Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катализатори

Featured Replies

Според новите наредби може ли на кола да се добавят катализатори(0->1,2,3,4 / 1,2->2,3,4,5,6)?

Ако реша да си внеса кола която фабрично не е била с катализатор, ще може ли? Ако не може, то може ли да й се добавят и да тестват на практика към коя еко-категория спада, а не какво е написано в талона?

Стига сте слушали тивИлизора! След като минаваш ГТП нямаш проблеми! Каква каруца караш? Никой не иска повишаване на евро катвегорията от оригиналната на производителя!.

И по сегашния закон ако очевадно пушиш отзад могат да те спрат от движение и да те пратят на преглед!

• Автор
преди 8 часа, ined написа:

Ако я караш само на газ ще много по-екологична от която е да било с катализатор на бензин или дизел

Не съм фен на камикадзетата и алахакбаровците. А и на ГТП не съм сигурен че ще те пуснат освен ако не си само на газ.

преди 1 час, Филипов написа:

Стига сте слушали тивИлизора! След като минаваш ГТП нямаш проблеми! Каква каруца караш? Никой не иска повишаване на евро катвегорията от оригиналната на производителя!.

И по сегашния закон ако очевадно пушиш отзад могат да те спрат от движение и да те пратят на преглед!

Да кажем че искам да си повиша мощността (увеличаване на работния обем, турбо, други подобрения), обаче се вдигнат емисиите. Ако добавя катализатор ще мине ли?

Ще разберем скоро. Засега няма достатъчно пояснения, но първоначалното впечатление е че чипосаните коли и тези в лошо техническо състояние, може да имат проблеми.

преди 11 часа, Ivelin _ написа:

Ако реша да си внеса кола която фабрично не е била с катализатор

Кой документ ще удостовери, че колата наистина е с катализатор? При положение, че се внася без.

• Автор
преди 28 минути, DarkEdge написа:

Кой документ ще удостовери, че колата наистина е с катализатор? При положение, че се внася без.

Факта че има такъв и може да се види на канал/подемник. 

преди 5 часа, Ivelin _ написа:

може да се види на канал/подемник

Никой не се интересува. Завират ти сондата отзад при прегледа и гледат съответства ли на марката и модела. Никъде не се определя че емисиите трябва да са по-добре от евро5 (примерно). 

Като ми мине някакъв с измислен пърдялник дрънкам телефона че вдига шум, диктувам му номера и да го дирят. Лесни пари за държавата. Ако ще и алармата му да пищи без причина. Олеква със 150 лв и да се учи. Пък ако пуши като двутактово возило - да го спират от движение докато направи основен ремонт на двигателя. 

Просто държавата се сети ще след като всички пунктове за ГТП имат газ анализатори такива трябва да имат и пунктовете на КАТ, в които по закон се извършва първоначалната регистрация. Просто да не се регистрират тотално издухани трошки.

преди 7 часа, velislavvasilev написа:

После минавам ГТП, след това отивам в сервиз да ми махнат катализатора, на вместо него само една тръба. Не заварена, а със скоби, та да мога сам да си го сложа обратно за следващия ГТП. И после почвам да троша пари за шлайване, бутала, "олекотен" маховик, чип евентуално и т.н. - пак според зависи от това доколо съм прост.

Само където това е възможно единствено и само у банановата република наречена Булгаристан..В една модерна и цивилизована Холандия, полицията заедно с RDW сиреч местният КАТ правят целогодичшо хайки, точно за такива селски тарикати.Хората си имат мобилен подемник и всякакви измервателни апаратури, че каквито и мурафети да се опитваш да им прилагаш няма измъкване.Застават примерно на един главен участък в Ротердам и спират апсолютно всичко на ред.Знаеш ли, колко такива  които са минали преглед и след това са си махнали катализаторите или са си боднали някое спортно гърне,и притесняват обикновенните граждани и замърсяват въздуха ,,изгоряха,,?Първо ти връчват глоба от няколко стотин евро, след това  веднага ти се спира автмобила от движение,и за да я пуснеш пак, трябва да минеш не в обикновен пункт за преглед, а в тоя на местния КАТ.Където ще проверяват цялото техническо състояние на автомобила с микроскоп.Нещо дребно само да намерат айде връщат те, върви го управи да ти дойде акъла в тиквата и ела пак и пак си плати на ново прегледа.Иначе конкретно по темата, ако автомобила е фабрично без катализатор, не би трябвало да е проблем.А да ли е със или без фабрично трябва да го пише в упътването на автомобила.И да не го пише, лесно е да се разбере.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Какъв ще да бъде този автомобил "чудо" на техниката без катализатор? Някоя трошка от 90-те?!?

Само където много от  тия ,,трошки,, от 90-те и по рано, вече имат съвсем друга стойност на пазара и доста от тях са с цени по пет цифрени суми в евро.И са много по коли от колкото някоя чисто нова трошка,където половината е правена от кофички за кисело мляко.

преди 1 час, franchesko написа:

Само където много от  тия ,,трошки,, от 90-те и по рано, вече имат съвсем друга стойност на пазара и доста от тях са с цени по пет цифрени суми в евро.И са много по коли от колкото някоя чисто нова трошка,където половината е правена от кофички за кисело мляко.

Ако караш Дачия, може би сравнението ти е как да кажа.... миродавно?

преди 1 час, Viiipeer написа:

Ако караш Дачия, може би сравнението ти е как да кажа.... миродавно?

Ами то по същата логика и аз мога да кажа относно мнението ти , че ,,щом е от автомобил от 90 - те, то иде реч за някоя трошка,,, че явно през 90-те или си бил още в на баща ти любовния поглед, или когато народа тогава е карал КОЛИ ти още си карал  каруца .Тогава мнението ти може да е как да кажа.. мИродавно.

И какъв ще е тоя двигател на който ще курдисаш катализатор?Ако има необходимата електроника и сензори - то той вече си има такъв.Катализатора все пак работи при някакво оптимално съотношение на гориво и въздух.

преди 52 минути, franchesko написа:

Ами то по същата логика и аз мога да кажа относно мнението ти , че ,,щом е от автомобил от 90 - те, то иде реч за някоя трошка,,, че явно през 90-те или си бил още в на баща ти любовния поглед, или когато народа тогава е карал КОЛИ ти още си карал  каруца .Тогава мнението ти може да е как да кажа.. мИродавно.

Избери си от трите най-дългия и ще разбереш!

И да, пропуснал съм да коригирам думата, защото не използвам речници в браузъра и ползвам БДС!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 31 минути, kashchey написа:

И какъв ще е тоя двигател на който ще курдисаш катализатор?Ако има необходимата електроника и сензори - то той вече си има такъв.

Освен ако изрично не е казал авторът, че НЯМА ФАБРИЧЕН катализатор.
Или ако някъде някой не си го е взел за цветно.

• Автор
преди 14 часа, Viiipeer написа:

Какъв ще да бъде този автомобил "чудо" на техниката без катализатор? Някоя трошка от 90-те?!?

Какво те грее? 

На мен ми харесват едни автомобили, на тебе - други. 

Редактирано от Ivelin _ (преглед на промените)

преди 1 час, Ivelin _ написа:

Какво те грее? 

На мен ми харесват едни автомобили, на тебе - други. 

Мен не ме грее, ама въобще.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.