Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се бутва с флашка и с коя програма Windows 98 Second Edititon

Featured Replies

преди 1 минута, Georgi Bratkov написа:

Повече информация за Compaq; Intel Pentium 3 ;processor 865 MHz; 320 MB RAM Тогава да инсталирам Windows 2000 от Windows XP

Не можеш да инсталираш Windows 2000 от XP. Казах ти вземи си един CD-ROM. Или питай някой познат да ти даде назаем записвачката си!
А принципно на това компче XP-то не би трябвало да лагва.

• Отговори 73
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Georgi Bratkov написа:

Повече информация за Compaq; Intel Pentium 3 ;processor 865 MHz; 320 MB RAM Тогава да инсталирам Windows 2000 от Windows XP

Ти в момента с XP ли си ?

Питащият да изхвърли тази кочина за скрап, освен ако няма някои много важни съображения. Може да си вземе много по-добър компютър за поне 20 лв  Пък за 100 направо ще се роди.

преди 2 минути, Georgi Bratkov написа:

Да едвам върви 

На 98 никоя нова програма няма да тръгне. На 2000 пак няма да тръгнат нормалните браузери. XP-то е абсолютния минимум в момента.

• Автор
току-що, Никой написа:

На 98 никоя нова програма няма да тръгне. На 2000 пак няма да тръгнат нормалните браузери. XP-то е абсолютния минимум в момента.

Ще ползвам Internet Exploer ,защото на Xp-то едвам се пуска браузъра направо кошмар на мен ми трябва за  office packet

Освен да сложа някой Linux ако може но ако може от bios да се обнови за да стартира от флашка

Ти каквото и да ползваш, ако процесора е под 2 ядра и под 1 GHz ще се влачи ужасно. Да не говорим, че съвременните браузъри 1 GB памет ги имат за нищо, те и сайтовете са много по-тежки от преди няколко години. С този компютър ако нямаш и поне гигабайт оперативна памет, може да го ползваш евентуално само за тестове на стари програми отпреди 2000 година и подобни игри.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Ти каквото и да ползваш, ако процесора е под 2 ядра и под 1 GHz ще се влачи ужасно. Да не говорим, че съвременните браузъри 1 GB памет ги имат за нищо, те и сайтовете са много по-тежки от преди няколко години. С този компютър ако нямаш и поне гигабайт оперативна памет, може да го ползваш евентуално само за тестове на стари програми отпреди 2000 година и подобни игри.

За игри в никакъв случай важното е да работи по-добре "дори да му се сложи Windows 3.1"

преди 8 минути, Georgi Bratkov написа:

Internet Exploer

Мхм..Ама с такова компче аз ползвах нет преди 10 години. Проблемът с влаченето не от XP-то. А на Windows2000 Internet Explorer е версия 6.
Нищо няма да отвориш с него! :)

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Няма как да работи добре, това ти казвам. Какъв точно е хардуера? Процесор, памет, видео?

Intel Pentium 3    processor 865 MHz  320MB Ram

Не разбра ли че това 20 годишно нещо отдавна е за скрап? Ако ще се занимаваш гледай да е да под 10 години! Има чудесни машини втора употреба за 100 лв! Толкова ли си изпаднал? На XP коя година спряха поддръжката?

преди 1 час, Georgi Bratkov написа:

Такава конфигурация ако е била актуална 98г, днес вече не е. На автора на темата ще разкажа следното: Един приятел имаше стара щайга с Win2000. Правих му я към 2003г. После си взе стар компютър с Win XP, но към 2009г последният умря. Викам да закърпим положението, петък вечерта е, изкарай от долапа онзи стар компютър. И познай. В Интернет браузерите даваха грешка и не искаха да заредят коректно страниците. Новите им версии не поддържаха вече Win2000. След като не можа да влиза в Интернет, моя човек изхвърли всичко на боклука.
С горната конфигурация ще можеш да си инсталираш един Win98 и примерно MS Office97 и да пускаш Солитари игричките. Дори и най-лекият линукс ще се задъха. За съжаление това е реалността. До който и по-голям кош да го оставиш, убеден съм, че никой няма да го вземе дори. Осигури си комфорт с по-съвременна машина. За 200 лв има 2-ра ръка маркови компютри с първите I3 и 4 GB рам. От старият ми компютър бе останал един двуядрен процесор. Мислех да го пусна в продавалника за 10 лв, но като видях че там е по 7лв, директно го изхвърлих. Те и тези 2-ядрени се задъхват. Програмите станаха много тежки. Едно е софтуер от 2007г на стария компютър, едно е днешните приложения. Поздрави.

преди 57 минути, Georgi Bratkov написа:

Ще ползвам Internet Exploer

на мен ми трябва за  office packet

1. Pentium III - умопомрачително антична архитектура, която въобще няма да се справя с днешни приложения.

2. Имаш ли си идея кой Internet Explorer ще ползваш и каква полза ще имаш от него?

3. Същия въпрос за офис пакета.

Човеко, времето и нервите, които ще пропилееш дори да успееш да инсталираш 98, не си струват стоте лева. С антично ядро и 320MB рам не се постига нищо в днешно време. Аз замених едноядрен pentium 4 531 за двуядрен athlon 4400+ на 2.3 - разликата е чувствителна.

НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО!

На въпросната машина Windows XP може да се инсталира и ако има драйвери за всичко може да работи като ОС.

Може да бъде ъпдейтнат с всички ъпдейти  за Windows XP и може да се сложи офис пакет до версия 2010.

като браузър може да сложена последната налична за Windows XP версия на Mozila ESR и да зарежда коректно сайтовете, но тук има едно голямо НО - има различни сайтове и повечето вече не са леки. Как ще се браузва е трудно да се каже. IE за Windows XP е до версия 8 и не става за браузване.

Може да се ползва електронна поща през клиент, както и различни IM през Miranda. Има още много софтуер който ще тръгне и работи на дадената машина, но си трябва ръчкане, аз съм си го изръчкал и знам за какво говоря, но дали питащия ще може ... сам, не знам.

Много е важно и в какво състояние е машината хардуерно!

Както и какво точно се иска да прави тя.

С тоя стар Internet Explorer 90% от сайтовете ще кажат "този браузър не се поддържа" и няма да ти покажат нищо. Да не говорим за дупки в сигурността... Иначе и XP ще върви на него, за справка ползвал съм лаптоп с подобни данни само че рам-а беше по-малко от твоя - 192 мб и XP вървеше добре стига да си търпелив. :D  А там сега трябва да се ползва само firefox за браузър щото само той е по-актуален и все още се поддържа.

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може и Vivaldi, Comodo Dragon и още много други разбира се версиите съвместими с Windows XP.

Специално Vivaldi отдавна не поддържа ХР. Ако ще се хващаме за единствената му версия, която поддържа ХР, значи положението е много пропаднало. Vivaldi претърпя толкова много положителни промени, че просто не си струва да се правим на мазохисти с v1.0.

Vivaldi v1.1.443.3 - не знам дали е последната,  но и тази е много по-добра от IE8 :)

Не е важно кое от кога не поддържа Windows XP (те и М$ не го поддържат отдавна), важното е дали работи или не и дали върши работа или не.

Идеята е, че може и да не се инсталира. А последната stable версия е 1.14. Snapshot-овете са на 1.15.

Засилвай компютъра към коша и си вземи няокй втора употреба core2duo за около 100 лв. - 100 пъти по-добре ще върви. Колкото и да обновяваш BIOS, на такъв стар компютър няма шанс да има добавена подобна функция.

Компютъра иска да го остава ама автора не иска да се разделя с него.

Не мога да се върна назад във времето, кога за последно съм инсталирал Win98? Тогава бутвах с ms-dos дискета, влизах в cd и пуснах exe-то. Вече нито диск с 98 имам, нито дискета, а вратичката на DVD-то също не е отваряна от над 10г. И малко да развеселим темата, наскоро гледах клипчета, как на деца в нашето съвремие ги слагат пред pc (компютър+монитор в едно) от 1986г, или някъде там. Викат им пусни компютъра, те се оглеждат и пускат отзад монитора. После децата търсят мишката, а тогава още не е била изобретена или въведена. Викат им, ок пуснахте компютъра, влезте в Интернет. Децата се чудят как, само MS-DOS промта мига. Не можете, казва възрастния, тогава още не е бил създаден ;) голям смях цък

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.