Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реализиран е компютърен преводач от руски и английски на български!!!

Featured Replies

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Никой от нас няма нищо против руския език, аз имам доста книги на руски и ги чета добре. Но за жалост този език се отъждествява с най-мрачната империя на Земята-империята на злото, както много сполучливо я нарече на времето Рейгън. Цялата мизерия на живота в БГ се дължи на нейното присъствие тук. Лукойл, АЕЦ Белене, банки, мобилни оператори, телевизии, вестници-има ли нещо, дето да не е съсипано от нейните слуги ?  За това аз никога не отварям нищо с .ru , това е опасно за здравето. Камо ли да си инсталирам софтуер, създаден на Лубянка...

Всеки нормален човек знае, че Империята на злото е САЩ! Без Русия сега щяхме да сме като кюрдите. Без руския газ икономиката ни (до колкото я има сега) щеше да се спомине съвсем. Без руските тракери сте обречени да ползвате само free скопен (в повечето случаи) софтуер и да слушате чалга бози и да гледате безмозъчни хамерикански сериалчета, които бъкат от ковбойска пропаганда и нищо повече!

преди 1 час, franchesko написа:

Абе пич,ти щом храниш всичко българско и родно наред по домова книга, чии го дървиш у български форум?Що не ходиш да си драскаш у някоя Белгийски Калдата?

Защото там ще буди съжаление у хората че преживява някак си.

преди 2 часа, franchesko написа:

Бруто е толкова,ама я кажи нето бе ?

Данъците в Люксембург са символични при такъв доход.
Можеш да потърсиш информация на немски на официалните им сайтове и ... да напуснеш Холандия, като разбереш колко много се прекарваш да не си в тази малка държавица.
Ама ще трябва да се помъчиш да научиш френски.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Защото там ще буди съжаление у хората че преживява някак си.

До сега завист провокирам у белгийците и има бан, ха ха ха ...
Французите са по-толерантни, може би защото не съм на тяхна територия.

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

Всеки нормален човек знае, че Империята на злото е САЩ! Без Русия сега щяхме да сме като кюрдите. Без руския газ икономиката ни (до колкото я има сега) щеше да се спомине съвсем. Без руските тракери сте обречени да ползвате само free скопен (в повечето случаи) софтуер и да слушате чалга бози и да гледате безмозъчни хамерикански сериалчета, които бъкат от ковбойска пропаганда и нищо повече!

Само дето не САЩ организира и финансира преврата у нас за завземане на властта, прокарване на комунизма у нас и заробването ни икономически до ден днешен. Не САЩ след преврата изтреби цели родове до 13-то коляно. Не САЩ организира и финансира атентата в църквата света Неделя, където уби сума ти деца.

Всички страни, които някога са били под руско робство или са имали някакво руско влияние, сега са още под комунистическо робство или духат супата като нас - заради такива като теб. А всички страни, които са били британски или френски колонии, сега живеят като бели хора. Австралийците са имали влияние и от САЩ, и от ВБ и затова в наши дни се чудят за каква простотия да си харчат парите, докато ние духаме супата и се опитваме да влезем в някоя схема (законна или не), за да свържем двата края.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Данъците в Люксембург са символични при такъв доход.
Можеш да потърсиш информация на немски на официалните им сайтове и ... да напуснеш Холандия, като разбереш колко много се прекарваш да не си в тази малка държавица.
Ама ще трябва да се помъчиш да научиш френски.

До сега завист провокирам у белгийците и има бан, ха ха ха ...
Французите са по-толерантни, може би защото не съм на тяхна територия.

Алооо, намесвам се , но Белгиеца просто съжелява , макар да е материално и  да е удовлеторен.Но той се чуства, неудобно, пише във форума , но се чуства някак неудобно, не възприема този брак. Казва ,  , че сина ми не разбира Българския,то човек ,ако не е научил поколението си на език , като родния, се замислям.Но не удовлеторен морално, за , което мн., жалко,пише колкото да компенсира материалното с моралното,моите деца говорят и пишет на Турски и Български, и на Немски, внуците също. Познават Х. Ботев и В .Левски, просто нямам думи, да прочете Бай Гньо

преди 2 часа, balki65 написа:

Алооо, 

...,моите деца говорят и пишет на Турски и Български, и на Немски, внуците също. 

Егати келепира в Германия да знаят турски и да са мюсюлмани.
Като искаш да знаят турски, заведи ги в Турция.
На моето дете сме му сменили фамилното име да не е моето и минава за чистокръвно белгийче, родено от майка белгийка и няма да го подритват като дойде време да работи.
А на гордите ти турчета в Германия са им запазили работни места, за които няма кандидати немци.
Щом като ти харесва да са втора категория хора, изборът си е ваш.

преди 26 минути, Белгиеца написа:

На моето дете сме му сменили фамилното име да не е моето и минава за чистокръвно белгийче,

Тоя виц не го бях чувал!!! Сменяш фамилията и става чистокръвен белгиец и от ДНК на Ганьо нищо не остава.
Аз обаче все си мисля че Филип си е чистокръвен белгиец и няма нищо българско и по тази причина майка му е решила и да му смени ѝ фамилията.
"Баща" му само клати глава и се съгласява че инак багажа и на плажа.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Ама такова прекарване ум да ти зайде...:D Ти наред ли си бе младеж...да живея в музей с  наем за жилище с една спялня от 800 евро,при положение че в малък град в Холандия мога да си наема къща с три спални,хол,трапезария,голяма маза,гараж,голям двор и собствено парко място отпред за 480 евро,което след данъчните облекчение чисто ще платя 250 на месец.Които са инклузив сервизни разходи,като водопроводчик,електричар,застраховка за счупени стъкла,както и подръжка на газовата инсталация.Тоест ако си задръстя кенефа у неделя в 2 през ноща само дигам телефона и след 30 минути водопродчика ми е на вратата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Тоя виц не го бях чувал!!! Сменяш фамилията и става чистокръвен белгиец и от ДНК на Ганьо нищо не остава.

По какво би могъл да го разпознае някой шеф че баща му е българин, ако той не го каже ?
Аз съм писал че минава за , а не че става.

преди 3 минути, franchesko написа:

...в малък град в Холандия мога да си наема къща 

А ама наемай си ти, аз си имам собствена в Белгия и дворът ѝ е на две улици, една отпред и една отзад, щото е строена за офицерите от армията. И си има гараж в нея от задната страна, където е на 3 етажа, от предната е на 2.
А детето като задръсти кенефа с хартия, си го отпушвам сам, не съм сакат.
Ако все още не си го разбрал, наетата къща никога няма да е твоя. Докато моята ще остане за сина ми, след като се самоубия успешно на стари години. Па и една в София също ще е за него и за жена ми, ако ме е надживяла.

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Аз обаче все си мисля че Филип си е чистокръвен белгиец и няма нищо българско и по тази причина майка му е решила и да му смени ѝ фамилията.
"Баща" му само клати и се съгласява че инак багажа и на плажа.

Белчин е безгласна буква.Тя въобще не го и питала.Белгийките възмъжават още на 20 години,защото на тях им е заложено по дефолт те да упрявляват мъжа,а не мъжа тях.И ако Белчин рече да каже ,,А,, идва полицията, белезници.И Белчин от експерт по маркетинг с чисто нова дачия и къща,става екесперт по маркетинг с колело живеещ в приют.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Ако все още не си го разбрал, наетата къща никога няма да е твоя. Докато моята ще остане за сина ми, след като се самоубия успешно на стари години. Па и една в София също ще е за него и за жена ми, ако ме е надживяла.

Ние правим сравнение с Люксенбург,там имот не можеш да си купиш никога.

преди 48 минути, franchesko написа:

Ама такова прекарване ум да ти зайде..

Между другото, с него те оприличиха снощи в другата темичка, ако се чудиш на кого викаха белгиеца.

Сега да им пусна тая темичка да си сверят часовника, че сте различни персони.

преди 47 минути, BMW Маниак написа:

"Баща" му само клати глава и се съгласява че инак багажа и на плажа.

Ама аз като ти казвам, не ми вярваш че бащата от България  няма намеса точно. Чети му правилно постовете и ще научиш цялата му биография още от времето на "...зад Софийския университет"Преди да му стегнат куфарите за България обаче, има последно поръчение за нова малка спретната къщурка в двора и след това следва шута! Не забеляза ли  жена му когато купи Дачията как го експедира към Люксембург и Франция за врати, прозорци ламперии и други строителни материали? Е , ще почакаме, щото къща не се строи за месец от сам човек( не иска да губи пари и няма работници). Пък и ще ни е "интересно "през това време с него, щото момчето обича да си споделя болежките!

преди 1 час, Белгиеца написа:

На моето дете сме му сменили фамилното име да не е моето и минава за чистокръвно белгийче, родено от майка белгийка и няма да го подритват като дойде време да работи.

Пич,в днешния модерен свят без граници,никой не го интересува как се казваш и от къде идваш.Хората се инетерсуват какви умения имаш и колко полезен можеш да бъдеш за фирмата в ,която работиш.Аз преди коледа изгоних един холандец от работа,а му беше едва втория работен ден.И не защото е холандец,а защото е мързелив,устат,и нежелаещ да възприема знания.Родителите му чистокръвни холандци, цял живот седят на социялни помощи ,какъв индивид смяташ, че ще възпитат?

Гледам,че тук се джавкате на тема езици. Според мен езикът на народа не трябва да се отъждествява с държавата , а с нейното културно наследство!За това смятам , че руският език , неговото знание може да даде много на знаещите го , поради простата причина , че в Русия , въпреки всичките негативи там си пазят и се гордеят с културното си наследство! Моето хоби е изобразително изкуство в частност импресионизъм и мога да кажа , че руският импресионизъм по нищо не отстъпва на западния. Да не говорим за Ермитажа ,най-големият музей в света , ако стоите по 1 минута пред всеки експонат ,ще ви трябват 7 години да го разгледате,а е започнал от една малка зала ,където Екатерина Велика е редила картини и е казвала , ще ги гледаме само аз и плъховете! Ми православните храмове с уникалните /лечебни/  икони и т.н.Разбира се световният език е английският и е недопустимо за човек ,който се счита за гражданин на света да не го знае , най -много човек може да научи с него. ВСЕКИ ЕЗИК Е ЕДНО БОГАТСТВО , клише , но вярно!

преди 9 часа, franchesko написа:

Ние правим сравнение с Люксенбург,там имот не можеш да си купиш никога.

Ами не е нужно къщата да е на територията на Люксебургията.
Защото в Белгия и Франция са по-евтини къщите, пък даже и в Германия.
От Белгия до град Люксембург има влакове на по 20 минути сутрин, за да отидеш на работа. През останалото време има на всеки час бързи, плюс и едни бавни ( които не ги знам точно как са). Може всеки да провери разписанията в интернет.
Има и магистрала от Белгия която забикаля гр. Люксембург като околовръстно и можеш да влезеш от където си искаш в града. И от Франция има магистрала и от Германия, но тия последните им се пада по-далече.
Та така, данъците ги плащаш в Люксембург ако работиш там. Ако не живееш на място, създаваш люксембургска фирма и пак работиш там. Има специално създадени дребни офиси с общи секретарки, за симулиране на присъсвие на територията на държавицата Люксембург. Наемаш един и се мяркаш там от дъжд на вятър, колкото да не забравиш къде се намира. 
Погледни на картата на колко километра е град Люксембург от френската и белгийската граници и си сметни сам с колата за колко минути си там по магистралата, да не кажеш че аз нещо те будалкам.

преди 9 часа, franchesko написа:

Пич, в днешния модерен свят без граници,никой не го интересува как се казваш и от къде идваш.

Не заблуждавай така бъдещите гастарбайтери от родината, защото много ще има да те псуват като пристигнат на място в западната част на континента.
Дисриминацията по произход е реална. Не си ли от местните, те гледат на криво когато си търсиш работа.
Само когато си им клиент и ти им даваш пари, тогава много те обичат.

преди 13 часа, rado84 написа:

Само дето не САЩ организира и финансира преврата у нас за завземане на властта, прокарване на комунизма у нас и заробването ни икономически до ден днешен. Не САЩ след преврата изтреби цели родове до 13-то коляно. Не САЩ организира и финансира атентата в църквата света Неделя, където уби сума ти деца.

Всички страни, които някога са били под руско робство или са имали някакво руско влияние, сега са още под комунистическо робство или духат супата като нас - заради такива като теб. А всички страни, които са били британски или френски колонии, сега живеят като бели хора. Австралийците са имали влияние и от САЩ, и от ВБ и затова в наши дни се чудят за каква простотия да си харчат парите, докато ние духаме супата и се опитваме да влезем в някоя схема (законна или не), за да свържем двата края.

Основната идея на всеки съвременен русофоболистик е да смесва истината с лъжата - признавам, справяте се добре с това. Заробването ни икономически е именно днес! Сега сме просто една колониална държавица, която се ръководи от Фашингтон и Брюксел и чака какви ще бъдат новите насоки и директиви от там. Дали ще трябва да сме джендъри или маймуни - каквото кажат, това ще сме! Където е стъпил американски ботуш, там винаги има петрол, газ и много пролята кръв, защото алчните капиталистически хиени не се задоволяват с малко - те искат всичко! Който не се подчинява на "световните шерифи" - за него санкции, ембарго и всякакви подобни американски благинки от подобно естество.  

А колко хора, с леви политически убеждения, бяха избити в България от 1923-та до 44-та? 

Австралийците са една "нация" създадена от престъпници и авантюристи, имащи благословията на Великобритания. От подобни типове е създадена и американската "нация". Явно мечтата на всеки русофоболистик е да сме били нечия "западна" колония. Е, честито - вече сме! Само че сега всички дружно "духаме супата", заради такива като теб.

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

Сега сме просто една колониална държавица, която се ръководи от Фашингтон и Брюксел и чака какви ще бъдат новите насоки и директиви от там. 

Точно така е, но е по-добре от комунизма точно 1000 пъти.
Защото границите не са затворени и можеш спокойно да отидеш и да живееш в северна Корея или Куба.
Сам си избираш кои господари ще те командват лично теб.
А при Брежнев и Тошо стреляха на границата ако решиш да избягаш от концлагера на соца.
Можеш да отидеш в Германия, Франция, Англия, Канада и т.н. 

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Точно така е, но е по-добре от комунизма точно 1000 пъти.
Защото границите не са затворени и можеш спокойно да отидеш и да живееш в северна Корея или Куба.
Сам си избираш кои господари ще те командват лично теб.
А при Брежнев и Тошо стреляха на границата ако решиш да избягаш от концлагера на соца.
Можеш да отидеш в Германия, Франция, Англия, Канада и т.н. 

Комунизъм, като държавен строй, никъде и никога не е съществувал. Тук имаше някаква форма на държавен социализъм. Стреляше се - да! Но нямаше кьорав мигрант, имаше ред, циганите работеха, а не лентяйстваха и не убиваха пенсионери, за да им вземат последните левчета от мизерните пенсии, имахме армия, битовата престъпност беше сведена до това - някой да открадне велосипеда на някой, тежките престъпления бяха екзотика, оставяхме си ключовете под изтривалката. Руснаците ни даваха петрол,  с който ние правехме реекспорт и те си затваряха очите за това. А сега си избери, колко хубаво е било сега или тогава? Недей сравнява Белгия с днешна България - има огромна разлика! И какво като границите сега са отворени и Сульо и Пульо може да иде където си иска? И какво като можеш да напсуваш Бойко Борисов или Президента във Фейса, без да ти се случи нищо, ако банката всеки момент може да ти вземе апартамента, защото вече не можеш да си изплащаш заема по ипотеката по ред причини.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Абе аз ли съм в грешка, ама тоя ПРОМТ ми се струва аполитичен продукт? И можещ да превежда освен от Анлийски и от Руски. Т.е. - на който второто не е потребно, да не го ползва (или да го ползва с отвращение). А пък за русофобите - какво по-голямо удоволствие от това да се ползва кракнат Руски софт?

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Та така, данъците ги плащаш в Люксембург ако работиш там. Ако не живееш на място, създаваш люксембургска фирма и пак работиш там. Има специално създадени дребни офиси с общи секретарки, за симулиране на присъсвие на територията на държавицата Люксембург. Наемаш един и се мяркаш там от дъжд на вятър, колкото да не забравиш къде се намира.

Да и там хората ядат коловете с доматите,и като ги плюеш викат,че е божа росА...Абе майна ти имаш ли си идея с кого разговаряш? Ти май наистина ме взе за вълк вегетарянец?

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Да то за това сега България е като разграден двор, и цялата паплач от там минава и заминава и идват точно към теб, на внуците ти ще им се налага да се обрязват и да се молят по пет пъти на ден.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Не заблуждавай така бъдещите гастарбайтери от родината, защото много ще има да те псуват като пристигнат на място в западната част на континента.

Ами,ако са дошли да берат пари по дърветата или да ги намитат парите сутрин на улицата най-вероятно ще ме псуват...

преди 4 часа, franchesko написа:

Да и там хората ядат коловете с доматите,

Познанията ти в бизнес областта са точно никакви, поради което си мислиш че те лъжа.

преди 4 часа, бат'начо написа:

Абе аз ли съм в грешка, ама тоя ПРОМТ ми се струва аполитичен продукт? 

Е па нищо, ние си го политизираме за да има за кво да си лафиме.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.