Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренастройка антена от Виваком на Булсатком

Featured Replies

преди 4 часа, Белгиеца написа:

А ти що найвно си мислиш, че той не знае че не може ?

Щото освен питащият, и ти за пръв път чуваш - че не може! 

Началото на пролетта е Белгийче! Няма ли да боднеш още някой стрък антенки за нова и по голяма "реколта"? Има доста нови работи. Май си пропуснал да ги прочетеш.

• Отговори 76
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Колев60 написа:

Щото освен питащият, и ти за пръв път чуваш - че не може! 

Как да не може бе, една нашенка пита що не я сложим антената вътре зад стената за 39Е.
Понеже аз отворих прозореца ѝ да го хвана, пустият му отсрещен блок с висок покрив.
Жената вижда че вътрешната малка антена за ефирната си работи зад стената и вади умозаключението че и сателитната ще е добре да е там. 
Кви нови работи има ?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Как да не може бе, една нашенка пита що не я сложим антената вътре зад стената за 39Е.
Понеже аз отворих прозореца ѝ да го хвана, пустият му отсрещен блок с висок покрив.
Жената вижда че вътрешната малка антена за ефирната си работи зад стената и вади умозаключението че и сателитната ще е добре да е там. 
Кви нови работи има ?

Коментираме нещо, но ти нали си вещ във всичко и блъскаш ли блъскаш лакардии за украинките и комшийките си! Вече порасна и още те избива на секс, но твоята работа май е като на оня дето го питали: Е, какво става със секса при теб?

Ами какво да става, отговорил белжо. Миналата година ми се случи един път, но тази - по рядко!

преди 2 часа, Колев60 написа:

Коментираме нещо,

Какво коментираме ?
Моят сат приемник лови и DVB-T2 , що да му забраняваме на човека и той да има такъв приемник ?
Освен това телевизорът в кухната пък има и сат тунер. Той не е казал че неговият телевизор няма сат тунер.
Пък и като си помисля, този човек що пък да не съм аз например, кой ще го разбере ?
https://1plus1.video/golos-strany/10-sezon/12-vypusk-golos-krayini-10-sezon-12-vipusk-nokauti#player
те така се гледат душичките в ХД.

Баси, Белгиеца в къв форум ме прати  човек хахахахах, 2 дена чакам там одобрение на акаунт, имат чат канал, питах там никои не отговаря, но не спират да си чатят за сателити и прочие, писах на администратор-нищо. Те докато ми одобрят акаунта ша изпадат спътниците хахах, за DTV-BG форума  става дума. Я ти поне кажи каква е фаидата от мултистриим применик, в какво се изразява тая функция, инак набелязах 1-2 модела които я имат на цени под 100 лева :) И още нещо, гледам че някои от програмите са на един спътник, другите са на друг, съответно на различни позиции на антената. Значи с моята скромна чинийка ще трябва да избирам кои програми предпочитам, нямам как да гледам всички свободни Бг канали като пакет нали?

преди 2 часа, pif4o написа:

Я ти поне кажи каква е фаидата от мултистриим применик, в какво се изразява тая функция, инак набелязах 1-2 модела които я имат на цени под 100 лева :) И още нещо, гледам че някои от програмите са на един спътник, другите са на друг, съответно на различни позиции на антената. Значи с моята скромна чинийка ще трябва да избирам кои програми предпочитам, нямам как да гледам всички свободни Бг канали като пакет нали?

Значи този е само 30€
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07NWV4VNV/ref=sr_1_2?crid=34XZJWMCSU8DI&dchild=1&keywords=octagon+sx8&qid=1586854513&sprefix=octagon+sx%2Caps%2C152&sr=8-2

ето му и пълното описание на немски, можеш да си го търсиш или преведеш на английски или български
https://www.octagon-germany.eu/produkte/digital-receiver/hdtv-receiver/satellit-dvb-s2/sx8/

А има в България и други модели от други марки дето ги ползват украйнци да речем. То вътре си е все китайски боклук де, ама работи.

А мултистрийма е за бг каналите от 39Е и за разни други по други спътници, има много.
На антената ще ѝ сложиш още един конвертор ( око ) LNB или пък един на 6° двоен и ще ти лови и от 39 и от 45 Е българските канали.
На 39Е има и още български с кодировка Irdeto 2, ама сега май са сменили ключетата щото са поизчезнали от моя приемник. Мързи ме да слагам нови ключета понеже не гледам Планета-чалга, AXN, Diema, Kino Nova и още имаше, ама като не ги гледам не ги помня. Можеш да си ги видиш сам тука кой са булсатските на Ирдето:
https://fr.kingofsat.net/pos-39E.php

А ако случайно искаш да гледаш стотици канали от различни сателити с една антена на мотор ( въртяща се), ето това приемниче ще има да те изненадва приятно с години наред

https://www.edision.gr/en/detail/edision-os-nino-pro-s2x-t2-c-grey

Изчакай все пак да ти тръгне акаунта при ония дръпнатите, може пък да изкопчиш от тях полезна информация.

То това което ми даде ти като информация ми е предостатъчно, за тази слеска къща това което ми предложи двоен LNB на 6градуса (не знаех че съществува такова нещо, нещо като двуцевка с ъгъл да стреля по два спътника-хитроооо :) ) Това като вариант ме устройва идеално, тези два спътника и каналите които предлагат, общо взето там като сме ТВ е повече за фонов шум докато ни се преспи вечер. Oт амазон не съм пазарувал но в ибеи го намирам на същата цена и с доставка през габиели ще легне 5-6 лева, този приемник май не е мултистрийм но нужно ли е да държа на тази екстра или каквото е там, или просто не е изписана по този начин, DVB-S2 не значи ли същото-мултистриим?

преди 8 часа, pif4o написа:

..., този приемник май не е мултистрийм ...

На сайта на турския му производител пише че е multistream.
Пазарлъци няма да правим с тебе дали трябва или не трябва, аз ти заповядвам че трябва и ти безропотно се подчиняваш, ако искаш да гледаш без абонамент.
Иначе абонамента вече го знаеш как се плаща и се пазариш с булсатком, с мене тука за без пари пазарлъци няма.
А за да се откажеш окончателно от гледането за без пари те предупреждавам, че тези приемници които го позволяват, имат и лошия навик да работят с Линукс Енигма2 инсталиран у тях и трябва да го разучаваш, докато успееш да го накараш да ти показва кавото ти трябва по втория начин. Да бе, първо трябват 100€ и после да се мъчиш от Линукси да разбираш, преди да можеш да шашнеш съседи и братчеди колко много канали за които те трябва плащат на кабеларка и пак ги нямат включени в абонаментните им планове, ти си ги гледаш на воля безплатно и без да ти трябва интернет вкъщи за нелегална ИПТВ.
Най-лесното е да си плащаш на кабеларката и да не знаеш какво друго има безплатно.
След това по лесност е нелегалната ИПТВ, плащаш като последния балък и гледаш мачове с лошо качество на картината, щото не знаеш как да ги гледаш същите без пари със супер качество от небето.
Има и трети вариант нищо да не разбираш и да гледаш, приставаш на Пифи или на Мърлян обратния и те ще ти осигуряват безплатно гледане, пък ти ще си им булка и ще им готвиш и те ще те гушкат у кревата и ще те "обичат".
Проблемът със сателитите е, че като не можеш да ги разбереш правилно и те па не ти показват нищо. Гадни са братче !
Аз като си купя нов приемник и почна да го флашвам и да го човъркам и като се обърка нещо и не става от първия път, тогава му викам на синчето - "Разбра ли сега защо съседките си плащат всичките на кабеларките ?"
Сателитите са за хора инати с нагласата да не се отказват и да успяват да накарат един Линуск да работи както те искат. За съжаление трябва и да може инатът поне да разбира английски като чете, щото на родните сателитни форуми са едни мошеници пишещи там за да търсят балами да им продават шеринг или вече и ИПТВ на лична поща. За да ти помогнат трябва да си им показал че ги чаткаш нещата и ти се е опряло само нещо изолирано. А като усетят че не знаеш кво е мултистрийм и как се готви и яде, те броят автоматично за потенциален клиент балък и не ти помагат ами ти викат, че всичко е било обяснено вече и трябва да се потрудиш да го прочетеш и ако можеш да го разбереш. Нашенците подават откъслечна информация, която понякога даже и не е вярана, но пък друг път може да е доста полезна, трябва да ги дебнаш и четеш какво разправят те, като си лафят между тях и се надлъгват кой е бил по-голем разбирач. Те в такива моменти се изпускат и кажат по нещо, дето не го знаеш още, щото не може всичко да знаеш веднага.
Сайтът на който пише наистина всичко и на който хора от цяла Европа си помагат на развален английски е този:
https://www.sat-universe.com/
Но, това занимание е по-скоро за мъже на които им е лесно да чаткат разни работи и не ги е страх от техническа терминология. А като за капак, трябва и пингвини да се учиш да дресираш. Това последното е доста противно занимание, можеш да пробваш на компютъра си да ползваш някой пингвин ( Линуск) . Понякога работи, друг път не ще да работи, пробваш пробваш пробваш 500 пъти и накрая го излъжеш да проработи. И тамън си го закрепил да бачка и ония перверзните типове дето го пишат изкарват нова версия и всичко почва отначало. Разбутали го да не е както е бил пингвина досега и пак трябва да отгатваш гатанки и да се досещаш каква нова каша са забъркали.
Тия дето пишат пингвините за компютрите и тия дето пишат пингвините за сателитните приемници, са от един дол дренки. Като орел , рак и щука са. Всеки си прави какво на него му е минало през акъла и не му пука да се съобразява, че това после и нормални хора ще искат да го ползват. Писачите на Линукса за турските приемници са некадърници от световна класа, пускат на пазара нов модел приемник и после цяла година го дооправят. Та като си го купиш една година след като е излязъл на пазара, вече работи нормално ако знаеш да го флашнеш с последния имидж за него. А това малкото октагонче дето е за 30€ е пълно с бъгове в неофициалния му софтуер който трябва да го търсиш сам от къде да го свалиш и после пак му работи PowerVu-то на половина. Едисионите поне работят от раз с неофициалните им софтуери ( Линукси които не са Енигма2). Да бе, по-евтините модели нямат Енигма2 инсталирана у тях.
Дано да съм успял да те откажа, доста се потрудих.

Призива "остани в къщи" те е отприщил да пишеш, Благодарско за отделеното време :) ский сега, аз не искам да задълбавам в тая материя, достатъчно са ми другите и като се познавам захвана ли се ще задълбая, а нямам такава нужда и потребност, дори тук в къщи където местния доставчик ми е предоставил 250+ канала  гледам само два три и то чат пат, в повечето случаи фонов шум, хлапетата някви техни детски, аз почти нищо, или нат гео и дискавъри, чат пат и някои филм които го дават за 13 път от тук от там го заглеждам :) Та разбираш не съм човек които може да се задържи пред телевизора, а какво остава горе в планината където цял ден сме или по двора или по балкана и вечер като влезем в къщата да има е така за 2-3 часа нещо там да се гледа :) Сега разбираш за какво не искам да инвестирам пари в нещо което се ползва рядко и утре може да го откраднат понеже там с месеци никои не ходи.  Приех идеята за безплатна тв на няколко канала ако това ще стане лесно с покупката на някои тунер до 50-60 лева и толкова, нито искам да го флашвам нито да му влизам в съзнанието да го разбирам как и какво прави, както казват на запад Plug and Play ;) Ако няма толкова евтин с мултистриим ще взема и по скъп ама май ще трябва да си го вземам с мен като се прибираме от там :) 

Тея не са в ред чесно 🤮🤮 да кажа че след 2 дена чакане вчера ми одобрили профила, беше късно и не ми се пускаше тема, демек не съм писал нищо в форума и тая сутрин това😄😄 https://prnt.sc/s0b8d5

преди 11 часа, pif4o написа:

Ако няма толкова евтин с мултистриим ще взема и по скъп ама май ще трябва да си го вземам с мен като се прибираме от там .

Тоя дето е само за 30€ ще работи без нищо да му се прави само за българските от 39 и 45 Е.
А кражбите стават благодарение на приятели или съседи, които ще разкажат около тях, че ти гледаш без пари с някакъв приемник и те като пробват с друг който не е мултистрим и не става, все някой откаченяк ще влезе специално заради него да ти го открадне, не защото няма пари да си купи същия, ами защото не знае какво да купи. Е, после като го е прибрал вече и е видял че работи ( с готови настроени канали) ще може да си купи и още 5 от същия модел.
Та отзад преходник за коексиалния кабел да не трябва да ти се завинтва с Ф букса, ами да го мушкаш лесно както си е за ефирната телевизия системата. И като не си там си го взимаш с тебе и готово. А на крадците им остави написано на едно картонче модела му да си го купят да не идват по няколко пъти да го търсят.
А всичките нат гео-та и дискавъри-та са безплатни на руски с acestream а може и от сателитите 0.8°W и 4.8°E да се гледат с приемника от 100€ на PowerVu с функцията сам да си търси ключетата.
Проблемът после е да се намерят гледачи, щото като има безплатно изобилие пък няма сериозни гледачи. Човек си вика че като не е давал пари за абонамент и не е длъжен да ги гледа.
Аз сега гледам неделя вечер по словашкия канал Маркиза от 30°W едно шоу, това ми е интересно като новост за мен. Малко е тегаво с тоя словашки и чешки, ама големи сладурани има.

Мерси баце, всичко е ясно, такова чудо ще поръчам, Благодарско от мен, ако на по късен етап възникне някои въпрос пак на теб разчитам ;)

Абе като ти мине наказанието, иди ги питай и ония дръпнатите да видиш те какво ще те упътят.
Може някой по невнимание да ти каже и някой модел от Украйна за още по-евтино, преди да го баннат че ти е помогнал.

Мислех да им тегля едни майни, ама ще те послушам, първо ще ги питам пък тогава 🤣🤣

на 19.04.2020 г. в 11:13, pif4o написа:

Ами като гледам какво е писано при ония дръпнатите, стана точно както ти го предсказах. 
Един предложи даже с приемник от само 25лв и мобилен интернет, да се гледа цял пакет на оператор.
Ама понеже го е страх от бан, ако напише марка на приемник, е писал на лична поща да го търсят желаещите.
Диктатурата там е свирепо жестока, не смеят да казват открито каквото знаят.

А аз тука в тази тема леко съм пропуснал да напиша 33°E, чак като ги четох при ония че има питане за мултифиийд на 33, 39 и 45 със 70 см антена, загрях че тука не съм го споменал. В моята тема съм го писал, ама тука от 15 сателити вече ми се губят кой къкъв е и за какво се бори. Еги сега словаците дето бяха изчезнали от 51,5 Е на 30 запад, сега пак се върнали на 51,5Е.
А мултистрийма беше на 45Е, после го сложиха на 39Е и сега е на 33Е.
Ако има интернет у селото, наистина може да се гледат разни букети, има даже и такива дето в цената им е включен шеринга или ИПТВ за една година, та не се плаща месечна такса за шеринг.
Но който пита за тези благи работи там, го изритват и после трябва нов ника да си прави от друг компютър, щото неговия вече е в черния им списък на таргашите от оня форум, които са го направили да е само за обслужване на техните търговски интереси на вносители, а не е за помощ на обикновените хора.

Няма баце интернет там, ползваме само мобилния колкото имаме като сме там лятото :)  Абе общо взето всичко е ясно, ще взема някъв такъв приемник до 50 лева и ще гледаме квото има там бнт нова и другите, пък ако ми се хареса после и една двуцевка на 6 градуса и пакета ще нарастне :) Е и този също е в заподозряните https://tiger-tv.eu/sateliten-priemnik-sat-integral-sp-1229-hd-pyxis-iptv-bonus-1g/

Тия дето си ги писал ги спрягаха цяла зима на втория сат форум, преди собственикът му да изтрие темите. Преместили са се на затворен форум искащ регистрация тези дето поназнайват разни работи, да си пишат там на скрито да не дразнят вносителите и шейховете.
Значи ето това: "Фабричен BONUS 12 мес!!! Autoupdate хеласат." означава че ти дават 1 година без да плащаш абонамент към буля или А1 или Свиваком, да им гледаш целия пакет от десетки програми. А Autoupdate  е за каналите на Ирдето2, да ти се отварят без да слагаш ключета ръчно на всеки 15 дена. За жените има разни сериали да гледат, ама аз като не съм жена така и не ги гледам, въпреки че мога ако ме интересуваха.
А мобилният интернет за който ти говори оня дето го е страх да не го баннат, служи само за получаване на едни малки текстови файлове съдържащи само ключетата да идват от интернет, та няма да ти навърта трафик, не минава самото видео през него.
То си има даже и едни джаджи дето като им сложиш една SIM карта ти пращат WiFi около тях от мобилния оператор.
А аз смартфон понеже не ползвам и не знам от тях как става, но съм виждал че си пращат от 4Г на лаптоп.
Значи ходи се у магазините на място и там те подхващат професионално и ти пробутват каквато стока имат. Няма много да се прекараш, те са предвидили и цени като са по-бедни хора. А може и да научиш нещо, дето не го разправят по форумите на открито и не го знам, понеже не ме интересуват нито спорти канали на български нито филмови канали на бг.
На кратко, тия от 33 Е ще ги хванеш и сам без чужда помощ, има даже поне един свободен чужд канал да си настроиш антената по него, преди да търсиш на честотота за мултистрийма.
Те ги тука:
https://fr.kingofsat.net/pos-33E.php
Polsat News   
и 
France 24 (in English)

Ами рових в гугъл за такива магазини в Пловдив да ида на място, ама намирам само 2, та ще ги проверя на място ако въобще бачкат да не са затворени заради извънредното положение. Лошото е че и на селото не мога се кача да монтирам техниката, мисля опции как да мина Кпп-то ама като съм с жената и двете хлапета няма да е лесно да ме пуснат :) Я кажи ако не съм си купил приемник и инсталирам оборудването тоя 33E мога ли да го хвана с булсатския приемник и после само слагам другия и да не се налага да въртя антената пак :) Гледам пише 54 часа до блокиране, значи ли че имам достатъчно време да прецеля Еутелесат. И последно да разбирам ли че одобряваш тоя последния приемник дето ти пратих :) Гледам ги ч еимат опция да плеиват и видео което е чудесен вариант за лапетата да им замъкна горе флашката с детските и като им е скука поне да могат да ги гледат :) Уф усещам че ще падне битка с настрйката, не толкова на самата антена там знам как става ама самия приемник може да не успея да го настроя като хората, добра идея е да искам да ми го продадат настроен :)

Не знам как работи булсатския приемник.
Трите които си ги намерил не съм ги ползвал, не мога да те излъжа кой е по-малко лош.
Аз бих заложил на Enigma 2 Linux приемник, щото на мултистрийма като се сетят да му сменят едни кодове за каналите, ще мога да ги напиша новите. Докато Едисион Примо ( който го имам ) няма поле за писане на новите кодове. От 2 години не са ги сменявали, ама ако ги сменят утре, не знам как ще ги вкарам в Примото.
Има вероятност този който ги продава тези приемници, ако сменят някога кодоете да пусне нов софтуер за него с новите кодове. Ама това ще е ако го иска и ако няма да го сменят с нов модел и стария го забравят просто. Викат ти да си купиш новия който работи.
Питай ги ония там на оня форум кой да избереш, па и да те баннат кво ти пука.
То е добре и да поддържат oscam освен мултистрийма, даже и да не са с Енигма2. 
Примото ми не е с Енигма2 ама поддържа oscam и PowerVu каналите се отварят без пари, като им сложиш новите ключета ръчно.
А последния път му вкарах направо SoftCam.Key файла копиран от Edision Mio 4K след като той си ги беше намерил сам новите ключета за PowerVu и в Примото се отвориха веднага всичките десетки канали. Та даже и не ми трябва да ги търся от интернет ключетата кои са и да ги пиша на ръка, само копирам от единия приемник готов файл в другия и готово. Това става за 5 минути и след 15 дена пак още 5 минути и така до безкрай.
Ако не можеш да прецениш кой да избереш, вземи последния поне ще ти отваря сам от 39Е каналите на български с филмите, па и детски май имаше 2 или 3.

• 2 седмици по-късно...

Баце яла те питам нещо, днеска от нямане кво да правя реших да си припомня настроиката на антената, бучнах я на двора и с приемника на булсат хванах спътника че даже има и някоя програма дето се гледа. После реших да хвана спътника на 33градуса дето е, еутелесат маи беше, добавих го от настроиките като спътник  но тва с транспондерите не ми е ясно как става. След като го добавих като спътник трябва да хвана сигнала му и тогава да дам търсене на транспондери ?

Баце оправих се, незнам правилно или не ама като зададох спътник му дадох да търси транспондери, от къде ги намира при положение че антената не е настроена незнам но намери 3, като последния от тях беше със статус - нов. След тва минах на търсене на сигнал, върнах антената ма зад от 39 градуса и нацелих сигнала на хелас, неможах обаче да ядигна повече от 9децибела индикатора. Въпреки това му дадох да търси канали и хвана 10 тина турски предимно. Та така тренировката мина добре, последно се спрях на един пакостар тук от магазина в пловдив модела 6868 за 60лева и чакам да ми преведат заплата да ида да го взема и да ходя на село да го мъча :)

Сега ми стана ясно баце, къвто им създателя такъв им и форума такава и фирмата с име от модел ламборджини, два пъти писахме, тои ми предложи 6868 модела, днеска звъня изрично да питам бачка ли магазина, има ли някои там, и най вече има ли наличен 6868. Да да, има има, отивайте няма проблем ми с еотговаря, отивам аз, къв магазин брат, няква стаичка в няква къща на втори етаж, няма табела, няма дявол, няма нищо, няма намиране ако някои не те посрещне да те заведе до там. Как да е, качвам се аз, едно момче което ме води предварително ми казва че нищо не разбира и няма смисъл да го питам. Викам -ОК аз съм питал които трябва сега само искам едни 6868. Гледаме с него на рафта там има два модела на кръст, да ама 6868 няма, има по скъпия комбо 4060 и някъв 6812. Момчето му звъни и му казва, тука няма 6868 а човека иска 6868,  оня вика:- Дай му 6812 той е същия :) Викам край, до тука с вас! Все едно отиваш в М-кар и казваш: - идвам да си купя БМВ х5 за което всичко съм прочел проучил съм това е моя модел, аааа ми то нямаме х5 ама ето ти Х3 то същото. И така утре се качвам на селото ама без приемник, ще инсталирам антената и заради въпросния бизнесмен ще трябва друг път пак да ходя да слагам и приемника които естесвено няма да купя от него ;)

на 7.05.2020 г. в 15:24, pif4o написа:

Сега ми стана ясно баце, къвто им създателя такъв им и форума такава и фирмата с име от модел ламборджини, два пъти писахме, тои ми предложи 6868 модела, днеска звъня изрично да питам бачка ли магазина, има ли някои там, и най вече има ли наличен 6868. Да да, има има, отивайте няма проблем ми с еотговаря, отивам аз, къв магазин брат, няква стаичка в няква къща на втори етаж, няма табела, няма дявол, няма нищо, няма намиране ако някои не те посрещне да те заведе до там. Как да е, качвам се аз, едно момче което ме води предварително ми казва че нищо не разбира и няма смисъл да го питам. Викам -ОК аз съм питал които трябва сега само искам едни 6868. Гледаме с него на рафта там има два модела на кръст, да ама 6868 няма, има по скъпия комбо 4060 и някъв 6812. Момчето му звъни и му казва, тука няма 6868 а човека иска 6868,  оня вика:- Дай му 6812 той е същия :) Викам край, до тука с вас! 

Ами то и тука е горе долу същото, само че имат на партера по някакво разхвърляно помещение и пак има неразбиращи момчета у тях.
А единият собственик англичанин като си затвори магазинчето у центъра на Люксембург, после ходих у някакво затънтено село и къщата му от началото на миналия век, залепена за нещо което е служило за животни едно време и там ми показва антенета Триакс 110 см която купих. Няма цени, няма нищо колко ти каже толко струва при него. И повече не съм го търсил никога тоя некадърник. Един друг пък бял иранец уж инженер, ама сложил едно цигане мургавелка иранче да продава там и те всъщност не продават, а търсят клиенти да ги викнат те да инсталират по блоговете колективни антени. Е, продадат ти по някоя дреболия, ама и тия съм ги отписал. Само у Францата знам един дето работи само следобед след 16часа магазинчето му и там е по-добре. От него си купувам антени. Иначе от интернет от Германските магазини и от амазона за приемниците и конверторите. В Белгия в моя район имаше един румънец пак с фалшив магазин , ама няма никой него, трябва да се разберете кой ден да дойде той там и ако не го избудалкаш че си баш шаранче, нямал време.
А по големите магазини които не са само за сетилитна техника, освен антените другото е по-скъпо при тях, ама доста по-скъпо от амазона.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.