Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Наистина крайно съм бесен... този наш български вариант на нагледно услуга от висок клас, започва да създава истински куриози, а бързата комуникацията за проблеми с достъпа до гарантираната ти целогодишна връзка с хора по интернет чрез този тип връзка е пълен смут, изглежда.

 

Да, изпитвам затруднения да възстановя паролата си за поща в АБВ.бг - подредбата съм записал погрешно, силно предполагам - и в конкретика се касае преминаването на стъпката с въвеждане на потребителско име. Паролата, с която е извършена регистрацията, съдържа малки и големи символи и цифри, обикновеният начин по който циркулирам винаги паролите си в мрежата, затова и биват записвани на хартиен носител, но грешката е видно моя.

 

Там е изненадващото, че при набрано такова и кода за сигурност системата ме отхвърля сякаш съм мистична личност от далечното бъдеще опитващо се да установи контакт с индо племе? Що за Бога "улеснение" е това...

 

http://prikachi.com/images.php?images/760/9246760E.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако не си влизал в тая поща повече от 180 дни, може и да са я деактивирали и затова така... предлагам да им пишеш...

Цитат


 • Нет Инфо има право да дезактивира или заличи Потребителското име и Паролата за достъп до Потребителския профил на Регистрирания потребител или да изтрие цялото съдържание в него при неизползването им в продължение на 180 (сто и осемдесет) дни след последното влизане в съответния Потребителски профил, но не преди датата на изтичане на последния предплатен от Регистрирания потребител абонаментен период или изконсумиране на предплатения пакет Услуги при ползване на платените Услуги по чл. 10 от настоящите Общи условия.

 

 •  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къв па ти е проблема? Нещо да плащаш че да имаш претенции към безплатна поща?  Записал погрешно - да не си блял. Имало е и повторение. Като си регистрирал си се съгласил с условията им. Като не ти харесват - намираш си други, евентуално платени. И имаш претенции и поддръжка.

Как да реагират ако някой мистичен се опитва да ти хакне пощата?

 • Харесва ми 1
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Адресът е съвсем актуален и направен наскоро. Мисля, че самата система не зачита, че такъв потребител е регистриран. Бошлаф работа ама не е и първият път.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Филипов написа:

Нещо да плащаш че да имаш претенции към безплатна поща?

Да, само дето в безплатната Gmail това ще стане точно никога ... ;) 


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що се отнася горния коментатор изявяващ се за съдник,  нито в контекс, нито адекватен отговор, стихосбирки от остроумици.  Плюенето и изливането на жлъч е цяла нова догма в нашите мрежи.

 

Така и ще сторя, Freem@n, но реших да се посъветвам. В момента се досещам за евентуално решение и то е обновяването на бисквитките на браузъра (изтриване история и презареждане софтуера). Може би пък съм ошашавил системата от опити?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с игнорираната от доста източници абв-поща. Не ползвай също и ДОКС-а им! Наскоро там затриха ценни данни на една приятелка и тя пи една студена вода. Пълни некадърници!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Freem@n написа:

Да, само дето в безплатната Gmail това ще стане точно никога ... ;) 

Ко речииии.......?

Оня ден приятелка ме моли от мобилния да й вляза в профила. На таблета влиза автоматично, на телефона не може, че не си знае паролата. Два опита и третия го спестих като решихме да реактивира с нова парола (възстановяване). Та... пристъпаме към действие:

1. Мобилния ви телефон завършва с цифрите **** ** ** 38. Въведете пълния номер на мобилния телефон за да изпратим SMS код на него за активиране на нова парола.

Жената въвежда три пъти телефонния си номер с цифри равни на броя на звездите, но SMS не пристига 20 минути. Абе викам си, не е направила профила с фалшив неверен телефон, да трябва да въведе 00359, защото броим звездите са по-малко.

2. Следва метод за получаване кода на имайл. Жената въвежда имайла си в ABV.BG и кода за активиране пристига там мигновено.

3. Използваме кода за активация "Съжаляваме, но нещо се обърка. Моля опитайте по-късно в следващите 24 часа."

Е, стой та гледай как щях да ги изора със земята, само ми трябваше някой от Гугъл поддръжката да ми е в полезрението, щеше да получи всичката ми гняв таена в годините върху него и после щяхме да палим свещи за сбогом любими, къде отиде...

Та този Гугъл явно приема телефона, регистрира заявката, но не изпраща съобщенията. После при последния код си чете неговата система, че имало поръчка и отказва да приеме новите заявки изрода небесен!

Още в началото преди да пристъпя към всички горепосочени упражнения, проверих от таблета й да не е ограничила някое устройство, защото нали пита или прави забележка "Вие ли влязохте от това устройство?" Е погледнах го и там бяха разрешени две устройства, едното си беше таблета, другото мобилния телефон, за двете даваше че за активни и се работи от тях. Смо дето не ни даде смяна на паролата животното мръсно, по мръсно от най-голямата гад, по-мръсно стократно от ABV! Седнал си уроци на батко си да преподаваш! :P 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ползвам abv.bg, dir.bg, gmail.com. Нямам никакви проблеми. Всичко работи точно и ясно. За безплатни пощи си работят повече от перфектно.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С gmail никога не съм имал проблеми. Дори и когато някой се опита да ми хакне пощата. Блокираха достъпа, уведомиха ме и т.н.  С абв имах редовно проблеми, които се изразяваха в непристигане на емейли за потвърждаване на акаунти. Сега вече нямам такива проблеми, защото си прехвърлих всичко в gmail.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, Mlechko написа:

Ко речииии.......?

За доста по-голяма сигурност на профила се използва потвърждаване в 2 стъпки. Съответно с приложението "Google Удостоверител", което не е задължително, но с него е значително по-удобно, тъй като с него при влизане от "непознато" или друго проблемно устройство,  то (приложението) ти изпраща мигновен код, който трябва да съвпада с кода който ще се появи на устройството и ти само избираш "Одобрявам" и си готов.

 

Ползвам въпросната функционалност и на Google, И на Microsoft акаунта си и съм пре-доволен. За MS акаунта приложението е "Microsoft Authenticator"... защитава ти OneDrive, Outlook пощата и други услуги от Microsoft. За Google по същия начин.

 

П.С Не знам дали и при забравена парола ще може да се ползва този метод, но определено е полезен.

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 5 минути, velislavvasilev написа:

Бе, не е точно като да са безплатни. Все пак там ни се изпраща лична информация, която не е публична и безплатна. Според теб Емо, колко ти струва личната информация? Че на мен ми идват пейслипове, онлайн покупки, регистрации по сайтове - всичко това на пощата. Колко пари искаш, за да ми ги предоставиш безвъзмездно срещу един е-маил акаунт? Лично аз не си оценявам информацията за 10,20,40, 100лв на месец, а за много повече. Та, като ползвам пощенски сървър за който изобщо не плащам с валута, то изобщо не гледам на него като на дар Божи. Плащам си и то огромна, нереална цена. Така че услугата трябва да е перфектна меко казано. Не че е проблем да плащам по 10-20лв/месец за поща, ама и там няма как да съм сигурен, че цената няма да е добавка и те пак да си ми търгашат информацията.

И какво като ми имат личната информация или какво ако ти я имаш. В момента в който се пробваш да я използваш и ще стане страшно за теб.  Освен това личната ми информация я има в 2 мобилни оператора, в една банка в едно застрахователно дружество. Няма как да го избегнеш. Просто си има елементарни правила, които трябва да се спазват. Повече потрбители инстинктивно дават NEXT и после се страда.

Колкото до постващия хем знае, че вината е в него, но се сърди на abv.  Дори няма и да го коментирам. Това е все едно да съм ключар и с пилата да направя грешен ключ, но да се сърдя на производителя на ключалката.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Перфектно е АБВ-то за временна поща, аз имам поне 10-на пощи при тях, правя ги колкото да си направя регистрация на някой сайт дето после ще ми пълни мейла със спам и после забравям за тях, а те ако искат да си ги трият

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, velislavvasilev написа:

Не, ще стане страшно за теб и не само. Като лична информация нямам в предвид имена, ЕГН и прочее. Гугъл цяла империя създадоха с личната информация на хората, Фейсбук, Майкрософт спринтира след стях. Никога не знаеш дори само една твоя снимка колко много информация дава за теб, дори начинът ти на писане, от какво се интересуваш. И, не дей философства сега, никой на тази планета не е успял да се предпази от рекламна атака. Няма такъв човек. А колкото повече инфо имат за теб, толкова повече вероятността да те "убедят", че искаш нещо ненужно е много голяма. Да не говорим за останалото.. Ако имаш на пръв поглед ненужни снимки как пушиш примерно, и после вземат да ти откажат някаква здравна застраховка примерно (както от педи доста време започна да става в САЩ). Примерите са много и си нямаш и минимална идея колко много информация даваш за себе си с на пръв поглед незначителни неща. А в пощата имаш огромно море от значителна информация.

Аз не философствам. Всеки може да се страхува от каквото иска и както поиска.

1. Ползвам FB, но в него не поствам нищо лично, защото това не е социална мрежа, а е просто една помийна яма. Използвам го да си пиша с приятели, понеже те го използват.

2. В електронни пощи нямам нито лична, нито секретна информация и който и да я вземе няма за какво да я използва. Това ми е отдавна ясно.

3. Всичко глупости със снимки, откраднати профили, реклами и какво ли още не стават със "съгласието" на потърпевшия, защото той търси позьорството. 

Примери мисля, че няма нужда да ти давам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 като сте некадърни  да си направите една поща и да си запишете инфото в текстов файл ми пишете на лично да ви направя и да ви поддържам инфото

 цена  за година 20 лв.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Mlechko написа:

Ко речииии.......?

Ами да беше си генерирал 8 резервни кода от профила. Да си имаш за спешни случаи. Като такива, когато модерните ни мобилни оператори се дънят - google ти пращат код, телефонът бръмчи като да се синхронизира с клетка, но смс - няма. Няколко пъти съм попадал такава ситуация. Вадя си списъка с резервни кодове и съм ас.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

До Иван Сергеев, някои си падат по старомодните, така хубави начини да си водят записки. В моят случай е това. Понякога съществуват и случай на объркване. Повечето съвременни сайтове обаче ти предоставят лесен начин да си възстановиш дигитални данни и надали отказват толкова, колкото дълго работят. Но дотолкова вече са поумнели алгоритмите вече, че при изтриване на профил това може да бъде отразено на страницата, вместо едно изречение от текст от което не се подразбира, аджеба, Бай Еньо, дали си е закрил пощата или трафика е пренатоварен. Долавяш цялата мисъл, предполагам.

 

Двусмислиците които се раждат тук са изцяло в сферата на догадките, колко кьор-доставчик "А" на такава потребителска услуга е по-предпочитан от "Б" в разликата между "В" и алтернатива "Д".

 

Направих така обикновения опит за изпращане на празно писмо и оставам вцепенен: ей на, автоматизираният отговор "Niama nameren potrebitel s takav email adres." На същия имейл адрес са регистрирани вече профили за онлайн пазаруване и други. В този ред на мисли някои не позволяват промяна на поща, от което следва, че акаунтът, фриволно, е бил изтрит без да ми е доставено уведомление на аварийния, посочен при регистрацията (за възстановяване на парола, при случай на нужда). Идилия своеобразна, бих го нарекъл, или по-скоро нечие безцеремоние при възможност, че това е могло да бъде служебен.

 

Веднъж вече писах на поддръжка, отговорът не очаквам да бъде навременен. Но определено е първият случай, в който регистрирам потрбител там и ни в клин, ни в ръкав се трие без нарушение на условия за регистрация. Нека отново да рекламират начините си за безопасност и сигурност на данни уважаемите собственици на АБВ, като дори автоматизианите им системи се компрометират от самосебе си ( -- явно)

 

Ще споделя отговора на тех. екипа - ако ли такъв изобщо върне. За жалост съм кукла на АБВ от десетилетие вече и повечето ми кореспонденции минават през тях, иначе не предявявам никакви претенции, но когато нещо не работи по обичайния начин то логиката следва.

Редактирано от GravyDanger (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 58 минути, GravyDanger написа:

Долавяш цялата мисъл, предполагам.

 

 нищо не долавям

  провери да не си  заменил буквите

U или Y или i 

К с C

X с H

L с W

B с V 

и тнт....

S c C

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на ‎16‎.‎1‎.‎2018‎ г. в 19:39, Емил Костов написа:

Ползвам abv.bg, dir.bg, gmail.com. Нямам никакви проблеми. Всичко работи точно и ясно. За безплатни пощи си работят повече от перфектно.

DIR.BG са големи пичове. Но ги избягвай. Тяхната поща не харесва ботовете, които трябва да ти изпращат автоматични съобщения за активации, регистрации, поправки и други реформи. Тази поща е най-лошата в това отношение, пък и не виждам как може да видиш дадено писмо в кутията си от кого се изпраща всъщност! За да видиш, трябва да отвориш писмото. Сякаш курсант я правил за лично ползване! :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Mlechko написа:

DIR.BG са големи пичове. Но ги избягвай. Тяхната поща не харесва ботовете, които трябва да ти изпращат автоматични съобщения за активации, регистрации, поправки и други реформи. Тази поща е най-лошата в това отношение, пък и не виждам как може да видиш дадено писмо в кутията си от кого се изпраща всъщност! За да видиш, трябва да отвориш писмото. Сякаш курсант я правил за лично ползване! :D

Аз не ги използвам за бизнес или за работа.  Но за безплатни пощи си вършат добре работата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на ‎16‎.‎1‎.‎2018‎ г. в 22:45, DarkEdge написа:

Ами да беше си генерирал 8 резервни кода от профила. Да си имаш за спешни случаи. Като такива, когато модерните ни мобилни оператори се дънят - google ти пращат код, телефонът бръмчи като да се синхронизира с клетка, но смс - няма. Няколко пъти съм попадал такава ситуация. Вадя си списъка с резервни кодове и съм ас.

Глупости! Тия кодове са временнни, валидни за 24 часа примерно или за 2 часа както правят някои сайтове. Кодовете се изпращат чрез SMS! Останалото е престъпление и не знам защо говориш небивалици, да се бъзикаш с мен ли? Акъла ми не е толкова сдухан.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хайде сега по-прочети малко и стига спами (глЮпости), ХА ? ;) 

 

Цитат

Кодовете са в набори по 10 и можете да генерирате нов набор по всяко време, което автоматично деактивира стария. Освен това след използването на резервен код за влизане, той ще стане неактивен.

Влизане в профила посредством резервни кодове - Помощ за Профил в Google

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 20 часа, Mlechko написа:

Глупости! Тия кодове са временнни, валидни за 24 часа примерно

Добре е да не изпреварваш (изказваш мнения) неуверен! Рискуваш да се окажеш в неудобна ситуация. 
Глупостите ги дъниш ти в случая.
Кодовете са валидни до употреба. Няма значение КОГА ще е това! Като свършат, си генерираш в профила нови 10.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Резултатите са налице; изпратено писмо до "технически отдел" преди седмица. Отговорът е само ехо от натискането на клавишите докато кратко и конкретно описвам проблема с инцидентното изтриване. Ни лук ял, ни лук мирисал, изглежда случая за тези техници. Все пак, теглих чертата и смятам повече да не се връщам към това страдание, освен докато използвам личната си поща, която дори не мога да трансферирам като кореспонденция - живи и здрави.

 

Темата може да бъде заключена или както реши модераторството. Благодаря на отзовалите се позитивно и негативно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.