Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да ползвам обикновено захранване за сървърно дъно, процесор и рам?

Featured Replies

Става дума за Дънна платка - сървърна 775: ASUS P5M2 Server/Workstation с 2x2gb ram ddr2 ecc и xeon x3220 (аналог на q6600 slacr) , мога ли да ги ползвам на захранване: COLORSit 400W Silent Power, model 350U-SNE?  Съвместими ли са?

Дъното има един 24-pin и един 4-pin конектор. Не виждам защо да не става въпросното захранване или което и да е друго стандартно захранване. Въпросът е да го побереш в кутия.

Ако това е двупроцесорно дъно и има и отделна видеокарта, особено ако и тя иска отделно захранване, това захранване, което мислиш да ползваш, ще е недостатъчно и може и да изгърми.

Edit: Сега видях дъното, стига да не е с някоя видеокарта, която да иска повече мощност, няма да имаш проблеми.

Редактирано от Радослав Матев (преглед на промените)

преди 1 минута, Радослав Матев написа:

Ако...

Добре, де, 10 секунди в google и още около 10 в сайта на асус:

P_500.jpg

Спестяваш си писането на предположения. И човекът пита на 100 места за едно и също(макар и никой да не е длъжен да го знае това) - маломощна машинка за интернет.

• Автор
преди 4 часа, Радослав Матев написа:

Ако това е двупроцесорно дъно и има и отделна видеокарта, особено ако и тя иска отделно захранване, това захранване, което мислиш да ползваш, ще е недостатъчно и може и да изгърми.

Edit: Сега видях дъното, стига да не е с някоя видеокарта, която да иска повече мощност, няма да имаш проблеми.

ATI Radeon HD 2600 XT е картата и иска 400 ватово захранване и в случая моето е 400.

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Картата не иска 400W. 400W ги дава производителя, за да компенсира за китайските бомбички.

Тая карта я дават 45W или 50W в зависимост дали е с GDDR3 или GDDR4 памет(съответно). Картата се храни само от слота.

• Автор
преди 17 часа, Roujin Z написа:

А захранването е 240W (20A).

кое захранване е толкова? 

• Автор
преди 8 часа, hudyr написа:

Твоето.

А защо тогава пише, че е 400W, а?????

По-леко с въпросителните. Прочети си внимателно етикета. Ако можеш да смяташ, ще ти светне защо пише 400W.

• Автор
преди 1 час, hudyr написа:

По-леко с въпросителните. Прочети си внимателно етикета. Ако можеш да смяташ, ще ти светне защо пише 400W.

не мога. кажи ми ти.

• Автор
преди 5 минути, hudyr написа:

Вместо да се заяждаш, седни и прочети.

a да ми обясните не може викаш.

Всъщност има адски много модели и ревизии на моделите на това COLORSit 400W. Специално 330U-SNE (версия 3) например е 17А а не 20А. 

https://imgur.com/mmVa5kK

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

аз пак не разбирам. ще бъде ли някой така добър да ми обясни?

• Автор

Намерих едно сървърно което ми харесва, че поддържа втори процесор. Не ми харесва, че подържа рам до 1333 Мхз и не знам дали може да се клокне. Кое ще ми осигури повече бързодействие рам на по висока честита 2200 в нормално дъно срямо това сървърно което подържа макс 1333 или от овърклокатата процесорна мощ ще видя повече ползва отколкото от бързият рам. дъното е TX200 S6.  Моля ви обяснете от кое ще имам повече полза от по-бърз рам или от по-бърз (клокнат процесор)..   За да избера да му търся нормално дъно с 2200 мегахерца подръжка на рам и хубав овърклок на процесора или тва сървърно дъно, коеот е незнайно дали може да се клокне , с по-бавен рам, но с възможност за повече памет и втори процесор.....

То хубаво си го харесал, ама как ще клокнеш сървърно дъно не ми е ясно, както ти писах в другата тема?? Освен това, ако изобщо си гледал клиповете, RAM паметта се пуска да работи на по-ниска честота от стандартната, за да може да се клокне процесора. Дето се казва искаш да Е**Ш дявола във въздуха, ама незнам как ще стане...

Със стари части толкова. Като искаш високи честоти, вземаш DDR4, I7 8 серия, дъно Z370 и пробваш.

• Автор
преди 16 часа, Радослав Матев написа:

То хубаво си го харесал, ама как ще клокнеш сървърно дъно не ми е ясно, както ти писах в другата тема?? Освен това, ако изобщо си гледал клиповете, RAM паметта се пуска да работи на по-ниска честота от стандартната, за да може да се клокне процесора. Дето се казва искаш да Е**Ш дявола във въздуха, ама незнам как ще стане.

Имам 6800К със асусто дъно x99.Но в момента се боря да си сглобя  друга конфигурация. Нека се фокусираме над въпросите ми за тази конфигурация.

Та.. казваш, че  на сървър не може да се клокне x5670. Аз питам Със bsel не може ли????? Казваш, че щом се клоква процесора трябва да се  свали рама на по-ниска честота , ама не казваш защо, просто казваш трябва и толкова. Не обясняваш. Аз не съм човек на вярата а рационален човек който търси обяснения, дай ми ги и ще разбера защо "трябва".

ВЪПРОСПроцесора ми x5670 има мемори контролер до 1333мгх. ако обаче го пусна в клокърско дъно което поддържа 2200Мгхс рам, ще може ли процесора да работи с нея на 2200?

Нямам къде да тествам. Това, което съм ти дал, са клипове от youtube и аз от там съм гледал. Търси по форуми и чети - друг вариант няма - хората са се научили на метода проба/грешка.  Достатъчно стар е процесора и сокета, има предостатъчно инфо из интернет. Но пак някои неща са си и до късмет - процесор, рам и дъно - всички имат различни възможности, нищо че са еднакви марки/модели. Без да пробваш някои неща няма как да установиш колко и какви са.

• Автор
преди 3 минути, Радослав Матев написа:

Нямам къде да тествам. Това, което съм ти дал, са клипове от youtube и аз от там съм гледал. Търси по форуми и чети - друг вариант няма - хората са се научили на метода проба/грешка.  Достатъчно стар е процесора и сокета, има предостатъчно инфо из интернет. Но пак някои неща са си и до късмет - процесор, рам и дъно - всички имат различни възможности, нищо че са еднакви марки/модели. Без да пробваш някои неща няма как да установиш колко и какви са.

Мерси, но това не ми помага. Проба-грешка струва пари и фатално при избор да се инвестира. Чета в нета, ама няма достатъчно инфо или аз не схващам инфото, което чета.

ВЪПРОСПроцесора ми x5670 има мемори контролер до 1333мгх. ако обаче го пусна в клокърско дъно което поддържа 2200Мгхс рам, ще може ли процесора да работи с нея на 2200?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.