Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подсилване на дъно Lenovo 1730BF8

Featured Replies

https://ark.intel.com/compare/52214,52215,52213

S се води малко по-иконимичен, а K е с отключен множител - може да се overclock-ва. В първия ми пост съм ти пратил линк с поддържаните от дъното ти процесори - видял ли си го изобщо?

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

S се води малко по-иконимичен, а K е с отключен множител - може да се overclock-ва. В първия ми пост съм ти пратил линк с поддържаните от дъното ти процесори - видял ли си го изобщо?

Да да аз го видях но ми стана интересно каква е разликата, тъй като тези които са модел К са по - чести отколкото модел S. Благодаря

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 3/14/2018 в 14:24, Raze написа:

Един последен въпрос SSD какво трябва да взема, гледам че има Сата 2/3/4 не знам за дръги определения. За моето дъно какво SSD ще ми трябва? Благодаря

• Автор
преди 32 минути, Raze написа:

SATA. Дай бюджет.

Извинявай колега не те разбрах?

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Питаш за SSD - кажи за какви пари горе-долу можеш да дадеш и ще ти дам предложения.

Ами трябва ми 120GB. И около 100лв. Не знам като пари как вървят. 

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

А всяко едно SSD ли би паснало на моят компютър в момента? Или всичките са с едни и същи букси и всяко едно SSD би станало за моят PC? Какво означават обозначенията SATA? 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на ‎29‎.‎3‎.‎2018‎ г. в 12:16, Raze написа:

Всички от тези, които съм ти дал, ще станат, както и всяко, което е SATA интерфейс.

Благодаря много приятел, така е една идея определено по - добре. За момента SSD 240GB, със вече работещ на нея Win10, както и допълнително 8ГБ рам, общо 12гб. Разликата се усеща веднага, сега чакам да ми пристигне процесорът i7 2600 както и Video Colorful GTX 1050Ti 4GB. Благодаря много за помощта и съветите!

Без име1.jpg

Без име2.jpg

• 4 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

Процесорът е в процес на пристигане. Сложих ССД/Рам вчера ми дойде и картата но, към нея има 2 букси а от захранването на ПЦ излиза само още една която може да се включи към картата. Някой може ли да сподели защо са тези букси? Прикачвам снимки

723EE5BA-F28E-49A8-9B0B-4B71AB4CE295.jpeg

97D97473-D051-4084-97BC-E3036A4E6B5B.jpeg

Какво е захранването? Защо не си взе карта, която се захранва само от PCI-E слота? Може да се наложи да сменяш захранването и да си вземеш преходник за новото, иначе няма да можеш да го закачиш към дъното.

Тествай картата без да и включваш допълнително захранване, би трябвало да няма проблеми.

• Автор
преди 35 минути, Raze написа:

Какво е захранването? Защо не си взе карта, която се захранва само от PCI-E слота? Може да се наложи да сменяш захранването и да си вземеш преходник за новото, иначе няма да можеш да го закачиш към дъното.

Тествай картата без да и включваш допълнително захранване, би трябвало да няма проблеми.

Картата си работи, но отзад (по - късно ще снимам) има точно до буксата на картата малък диод който свети червено (ако не съм включил единия слот) но картата работи, напълно всичко си работи и вентилаторите. След като включа картата със захранването светва зелено, но няма промяна в работа/параметри или каквото и да е затова ми стана интересно. По - късно ще видя какво точно е захранването че съм на работа в момента. Иначе е 480W

Пусни някоя игра без да си вързал захранване за картата и си приготви пуканките.

• Автор
преди 9 минути, hudyr написа:

Пусни някоя игра без да си вързал захранване за картата и си приготви пуканките.

За какво служи това допълнително захранване и според вас необходимо ли е и двата слота на видео картата да са вързани към захранването или може и само единия?

Захранването служи да захранва картата. На някои видеокарти то е опционално, принципно GTX 1050 TI има версии, които не се нуждаят от допълнително захранване. Но е възможно при пускане на 3д приложение/игра, когато картата изисква по-голяма мощност и е като твоята да не работи. Какво пише в инструкциите?

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Захранването служи да захранва картата. На някои видеокарти то е опционално, принципно GTX 1050 TI има версии, които не се нуждаят от допълнително захранване. Но е възможно при пускане на 3д приложение/игра, когато картата изисква по-голяма мощност и е като твоята да не работи. Какво пише в инструкциите?

Всичко е на инглиш но го разбрах.. не съм погледнал че от самото захранване си излиза кабел който влиза директно в картата. Без да е необходим кабешът който е в комплекта със картата. Прикачвам снимка и смятам че всичко е ОК, какво мислите вие?

DE979295-C3CF-4583-ABED-CB5E539BAA1F.jpeg

на 19.04.2018 г. в 13:23, Dragomir94 написа:

Благодаря много приятел, така е една идея определено по - добре. За момента SSD 240GB, със вече работещ на нея Win10, както и допълнително 8ГБ рам, общо 12гб. Разликата се усеща веднага, сега чакам да ми пристигне процесорът i7 2600 както и Video Colorful GTX 1050Ti 4GB.

Защо на снимката е 750 TI ? Това показва, че картата се разпознава, не че работи под товар.

• Автор
преди 19 минути, Raze написа:

Защо на снимката е 750 TI ? Това показва, че картата се разпознава, не че работи под товар.

Да забравих да допълня, на този етап реших да взема 750ti 2gb, за напред ще правя нова машина, стига тази да ме искара още година някъде да заделя повече пари. Доходите са ми ограничени затова взех по слаба видео карта. 

• Автор

Може ли да споделите мнение за водно охлаждане като това което съм прикачил, би трябвало да пасне на моето дъно в момента и след време бих могъл да го ползвам и на новата машина. Какво е мнението ви, плюсове, минуси, или по - добри си е въздушното охлаждане? 

E007E8B8-BA10-47DD-A414-BF8B963AB695.jpeg

Въобще не се занимавай. Карай си на въздух. Водните са си играчка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.