Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Паметта е ДДР3.

• Отговори 124
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, ncl написа:

Паметта е ДДР3.

Да, благодаря! Редактирах го.

преди 44 минути, ceci80 написа:

Да, благодаря! Редактирах го.

Предложената от теб конфигурация излиза 1887 лева със отстъпките цък, може да си редактираш поста. Видео картата ще е добре да я смени със посочения гигабайт, доста по-добра карта е.

• Автор
преди 16 минути, Inno написа:

Предложената от теб конфигурация излиза 1887 лева със отстъпките цък, може да си редактираш поста. Видео картата ще е добре да я смени със посочения гигабайт, доста по-добра карта е.

За видеокартата не разбрах каква предлагате ?

преди 25 минути, Inno написа:

С тази:

Или тази:

преди 12 минути, ceci80 написа:

С тази:

Или тази:

Ти май не си способен на нормална дискусия и не знаеш друго освен обиди и празни приказки ?

По същество:

При картата от първия клип се наблюдава т.нар. Coil Whine - възможно е да се появи при всяка карта и до голяма степен зависи и от захранването.Втората карта е G1 Gaming, същот важи и за нея.Ако си поръча картата ще я тества като всеки нормален човек - ако има coil whine ще я върне и готово.За жалост не мисля, че ще му уважат гаранцията, защото за повечето производители това не се смята за дефект, при гигабайт може да е различно. Картата като изработка е класи над Palit-а и вероятността да има coil whine е доста по-голям при Palit-а. На всичкото отгоре гигабайта идва със 3 години гаранция. Ревю на версията със малко по-бърза  9 GB/S памет - цък

@Inno, с какво те обидиха двата клипа, без грам моя дума? :)

И като ще ми правиш редакция- вземи го махни това супер клокърско дъно на МСИ от "моята" количка, дето като му гледам снимката е общо 6 фази. Има много да учиш и за VRMа и за фазите и за клока... и за всичко. 

преди 10 минути, achilles_tw написа:

Имам чувството че изобщо не четеш темата и най-вече моите коментари, тролиш нарочно или наистина не си правиш труда да четеш, не знам. Видео картата я няма налична във Jar, поръчвай гиабайта от Емаг за 778 лева, ако имаш проблеми със нея я връщаш, имаш вградено видео във процесора. Тази записвачка не знам защо си я сложил, ако е за инсталация на Windows е безсмислена.

• Автор
преди 4 минути, Inno написа:

Имам чувството че изобщо не четеш темата и по специално моите коментари, нарочно тролиш или не, не знам. Видео картата я няма налична във Jar, поръчвай гиабайта от Емаг за 776 лева, ако имаш проблеми със нея я връщаш, имаш вградено видео във процесора. Тази записвачка не знам защо си я сложил, ако е за инсталация на Windows е безсмислена.

ами да за Windows и имам доста неща който са ми на дискове 

и ако може линк за видеокартата защото в емаг ми излиза за 999 лева

преди 4 часа, Inno написа:

Не мисля, че въпросния 2400G процесор със вградена графика се вписва във гейминг система за 1800 лева, процесора във игри изостава дори от i5 7500/i3 8100, а i5 8400 е значително по-бърз и предлага значително по-добро съотношение цена/производителност

Нямам време в момента за останалото, но това е трудно да го подмина. Би ли ми дал една игра в която 2400G чисто като процесор с бърза карта няма да има 60 кадъра. А да си гледал представянето на 7400/500/600К дори и с клок на последния в процесорнозависими игри. DG има много хубаво клипче как кляка и умира дори и в един Crysis 3 на 100 години.

Има достатъчно тестове, в които се вижда че разликата от кеша в игри е никаква. Само в синтетика и офис приложения.

8400 е наистина страхотен бюджетен процесор,но нуждата от Z-дъно го декласира. А докато му стане време за ъпгрейд средната ръка актуални  процесори ще са по-бързи от 8700К. Затова е нелепо да се говори за ъпгрейд на Интелски процесор. Или взимаш сега топ модела или си знаеш,че ще сменяш всичко. Това е моето мнение и досега всяка питанка на посредствен стар хардуер тук във форума е завършила с покупка на нова платформа. Та затова са митове и легенди това с ъпгрейда на заключения i5 към отключен i7. А от това ,което чета ти си решил че той със сигурност ще си купи 8700К и ще го клоква. Нещо не ми се връзва...

При АМД в момента нещата позволяват да се тръгне от нисък бюджет (да 1800 лева/900 евро са си базов компютър и нищо кой знае какво) и постепенно с минимална инвестиция да се направи топ система. Не обичам да се повтарям постоянно, написал съм горе аргументите си.

B350 Prime държи едни от най-ниските температури на VRM, сравнен с разни насрани гигабайти и МСИ-та в същия клас, така че силно се съмнявам да го умори с клок. Да не пропуснем и забележката за друг охладител ако иска клок...И като сме на температури, какво става с 8400 когато MCE е активирано.

Всеки си знае, но е хубаво да се придържаме към фактите в темата. Няма нужда да правим по принцип правилни изводи за скоростта на даден процесор когато са базирани на тестове с 1080Тi. Карта,която е целия бюджет на автора и едва ли ще стигне до нея. Точно с 970/1060 ще види разлика между 8100/8400/1400/1500/Х/2400G ама никога. Това в което ще види е портмнонето си...

Здравейте,

Аз искам помощ или по скоро добра идея за настолен компютър 800-900 лв.Ще се ползва за онлайн игри най вече за /seafight/,сърфиране и филми

@Tommygun, извинявам ти се, че понамесих името ти, знам, че не го обичаш! То това МСИ с общо 6 фази ще е и един клокър, та ум да ти зайде, макар тая работа с ъпгрейд към К, а и клок да е наистина ала- бала в масовката. Децата си мислят (и не само те), че като четат по форумите- вече са спецове и спорят, та чак се сърдят.

преди 4 часа, Roujin Z написа:

Z370 чипсет се взима за клок а процесора е заключен тоест не ти трябва подобно дъно проблема е че нормалните още не са пуснати на пазара.

Тоест може да вземеш дори най-окастрените с H310 чипсет но ти препоръчвам нормално с B360. 

Не знам,ама е тва е човека,просто го слушайте той е мастъра на пс билдинга :D

преди 1 час, Tommygun написа:

8400 е наистина страхотен бюджетен процесор,но нуждата от Z-дъно го декласира. А докато му стане време за ъпгрейд средната ръка актуални  процесори ще са по-бързи от 8700К. Затова е нелепо да се говори за ъпгрейд на Интелски процесор. Или взимаш сега топ модела или си знаеш,че ще сменяш всичко. Това е моето мнение и досега всяка питанка на посредствен стар хардуер тук във форума е завършила с покупка на нова платформа. Та затова са митове и легенди това с ъпгрейда на заключения i5 към отключен i7. А от това ,което чета ти си решил че той със сигурност ще си купи 8700К и ще го клоква. Нещо не ми се връзва...

Не знам защо зачекнахте темата за ''upgrade'' на процесора, след като в моето предложение поясних, че i3 8100(4 ядра с подобрена архитектура) е достатъчен за карти като GTX 1050Ti и GTX 1060. Тъй като виждам, че автора е повишил бюджета е логично да закупи i5 8400. Тогава нуждата от по-бърз процесор намалява до 0. А съм поставил в количката дъно с Z чипсет поради липса на други алтернативи в момента. Но нали не си мислите, че когато излязат по-ниските в йерархията чипсети едно дъно B(качествено) ще е на по-ниска цена?! Няма как. И да му предлагате GTX 1060 за 750-800 лева - ето това е пълна глупост, Цеци. Също варианта да се играе с вграденото видео в 2400G. При положение, че до момента е ползвана GTX 760. 

преди 46 минути, ceci80 написа:

То това МСИ с общо 6 фази ще е и един клокър, та ум да ти зайде...

Хайде обясни защо мислиш така! И спри да вадиш стари неща без да покажеш цялата тема, защото така заблуждаваш аудиторията. Като моето предложение с 980 и възможно най-скапаните компоненти.;)

преди 2 часа, Tommygun написа:

Нямам време в момента за останалото, но това е трудно да го подмина. Би ли ми дал една игра в която 2400G чисто като процесор с бърза карта няма да има 60 кадъра. А да си гледал представянето на 7400/500/600К дори и с клок на последния в процесорнозависими игри. DG има много хубаво клипче как кляка и умира дори и в един Crysis 3 на 100 години.

Има достатъчно тестове, в които се вижда че разликата от кеша в игри е никаква. Само в синтетика и офис приложения.

При АМД в момента нещата позволяват да се тръгне от нисък бюджет (да 1800 лева/900 евро са си базов компютър и нищо кой знае какво) и постепенно с минимална инвестиция да се направи топ система. Не обичам да се повтарям постоянно, написал съм горе аргументите си.

B350 Prime държи едни от най-ниските температури на VRM, сравнен с разни насрани гигабайти и МСИ-та в същия клас, така че силно се съмнявам да го умори с клок. Да не пропуснем и забележката за друг охладител ако иска клок...И като сме на температури, какво става с 8400 когато MCE е активирано.

Всеки си знае, но е хубаво да се придържаме към фактите в темата. Няма нужда да правим по принцип правилни изводи за скоростта на даден процесор когато са базирани на тестове с 1080Тi. Карта,която е целия бюджет на автора и едва ли ще стигне до нея. Точно с 970/1060 ще види разлика между 8100/8400/1400/1500/Х/2400G ама никога. Това в което ще види е портмнонето си...

Да, разбира се - във всяка една игра, която е силно зависима от към еднонишкова производителност i5 8400 ще е доста по-бърз, например Starcraft II .Във нея дори i5 8400 няма да държи много стабилни кадри, ще е нужен добре клокнат i5 8600К/i3 8350K за да не паднат кадрите под 50-60 във напечените моменти.Разбира се това са екстремни случай и говорим за по нишови игри, който съвсем спокойно ще се играят и на 2400G със малко бутане по настройките.Въпроса не е в това дали ще държи 60 кадъра, а дали ще може да разгърне потенциала на една такава карта (GTX 1070/1080) до краен предел, ясно е че ще държи 60 кадъра.Идва и другия момент във който Intel имаха доминантна позиция през последните 6-7 години, съответно огромната част от по-старите и нови игри вървят по-добре на тяхната архитектура, която не е много променена от 2011-та насам. Четириядрените процесори със 4 нишки са нещо от миналото - i5 7400/7500/i3 8100 остават на колене със бързи карти - GTX 1080/1080Ti, дори и да са максимално клокнати. От друга страна това не значи че 2400G непременно ще предложи по-гладка игра заради 8-те си нишки, както написах не е сам до броя ядра/нишки, а и до архитектура/оптимизации.И да точно Crysis 3 е една от по-старите игри, който са доста добре оптимизирани да използват многоядрени процесори.Разлика между Ryzen и еквивалентен ценово позициониран Intel ще усети, дори със среден клас видео карта като GTX 970/980/1060, но във повечето от игрите няма да е кой знае колко, изобщо не взимам предвид игрите като SC2. За сега 1080Ti е далеч от възможностите на доста хора, но след 1-2 години средния клас ще са на нивото на тази карта, та е хубаво човек поне малко да е презапасен.

Разлика във във производителността между r5 1400 (8mb кеш) и r5 1500X (16mb кеш) има, но не е голяма. Hardware Unboxed направиха видео сравнявайки двата процесора клок за клок и на сток честоти със RX 480, която е пряк конкурент на GTX 1060.Дали 2400G ще изостава още спрямо r5 1400 заради 4-те си мегабайта кеш, не знам, ето ревюто цък.

i5 8400 е добър процесор за игри, но и той ''остава на колене'' със GTX 1080TI във много игри, все пак има само 6 нишки, тоест товари се на 100% във някой ситуации, но все пак е около 350 лева.Дали Z дъното го прави по-лоша покупка, може би. Възможно е i7 8700K след 2-3 години да е нисък клас продукт и да струва 120 долара, което значи че цената му ще е ниска на втора ръка пазара.Аз лично бих купил 8400 със Z дъно, защото съм от хората, който не обичат да ъпгрейдват и искам да имам възможността да извлека максимума от платформата, а и не на последно място, ще мога да си ползвам 3000mhz кита на зададените честоти, със b360 дъно най-вероятно ще е лимитиран до официалната поддържана от процесора 2666mhz.

Написал си Asus B350 Prime, но кое по-точно ? Asus B350 Prime Plus е добро, но аз исках да кажа друго - почти всички B350 дъна са със две фази за вградената графика, което ги прави не особено подходящи за оувърклок със повишаване на SOC напрежението, а във това видео на Gamers Nexus, soc напрежението е ако не се лъжа 1.2v, не си спомням точно, гледах видеото, когато беше пуснато.Ако искаш да изстискаш максимума от вградената графика за тези 15-20% повишение на производителността ще се наложи повишение на напрежението, няма как.

Защо ти е да активираш Multi Core enhancement като прави само беди и е откровена простотия ?

преди 13 минути, XECUTIONER написа:

Не знам защо зачекнахте темата за ''upgrade'' на процесора, след като в моето предложение поясних, че i3 8100(4 ядра с подобрена архитектура) е достатъчен за карти като GTX 1050Ti и GTX 1060. Тъй като виждам, че автора е повишил бюджета е логично да закупи i5 8400. Тогава нуждата от по-бърз процесор намалява до 0. А съм поставил в количката дъно с Z чипсет поради липса на други алтернативи в момента. Но нали не си мислите, че когато излязат по-ниските в йерархията чипсети едно дъно B(качествено) ще е на по-ниска цена?! Няма как. И да му предлагате GTX 1060 за 750-800 лева - ето това е пълна глупост, Цеци. Също варианта да се играе с вграденото видео в 2400G. При положение, че до момента е ползвана GTX 760. 

Хайде обясни защо мислиш така! И спри да вадиш стари неща без да покажеш цялата тема, защото така заблуждаваш аудиторията. Като моето предложение с 980Ti и възможно най-скапаните компоненти.;)

Ха, майка ти не те ли заведе на село?

Твоите предложения все са такива, а може да си ги поизтрил, както темите, от които ясно се разбираше, че си нямаш понятие от хардуер. И няма какво да ви се обяснява на вас с децата за дъната и клока- тъмна и мътна ви е. Да, наистина е глупост 700+ лв за 1060, тук съм съгласен с теб, но е по- голяма глупост да купи сега 1050ТИ, после да я продава и да вземе 1060.

преди 1 час, ceci80 написа:

@Tommygun, извинявам ти се, че понамесих името ти, знам, че не го обичаш! То това МСИ с общо 6 фази ще е и един клокър, та ум да ти зайде, макар тая работа с ъпгрейд към К, а и клок да е наистина ала- бала в масовката. Децата си мислят (и не само те), че като четат по форумите- вече са спецове и спорят, та чак се сърдят.

Естествено че MSI A-Pro е далеч от оптимално дъно за оувърклок, особено със консумацията на един добре клокнат i7 8700К, VRM-ите ще тротват здраво със клок на въпросния, но това не значи че не може да се закрепи на 4.7/4.8ghz на по-ниско напрежение, особено ако е добра бройка.

П.С: Стига си наричал всички деца...не си ли бил и ти дете ? Не копнеем ли всички да сме малки и невинни деца   :huh: ?

преди 2 минути, ceci80 написа:

Твоите предложения все са такива, а може да си ги поизтрил, както темите, от които ясно се разбираше, че си нямаш понятие от хардуер. И няма какво да ви се обяснява на вас с децата за дъната и клока- тъмна и мътна ви е. Да, наистина е глупост 700+ лв за 1060, тук съм съгласен с теб, но е по- голяма глупост да купи сега 1050ТИ, после да я продава и да вземе 1060.

Такова е моментното състояние на пазара, а автора иска да играе игри. С 1050Ti  ще ги играе сравнително комфортно на някакви осреднени настройки на 1080p. Но не и с 2400G. А за 1060 се изяснихме вече(имай предвид, че не ти или аз даваме парите в случая). Следователно не си прав за това кое е по-голяма глупост. А кой колко разбира от хардуер има кой да прецени и въобще не е за дискусия тук. Но ти твърдо доказваш, че не ти е там силата, тъй като нито веднъж не защити думите си. На мен ми е безразлично, но винаги ти подхващаш въпроса. Защо? Не знам. Ниска лична самооценка предполагам.

преди 6 минути, XECUTIONER написа:

Такова е моментното състояние на пазара, а автора иска да играе игри. С 1050Ti  ще ги играе сравнително комфортно на някакви осреднени настройки на 1080p. Но не и с 2400G. А за 1060 се изяснихме вече(имай предвид, че не ти или аз даваме парите в случая). Следователно не си прав за това кое е по-голяма глупост. А кой колко разбира от хардуер има кой да прецени и въобще не е за дискусия тук. Но ти твърдо доказваш, че не ти е там силата, тъй като нито веднъж не защити думите си. На мен ми е безразлично, но винаги ти подхващаш въпроса. Защо? Не знам. Ниска лична самооценка предполагам.

Напротив- прав съм. Такава гимнастика ще го набута повече и е глупава. Колкото до това дали аз разбирам от хардуер- не, идея си нямам, но все още питат за мен, ама ми мина времето и желанието. Само тук си правя гаргара с теб, за да се забавлявам на жалките ти опити. Отделно- изобщо не ми пука за мнението на хлапаци и комплексари, важни са за мен 2- 3 от форума, а те ме познават. Та- хабиш се напразно, моето момиче.

преди 9 минути, ceci80 написа:

ама ми мина времето и желанието.

Твоето време никога не е идвало, че да мине. А като гледам желание да се излагаш имаш в излишък. И понеже за пореден път не ми отговори ще ти напиша следното - ти си абсолютна путк@ и такава ще си останеш. Защото ако беше мъж на място отдавна да сме се разбрали. 

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Твоето време никога не е идвало, че да мине. А като гледам желание да се излагаш имаш в излишък. И понеже за пореден път не ми отговори ще ти напиша следното - ти си абсолютна путк@ и такава ще си останеш. Защото ако беше мъж на място отдавна да сме се разбрали. 

:lol6::lol6::lol6:

Ти май наистина си нямаш на идея с кого се занимаваш. Човек може да се разбере по мъжки само с мъж, а не със злобна и завистлива женица като теб. За последен път ти го казвам и го проумей- на всеки във форума, който е над 20 години и с регистрация над година, му е ясно какъв фантазьор си, пънеш се напразно. 

преди 10 минути, ceci80 написа:

Ти май наистина си нямаш на идея с кого се занимаваш.

Имам. С най-голямата путк@, която се подвизава в различни форуми като Kaldata, HWBG, SetCom и вероятно много други. И навсякъде едно и също. 

Премини леко в ляво и да приключваме този фарс.

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Имам. С най-голямата путк@, която се подвизава в различни форуми като Kaldata, HWBG, SetCom и вероятно много други. И навсякъде едно и също. 

Премини леко в ляво и да приключваме този фарс.

Фарсът си ти, моето момиче, с желание да се правиш на такъв, какъвто не си. Яко си комплексиран и без социален живот, а фантазьорството ти е присъщо за 12- 14-годишните. Да, не можеш да преодолееш, че в лицето ти го казвам- живееш в интернет балон, но този балон не го пукам аз- всички, с изключение на децата, знаят, че си абсолютен фантазьор, че се опитваш да градиш някакъв имидж, но си гола вода и не разбираш от хардуер. Съжалявам за нереалният ти живот, комплексите, че си потиснат и не си се реализирал, но предполагам, че има лечение. Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.