Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 лаг след Update

Featured Replies

Правил съм го отдавна, и то на Windows XP ,така че не мога да дам надежден отговор, но тук някой е писал, че не е виждал да отнема повече от час. (На Windows Vista...)

За изключването - ето една примерна тема : https://www.techspot.com/community/topics/shut-off-power-during-system-restore.158514/

Ако си с лаптоп, изтощаването на батерията по време на процеса също е вариант.

• Автор

Абе, направо ще го дам за преинсталация и ще му бутна един Windows 7, така или иначе след 15-20 дена ще направи 6 месеца и ще го дам за почистване и преинсталация.

на 15.03.2018 г. в 0:14, WhiteTooth написа:

System is Meltdown protected: YES
System is Spectre protected: NO!
Performance: GOOD

Какво да правя?
Ще спомена че деинсталирах няколко ъпдейта преди няколко минути!

При мен на Performance пише "SLOWER" пък игрите си ми хвърчат. Е, аз съм с Win7, но на тази програмка май не може да се вярва.

преди 23 минути, Agentpat™ написа:

При мен на Performance пише "SLOWER" пък игрите си ми хвърчат. Е, аз съм с Win7, но на тази програмка май не може да се вярва.

Зависи и с какъв процесор си. Аз с този Xeon от подписа, който е аналог на I7 3 серия, като включа софтуерните защити също ми пише protected за всичко и на performance - slow, с игрите нямам проблеми и други неща, но на някои тестове в AIDA64 резултатите са малко по-ниски и също така като цъкам из папките в Windows explorer има леко забавяне, което изчезна като изключих защитите. Засега ще си карам с изключени защити - нито имам нещо за крадене на компютъра ценно, нито досега за толкова години нещо се е случвало.

С процесора от подписа ми съм и засега не наблюдавам някакво забавяне.

преди 7 часа, Raze написа:

Зависи и с какъв процесор си. Аз с този Xeon от подписа, който е аналог на I7 3 серия, като включа софтуерните защити също ми пише protected за всичко и на performance - slow, с игрите нямам проблеми и други неща, но на някои тестове в AIDA64 резултатите са малко по-ниски и също така като цъкам из папките в Windows explorer има леко забавяне, което изчезна като изключих защитите. Засега ще си карам с изключени защити - нито имам нещо за крадене на компютъра ценно, нито досега за толкова години нещо се е случвало.

Не знам какво става при вас, но при мен с i7 6700K  без да пипам нищо по настройки, системата дори ми се струва по-бърза. Примерно отварям по 25-30 MB .NEF  файлове и то не на SSD( а на 6 TB HDD) за части от секундата - превъртане напред и назад. Преди не бе така, което ме и изненада. Преди винаги си имаше едно малко забавяне в една посока на превъртане докато зареди файла. А папките също си се отварят светкавично. Може би единствено не се е променило зареждането на тъмбнейлите, но то и преди си бе по-бавничко. Ама знам ли, аз това PC  ползвам само за игра напоследък и то за една - СТАЛКЕР.  Ей сега обаче се поразрових из папките на 9-те ми терабайта дискове и пак не видях никакво забавяне. 

Аз първия коментар предложих преинсталация на драйвери, но така и не разбрах имаше ли такава.  Но както се каза след това, те нещата трябва да се разберат. По-точно, какво е натоварването на процесора и в частност, дали някое от нишките му не е натоварена постоянно на 100% и от там да идват малкото кадри и накъсана картина. 

• 5 месеца по-късно...

Много Ви моля да помогнете ! Снощи докато бях на вън да си разходя кучето си оставих лаптопа на масата, и като се върнах беше черен екран и пишеше Restoring you previous version of Windows.. Чаках го така 2 часа и нещо и го изключих защото стана много късно... Днес станах пак го включих и пак пише същото и само зарежда...  Някой може ли да ми помогне много Ви моля ! Забравих да спомена че съм с Windows 10 и не знам много какво се прави на него ...

Тествай диска за грешки през някой Live CD с linux или "sergei strelec" дистрибуция. Ако всичко е наред, пробвай да преинсталираш наново.

Какъв е този диск на 10 и каква е тази "не пълна" версия? Такова нещо няма. Най-добре ако нямаш никакви познания се обърни към сервиз.

Не уточних извинявам се говоря за самият Windows 10 дали изобщо е пълна версия, защото това не е нормално какво ли не опитвах и не правих сега и не иска да тръгне ... 

Няма как да тръгне, ако е прецакана инсталацията или най-вероятно твърдия диск. Имаш ли диск/USB с инсталационна ОС? Ако лаптопа е с оригинален windows, би трябвало да можеш да си го върнеш до фабрично състояние през startup менюто.

Не нямам. Благодаря ти много. Разбрах какво се случва вече ще го дам довечера да го оправят. Благодаря все пак за помощта. :)

на 15.03.2018 г. в 18:41, Eclipse2G написа:

Е за тва не обичам ъпдейтите. В един момент ти сбозват системата и всичко отива на п**ка си лелина. На 7цата съм сложил един SP1 и съм спрял ъпдейтите, които освен телеметрия друго съществено нема.

Oo ето виж значи при кого всички секюрити експлойти ще проработят. ТИ ВЕРНО ЛИ И СЕКЮРИТИ ЪПДЕЙТИ НЕ ПУСКАШ?

преди 20 часа, Tanner Foost Foust написа:

Oo ето виж значи при кого всички секюрити експлойти ще проработят. ТИ ВЕРНО ЛИ И СЕКЮРИТИ ЪПДЕЙТИ НЕ ПУСКАШ?

Не, ползвам Касапа. Тия ъпдейти са за някакви частни случаи от типа"некой ше ти влезе у системата" Биос-а ми е ъпдейтнат срешу последните мелт-а и брат  му. Освен това, кат му свърши съпорта на 7цата, какво правим? Ще живеем или няма да живеем? Ще работи ли системата или не....

Нямаш грижи у дома, стига да не ползваш електронни банкирания,разплащания и пазаруване с дебитни и кредитни карти.

Секюрити не е на дневен ред така при потребителите у дома както при потребителите в бизнес света.

Но като ви източат една карта виж как бързо ще стане част от ежедневието.

Сигурността в информационните системи е много актуална  и важна тема, която не трябва да се пренебрегва, и не трябва другите потребители да се заблуждават че не е важно да са ъптудейт.

Питаш ме какво ще правиш като спрат 7 ли, ами ако хардуерът ти е стар и не се поддържа от 10, ще си стоиш още на 7 до като работи задоволително,като правиш компромис със сигурността си.

Или пък ако се поддържа ще минеш на 10. Но ако производителността е лоша, можеш да си купиш SSD диск, и това ако не помогне, можеш да минеш на някоя Линукс дистрибуция с актуално ядро и секюрити ъпдейти с лека графична среда, избор бол !

На края може и да си купиш нова машина,ще ти омръзне тази щайга.

През 2005-та имахме едноядрени процесори и 512 RAM.

Днес имаме 8 и 16 ядрени с хайпъртрейдинг а RAM до 32 GB  за работна станция.

Утре  ще има още по мощни работни станции доближаващи се до сървърните по мощност, вече на пазара отдавна има работни станции със сървърна архитектура.

Така че съфорумнико, с машините така, идва един момент и се бракуват, както и нас живота ни бракува като изчерпаме годинките си.

Каква карта да източат, ако не съхраняваш данните й в компютъра или пък онлайн ? Специално моето онлайн банкиране пък, има система да ме уведомява когато влизам от друго IP там.

Пък и да няма - те, там от банката и евентуално полицията могат да си проверят те лично от къде, кога, как и защо е влизано и да прослядят злосторника.

Да - съгласен съм че си има всякакви методи и техники за заобикаляне на традиционната свързаност, така да го кажа, за прикриване на онлайн следите и така нататъка, но също така и смятам, че ако внимаваш какво правиш, къде цъкаш, къде ровиш и разбира се какво инсталираш, няма да имаш грижи.

Ето сега например си свалих "InSpectre.exe" да проверя - и ми казва че и двете уязвимости "Meltdown" и "Spectre" са си налични при мен, като бутоните "включи защитата" за всеки един от тях са неактивни.

Цитат

Spectre & Meltdown Vulnerability Status

System is Meltdown protected: NO!
System is Spectre protected: NO!
Microcode Update Available: YES
Performance: GOOD

Помня че преди свалих някакъв ъпдейт или "hotfix" специално за един от тези двата или пък и за двата експлоита, но не знам кой точно е бил, изглежда че няма ефект.

То ако слушаш MS и другите разни (нищо против тях нямам) - никога няма да си защитен ! Да, разбира се има вярно в това, както се казва "Няма най-добре" или пък по-точно "Пълно щастие няма", но по-горе изложих аргументите си.

П.С: Този "Бъг Кървящо Сърце" го "оправиха", нали ? :)

Тези защити зависят освен от ОС, също и от микрокодовете на процесора. При мен на 3 серия интел и windows 10 последен ъпдейт, мога да включвам само meltdown protection, но тогава ми се получава забавяне в explorer при смяна на папките и съм го деактивирал. Имам нов BIOS за дъното с микрокодове за процесора, но поради същата причина не го инсталирам, понеже и не знам дали ще мога да изключа защитата ако ми се получи забавяне на нещо. Това, което искам да кажа е, че защитата не зависи само от ОС, а и от микрокодовете за процесора, както и какъв е той.

на 30.08.2018 г. в 21:12, Tanner Foost Foust написа:

Хех , ами аз на три компа в къщи съм така. И къде ли не си завирам гагата. 

Ако чакам на Майкрософт да ме защитят...KTS с конфигурирани правила и няма как да стартира нещо дори доверено, което аз не желая да тръгне. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.