Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неизвестен проблем с единия процесор и ядро на другия?

Featured Replies

Компютъра е HP xw6200 Workstation с 4 гигабайта рам (за сега, като показвам снимка по-долу, защото искам да знам какви памети да му купя). 

Проблема обаче е, че бачка само единия процесор и то само едното му ядро. След преинсталация и инсталиране на всички драйвери от официалния сайт положението е същото.

Прилагам снимки:

image.jpg

5.jpg

4.jpg

В момента е с две такива памети:

DSC_0122.jpg

До колкото видях в Аида-та пише, че поддържа 16 гигабайта рам. С други думи ми трябват 4 плочки по 4 гигабайта, но не знам какво точно да търся.

преди 17 минути, Бисер Петков написа:

Компютъра е HP xw6200 Workstation с 4 гигабайта рам (за сега, като показвам снимка по-долу, защото искам да знам какви памети да му купя). 

Проблема обаче е, че бачка само единия процесор и то само едното му ядро. След преинсталация и инсталиране на всички драйвери от официалния сайт положението е същото.

Прилагам снимки:

image.jpg

5.jpg

4.jpg

В момента е с две такива памети:

DSC_0122.jpg

До колкото видях в Аида-та пише, че поддържа 16 гигабайта рам. С други думи ми трябват 4 плочки по 4 гигабайта, но не знам какво точно да търся.

Влез в биос и включи Hyper-Threading Technology.

• Автор
преди 18 минути, Емил Костов написа:

Влез в биос и включи Hyper-Threading Technology.

Сега ще погледна.

току-що, techmaniac написа:

В биоса влизал ли си да погледнеш какво е положението ? Ресет на CMOS пробва ли ?

Това как се прави, защото не го знам?

Вместо да наливаш пари в тази антика, на която колкото и памет да и сложиш с този умрял едноядрен процесор с HT няма да се забърза от никъде, помисли за обновяване с нещо сравнително по-ново. Процесора е произведен преди 14 години, ако не ти е известно! В момента сигурно и най-евтините телефони са в пъти по-бързи от него. Засилвай го към контейнера за смет и не се занимавай.

• Автор
току-що, hudyr написа:

16GB рам с едноядрен процесор ...

Ръкави за потник. Съвременен Celeron с дъно за 90 лева и 4GB DDR4 ще е ъпгрейд спрямо този фосил.

С два двуядрени е компютъра. Странното е, че преди да сваля АТА диска си показваше и двата процесора с по две ядра (общо четири).

Смених го със Сата диск и филма започна. В биоса не беше включена опцията Hyper-Threading Technology. Включих я и се показа и другия процесор. Обаче сега и двата работят с по едно ядро. Ще взема да сложа АТА диска да снимам как работи с четирите ядра. Може проблема да е в дъното и да не работи както трябва със Сата диск (който е нов). Антика е да, но е за без пари така да се каже.

Принципно работя със стара версия Афтър Ефект CS6 и ми трябаше за това.

HT е симулация на второ ядро - реално позволява 2 виртуални процесора, които си разпределят задачите върху 1 физически. Дъното ти нещо работи само с 1 процесор. Другия може и да е умрял - дошло му е времето сигурно. В BIOS има ли инфо дали работят двата процесора или опция да ги активираш/деактивираш?

• Автор
току-що, Raze написа:

HT е симулация на второ ядро - реално позволява 2 виртуални процесора, които си разпределят задачите върху 1 физически. Дъното ти нещо работи само с 1 процесор. Другия може и да е умрял - дошло му е времето сигурно. В BIOS има ли инфо дали работят двата процесора или опция да ги активираш/деактивираш?

Не видях такава опция. Въсюзможно е да е умрял единия процесор. Ще търся нещо което да ми върши работа, а тоя ще го дам на някое циганче.

Така, след като си толкова сигурен, че наистина има втори процесор боднат във втория сокет, отговори ми на следния въпрос: каква операционна система използваш?

И още един въпрос: направи ли си труда да прочетеш характеристиките на Xeon-ите от Nocona поколението?

Така и не ни каза каква е целта на тази антика.

• Автор
преди 2 часа, hudyr написа:

Така и не ни каза каква е целта на тази антика.

Напротив, казал съм:

преди 3 часа, Бисер Петков написа:

Принципно работя със стара версия Афтър Ефект CS6 и ми трябаше за това.

Да. има два процесора и съм ги виждал как работят с по двете си ядра (видях какво пише през линка).

Уиндоус 7 хоум премиум му сложих сега на Сата диска, а иначе на АТА диска си беше с ултимейт.

преди 1 минута, Бисер Петков написа:

Уиндоус 7 хоум премиум му сложих сега

А ти трябва минимум Professional, за да виждаш и използваш два физически процесора.

преди 2 минути, Бисер Петков написа:

Напротив, казал съм:

Пропуснал съм, моя грешка.

преди 18 часа, Бисер Петков написа:

Напротив, казал съм:

Да. има два процесора и съм ги виждал как работят с по двете си ядра (видях какво пише през линка).

Уиндоус 7 хоум премиум му сложих сега на Сата диска, а иначе на АТА диска си беше с ултимейт.

Влез в биос и добре си прегледай нещата. Предполагам това ти е модела на дъното. Пише че може да работи с един или с два процесора. Направи и една снимка като го отвориш.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Влез в биос и добре си прегледай нещата.

Костов, HOME PREMIUM му е проблемът! Не настройка в биоса.

5a933310d1679_Screenshot-2018-2-26Windows7editions-Wikipedia.thumb.png.4846d600caafbf3eb674b03a4fa51612.png

преди 7 минути, hudyr написа:

Костов, HOME PREMIUM му е проблемът! Не настройка в биоса.

5a933310d1679_Screenshot-2018-2-26Windows7editions-Wikipedia.thumb.png.4846d600caafbf3eb674b03a4fa51612.png

Сър, проблема и аз не знам къде е , но със сигурност не е от смяна на хард дисковете!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Човек, събуди се. Не възприемаш добре. Home Premium няма да разпознае втори процесор. При два физически процесора се ползва Pro, Ult или Ent.

Проблемът не е в хардовете, никога не съм го твърдял. Проблемът е в изданието, което е инсталирано в момента - Home Premium.

И все пак да си повторя като папагал:

на 2/24/2018 в 19:56, hudyr написа:

Съвременен Celeron с дъно за 90 лева и 4GB DDR4 ще е ъпгрейд спрямо този фосил.

Чисто и просто заради еднонишковата производителност. Ако ще се хващаме за буквата и искаме минимум 2 ядра с 4 нишки - Pentium G4600 или G5xxx с бюджетно Coffe Lake дъно.

преди 7 часа, hudyr написа:

Човек, събуди се. Не възприемаш добре. Home Premium няма да разпознае втори процесор. При два физически процесора се ползва Pro, Ult или Ent.

Проблемът не е в хардовете, никога не съм го твърдял. Проблемът е в изданието, което е инсталирано в момента - Home Premium.

И все пак да си повторя като папагал:

Чисто и просто заради еднонишковата производителност. Ако ще се хващаме за буквата и искаме минимум 2 ядра с 4 нишки - Pentium G4600 или G5xxx с бюджетно Coffe Lake дъно.

Това с преинсталацията не му обърнах внимание и не го проверих. Извинения от моя страна към теб и постващия.

• Автор

Готово. Преинсталирах с Ултимейт и се появиха и двата процесора с четири ядра.

Aida.jpg

Сега работи много по-бързо спрямо хоум премиума. Остава да му взема поне още две плочки по 4 гигабайта рам, но трябва да знам кои стават. Да не поръчам такива дето не стават, че няма какво да ги правя после. По-горе има снимка на сегашните памети. Моля за съвет относно модел и параметри на паметите които да поръчам.

Както казах ще се ползва само за Афтър Ефект CS6

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.