Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се бутва с флашка и с коя програма Windows 98 Second Edititon

Featured Replies

преди 1 минута, Никой написа:

Записки ти ще си водиш, неграмотен среднист. Не можеш да напишеш 2 реда на български без грешки, а си седнал да даваш акъл!

Аз акъли не давам. Аз пиша пост с предложение към автора на темата. Грамотно или не не е твой проблем.

А сега към теб.
Видя ли се колко ти е пипето ? Тръгнал да ме поправя. Ало, аз колкото Win98 съм инсталирал ти толкова косми нямаш на главата си.

преди 4 минути, Никой написа:

Записки ти ще си водиш, неграмотен среднист.

Записките вече ги уточнихме кой да си ги води инак не знаех че темата е само за инженери с 30 годишни пасат двойки.

• Отговори 73
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Според мен и тримата не помагаме на питащия, а си чешем пръстите.

Заровете томахавките, поне днес!

Зависи кой от тримата ще послуша. Ако послуша "инженера значи залага на куц кон.

Външна команда!!! Дрън дрън Ярино
Алооо пасата !
26727860518_6812cfec40_c.jpg

преди 56 минути, BMW Маниак написа:

Видя ли се колко ти е пипето ? Тръгнал да ме поправя. Ало, аз колкото Win98 съм инсталирал ти толкова косми нямаш на главата си

Това, което НЕ знаеш е, че с RMPrepUSB в режим SHOW All drives мога да налея на твърдия диск boot sector за зареждане на DOS, а като посочиш опцията choose source и след това NO, можеш да налееш файловете от Windows98 Startup диска.
След това копираш файловете от Windows98 CD-то, местиш харда на другия компютър, зарежда директно от диска файловете на Win98 Startup Floppy-то и след това можеш да започнеш setup-а на Windows98. Започвай да си водиш записчета сега. Наглец безогледен.

преди 2 часа, Никой написа:

Това, което НЕ знаеш е, че с RMPrepUSB в режим SHOW All drives мога да налея на твърдия диск boot sector за зареждане на DOS, а като посочиш опцията choose source и след това NO, можеш да налееш файловете от Windows98 Startup диска.

Ха ха паляк. Нали първо тръгна да ми обясняваш че Sys било външна команда.
Ти може и още 1000 начина да знаеш още това не ме интересува. На мен ми трябва един да знам и да ми свърши работа. И аз го знам.
Ай разкарай ми се. До сега къде беше с предложението си ? Или понаписа малко кухи постове и готово. Сега като схвана идеята и като обърна чичо Гошо идваш да ми се правиш на велик.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Сега като схвана идеята и като обърна чичо Гошо идваш да ми се правиш на велик.

Аз защото не знам какво е mbr и как да заредя дос от диск или флашка. Аве ей, господинчо, а вземи се скрий.
Лесният начин е едно CD да си вземе за 5лв или да вземе назаем от познат.
А на мен чичко гугъл не ми трябва да ти свия перките.
Командата SYS я няма в нито един Windows по-нов. Възприех, че бъркаш Windows7 с 98.

преди 1 час, Никой написа:

А на мен чичко гугъл не ми трябва да ти свия перките.

Ти ли ве ? Къде са ти парите като си толкова умен и изучен ?

преди 1 час, Никой написа:

Възприех, че бъркаш Windows7 с 98.

Аз не бъркам! Ти само ме чети и си води записки че бяхте тръгнали по едно време на друга машина да го инсталирвате и после да връщате диска а сега се оказа че си знаел какво значи MBR и как да сложиш DOS !!!  Много ги знаеш нещата ама не ти идват навреме май !

преди 2 часа, Никой написа:

Лесният начин е едно CD да си вземе за 5лв или да вземе назаем от познат.

Този стар Compaq как е дошъл с ОСWin98 да не се окаже само някой лаптоп че не знам как ще бутне с външно CD.

• Автор
преди 9 часа, Никой написа:

Записки ти ще си водиш, неграмотен среднист. Не можеш да напишеш 2 реда на български без грешки, а си седнал да даваш акъл!

А не може ли от Windows XP да инсталирам Windows 2000 със setup ако може как ,защото като стартирам setup ми изписва This CD-ROM is from an older version of Windows than the one you are presently using.Setup functionality from disk will disabled

преди 4 часа, Georgi Bratkov написа:

А не може ли от Windows XP да инсталирам Windows 2000 със setup ако може как ,защото като стартирам setup ми изписва This CD-ROM is from an older version of Windows than the one you are presently using.Setup functionality from disk will disabled

Това на въпросния Compaq ли е ? В момента е с ХР и искаш да го върнеш на 98 ? Ако правилно съм разбрал.

Нормално, опитваш се да инсталираш по-стара версия на Windows, това пише и в съобщението. Защо не стартираш компютъра от CD-то и така да си направиш чиста инсталация, каква е идеята да е през друг Windows?

преди 7 минути, Raze написа:

Нормално, опитваш се да инсталираш по-стара версия на Windows, това пише и в съобщението. Защо не стартираш компютъра от CD-то и така да си направиш чиста инсталация, каква е идеята да е през друг Windows?

Случая е много тежък. Не работещо CD, нямане на бутваща дискета и за капак ще се слага win98 на който нищо няма да може да инсталира никакъв актуален софтуер и май само ще може да му ползва наличния IE който идва с win.

преди 4 часа, Georgi Bratkov написа:

А не може ли от Windows XP да инсталирам Windows 2000 със setup ако може как ,

Най-доброто нещо ще направиш да сложиш на компютъра Windows 2000. Доста по-читав е.
Не можеш от XP нищо да направиш. От DOS можеш да стартираш winnt.exe през командния ред.
Намери едно CD за 5лв или вземи от познат и недей умува. Всички други опции ще са като трън в задника.

Верно, че май нямаше CD/DVD, подведох се по горния надпис за "CD-ROM", но най-вероятно е от монтиран имидж или разархивирана инсталация. Така и не стана ясно дали компютъра може да стартирва от USB и какви опции има в BIOS. Има разни boot мениджъри, дето се инсталират на твърдия диск и при стартиране на системата дават опция и за зареждане през USB, но незнам автора какви са му познанията, за да пробва такива неща, също и не винаги това сработва, особено с такива стари части. Има и вариант да закачи диска на друг компютър, ако има такава възможност и е съвместим, там да си запише boot сектор и някакъв DOS,  с които да подкара инсталацията. Правил съм си подобни експерименти, дори закачах диска под виртуална машина с Windows 98/DOS, за да мога да му прехвърля системата, от която да стартирам инсталация после на другата машина.

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Този стар Compaq как е дошъл с ОСWin98...

Това е десктоп. Навярно...

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Че бяхте тръгнали по едно време на друга машина да го инсталирвате и после да връщате диска

МОЛЯ? Аз казах, че това е глупост, не казах ли?

преди 7 минути, Никой написа:

Това е десктоп. Навярно...

Това навярно само означава че може да предполагаш и на база предположения даваш уверени съвети !!!
Compaq по него време бяха лидери на пазара в Българи за лаптопи с представител Експрес Консулт ама ти как да знаеш като си ходел още прав под масата тогава.
Те ми и продадоха compaq contura още 95 година.

преди 8 минути, Никой написа:

МОЛЯ? Аз казах, че това е глупост, не казах ли?

Каза, но в съвсем друг контекст. А защо не предложи варианта къде си знаел уж.

преди 10 часа, Никой написа:

Аз защото не знам какво е mbr и как да заредя дос от диск или флашка

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

А защо не предложи варианта къде си знаел уж.

Защото е много по-труден от това да си вземеш един CD-ROM за 5лв, а авторът е лаик.
А ти какво си купувал си го наври където Слънце не огрява. Нагло, арогантно създание. И съм те докладвал.
И не забравяй, оставаш си лаик с чувство за малоценност и мегаломания, че много знае.
Разликата между теб и мен е, че ни делят няколко библиотеки книги.

преди 1 минута, Никой написа:

Нагло, арогантно създание. И съм те докладвал.

Знаеш ли колко ме интересува че точно ти си ме докладвал ! Ти даже и тема ми беше отворил ха ха
Ама нали покрай доклада не забрави да пропуснеш да напишеш че ти ме цитира и се заяде с мен като преди това пак си си въобразявал нещо си там по инженерски ?

преди 14 часа, Никой написа:

Предлагам ти като не ги разбираш да не дрънкаш глупости.

Той не дочел, не разбрал предположил ама инак много щедър да обяснява на форумците че съм дрънкал глупости къде сигурно е разбрал за SYS след като го написа в чичо Гошо.

току-що, BMW Маниак написа:

... къде сигурно е разбрал за SYS след като го написа в чичо Гошо.

Не можеш да закачиш диска на друг комп с Windows7 и да напишеш sys, защото е външна и работи само до WindowsME, както и за DOS.

преди 4 минути, Никой написа:

Не можеш да закачиш диска на друг комп с Windows7 и да напишеш sys, защото е външна и работи само до WindowsME, както и за DOS.

Аз къде написах да го закачи на Win7? По спомени написах като го закачи да бутне от CD със 98 ама кой да чете преди да дава квалификации ?

преди 14 часа, Никой написа:

Предлагам ти като не ги разбираш да не дрънкаш глупости.

Та къде съм написал да стартира SYS от win7 ?

преди 15 часа, BMW Маниак написа:

От там е лесно. Зареждаш му едно бутващо  CD с 98 в нета е пълно с ISO файлове и прехвърляш системните файлове на диска sys

Тая 7ца май само на теб ти се привидя. Аве тия очила не напразно са ти ги дали лекарите да си ги носиш.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

По спомени написах като го закачи да бутне от CD със 98

Windows98 CD-то НЕ МОЖЕ да буутне. Стартираш инсталацията през команден ред. Оригиналното Windows98 CD не е буутващо.
А преправените образи буутват до команден ред, все едно си стартирал от дискета.
Това, за което ти говориш са разни модифицирани Windows98 Live CD-та. Които никога не съм пробвал с такава цел.
Но ти явно разлика между нещата не правиш.

преди 7 минути, Никой написа:

А преправените образи буутват до команден ред, все едно си стартирал от дискета.

Ами то повече не ти и трябва.
Две команди ли още не могат да се напишат ?
Ама като почнеш да се правиш на не разбрал и не дочел.
Стартиращи ISO с 98 колкото искаш в нета има.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

...

Като ще си играе така, много по-лесно е директно на харда да запише без да записва cd-та.
Мисля, че казах как примерно може да стане. А може да сложи CD-ROM и да си го инсталира без всичките тия простотии.
Ай, бегай.

преди 11 минути, Никой написа:

Като ще си играе така, много по-лесно е директно на харда да запише без да записва cd-та.
Мисля, че казах как примерно може да стане. А може да сложи CD-ROM и да си го инсталира без всичките тия простотии.
Ай, бегай.

Силен вятър и прост млад инженер нямат спирка.
Бил казал. Кога го каза обаче ? След като ми схвана идеята нали ?

• Автор

Повече информация за Compaq; Intel Pentium 3 ;processor 865 MHz; 320 MB RAM Тогава да инсталирам Windows 2000 от Windows XP

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.