Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разочарован от фирма nikem.net

Featured Replies

Здравейте,

Гледайки препоръки за фирми в този раздел, от които се дават оферти какъв компютър да си вземем - реших и аз да използвам една от тези фирми и по-точно nikem.net...

Направих поръчка доста преди коледа (около 2 седмици) за подарък на мои близки и зачаках да ми изпратят частите и заедно с остатъка при мене да сглобя настолен компютър за около 500 лв.

Поръчах дъно, процесор, памет 4гб и кутия от фирмата, за която е темата. В началото всичко беше точно - свързаха се с мен и пратката дойде в понеделник две седмици преди Коледа.

Реших, че ще сглобявам в съботата преди Коледа - все пак всичко беше при мен и оставаше само да кача един windows и малко програми. И тук започна моята сага...

Сглобих процесора, сложих паметта - 4гб и закачих монитор на вграденото видео... Дъното тръгна, но картина на монитора не се появи... Какво ли не пробвах, не иска да тръгне...

Накрая свалих 8гб от моя работен компютър и се оказа, че проблема е от паметта. Всичко тръгна от раз и успях да инсталирам Windows и необходимите програми... И тук започна сагата:

В понеделника (седмицата преди коледа) изпратих паметта както ме посъветваха обратно към фирма nikem.net за моя сметка - дотук добре. Имайки богат опит с нашите куриери и фирми на

следващия ден се обадих във фирма nikem.net дали са получили паметта. Увериха ме, че е при тях и ми затвориха телефона набързо. Викам си до ден - два ще я тестват и ще ми пратят друга.

И да знам - по закон имат 30 дни - могат да ме мотат до второ пришествие още месец... След обаждания от моя страна в сряда и четвъртък и намиране на 'правилния колега' - в случая колежка

беше последно: Тя ми каза - ще Ви изпратим нова памет - в кой офис на СПИДИ - ние работим с тях - казах и в кой офис и зачаках номер на пратка на следващия ден. Да, ама НЕ.

Оказа се, че никой не е изпратил нищо в четвъртък преди Коледа, нито в петък до 17:20ч. - когато имам пропуснато обаждане (1бр.) от техен телефон, което видях след 18ч. и съответно никой не

ми вдигна от тяхна страна... Примирих се, че подаръка ще отиде с моята памет и зачаках възможност за комуникацияс фирмата nikem.net. Свързах се след коледа вчера и най-накрая ме увериха,

че ще ми изпратят пратката днес - 29.12.2017г. И каква беше изненадата ми днес - идете в офис 625 гр. Павликени - да си получите пратката... Аз съм - пише от къде в профила... Пак звънях и пак ще

пренасочим пратката в кой офис - този път влязох в страницата на спиди и казах (издиктувах всичко точно както го пише там)... Може би ще си получа паметта след нова година, а може би пък СПИДИ

ще я замотат - очакваме продължение на сагата...

Дано не ми се налага да използвам гаранционно обслужване от тази фирма - дано дано дано

Написах тази тема с цел предупреждение на тези, които ще работят с тази фирма...

Паметта дойде в кутията на дъното - 'летяща вътре' и неопакована с дори едно найлонче...

По-важно е има ли съпровождаща гаранционна карта с модула. А куриерите - не им е за пръв път да пращат някъде в друг град. Преди време имах с Еконт подобна сага с пратка. Ожалвах се и получих 3 безплатни партиди.
А за Никем - празници са и е много вероятно дда са натоварени откъм поръчки...Стават грешки навсякъде - дори и в най-добрите английски семейства.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

С новия не знам - със старите модули имаше гаранционна карта... Снимах и пращах заедно с платежния документ с паметта - по тяхно искане...

Аз пък от темата научих, че Никем все пак са читава фирма, щом по празниците са реагирали бързо и в рамките на няколко дни са ти подменили дефектната памет :D  Между другото, аз съм им ползвал гаранцията, нямаше проблеми. Това, че ти бързаш да стане от днес за утре, си е твой проблем, не техен. 

• Автор

Ти можеш да отидеш до офис - щото си от София... Останалото ще го подмина, защото тук на място работя с 2 фирми и онлайн с още 2 от София. И никога, ама абсолютно никога не са ми изпращали неработеща част по куриер...

А местната фирма - едната - понеже е вносител при гаранционен проблем и носене на място го оправя проблема на момента (до 20-30 мин.) когато е гаранционен... Явно са ме разглезили с обслужване на ниво...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Винаги и за всяко нещо има първи път. И както писах - празници са - лудница е при търговците на техника - всичко сега пазарува техника за подаръци.
А и не е коректно от единичен случай да се гради правило.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 17 минути, krassleto написа:

Викам си до ден - два ще я тестват и ще ми пратят друга.

И като не ти се е получило ти вече си супер разочарован, защото си най-важния и трябва всички да се съобразяват с теб и да реагират на секундата. Сам си казал  30 дни е срока обаче, ако не стане за 2 след като се оправят нещата дай да ги храним.

Заслужавал си да чакаш 30 дни.

• Автор

Да, но това ми е първата поръчка от тях... И с такива проблеми... Късмет викаш...

И аз работя в тази сфера - при първа поръчка на НОВ клиент - абе не по два пъти - по 10 пъти проверявам дали всичко е точно и аз звъня да кажа, че съм готов с поръчката и предлагам да помогна с нещо безплатно, ако мога и има с какво...

Нищо - нека съм единичен случай - горчивината остава за мене. При всички търговци в момента е натоварено и може да станат грешки - така е...

Лек ден на всички.

Никого не храня - вече е без значение какво ще стане в моя случай - дали ще чакам 30 дни още или 50 дни - подаръка е подарен успешно и му се радват...

Просто споделям моя случай - bobivg - беше достатъчно да кажеш аз пък съм много доволен от тях и имам 10 -20 - 30 изпълнени поръчки без проблеми...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Спиди от както ги купиха французите са като мухи без глави - по възможно избягвай да ги ползваш особенно сега по коледа и нова година

Изненадан съм как хора ги защитават.

Май не сте пазарували от читаво място и  идея си нямате как се работи?

Било празници ала бала, случвало се, бързо реагирали... Аз нито едно не виждам. Още повече, пратили са му паметна при друг компонент без опаковка, голям професионализъм... И тея дето "ги разбирате", ако бяхте вие на негово място, хич нямаше да сте толкова разбрани. 

Човека си плаща, не е да е подарък от фирмата. Щом си плаща, заслужава правилно отношение и бърза реакция. Не е като да е посочено в доставка "От седмица до месец"... Аз им погледнах и сайта, то като го видиш само колко е професионално и "добре направил", още повече страхотния дизайн, ти идва да прескочиш тая фирма. 

преди 1 час, bobivg написа:

И като не ти се е получило ти вече си супер разочарован, защото си най-важния и трябва всички да се съобразяват с теб и да реагират на секундата. Сам си казал  30 дни е срока обаче, ако не стане за 2 след като се оправят нещата дай да ги храним.

Заслужавал си да чакаш 30 дни.

Боби тебе май не са те обичали достатъчно като дете, а? Доста злобичка... Ама все пак е интернет, не може да очакваш да има доста читави хора...

Като собственик на бизнес, всеки клиент е важен, щом ти храни семейството. 

преди 25 минути, MisterDimchev написа:

Ако смея да попитам, кое е това читаво място и как се работи?

преди 38 минути, MisterDimchev написа:

Боби тебе май не са те обичали достатъчно като дете, а? Доста злобичка... Ама все пак е интернет, не може да очакваш да има доста читави хора...

Напротив обичали са ме. Но за мен е неприемливо да се държи зрял човек по този начин. Това отношение е типично детско, трябва да се случи точно сега и точно така както аз искам иначе ще се тръшна да рева. Не защитавам никой от тази фирма съм пазарувал само веднъж. И точно защото всеки клиент е важен не може да се пренебрегнат останалите за сметка на един, който очаква е че по-специален от всички останали.

Редактирано от bobivg (преглед на промените)

преди 51 минути, MisterDimchev написа:

Изненадан съм как хора ги защитават.

При всички има неща от рода на преопаковани продукти, намалена гаранция и т.н., но поне последно време не се правят на интересни и връщат пари или заменят, независимо, че понякога се мотат.

Кофти случка.. Aма пък важното е, че са ти доставили поръчката, макар и със забавяне. 

ПС: Не съм пазарувал от тях, но съм с впечатление, че са коректни. Грешки стават при всяка фирма, важното е да се коригират навреме. 

too much drama...когато човек не се е застраховал от рано да направи нужния подарък, се случват такива неща. За мен трябва да ти е за урок да си по-организиран следващия път.  Не виждам кой знае какъв проблем, че чак толкова емоции и теми...

• Автор
преди 7 часа, ined написа:

Спиди от както ги купиха французите са като мухи без глави - по възможно избягвай да ги ползваш особенно сега по коледа и нова година

Аз не ги използвам тях - използва ги фирма nikem.net . Там аз нямам избор, но след разговорите днеска се оказа, че грешката е на фирмата, а не на куриера. Пратката е пренасочена и я очаквам утре до поискване в посочения от мен офис.

И дано утре приключим взаимоотношенията си.

Иначе аз използвам основно ekont и/или отскоро - rapido като куриер - когато ми се налага.

преди 5 часа, Арменският Поп написа:

Ако смея да попитам, кое е това читаво място и как се работи?

Аз конкретно съм пазарувал няколко пъти онлайт от emag напоследък и там нещата са доста по-професионални според мене. Не, че и там няма какво още да се желае като бързина в обслужването на клиента, но поне не ми се е налагало да връщам неработеща още с получаването стока. Всичко си дойде професионално опаковано - включително и паметите в отделни опаковки с място за поставяне само да една памет и надлежно запечатани.

Иначе лично аз избягвам точно поради такива разправий с куриери и телефонни разправий с доставчика и неговите служители, които явно не си говорят помежду си - ОНЛАЙН пазаруването. И мисля да продължа засега.

Иначе оффлайх или на място пазарувам такива неща в Вали компютър офиса в моя град и смея да кажа, че са ме разглезили. Но напоследък и там има промяна към по-зле...

преди 5 часа, ceci80 написа:

При всички има неща от рода на преопаковани продукти, намалена гаранция и т.н., но поне последно време не се правят на интересни и връщат пари или заменят, независимо, че понякога се мотат.

На страницата не пише, че продуктите са преопаковани или с намалена гаранция. А и паметта конкретно идва неработеща в насипно състояние (не на слот на дъното, не в найлонче, не в картонче),а между документите и насипните неща в кутията на дънната платка. При тая цена поне едно найлонче да бяха сложили поне...

Аз я пратих надлежно опакована с подходяща за памети опаковка и отделно найлонова опаковка залепена с тиксо. Освен това поисках да сложат надпис чупливо на опакованата пратка в Еконт. Явно няма забележки по опаковката, щом ми я сменят мисля...

Добавка за пламен80 - не са ми предлагали въобще да ми сглобят конфигурацията, нищо, че е непълна. А аз съм достатъчно кадърен да си я сглобя сам, та това не е проблем за мене. Но паметта можеше да бъде тествана от тяхна страна - дори не беше опакована - значи може да се сложи на някоя конфигурация и да се пробва поне...

преди 4 часа, techmaniac написа:

Кофти случка.. Aма пък важното е, че са ти доставили поръчката, макар и със забавяне. 

ПС: Не съм пазарувал от тях, но съм с впечатление, че са коректни. Грешки стават при всяка фирма, важното е да се коригират навреме. 

Колко навреме се коригират не знам - утре стават 8 дена откакто са получили паметта, а аз още не съм получил нищо обратно - евентуално утре може би...

преди 4 часа, G0ld написа:

too much drama...когато човек не се е застраховал от рано да направи нужния подарък, се случват такива неща. За мен трябва да ти е за урок да си по-организиран следващия път.  Не виждам кой знае какъв проблем, че чак толкова емоции и теми...

Няма драма - просто споделям премеждията си. Иначе съм получил компонентите 2 седмици преди коледа - моя грешка е, че не ги тествах веднага като ги получих, а оставих това за събота - момента на сглобяването. Това ми изяде ценни 5 работни дни в този случай, но като не ми се беше случвало чисто нов компонент да не работи.... Вече ще знам...

Мисля, че темата се изчерпа засега. Ще пиша какво и кога съм получил и дали работи...

Толкова от мене засега.

• 5 месеца по-късно...

Аз по принцип се занимавам със сглобяване на хардуер и инсталирането му до крайният потребител.
И когато става въпрос за търговия онлайн това ми е необходимост тъй като в моят град фирмите са меко казано некадърни и заявяват цените на стоките си над 200% от тази на нормалното за онлайн търговия.
----
Със тази фирма nikem-bg.net съм си имал многократни проблеми със дефектни и не отговарящи на описанието стоки.
При тях никога нищо не е ЗА ТЯХНА СМЕТКА което е нарушение.
Стоката си я получавате Отново за ваша сметка което е нарушение и имам фактури с които мога да го докажа.
14 дневен срок за връщане само е описан в документите им като формалност.
Когато съм се опитвал да върна стока като например монитор който матрицата му зеленееше видимо ярко поради което трудно се различаваха другите цветове.
Направиха така че да изтече срока като ми връщаха стоката без предупреждение.
по телефона ме убеждаваха че НЕ са длъжни да ми дават обяснение защо ми връщат стоката.
Същото се получи със видео карта GTX950 дефектен HDMI - мишка на Logitech засичаща - Две SSD 240g и 120g  проблеми с контролерите - Modem TP LINK TL WR841N 300Mbps единият лан не работеше.
И много други.
Когато се свържете със тях да поискате подмяна или връщане ви прехвърлят към един господин със мечешки глас който ви уверява че или - стоката не е била окомплектована правилно? - или липсвало нещо - или че стоката си е наред и те не смятали за нужно да се връща без повреда?? до 14 тия ден??? - Формулярът за отказ не бил правилно попълнен - имената на стоката трябвало да бъдат с главни букви - куриерската фирма не трябвало да бъде Еконт ЗАЩОТО ГАРАНЦИЯТА ОТПАДА.
И така докато изтекат 14 те дена и остана с пръс в г..с.
Аз лично тотално съм изгарял, защото клиента не иска да си плати и аз се принуждавам да заплатя и пускам по базарите стока която е с видими проблеми!
Когато реших обаче да пазарувам от друга фирма в която правилата явно се спазват, вече не търгувам от никем колкото и да е евтино, и вече нямам върнати стоки освен един хард диск (проблем със силни вибрации) и Бях тотално изумен когато беше взет от куриер за сметка на фирмата ема...г и подменен по мой избор БЕЗ абсолютно никакви мрънканици и досадно молби, загуба на пари и нерви.
Никога не съм успявал да върна стока и да си взема парите, или да я подменя със друга - НИКОГА от nikem-bg.net , а винаги съм бил изряден и коректен със тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.