Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Курс по Фотография

Featured Replies

Здравейте , искам да се запиша на някой курс за фотографи в който да си заслужават парите . За предпочитане е да е от София , но ако в други градове са по задоволителни споделете , ако някой има  опит и е ходил на такива . 

• Автор
преди 5 минути, killchain написа:

Защо смяташ, че ти е нужен курс?

Защото съм начинаещ . Мога да правя хубави снимки , но обработките ми куцат и настройките на снимане искат оправяне . Затова искам да мина един курс да ми се обясни повече . 

Бих ти препоръчал курса на ФотоЗона,  с водещ Георги Величков.. Само че той започва утре, малко е късно. Освен, ако не ти е спешно, да изчакаш за следващия.

Но според мен най-добре (и най-безплатно :) ) е човек сам да се учи, с много четене в Интернет, практика, осмисляне, и задаване на конкретни въпроси по конкретни проблеми.

• Автор
преди 19 минути, RudeBoy написа:

Бих ти препоръчал курса на ФотоЗона,  с водещ Георги Величков.. Само че той започва утре, малко е късно. Освен, ако не ти е спешно, да изчакаш за следващия.

Но според мен най-добре (и най-безплатно :) ) е човек сам да се учи, с много четене в Интернет, практика, осмисляне, и задаване на конкретни въпроси по конкретни проблеми.

Благодаря ! 

преди 48 минути, RudeBoy написа:

с водещ Георги Величков..

Този въдухар няма диплома за фотограф от държавно училище, той и от частно няма де, завършил е българска филология, демек става за даскаличка по литература.
И съдружникът му Бони Бонев и той няма диплома за фотография, някакъв некадърен инженер е, който като не може да се реализира по специалността си, снима по сватби като последния мангал с тупана който музика правел.
Да им дава човек 250 лв на тези мошеници е свещенна глупост.

преди 1 час, BlazzgroM написа:

Защото съм начинаещ . Мога да правя хубави снимки , но обработките ми куцат и настройките на снимане искат оправяне . Затова искам да мина един курс да ми се обясни повече . 

Свали си безплатно от интернет книги ( има и на български освен руски или английски ) и се научи да рисуваш даже ако искаш, което е изкуство за разлика от фотографията.
Ще ти покажа по-късно примери на това което аз мога да променям в една снимка, за да ми повярваш че и ти ще можеш без да даваш пари. Аз пари не съм давал на никого за обучение по фотография. Честно.
Обаче са на другия компютър снимките, пък има да гледам Голос краини след час , не съм вечерял още и да пиша на други теми и до гарата да ходя тази вечер, така че търпение ...

А бе аз първо Бони щях да му предложа, ама гледам, че той вече не води курсове за начинаещи, а само по-специализирани.

Бил съм на лекции и на двамата, и съм се убедил, че умеят да преподават.

Бил съм и на лекции на дипломирания преподавател доц. Петър Абаджиев - съжалявам, но не бих го препоръчал. 

преди 5 часа, BlazzgroM написа:

Защото съм начинаещ . 

Eто нещо на което няма да те научат тези които ще ти приберат 250лв за курс по мътно снимане.

206860684564.jpg
n

bezkosa.jpg

n

Горната е оригинал след обработка на автора ѝ, а втората аз съм я изчистил от мътните следи от снежинките и съм ѝ открил лицето.
Фотографите могат да те научат само на обратното, т.е. да правиш мътни снимки, те друго не знаят да правят, такава им е религията.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Eто нещо на което няма да те научат тези които ще ти приберат 250лв за курс по мътно снимане.

Пак си в грешка :) . На курсовете се преподават и основи на фотообработката . И пак ли да ти обяснявам, че фотография е да създаваш собствени изображения, а не да крадеш чужди, да ги пообработваш малко, и да се фукаш с тях?... :angry: 

BlazzgroM , видях, че през февруари започват и два курса на Фото Павилион за начинаещи, в София. Ако искаш, поинтересувай се и за тях. Но не познавам преподавателите, и не мога да дам мнение какво е нивото.

В по-големите книжарници се продават добри книги като учебници по цифрова фотография. Те ще те научат на умения относно техническата страна на въпроса. Има и още една-  художествената. Тя ще бъде съвкупност от твоите лични качества ,  идеите, които искаш да изразиш чрез снимката, начините, по които да го направиш. Снимането на ляво и дясно не струва нищо, освен усвояване на качествата на фотоапарат. Една добра снимка, за да стане фотография, трябва да е носител на някакво послание към зрителя, някаква идея. А как да го постигнеш- с четене, учене и много опити. От стотици снимки единици ще се откроят с подобни качества.

Cape Town 08.09 096.jpg

преди 2 часа, RudeBoy написа:

..., а не да крадеш чужди, да ги пообработваш малко, и да се фукаш с тях?...

Тебе те е яд че не можеш да се фукаш, понеже си с две леви ръце, другарю фотографе.
Ето тука пак още по-сложничко, отляво оригинали, отдясно обработени от мен:

f1b4877ddc71.jpg

Пробвай се да махнеш цветовете отпред устата на дамата, с уменията които си придобил при Гошо даскачичката по литература срещу 250 лв.
Аз съм на 100% сигурен, че нито Гошо нито Бони го могат това.
Те могат само да правят мътни черно-сиви-бели снимки и на това му викат Артъ.

преди 27 минути, B3M2W0 написа:

Една добра снимка, за да стане фотография, трябва да е носител на някакво послание към зрителя, някаква идея.

Cape Town 08.09 096.jpg

Ето сега ще ти обясня аз какво разбирам гледайки тази снимка, чети внимателно.
Бозайниците от клас примати, отличаващи се със членоразделна реч, са на мнение че по-нисшите животинки могат да бъдат държани в принудително робство в клетки, нищо че те са социални животни и започват да си скубят перата затворени в клетки. Даже след като са се пооскубали яко папагалите и са станали отвратително грозни за гледане, робовладелците им, обикновено женски примати, им слагат около шиите едни фунийки които да пречат на птиците да си скубят всичките пера. Жестоко и нехуманно поведение на една женска спрямо друг вид животно.
А ти това ли послание искаше да стигне до мен ?
Щото ако не е това, значи не си никакъв художествен фотографин.

Откровено казано, нищо не искам да стига до теб. Ако не беше толкова прост, щеше да си струва да ти обясня... 

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Откровено казано, нищо не искам да стига до теб. Ако не беше толкова прост, щеше да си струва да ти обясня... 

Нищо де, ти обясни на другите хора които искат да се учат на художествена фотография.
И да не забравиш да обясниш, защо на сайтовете продавщи снимки на голи мацки всичко е на фокус, въпреки че на курсовете по фотография ги учат че не било хубаво ако няма мътно по снимката.

Белгиец, ти на колко курса по фотография си ходил, че обясняваш какво се преподавало там?... Ще предположа - нито на един. Ти не би понесъл някой да ти казва как да снимаш. Още повече - да даваш пари за това :D . Така че - пак празни приказки, да вкарваш хората в безсмислени спорове ...

преди 50 минути, RudeBoy написа:

Белгиец, ти на колко курса по фотография си ходил, че обясняваш какво се преподавало там?

Ходил съм в 6-ти и 7-ми клас на кръжок по фотография, даскаличката по физика го водеше, тя поне от оптика разбираше, за разлика от Гошо и Бони. Лаборатория имаше и на червена лампа работехме. С "хубав" руски фотоапарат снимахме, училището го беше купило с цел снимане на комсомолските мероприятия, пропаганда бе.
Това фотографията като почне да бие към художествена и става едно извращение не ти е работа.
Те понеже са бездарни и смотани в ръцете фотографите, та като не могат нищо да нарисуват и като съвременните фотоапарати правят качествени снимки, се чудят как да ги развалят по художесвено-фотографскому и да ги обявят за изкуство. 
Няма да го забравя Бони по една от големите бг телевизии, как обясняваше на водещата предавеното, че не било правилно както я снима камерамана там. И тя горката го пита, - ама значи не е правилно така ?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Аз исках да знам ако някой е ходил случайно на някакъв курс и е доволен да сподели , а вие се изпокарахте тука ... Иначе , благодаря за отзивите ще го имам впредвид :)

на 25/02/2018 в 15:53, BlazzgroM написа:

Аз исках да знам ако някой е ходил случайно на някакъв курс и е доволен да сподели , а вие се изпокарахте тука ... Иначе , благодаря за отзивите ще го имам впредвид :)

Ако се запишеш при мошениците организиращи курсове по фотография, освен цената на курсовете се приготви психически да похарчиш и още няколко хиляди лева за обективи и блескавици и разни други джунджории.
Водещите курсовете са пряко свързани с магазините за фотоапарати.
Така хубаво ще те обработят, че ако имаш жена може да ти избяга като почнеш да си даваш всичките пари само за фотографски стоки. Виж сам колко струва един 200 мм  обектив с бленда Ф2. А те ония ще те хипнотизират, че това ти трябва. Или поне един 85мм с бленда Ф1.2
Ще се разориш човече,  не го слушай  RudeBoy той жена и деца няма да храни, жевее при мама и тате още. 

преди 19 часа, Белгиеца написа:

Ще се разориш човече,  не го слушай  RudeBoy 

За какво да ме слуша бе, Gizmo? :) Аз да не би да съм го карал да ходи на курс?..

Я прочети малко по-нагоре:

на 2/11/2018 в 19:00, RudeBoy написа:

преди 17 часа, RudeBoy написа:

Аз да не би да съм го карал да ходи на курс?

Е па хвалиш му разни люде изповядващи джендър идеология.
Това любовта между двама фотографи е голяма работа.
Аз ги разпознавам лесно, по този от двамата който играе женската роля във влюбената двойка ( при двама мъже).

• 4 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

photography_course_bulgaria.jpg

Спечели безплатен “Курс по фотография - начално ниво”

в градовете: София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Русе, Плевен, Велико Търново и Шумен от 27 септември 2018 г.

повече инфо тук http://photoschool.bg/

• 4 месеца по-късно...

Последно - струват ли си тези курсове и къде?
Искам да ми се разяснят нещата, а не да откривам топлата вода, т.е. да си спестя времето, поне за някои неща.  По-скоро за снимането, (явно и обработката е голяма част от днешната фотография).

преди 5 часа, hakama написа:

Искам да ми се разяснят нещата, а не да откривам топлата вода, т.е. да си спестя времето, поне за някои неща.  По-скоро за снимането.

Свали си безплатни книги и ги чети.
Ако знаеш само български, еми можеш да си превеждаш страниците от ПДФ файловете в гугъл.
Копираш една страница, лепиш я в левия прозорец и тя се превежда и четеш, става много бързо.

Пробемът с ходенето на курсове по фотография е, че попадаш в един вид "секта" където почват да се опитват да те манипулират и обработват съзнанието, с цел да станеш като тях.
Да ходиш на курсове по фотография е горе долу като да ходиш на курсове по йога. Ти си мислиш че ще те научат само на техники на релаксация, а те те почват с духовно извисяване да те баламосват и ако клъвнеш на въдицата се уреждаш с нова вяра.
Да бе, фотографските догми граничат с религиозните вярвания.
Виж ги само на дадения по-горе линк, че портретите им са в черно-бяло.
Те ти обещават да почнеш да виждаш по нов начин ( разбирай от тяхната секта ) сенките.
Признават си че търсят наивни мечтатели с розови очила.
Бягай далече от подобни хора, ще ти олекне яко портмонето иначе, сигурно е !

• 2 месеца по-късно...

Изкуство без възраст организира безплатен двудневен курс по фотография с мобилен телефон за пенсионери с преподавател Vera Gotseva.
Обучението ще се проведе на 20 и 22 май в Credo Bonum Gallery. Местата в групата са ограничени до 15, така че е необходимо предварително записване на имейл [email protected] или на тел.: 02/ 815 96 19 (в делнични дни между 11 и 16 ч.)
В безплатния курс могат да се включат хора, които:
- са в пенсионна възраст
- разполагат със смартфон с функционираща камера
Споделете новината с вашите близки! Повече информация следете на страницата на "Изкуство без възраст" и на уебсайта www.credobonum.bg. Двудневният курс е част от програмата с безплатни образователни събития за пенсионери по проекта "Изкуство без възраст" на Credo Bonum Foundation, който се организира с финансовата подкрепа на програма "Европа" на Столична община.

60074313_349142019294380_673277659417726

• 2 месеца по-късно...

Аз ще те посъветвам да гледаш материали из нета и да практикуваш. Има и много форуми и фейсбук страници където можеш да обменяш опит.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.