Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отключване на телефонен номер в указател

Featured Replies

Реших да изтрия някои излишни телефонни номера от указателя на телефона (Alcatel PIXI4 ), но първите с които започнах са заключени (с катинарче) от самото начало - гласова поща, оператор, пожарна, полиция... Тъй като тези номера мога да ги обединя в 2 номера предпочитам да ги изтрия. Но телефона ми предлага само опция "сподели".

По какъв начин мога да ги отключа и впоследствие изтрия. предполагам мога да отключвам и заключвам и други номера, но за момента не откривам как. Някой може ли да ми подскаже на други телефони има ли така заключени номера и варант за изтриване?

преди 8 минути, jordanp написа:

Реших да изтрия някои излишни телефонни номера от указателя на телефона (Alcatel PIXI4 ), но първите с които започнах са заключени (с катинарче) от самото начало - гласова поща, оператор, пожарна, полиция... Тъй като тези номера мога да ги обединя в 2 номера предпочитам да ги изтрия. Но телефона ми предлага само опция "сподели".

По какъв начин мога да ги отключа и впоследствие изтрия. предполагам мога да отключвам и заключвам и други номера, но за момента не откривам как. Някой може ли да ми подскаже на други телефони има ли така заключени номера и варант за изтриване?

Не мисля че ще можете защото те са записани твърдо в СИМ картата

• Автор
преди 1 час, killchain написа:

Ако телефонът е синхронизиран с Google, пробвай да отвориш contacts.google.com и виж какво става там.

Нямам синхронизация с гугъл - изключена е.

преди 58 минути, capnemo написа:

И аз за момента стигам до този извод, но все пак се надявах някой да е успял да ги премахне по "цивилизован" начин.

преди 2 часа, jordanp написа:

От къде откраднахте телефона. Аз си знам паролите. Говорим за защитена информация.

• Автор
преди 1 минута, Gangosa написа:

От къде откраднахте телефона. Аз си знам паролите. Говорим за защитена информация.

Не е краден. Взет е по договор от Vivacom.

Тогава питайте по възможност показно в офиса отидете , защото нали разбирате ако почнете да разговаряте по телефона ще е по сложно.

Пак казвам моя съвет е да си вземете договорчето (ако имате такъв) както за телефона така и за сим картата и да отидете до най близкия голям офис .

Като преди това ако се обадите и леко да разпитате служител нали разбирате деликатно , не да искате обстойна информация ами небрежно да споделите за проблема си и вмъкнете удобно ли ще е на място да отидете и така ги виждам нещата. Успех и лек ден.

• Автор

Номерата, които се опитвам да премахна се наричат SDN (Service Dialing Numbers). Става дума за общо 12 номера (6 на БГ език и същите 6 на английски)

След разговор с оператор на Виваком ми заявиха, че те нямат общо с номерата и това е от телефона – „не можем да отговаряме за настройките на всеки един телефон“.

Не съм сигурен за горните твърдения тъй като ми показва, че въпросните SDN контакти са запаметени на карата (на Виваком) и 2 от номерата са за връзка с оператора на Виваком. Освен това, като махна SIM картата и включа телефона ми изчезват номерата.

За момента единствения нормален (но крайно неоптимален) начин е ако спра показването на контактите от SIM карта, но там губя останалите номера. Другия вариант е ако изключа приложенията работещи с STK” – това също не бих опитвал.

Едно уточнение: картата е Micro SIM (от скоро), до преди това съм използвал само стандартната по-голяма карта (Mini SIM), с която съм нямал никакви допълнителни номера – не съм сигурен дали има някаква връзка вида на картата.

преди 6 минути, jordanp написа:

Номерата, които се опитвам да премахна се наричат SDN (Service Dialing Numbers). Става дума за общо 12 номера (6 на БГ език и същите 6 на английски)

След разговор с оператор на Виваком ми заявиха, че те нямат общо с номерата и това е от телефона – „не можем да отговаряме за настройките на всеки един телефон“.

Не съм сигурен за горните твърдения тъй като ми показва, че въпросните SDN контакти са запаметени на карата (на Виваком) и 2 от номерата са за връзка с оператора на Виваком. Освен това, като махна SIM картата и включа телефона ми изчезват номерата.

За момента единствения нормален (но крайно неоптимален) начин е ако спра показването на контактите от SIM карта, но там губя останалите номера. Другия вариант е ако изключа приложенията работещи с STK” – това също не бих опитвал.

Едно уточнение: картата е Micro SIM (от скоро), до преди това съм използвал само стандартната по-голяма карта (Mini SIM), с която съм нямал никакви допълнителни номера – не съм сигурен дали има някаква връзка вида на картата.

преди 23 часа, capnemo написа:

И това няма никаква връзка с размера на картата

на 1/1/2018 в 14:47, jordanp написа:

"цивилизован" начин

1. Синхронизирай номерата с google профила.
2. Влез в contacts.google.com и разкарай нежеланите номера
3. Настрой телефона да показва само номерата от google профила.

Тук ви давам връзка има апове ,които мисля може и да може да ви помогнат за разрешаването на проблема. Не е по темата друг въпрос е зададен там , но си мисля ,че аповете са по вашата тема. Да не би вече да сте ги изтрили?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.