Премини към съдържанието
kalansuv

Виж кой те управлява! Всички са деца на ДС и стари комунисти!

Препоръчан отговор


Властта и парите в България не отиват при случайни хора. Преходът, изглежда, никога не се е състоял

http://vchas.net/57588/

„Връщането на комунистическите фамилии на власт фактически обезсмисля усилията ни през целия преход“. Това са думи на бившият зам.- председател на ДСБ Веселин Методиев по повод идването на Симеон Втори на власт, което доведе до нов тип явление в кадровата политика на управлението столетницата – завръщането в социалистическия авангард на фамилии, причислявани към комунистическата номенклатура.

Властта и капиталите в страната до ден-днешен са концентрирани в техните ръце, а по различни данни днес 85% от високопоставените политици и олигарсите са свързани с ДС и БКП.

Expressnews.bg ви предоставя списък на най-влиятелните хора, в България, чието родословно дърво преминава през върхушката на БКП или Държавна сигурност.

ПОЛИТИЦИ

Сергей Дмитриевич Станишев
Бивш премиер, председател на БСП

Баща му Димитър Яков Станишев е най-младият партизанин от отряда „Чавдар“ и секретар на ЦК на БКП. След Деветосептемврийския преврат от 1944 г. Станишев заминава за СССР, където учи история, подготвя и защитава дисертация по история на марксизма-ленинизма в Московския държавен университет.

Бойко Борисов
Бивш премиер, лидер на ГЕРБ

Член на БКП и син на полковник от МВР – Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. През 1991-а година неговата фирма охранява бившия първи Тодор Живков.

Росен Плевнелиев
Президент

Платен първи комсомолски секретар на общински комитет на ДКМС. Баща му Асен Плевнелиев е имал високи позиции в партийната йерархия и е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел „Пропаганда и агитация“ на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.

Цветан Цветанов
Бивш шеф на МВР, ГЕРБ

Син на Генчо Цветанов, шофьор и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.

Николай Младенов
Бивш министър на МВнР, ГЕРБ

Баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.  Според някои медии Николай Младенов участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията.

Симеон Дянков
Бивш финансов министър, ГЕРБ

Продукт на седмичната детска градина. Отгледан от властна майка и втори баща пастрок, малкият Дянков е бил в почти еничарски условия на израстване като дете и юноша. Бившият финансов министър се оказа отгледан от майка и баба със здрави комунистически убеждения и принципи, под силното влияние на Макаренко при възпитанието на своя син и внук. След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет (според Иван Славков е изпратен във Виена през 1988 г. от Фондация „Знаме на мира“ на Людмила Живкова, ковачницата на млади и отворени за света комунистически кадри.), а след това в Свободния университет на Западен Берлин.

Меглена Кунева
Политик

Омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на някогашния сектртар на ЦК на БКП Иван Пръмов.

Цецка Цачева
Бивш председател на НС, ГЕРБ

Партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.

Борис Велчев
Бивш главен прокурор

Син е на дипломата Владимир Велчев, член на ЦК на БКП и внук на Борис Велчев –  втория човек в Политбюро на ЦК на БКП до средата на 70-те години.

Сергей Игнатов
Бивш образователен министър, ГЕРБ

Син на секретаря на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси Симеон Игнатов.Бащата на бившия образователния министър е член на ръководството на Българския антифашистки съюз. Организацията влиза в състава на Коалиция за България заедно с БСП.Той все още е и член на БСП, а преди 12 г. Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП.

Нона Караджова
Бивш министър на околната среда и водите, ГЕРБ

Дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

Лиляна Павлова
Бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, ГЕРБ

Внучка на партизанина и завеждащ отдел на ЦК на БКП Георги Павлов.

Антон Кутев
Депутат от БСП

Баща му Константин Кутев дълги години работи в ДКМС и в ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта).

Моника Станишева
Съпруга на Сергей Станишев

Баща ѝ Любомир Янов е известен журналист. Работил във в. „Поглед“, „Стършел“, „Стандарт“. Говорител на Футболната лига, аташе на агента на секретните ни служби Божидар Божилов – Боби Бец.

БИЗНЕСЪТ

Ирена Кръстева
Медиен магнат

Бащата на Ирена Кръстева е полк. Ангел Кръстев, който е бивш заместник-шеф на управлението на Държавна сигурност във Враца. Назначен е след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо доверие. В онези години е отговарял и за ДС делата във Видниско, Михайловградско и Плевенско, понеже Враца е била определена за регионален център. Още по-любопитно е чий е началникът му полковник Мургин. Съвпадението във фамилиите на полк. Мургин и г-жа Мургина изобщо не е случайно.

Иво Прокопиев
Предприемач

Баща му – Георги е дългогодишен служител на прословутото УБО и като такъв стига до поста директор на ловно стопанство „Воден“, според някои по личната препоръка и желание на Тодор Живков. След 1989 година възраждат популярния петъчен „Отечествен фронт“, но с една малка промяна в името – изданието става „Отечествен вестник“.

Цветелина Бориславова
Банкер, „Българско-американска кредитна банка

Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.

Валентин Златев
Генерален директор, Лукойл България

Валентин Златев е роден през 1965 г. , точно на студентския празник 8 декември в родния град на Тодор Живков – Правец. В далечната 1968 г., когато той е на три годинки, баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. След обявяването на Правец за град той продължава да го ръководи, но вече като председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет.

Огнян Донев
Изпълнителен директор на „Софарма“.

Роден през 1957 г. в Берлин. Баща му е свързан с Държавна сигурност и работи зад граница като търговски представител. Самият Огнян завършва колежи в Западна Германия и Австрия, а после е приет „Международни икономически отношения“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София.

На 29 години вече е доктор по икономика и получава първия висок държавен пост в България – съветник в Министерски съвет на една от най-силните личности в България по времето на Живков – Огнян Дойнов. Дойнов сред хората, които най-основно управялват парите на БКП. Самият казва, че е направил първия си милион с продажба на близалки и дъвки.

Милен и Георги Велчеви
Бивш финансов министър и бизнесмен

Баща им Емил Велчев е член на БКП и сътрудник на държавна сигурност. Син на братовчед на първия обвинител на народната република Борис Велчев. Като представител на БГА „Балкан“ в Зимбабве Емил Вепчев е въртял далавери с нелегално чейндж бюро с посланика Александър Атанасов – брат на Андрей Луканов.

Красимир Гергов
Рекламен магнат

Да се родиш в семейство, което е изцяло отдадено на службите преди 10 ноември 1989 година означаваше само едно – че имаш ясен и предначертан път, който ще те изведе до пост с висока заплата и съответните привилегии. Причината е повече от очевидна – има си вуйчо, явил се този път в ролята на заместник-шеф на прочутото Управление „Безопасност и охрана“, по-известно като УБО.

Любомир Павлов
Бивш медиен магнат и дългогодишен сътрудник на Огнян Донев

За него са показателни думите на бившия председател на Комисията по досиетата Методи Андреев: „Да не забравяме, че бащата на Павлов е бил личен лекар „Уши, нос, гърло“ на Тодор Живков. След това в Общинска банка Любомир Павлов назначава за изпълнителен директор офицер от Шесто с инициали С.М. После продължава да привлича твърде много бивши офицери от Шесто“.

Емил Кюлев
ДСК

Покойният банкер е син на полк. Александър Кюлев, който е началник-отдел „Убийства“ към отдел Криминалната милиция, близък на Адрей Луканов.

Христо Ковачки
Бизнесмен, мини и енергетика

На 18 години, през 1980 година, той влиза като курсант във Висшето военно-артилерийско училище.  По времето на  развития социализъм, военните училища даваха и граждански звания – инженер за техническите специалности. Но школникът Христо не завършва петгодишния курс на обучение, а още на втората година заминава да продължи висшето си образование и то не в българско висше училище, а направо в ЛИТМО – Ленинградски институт за точна механика и оптика, един от най-елитните технологични институти в бившия соцблок.

Цеко Минев
Собственик на „Първа Инвестиционна банка“

Потомствен финансист, син на бившия зам. министър на финансите Тодор Минев

Николай Банев
Ссобственик на „АКБ Форес“

Баща му Йордан Банев работи в структурите на Държавна сигурност, където е отговарял за „гръцкото направление“.

Тодор Батков
Адвокат, собственик на ФК „Левски“

Баща му е роденият през 1931 година Костадин Батков, едно от големите имена на родното външно разузнаване, работил през годините основно зад граница като журналист.

Кирил Домусчиев
Собственик на „Хувефарма“ и ФК „Лудогорец“

В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, който е активен борец против Фашизма и капитализма, бащата на Домусчиев – Петър, който по времето на комунизма е с ранг на министър,  и майка им, която е верен и дългогодишен активист на компартията, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“и на който след това става шеф.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все хубави  "хора" - пожелавам им скоро да отидат на гости на Кюлев

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
Цитат

Чудите се защо пенсиите и заплатите в България са най-ниски?!
До 1944 г. в Пенсионния фонд на България има натрупани 2 милиарда долара.
Фондът се управлява от Емануил Гешев, брат на Никола Гешев, а сградата на пенсионното се намира в сградата на ул. "6 Септември", където днес е МВР.
Комунистическите бандити старателно са унищожили почти всички документи, които са останали, след като руснаците изземат държавния ни архив, но все пак следи за тези пари остават.
Предполага се, че всъщност сумата е била около 6 милиарда долара.
Гешев изгражда една от най-модерните пенсионни системи в света, като активно агитира работещите да внасят осигуровки. Факт.
В Държавен архив фигурира единствено цифрата 2 милиарда долара, а дали са повече, знаят руските бандити, задигнали държавния ни архив и отказващи да го върнат и до днес.
Протокол № 10 от заседание на Политбюро, 10.10.1944 г. (месец след нахлуването на руснаците)
Присъстват вкл. Трайчо Костов, Цола Драгойчева, Вълко Червенков, Титко Черноколев.
Цитат от протокола:
"Също не знаем какви суми ще вземат русите. Ако те вземат много, положението ще стане катастрофално. Да се проведе народен заем."
След две години 2 милиарда долара ги няма.
Всичко е опоскано от руските бандити.
Издръжката на руския окупационен корпус в състав от 300 000 щика е по-голяма от бюджета на държавата ни.
Да не споменавам грабежа и разкостването на 100 завода, 5000 кг. розово масло (по-скъпо от златото) , целия държавен резерв от лавандулово масло, както и 25 милиона кг. тютюн (целия държавен резерв), който руснаците продават на САЩ.
През 1946 г. е взето Решение, подписано от Георги Димитров, Антон Югов, Трайчо Костов, Вълко Червенков, Цола Драгойчева и Титко Черноколев в което черно на бяло пише, цитирам:
„Политбюро реши: Активното салдо за България (спрямо СССР) трябва да се ликвидира колкото се може по-скоро, като се избягва натрупване на значително активно салдо през 1946 г.”
Така икономиката ни насилствено е деактивирана, голяма част от индустрията спира да работи и започва одържавяване.
Истината е, че въпреки войната, в която страната ни не взима пряко участие и успява да съхрани стабилна и работеща икономика, Царство България завещава на комунистическите бандити и техните руски господари ДЕВЕТАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА, изпреварваща значително по пенсии, заплати и брутен вътрешен продукт съседите Румъния, Гърция, Сърбия.
До 1946 г. , за две години, руснаците, използвайки верните си слуги, източват от всички сметки, резерви и фондове, вкл. пенсионния, натрупаните там над 6 милиарда долара.
В справката на БНБ за 1948 г. се сочи, че вече България не разполага с никакви резерви и пари в банките.
Целта на руснаците да заграбят всички фондове и резерви на окупираните държави е изпълнена.
През 1951 г. системата на фондовото осигуряване също е ликвидирана, всички осигурителни фондове са национализирани и средствата им са преведени в държавния бюджет. Впоследствие левовете са конвертиран в долари и също са предадени на Кремъл.
През 1958 г. по предложение на Луканова (леля на Андрей Луканов) и по настояване на Вълко Червенков е прието Решение № 183 , декември 1958 г., с което се предвижда целия златен резерв на БНБ също да бъде прехвърлен в Москва.
Осъществява се поетапно, като първия транш от 20 тона злато е прекаран през 1960 г., а до 1964 г . още 12 тона злато. Руснаците го продават на Лондонската борса срещу долари, които задържат под предлог, че отново сме длъжници.
Трябва да уточним, че по това време България е задължена да предоставя селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, както и да изкупува срещу долари всевъзможни руски боклуци, остарели, крадени от Запада технологии и военно оборудване.
Срещу долари, естествено.
През същия период на 60-те години България плаща за руския петрол по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара. ФАКТ !
За да се стигне и до 80-те години, когато режимът на Живков започва да трупа колосални дългове към западни банки, за да плаща на Кремъл...
Към 1989 г. държавата ни има вътрешна задлъжнялост от 25 милиарда лева. Пенсионните фондове са тотално изчерпани, а малкото печеливши предприятия са принудени да разпределят печалбата към други непечеливши, където има загуби, за да се поддържа изкуствено работна ръка.
През 1989 г. България ще осъмне след „дружбата” като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с колосален външен дълг от над 10 милиарда долара, които по това време представляват над 150 милиона заплати на инженер или около 300 милиона пенсии.
Днес ние продължаваме да изплащаме лихвите по този дълг, а България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа с горница от 3 милиарда лева годишно, както и горива с най-голяма надценка при най-нисък акциз и приходи за хазната с преки щети от 1 милиард лева годишно. ФАКТ !

http://frontalno.com/

Цитат

Да се прочете от всеки БЪЛГАРИН !!!!

"Не само няма за какво да бъдем признателни на Русия, но трябва с всички най-силни средства да поставим въпроса на нейната колосална отговорност за изтреблението на българския народ. "

" Никой не е причинил такива беди на българския народ, каквито му са причинили русите!

Нашето освобождение, дори ако беше то един безкористен идеалистически акт, не би било благодеяние, а плащане само на една частица от великия дълг на Русия към нас и, от друга страна, един данък на съвестта.
А знаем колко безкористен е този акт, знаем по цяла грамада дипломатически документи, че не за нашите черни очи дойде Русия да ни освобождава; че тя хубавичко се беше наготвила да не мръдне оттука, но че дипломацията й пак остана, както винаги, на пясъка и видя-невидя, трябваше да се подчини на волята на Европа и да се измете из България, като я остави сама да се урежда.

След войната с турците качествата на българския войник не могат да не бъдат известни на русите: мъчно ли е да се направи сметка например колко месеца тъпка руската армия около Плевен и колко българската - около Одрин...
И какво е Плевен в сравнение с Одрин? Ония победи, които ние, микроскопичен народ, нанесохме на грамадна Турция, дават на цял свят идея каква помощ бихме били днес на русите.
Това очевидно преценяват сега в Русия - сега, когато тя яде такъв бой от воюваща със седем държави Германия, какъвто никой никога в историята не е ял!
И работата стигна дотам, че след като по-лани русите не мръднаха мал пръст за славянска България, а хвърлиха на гърба й дори румъни и турци; след като тая година обявиха на немците война от любов към сръбските свинари, сега взели да ни се сърдят, че не сме отивали именно ние да ги спасим... Спасете ги вие - нали сте 160 милиона! И нали сме quantite negligeable - защо искате непременно ние да спасим Сърбия?
Ех, наивни руси, с гениални кокали и мускули в наше време нищо не се върши, освен да се отмъкне повече бой...

Един от най-големите наши грехове според Леонид Андреев бил, че сме имали немски мозък. Ако тоя немски мозък е иносказание, ако той по едно злощастно вдъхновение означава цар Фердинанд, руският писател е бил във властта на всичката захласнатост на своята раса, когато е писвал това.

Българският народ, господине писателю, има свой собствен мозък...
Но нека за миг се примирим с иносказанието на Леонид Андреев, да допуснем, че цар Фердинанд е пакостният немски мозък на българския народ. На тая руска щуротия всеки българин би отговорил: „Я, приятелю, отвори алманах Гота и провери родословието на руските царе от рода на Романовичите: има ли в жилите на тия руснаци една капка руска кръв, има ли в мозъка им една клетка, която да не е немска?“ Защо Леонид Андреев не се разсърди най-напред на руския народ, че е търпял и търпи толкова свои царе немци? И само тях ли? От векове, та дори до ден днешен, функционирала ли е руската държавна машина, макар един-едничък час, без главната работа в нея да се е извършвала от немския мозък? Дори в тоя миг! Кога немският мозък не е бил необходим, за да прилича Русия що-годе на европейска държава? Руси, вие сте последни, които трябва да ругаете немския мозък! Вашата война срещу немците е най-неморалната война в историята! Тя е война на щедро облагодетелстваните срещу щедрите благодетели, на лош ученик срещу мъдър учител? "

https://uchiteli.bg/interesting/drevniqt-bylgarski-ezik/1012

Преклонена Глава сабя не я сече.- Българска поговорка.

Юнаците умират само веднъж, а кукавиците всеки път. - Сръбска поговорка.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересни неща, но лично на мен това Предполага се, че всъщност сумата е била около 6 милиарда долара. ми се струва безумно и невярно. На мен 2 млрд. ми се струват измислена цифра, камо ли другата. 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо странно няма - замисли се:
1. За себестойността на един лев преди 9.9.
2. Кога спряха да обезпечават лева със злато? Е, те там е началото на края


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Нищо странно няма - замисли се:

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Нищо странно няма - замисли се:
1. За себестойността на един лев преди 9.9.
2. Кога спряха да обезпечават лева със злато? Е, те там е началото на края

2. Кога спряха да обезпечават лева със злато? Е, те там е началото на края

От около 1920-1924 год. През този период е началото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Когато пуснеш слънчев лъч през призма , светва дъгата в целото си великолепие и блясък - от инфрачервено до ултра виолетово . Далтонистите виждат само черно-бяло . Осепелите от ненавист и злоба - само черно ! Инвалиди - нещастници в мрак ! ФАКТ ! :)

преди 13 часа, kalansuv написа:

Властта и парите в България не отиват при случайни хора.....

Баси неочакваната изненада ! Баси откритието !:lol6:

..........А ти какво си мислиш , че се случва от хиляди години насам в историческото развитие ? Искаш някой да ти го поднесе на тепсия ли ? В библията едно към едно пише :" Ако искаш да си богат и с власт трябва да крадеш , да лъжеш и да биеш . Иначе като Христос - цял живот на Кръста , излъган , окраден и бит ! "....

 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едва ли някога България ще се оправи.
При толкова много мераклии само да крадат от общите пари.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 40 минути, Белгиеца написа:

Едва ли някога България ще се оправи.
При толкова много мераклии само да крадат от общите пари.

Тук си в центъра на средата на десятката ! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, by_chechi написа:

 

 

A  ти изгледа ли  смехориите на другаря ви Симов ?? За психодесните, за неофашисткия сайт "фактор", за новоизлюпените историци , аман от диваци , пак психодесни... и т.н. и т.н. ? :)

За достиженията на комунизма които така радее другаря Симов, да си припомни не "неизвестни историци"  , а официалните архиви на БКП  , където е именно реалното състояние на  фалиралата соц икономика, реалните достижения, и още по реалните три фалита на държавата.

А общо идеологически погледнато, да му припомня на другаря ти Симов , и дребничкия факт че комунистическия тоталитаризъм е  осъден редом с национал социализма.

http://pametbg.com/index.php/bg/osujdane/mejdunarodno-osujdane/36-2015-12-02-11-16-18

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Брей не мога да повярвам, че най- накрая прочетох смислен пост на калансув - егати, айде един палец от мен и би било интересно, това първо мнение да се допълва още и още .... и още, има материал за цяла енциклопедия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Личните емоции и нескопосни упражнения в идеология на Сульо и Пульо в отношение към държавността е същото като : " При комунизма жените са общи..." . Никак не са ми интересни - ясно е , че Сульо и Пульо хабер нямат нито от идеология , нито пък от история и държава .

В същност ето обективно сравнение на това какво е било и което е сега  , без сълзите и сополите на Сульо и Пульо :

http://www.bgspomen.com/2016/05/1944-1989.html

 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 44 минути, by_chechi написа:

В същност ето обективно сравнение на това какво е било и което е сега  , без сълзите и сополите на Сульо и Пульо :

http://www.bgspomen.com/2016/05/1944-1989.html

 

Цитат

Бъдете като тях!
Бъдете КОМУНИСТИ !


Смърт на фашизма и капитализма - СВОБОДА на НАРОДА !!!
Напред към нашата Социалистическа Народна Република България !!!

Къде е "обекивното сравнение" ?? източник "сподели.еу" , който води към... нищото....? http://spodeli.eu/loshiyat-sotsializam-fakti-i-analizi-articles-7266.html

:lol6:

 

 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Носталгия по времето когато всички бяхме еднакво бедни и еднакво гладни с изключение на комунистите / тук не влиза нисшата партийна маса /. Безплатен обяд няма. На животното какво му трябва - зоб и впряг - имахме го. Но нека си живеем с миналото, защото нямаме бъдеще. Води ни Партио под свойте бойки знамена и нека те проклинат в бъдеще НАШИТЕ ДЕЦА.

Като сме произвеждали толкова много телевизори и хладилници защо се редих три дена на опашка през 1986г. за да си купя хладилник Мраз, а телевизора взех със записване и чакане да ми дойде реда? Цената на телевизора Електрон беше, колкото четири месечни заплати, телевизора се развали още на първата седмица от купуването, та така не ми говорете, колко е било хубаво през социализма,да за тъй наречените активни борци беше прекрасно, то и в момента за тях също е прекрасно,защото не са слизали от власт от 1944г. та и досега. За това не си чешете езиците напразно.
Добре живееха 1100 семейства. В тяхно присъствие останалите се считаха арестувани, донори за органи и проститутки. Кой знае, какви промени не са настъпили.
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, miro20 написа:

Къде е "обекивното сравнение" ??

То си е обективно, но просто е непълно - липсва уточняването, че по някое време безплатния обяд свърши, кранчето спря, кладенеца изсъхна, мара се ожени и край: няма повече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 13 часа, miro20 написа:

Къде е "обекивното сравнение" ??

По своя си начин си се хванал за емоциите , по-точно за бля-бля. Точиш сълзи и сополи......както винаги . За истинноста на нещата си сляп.....А истинноста е ясно изразена в обективността на числата произтичащи от фактите....и се постига с Разума .

Аз да ти кажа ! :) 

При комунизма жените не са общи ! Само така ти се иска. Емоционално...!:lol6:

Какво ти се иска на теб или на другия - никой не го интересува ! 

На тоя по-долу - също ! :lol6:

Сами сте се осъдили да сте нещастници.....:nono:

преди 12 часа, kalansuv написа:

   .. останалите се считаха арестувани, донори за органи и проститутки....

 

Ти си се считал , не останалите .....ако изобщо си го живял това време....Ако по това време си решил да си "черна овца" (а в същност по всяко време !) - това е твой избор . Не е на останалите !

Ясно че ще се считаш и сега така

Въобще - Чувства ! При това целенасочено избрани. Виж си първия пост в темата " 99 причини...." - никакви причини , нищо друго няма , освен "АЗ искам !". Никакъв Ум и Разум.....

................................................

Хайде  , на края и да ви "открехна" , и двамата . :)

Преди не можеха да крадат неограничено (един друг се контролираха....партийно ) - за такива режимът беше много "твърд" , ограничителен , даже "нечовешки" - осъждат го . Как така " ще карат Жигули , като хората по света карат Мерцедес..." ? Само , че - а заслужаваш ли го ? Сега така си го направиха (те са същите ! ) , че ограничения за кражби няма . Това се представя за ценност , прехвалената "Свобода" на "Демокрацията".... Единственото ограничение сега е дали има за крадене....  Е , ами сравнявай....числата ! :)

Казано по друг начин : " Преди имаше за крадене , но не можеше . Сега може да се краде , но вече няма ! Това е основната разлика между Социализъм и Демокрация ! И тук Комунизмът няма нищо общо:lol6:

Ако питаш кои са "ТЕ" , тези са които имат "свободата" да  крадат , лъжат и бият ! Никакво значение нямат идеологически и други подобни бля-бля убеждения , упражнения.....(справка в по-горния ми пост , в Библията , в световната история)

На недостижимо ниво за вас на проникване в истината , в основата е Лакомията човешка ....за вас това ниво е недостъпно.

С вас приключих в тази тема - със сляпо-глухи няма камуникация .....Те си знаят само тяхното - не са като останалите .

 
Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, sound написа:

То си е обективно, но просто е непълно - липсва уточняването, че по някое време безплатния обяд свърши, кранчето спря, кладенеца изсъхна, мара се ожени и край: няма повече.

Да. Именно че свърши кладенеца, кранчето и т.н. Защото соца фалира тотално и безвъзвратно.Много преди "наложената демокрация" както лансират термина червената пропаганда .

Още  '80-те цирея почна да се забелязва, и се спука тотално '85 в СССР,  като  срива продължи във останалите соц страни, а при нас конкретно '89

Което не се споменава в статията.

Затова питам пак - къде е обективното, след като се дава само една изцяло субективна пропагандна картина , това отделно от качеството на "източника" на червения другар философ Чечи .

 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 10 минути, miro20 написа:

Да. Именно че свърши кладенеца, кранчето и т.н. Защото соца фалира тотално и безвъзвратно.Много преди "наложената демокрация" както лансират термина червената пропаганда .

Още  '80-те цирея почна да се забелязва, и се спука тотално '85 в СССР,  като  срива продължи във останалите соц страни, а при нас конкретно '89

Което не се споменава в статията.

Затова питам пак - къде е обективното, след като се дава само една изцяло субективна пропагандна картина , това отделно от качеството на "източника" на червения другар философ Чечи .

 

А то е защото руснаците са ни ограбвали.....! Спряха кранчето (ти го пишеш) - това ако не е отрабване..... :lol6::lol6:

А , бе ! Кога ще направите връзка с Главния си мозък кой кого и как ограбва ?....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Причините са много, и са в основата на соц системата , а не само с една или две причини.
 

Spoiler

 

Истеричното ти  хилене и надменност не ми пречат въобще :)  Нали съм ти  споменавал много отдавна  как съм те хващал нееднократно в тотални излагации и неща които  цитираш, но дори сам не си ги прочел/изгледал, и  не осъзнаваш. Това отделно от илюминатите, световните конспирации и източниците ти в стил бултаймс и гъделнюз.

От тогава спрях да ти чета помпозните ти философии   в подробности, просто защото са един празен балон.

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 59 минути, miro20 написа:

Причините са много, и са в основата на соц системата , а не само с една или две причини.
 

  Покажи скритото съдържание

 

Истеричното ти  хилене и надменност не ми пречат въобще :)  Нали съм ти  споменавал много отдавна  как съм те хващал нееднократно в тотални излагации и неща които  цитираш, но дори сам не си ги прочел/изгледал, и  не осъзнаваш. Това отделно от илюминатите, световните конспирации и източниците ти в стил бултаймс и гъделнюз.

От тогава спрях да ти чета помпозните ти философии   в подробности, просто защото са един празен балон.

 

 

Оуу ! Започваш да си разширяваш кръгозора (причините не са една и две - ти го пишеш) ! Това е насърчително ! :lol6:

Основната , най-главната причина е Лакомията и контролът върху нея в разумни граници .......Всичко друго е следствия . Включително простотията и глупостта човешка....

Правилно си я скрил - това вече е опит за някакъв контрол . Да не се вижда много-много. А е само опит защото не ги намалява.........даже напротив - увеличава ги . Също както със "Свободата" на "Демокрацията" .

При "Либерализма" който ни натрапват на последък е обратно - откровена гейщина . Трети пол - ами да си погледнат между краката . Ама те само отзад гледат . Изкарват го напред , на показ - там пък няма пол никакъв  :lol6:. Което пак си е простотия и глупащина.....

Хм ! За четвъртия пол щях да забравя - за него никой не се и сеща да говори . Устата ......! :lol6:

Но както не един път съм го писал , това ви е недостъпно за мислене .

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, miro20 написа:

Още  '80-те цирея почна да се забелязва, и се спука тотално '85 в СССР

Системата им е била така абсурдна, малоумна и утопична, че е оцеляла толкова време само поради една простичка причина - че главнокомандващ на целия парад е била Русия, а Русия има опасно много ресурси и суровини. Без природните дадености на земята, която имат, тази цялата идея .... дори не бих казал, че ще рухне след някакъв период от време, ами въобще и не може да види бял свят. Западна Европа със пъти по- малко възможности  в това отношение, за същия период създава егати държавите - контраста е достатъчно красноречив за интелектуалния капацитет и манталитет на червените лидери.

Факта, чрез който най- обективно може да се направи сравнение е, че по границите ни се стреляше, ако на някой случайно му скимне да иде в Европа - ако строя беше толкова арен, от картечарите нямаше да има нужда: та кой бяга от хубавото?! Това е суровата обективна истина за тъй прекрасния ни соц - пък на Чичи просто кайсиевата му идва в много.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 1 час, sound написа:

Западна Европа със пъти по- малко възможности  в това отношение, за същия период създава егати държавите...

...по границите ни се стреляше, ако на някой случайно му скимне да иде в Европа...

Крадат бе ! От целия свят крадат ресурси всякакви . Всичко с ресурси се прави . Арабите да не са фрашкани с акъл , та направиха "космически" градове на бъдещето . Имат ресурса - направиха го....скоро и на тях ще им "разкажат" играта , как така ресурс ще имат.....

.....И сега те крадат , ама акъл нямаш да го разбираш . И лъжат , и бият . Наполеон тръгна и се върна . Две световни войни скроиха - за трета се канят....Това показва , че хабер нямаш от история . Чети като не знаеш - то сляпото прави окато !

Пък като не ти харесва , върви бе ! Сега не стрелят . Там с хляб и сол те чакат....що безродници се източиха . Други тук точат сълзи и сополи да продават народ и държава . Един повече или един по-малко - все тая . вместо тук да озаптим крадците си родни . Ей ги сега "новите" им стари закони дето правят , как да продължават да крадат безнаказано - последният им "специалитет" . Като най-после видяха , че е крайно време контрол да има за да се случи нещо хубаво на тази държава (запонаха по между си да се крадат и убиват защото вече няма какво друго) , този който ще контролира , от крадящите да се назначава и уволнява.... толкова са прости нещата , ама само малко трябва да се помисли....Щото ако се контролира от когото трябва , отдавна всички вкупом да са с присъди в затвора...

Не търсете проблема при другите . Наща си , собствената си Лакомия не можем да преборим......то на всякъде имало корупция....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А комунистите не крадат - нали. Те нито лъжат, нито бият и Сталин е един хрисим човечец, който насила го накарали да влезе във световна война, принудили го горкия, инак самия той изобщо не е искал такава, ни най- малко. Мда - тъй ще е Чичи, само тъй ще е, пък аз бъкел не съм чел история.

п.п. значи твоя син, дето е духнал в Германия е безродник и продажник - много си умен, да знаш. От "обективно сравнение м/у два строя" тънко, тънко премина към "не търсете проблема в другите" , като на капак се оказва, че другите ще трябва някой да ги тикне в затвора - леко така последователността да се усещаш, че ти куца, тази накъсана мисъл, нещо да ти подсказва, сега да не почнеш да ми развиваш теории как се била разпаднала Римската империя.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 29 минути, sound написа:

А комунистите не крадат - нали.

Тези дето крадат "комунисти" ли са , какви са не ги знам на какви се правят , ама сега пак те крадат . А старите , истинските по убеждения комунисти отдавна измряха ....от старост и/или избутани в трета глуха.....То така и става когато вярваш в утопии разни...

И тогава крадяха , ама крадяха в пъти по-малко . Не можеше да си собственик - само държавата . Нарича се държавен капитализъм и не е никакъв комунизъм . Не им се харесваше . Направиха си "Демокрация".....

....Когато ти дойдат на главата проблемите на Сталин - тогава го съди какво трябва , какво може и какво е правил от разорана целина държава да направи...Същото може да питаш и за всеки друг велик държавник.

....само себе си виж и подобни , излиза ли се на глава с такива като теб и как се излиза....Още в древността от Омир е описано защо и  как Терсит си изял боя от Одисей , а после елините спечелили войната срещу Троя .......ама от де у теб толкова четене ? За акъл и дума не отварям....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.