Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Добре това:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z370-PRO4-LGA-1151/

http://nikem-bg.net/computer-components/I5-8400-2.8GHZ-Turbo-4.0GHz-9MB-BOX-LGA1151/

http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-3000-XPG-Z1-ADATA/

http://nikem-bg.net/computer-components/Seasonic-FOCUS-Plus-SSR-550FX-GOLD/

http://nikem-bg.net/computer-components/FD-DEFINE-R5-BLACK/

https://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-aorus-geforcer-gtx-1060-6gb-gddr5-192-bit-dvi-d-hdmi-dp-rev-2-0-ga-vc-n1060aorus-6gd/pd/DVJX5DBBM/?X-Search-Id=6485757d80e1d39a3f26&X-Product-Id=18886916&X-Search-Page=1&X-Search-Position=29&X-Search-Action=view

http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-WD-Caviar-Blue-7200rpm-64MB-SATA3-WD10EZEX/ този хард диск добър ли е защото един приятел ми каза че били се чупили ?

и искам да попитам в никем ако ми зглобят всичко после видеокартата лесно ли ще се справя да я сложа мерси предварително ! 

• Отговори 124
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 17 минути, achilles_tw написа:

С ограничен бюджет си, а даваш 200 лв за кутия и 160 за захранване, защо? Няма диск, който да не се "чупи".

Темата наистина не случайно има таг ''горещо''. Никой не остана неопустошен - от жените до момичетата и не на последно място децата :emoji_smiley-01:.

преди 31 минути, achilles_tw написа:

След като ти го Зглобят във никем ще е лесно да си сложиш картата - само изчисти старите драйвери на вграденото видео със DDU. Ако пък не знаеш как се инсталира карта виж упътването на картата или виж някой гид във youtube :). Не знам защо реши да вземеш Asrock-а вместо MSI A-Pro, реално и двете са един и същи клас, но все пак. Asrock-а има HDMI, DVI, VGA изходи, MSI - няма HDMI, а Display Port.

Хард диска го смени, захранването и кутията са ти ненужно скъпи, не казвам, че са лоши, но реално никога няма да използваш "потенциала" им.

Като гледам така или иначе си превишил бюджета, та ти предлагам това :

MSI Z370-A PRO LGA1151 
Intel I7-8700 3.2GHZ 12MB BOX LGA1151 
8G DDR4 2400 ADATA  2 БРОЯ 
1T Seagate SATA ST1000DM010 3 year Warranty 
Corsair CX450 450W Bronze CP-9020120-EU 
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK 

Обща стойност - 1 377.29 лв. с ДДС

Видео карта GIGABYTE AORUS GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5 192 bit, DVI-D, HDMI, DP (rev. 2.0)

Тотал : 2155 лв с безплатни доставки и смислени части, към които единственият смислен ъпгрейд на първо време би било едно SSD, било то SATA или NVMe.

Конфигурацията мислена от теб е с 60 лв по-евтина, но с по-слаб процесор и ненужно скъпо захранване и кутия. 

Не казвам, че са лоши, просто не ти трябват и частите предложени от мен ще вършат същата работа, а разликата в производителността на процесорите и цената им в цената би била по-смислена от разликата в парите, които ще дадеш за по-мощно модулно захранване и по-хубава кутия. CX450 е отличен избор и е много качествено захранване с 5 години гаранция. 

Тръгнахме от 1800лв, ... отидохме на 1900-2000, ... вече и на 2155 лв. ... Като чуем финалния максимален бюджет, може и да се стигне до реална конфигурация.

преди 2 часа, achilles_tw написа:

Тази видеокарта я няма и в емаг от къде другаде мога да я взема

От никъде, поне от страната. Аз като написах във събота следобед да я поръчаш преди да е свършила ти задаваше глупави въпроси.Или се задоволяваш със Palit-а или си караш на HD630, и купуваш нещо по-качествено и изгодно, евентуално ако цените се поуспокоят, което зависи изцяло от курса на криптовалутите.

• Автор

Мерси, надявам се и някой друг да даде мнение или заместителна на тази ? 

преди 7 минути, achilles_tw написа:

Мерси, надявам се и някой друг да даде мнение или заместителна на тази ? 

По-добра 1060-ка под 800 лева, поне от страната няма.Или аз не намирам. Като ще даваш близо 900 лева за по-качествена карта то по-добре си търси втора ръка GTX 1070/980Ti

преди 11 минути, achilles_tw написа:

Ами дали скоро няма да я има някъде тази видеокарта. 

Тя е налична и във момента, но струва 1080 лева.Забелязвам доста често да има такива флуктуации във цените им, конкретно на картите предлагани от Емаг. Възможно е да се предлага отново за 776 лева в идните дни, кой знае.Дори и да се появи на такава цена трябва да дебнеш и да я поръчаш веднага след като е налична в противен случай ще изчезне бързо и ще попадне в ръцете на копач.

П.С: @baikolio95 И аз първо се сетих за Вали, защото знам че са официален дистрибутор на Гигадръв, но я няма в наличност, карти изобщо почти няма в момента. Дори и да я има сигурно ще е близо 900 лева, защото Вали не се славят със особено добрите си цени.Цените, който са описани в момента най-вероятно не са актуализирани от доста време.

преди 7 минути, achilles_tw написа:

Ами дали скоро няма да я има някъде тази видеокарта. 

Проверявай за наличности тук, или по-добре им се обади за информация.

• Автор
преди 13 минути, baikolio95 написа:

Проверявай за наличности тук, или по-добре им се обади за информация.

Скоро няма да я има, така ми казаха.

Взимай препоръчаната конфигурация от мен и видеокарта вземи като изпадне оферта просто. 

преди 15 минути, achilles_tw написа:

Скоро няма да я има, така ми казаха.

Нормално.Карти дори не достигат до крайните потребители, най-вероятно още като дойдат от дистрибуторите отиват във мините на някой си.Просто мои спекулации.Варианта го споменах - или караш на HD630 или купуваш по-евтиния Палит, ако и той въобще е наличен или ако ти се дават 70 лева повече може да вземеш Palit SuperJetstream от Vario - Има Dual Bios Switch (полезно ако решиш да флашваш картата), би трябвало да е със по-добра печатна платка, охлаждането е почти 3 слота та е ясно че поне като THICC-нес е е със преиумущество.Гаранцията отново е 24 месеца, за жалост.Другия вариант е да търсиш втора ръка по-мощна или 970/980, ако е купувана от Amazon и има документация не мисля, че би трябвало да се притесняваш за гаранцията, но OLX не е HardwareBG и вероятността да попаднеш на паразит, а не човек е висока, особено с оглед ситуацията на цените и наличностите.

Супер са, просто са с по-малко видеопамет и на по-висока резолюция от 1080 ще се затрудняват, а и реално 6 гб е една идея по-мощна карта от 1060 3гб.

Препоръчвам ти първата, защото е 100 лв по-малко а реално разлика няма да видиш.

• Автор
преди 1 минута, Монката написа:

Супер са, просто са с по-малко видеопамет и на по-висока резолюция от 1080 ще се затрудняват, а и реално 6 гб е една идея по-мощна карта от 1060 3гб.

Препоръчвам ти първата, защото е 100 лв по-малко а реално разлика няма да видиш.

тази е 6 

https://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-geforcer-gtx-1060-windforce-2-6gb-gddr5-192-bit-gv-n1060wf2oc-6gd/pd/DLSXH2BBM/?X-Search-Id=4fec6bdce791659882e1&X-Product-Id=15827639&X-Search-Page=4&X-Search-Position=21&X-Search-Action=view

1. 650 лева за 3 гигабайтовия вариант на 1060 ? Не, мерси.За 110 лева повече мое да купиш 6гб. карта (Евтиния Палит), която е доста по-адекватна към днешна дата и занапред.За жалост не идва със 36 месеца гаранция.

2. 890 лева точно за този модел не бих дал,  защото за 915 лева може да вземеш по-качествения Strix на Asus, който също е със 3 години гаранция.

3. Същото за Dual-а на Асус, по-добре вземи 6гб карта, няма да съжаляваш.Нищо му няма на евтиния палит.

На твое място бих взел втора ръка карта, защото в момента цените са безобразни, то от около 8-9 месеца са безобразни, но все пак не си заслужава.

Охлаждането е добро, не бих казал най-доброто, но е доста добро. За почти 150 лв надолу честно казано бих си взел Палит без да се замисля.

• Автор
преди 1 минута, Монката написа:

Охлаждането е добро, не бих казал най-доброто, но е доста добро. За почти 150 лв надолу честно казано бих си взел Палит без да се замисля.

Значи я одобрявате ? 

Да, но не си заслужава изобщо, защото е на реалната цена на 1070.

току-що, Монката написа:

Да, но не си заслужава изобщо, защото е на реалната цена на 1070.

Не се занимавай, мисля си че той е абсолютен трол или и аз не знам какво.

преди 2 минути, achilles_tw написа:

Значи я одобрявате ? 

Колко още трябва да се повтаря едно и също ? За 915 лева вземаш карта класи над този ASUS ! Не питай коя е тая карта, моля те.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.