента които гледат да се налапат доста бързо.Спомнете си в миналото правителство колко скандали имаше със тия така наречени "юпита".

Ако има живееши в София сигурно са виждали надписите по стените "

Политиците на въжето"

Това е все едно да кажеш че има горещ сняг. ;)

"Привилегированите са с покварен ум и сърце..." Това го е казал Михаил Бакунин преди повече от век. Сега важи с пълна сила.

Власта се крепи на измамата в цялостния си вид и във всичките си форми.

Ако има честен политик системата го смила и го изхвърля.Е как да е честен тогава като чеда гледа и къща храни. ;)

Може да е политик ама не луд и глупак. Хитрец е той, хитрец!

Да ме извинят господата,ама това го чух на две водки и две бири ( може някои от тяхната черга да ми го е разказал).

Ако някой честен реши да влиза в политиката, то там сред другите нечестни няма как да вирее и ще стане и той нечестен, щот честен няма кой да го търпи. А една бяла лястовичка сред ята от какво например....ястреби....ще бъде изпапкана или превърната в ястреб и тя.

Власта се крепи на измамата в цялостния си вид и във всичките си форми.

Ако има честен политик системата го смила и го изхвърля.Е как да е честен тогава като чеда гледа и къща храни. ;)

Може да е политик ама не луд и глупак. Хитрец е той, хитрец!

Да ме извинят господата,ама това го чух на две водки и две бири ( може някои от тяхната черга да ми го е разказал).

както е казал и sonif

В интерес на истината има.Желю Желев да сте чули нещо да е откраднал.Иво Атанасов от БСП също ама тия са по-скоро приятно изключение.

Това че не е стигнало до нас,не значи че не е крал...

А по въпроса си мисля,че най-вероятно има някои,който стои зад някакви идеи,но машината на мафията набързо ги обработва и говооо.

В тази държава управлява мафията,а законите са за народа.

Мисля си че в началото на "прехода" политиците създадоха тези групировки,за да им вършат работа,но сега тези групировки държат голяма част от парите,и съответно държат и политиците.

Имам доста познати,които по един или друг начин са свързани с някоя групировка(все пак аз съм Dj,а дискотеките ги държат все едни тъмни балкански субекти..),и незнайно защо хората които са най-близо до шефовете в тези групировки,постоянно говорят за някой мистериозен политик,дето ги закриля като ангелче.

`90-те бяха доста мътни времена ...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

;) Колкото по-високо се издига човек, толкова по-голяма част от кацата с мед се открива пред него, съответно и изкушението е по-голямо, а възможното наказание изглежда все по-нищожно (за България да не говорим - наказания няма, а почти всички политици имат големи лъжици).

:) И да има честни политици, те са такива само в началото на кариерата си. Корумпирането става много бързо, а у нас - почти мигновено. Ако не успеят да корумпират някого, режат и глави. Който не играе по предписаните правила бива ликвидиран или отстранен по един или друг начин.

:) Е, кой е луд да не спазва правилата?

Много съм съгласна с NavNav. За съжаление така стои положението в България. Вярно, че има добри и честни хора в началото, с истинско намерение да помогнат на хората, но трудно се оцелява сред все корумпирани политици. Би бил героизъм някой да излезне жив оттам, ако не е корумпиран.. така да се каже. Но се надявам някой ден положението да се подобри.. не да се оправи (това са прекалено големи мечти), но поне да не е както сега. ;)

Исками се да вярвам че има такива политици, но това едва ли е така. Дори и да има не мисля че ще издържат още дълго. В тази държава всичко е толкова объркано и сам човек е толкова трудно да промени нещо, че всички отиват в батака. Всеки знае че нещата в тази държава не са добре, но въпреки това нищо не се оправя. От системата ли е, от манталитета ли е или от това че вече няма добри политици ли е, не знам. А може би много от старите "кучета" трябва да си отидат(не говоря само за политиците), за да станем поне на половина европейци по държание. Тогава може би ще се появят и честни политици.

Самият факт,че над 40 % от избирателите не желаят да гласуват,означава,че са разочаровани,именно,защото се смятат за излъгани,или за това,че политиците ни не са честни !

А и е очевадно-със заплата около 2500 лева,трудно се купуват хотели !

И да има-няма да е за дълго,а и незнам кой ще повярва на политик,че е честен....Аз не бих.... ;)

Има и честни политици, но те са рядкост.

Политикът ако не обещае че за 800 дена всичко ще се оправи, не печели достатъчно гласове за да има голямо мнозинство. :offtopic_s:

За честен ще призная този политик, който гласува по съвест а не както иска партията.

Такъв който, ще признае , че колегите му гласуват с чужди карти и ще посочи имената им.

Честния политик редовно се среща и отчита пред избирателите си.

И още - декларира имуществото и доходите си без да го е накарал някой.

И в крайна сметка май няма такива !

Честен и политик - това ме разсмива.

Сега ще взема малко по-различна страна по спора.

Баща ми беше депутат в периода 1990-94. Да ви убеждавам че не е крал няма смисъл - просто няма да ми повярвате. Та завърза връзки и подочува доста интересни клюки по случая.

Не е таина че Милен Велчев е доста богат човек.

Не е тайна че Жан Виденов доскоро караше Жигула.

Стоян Александров е стискал до последно, ама се е предал срещу смешните 20 000 $.

За Софянски - без коментар.

Кои от изброените се занимават още с политика?

Не е лесно да бъркаш в меда и да не си оближеш ръцете.

Убеден съм, че не всички влиза в политиката с намерение да грабят, а с идеи и принципи готови да отстояват. Но постепенно се изкушават и започват да бъркат в кацата с меда sad.gif
Политиката не е място за идеалисти - те просто не оцеляват там. Разбира се, че изключения има. Всяко правило си има изключения. Но максимата "С какъвто се събереш такъв и ставаш" е в пълна сила за тях. "Не е лесно да бъркаш в меда и да не си оближеш ръцете." - Горките те. Направо да ги съжали човек. Ако мнозинството се състоеше от "добри" (честни и умни) политици, то те щяха да инвестират в бъдещето на народа който ги е избрал. Какво става обаче - разпродават земята ни и нас самите. Аз искам две неща да се променят в системата ни, но едва ли ще стане някога:

1. Да не се гласува извън България - който има желание да пусне вота си е добре дошъл, но гласуването да става в границите на държавата ни. Какво е това прахосничество? Хвърлят се купища пари които немогат да се проследят. Секции на всеки континен в n-брой посолства. Да не говоря какво става в Турция. От тази система най-печеливша е ДПС.

2. Да не се избират партии, а да се гласува за определени хора. Така случайно (за нас) влезлите в парламента политици ще намалеят драстично. Както се видя от НДСВ възможно е да се състави експертно павителство и то да работи успешно.

Мечти! Илюзия си остава и мисълта за "честни политици" (като съвкупност). Това са агнета сред вълци...

Kакто казва един фубтолен съдия "корупцията е като половият орган на комара - всички знаят, че го има, но никой не го е виждал или го е пипал biggrin.gif"

А относно гласуването извън България докато нашите партии имат изгода от ДПС при коалирането, това няма да се забрани :)

Има една стара максима-"Зад всяко състояние стои поне едно престъпление!"

Какво значи "честен" политик?Той винаги е честен за себе си-нали по начина,по който действа,спрямо себе си е честен-та той себе си не лъже.... sad.gif

Със сигурност има, жалкото е, че вероятно са твърде малко. Бих подкрепил мнението за президента Желев, а и не само за него.

Както каза някои малко по нагора това че ние не знаем или не сме чували не означава че не е крал президента Желев.Плус това вазможно ли е да останеш честен при полужение например че сички депотати които познаваш се изхранват с подкупи и рошвети.Доста трудно е да издържиш.Друг случаи напромер е ако те заплашат, и тебе и семеиството ти и просто нямаш избор и земаш подкупи и аиде..Аз съм обеден че 95 % от парламента от подкупи и крадене се издържа.Кажете ми някои молитик които да нема чернер мерцедес или BMW и да не тежи по малко от 100 кила .Рядкост са ;)

...Друг случаи напромер е ако те заплашат, и тебе и семеиството ти и просто нямаш избор и земаш подкупи и аиде...

За този вариант не бях се замислял, но пък за килограмите определено не си прав :computer2: - комшията е около 145-150 кг, а е вероятно най-честният човек, който познавам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.