Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

dipsuchos

Кирилицата ли е скарана с HTML или аз?

Препоръчан отговор


Hелоу Pийпс,

Правя някакви начални стъпки в HTML писането, ама кирилицата не ми я разпознава. Дали проблемът е в незнанието ми (би трябвало, щом има кирилизирани сайтове)?

Мерси за дискусията, която ще се заформи след 3... 2... 1! Старт!









* Песничката е на Антибиотика, идеална е за дизайнване на сайтове, олдскул, детство.

Ups.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дека ти е кодировката? Ти ако се скараш още с HTML, представям си като почнеш програмните езици.

ПП: HTML не е програмен език, не се заблуждавай, че "програмираш".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Белгиеца написа:

трябва да напишеш на един ред че ползваш кирилица в таговете

Мерсажинг! XD

KIRILITZA.JPG

преди 2 минути, аm-аm написа:

Дека ти е кодировката? Ти ако се скараш още с HTML, представям си като почнеш програмните езици.

ПП: HTML не е програмен език, не се заблуждавай, че "програмираш".

Добре, философе. Аз не съм написала, че програмирам, а че се лигавя. 

Кодировка? Поясни, моля. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 3 минути, dipsuchos написа:

Мерсажинг! XD

Кво мерси? Е ти го реда:
 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

А нещо за CSS да си чувал?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Като за начало мини на HTML5

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

преди 4 минути, dipsuchos написа:

Добре, философе. Аз не съм написала, че програмирам, а че се лигавя. 

преди 16 минути, dipsuchos написа:

програмиране на сайтове, олдскул

Кат си рекла. И не съм философ, а програмист. Но с това отношение няма да може да научиш нищо от мен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, аm-аm написа:

 

Кат си рекла. И не съм философ, а програмист. Но с това отношение няма да може да научиш нищо от мен.

ОК. А как се казва тогава? ''Дизайнване'' на сайтове? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 2 минути, dipsuchos написа:

ОК. А как се казва тогава? ''Дизайнване'' на сайтове? 

Ало, момиченце или момченце малко, имаш си отговора - пишеш реда и сейфаш след това Html файла с utf8 екондинг.
Айде, отивай си пиши домашните!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Никой написа:

Кво мерси? Е ти го реда:
 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

А нещо за CSS да си чувал?

Не съм стигала дотам, мислех да започна директно да правя нещо без да чета предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, dipsuchos написа:

Не съм стигала дотам, мислех да започна директно да правя нещо без да чета предварително.

Не можеш да правиш нищо без да имаш необходимите знания и умения.  Написах ти какво да направиш като за начало.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Емил Костов написа:

Не можеш да правиш нищо без да имаш необходимите знания и умения.  Написах ти какво да направиш като за начало.

Да, благодаря, но искам да си дърдорим за нещото. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, dipsuchos написа:

Да, благодаря, но искам да си дърдорим за нещото. 

Не те разбрах? Искаш да учиш WEB Design или да си говорим празни прикази???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Емил Костов написа:

Не те разбрах? Искаш да учиш WEB Design или да си говорим празни прикази???

Пробвам съветите ви, но не става, а не виждам логиката в това нещо. 

 

НАК.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, dipsuchos написа:

Пробвам съветите ви, но не става, а не виждам логиката в това нещо. 

 

НАК.JPG

Въобще нищо не пробваш. Не си прегледал линка, който ти дадох. И за да имаш кирилица ""Charset = windows-1251""

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, признавам. Лигави ми се сега. Ще си го разуча утре САМА! 

преди 44 минути, Никой написа:

Ало, момиченце или момченце малко, имаш си отговора - пишеш реда и сейфаш след това Html файла с utf8 екондинг.
Айде, отивай си пиши домашните!

Да, точно във сейването се оказа грешката. Не във ANSI, Unicode, Unicode Big Endian, ами: utf8.

Мерси!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 29 минути, dipsuchos написа:

Добре, признавам. Лигави ми се сега. Ще си го разуча утре САМА! 

Да, точно във сейването се оказа грешката. Не във ANSI, Unicode, Unicode Big Endian, ами: utf8.

Мерси!

Ползвай Notepad++ има подчертаване на синтаксиса и други екстри.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Емил Костов написа:

И за да имаш кирилица ""Charset = windows-1251""

Не я карай да прави тая грешка.... Просто да запамети файла като избере формат UTF8 и край.... 

А това: 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Върши работа по-скоро на браузъра. Но няма да покаже сайта на кирилица, ако ще и бомба да падне, преди да е в UTF8 запазен файла.

 

преди 1 час, dipsuchos написа:

Добре, признавам. Лигави ми се сега. Ще си го разуча утре САМА! 

Да, точно във сейването се оказа грешката. Не във ANSI, Unicode, Unicode Big Endian, ами: utf8.

Мерси!

Нищо няма да разучиш... То ако ставаше тъй лесно, всички щяха да са дизайнери/девелопърии/програмисти, едновременно с това астронавти, пилоти на самолет или совалка / летящи чинии, боксьори, състезатели и т.н..... НО НЕ СА!.... Иска ми се да можех и програми за PC да пиша, ама уви........тъмна индия ми е. Кара ми се и летяща чиния, нито има , нито и да съществуваше, знам как да я карам..... То БИИИЙП да е да го набиеш, но не е! ИСКА четене! Най-малко основата да научиш, Стилизирането без CSS може да се направи, но ще е тежко.

Свали си наистиа Notepad ++

 

Добави си и тези :

<!DOCTYPE html>
<html lang="bg-BG">
    <head>

 

<link rel="alternate" href="http://example.com/bg" hreflang="bg" />

Те са за локализиране на сайта, ако ще е само на един или няколко определени езика, както и за гугъл търсенето полезни

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 9 часа, dafaweb написа:

Върши работа по-скоро на браузъра. Но няма да покаже сайта на кирилица, ако ще и бомба да падне, преди да е в UTF8 запазен файла.

Някои браузери дори когато файлa е с енкодинг utf8 без да е посочен в meta-та или при сървър транзакцията se опитват да изобразяват директно с codepage 1252(latin en)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Аз мога да те посъветвам да не пишеш таговете с главни букви :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Martin Yakimov написа:

Аз мога да те посъветвам да не пишеш таговете с главни букви :)

Хм, всъщност кое точно поправя таговете според изискванията? Кодът ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 1 минута, dipsuchos написа:

Хм, всъщност кое точно поправя таговете според изискванията? Кодът ли?

За твоя проблем с encoding-a, няма значение. Но попринцип е прието HTML таговете да се пишат с малки букви. Можеш да прочетеш повече тук - https://stackoverflow.com/questions/19808514/is-it-bad-to-use-uppercase-letters-for-html-tags

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Martin Yakimov написа:

За твоя проблем с encoding-a, няма значение. Но попринцип е прието HTML таговете да се пишат с малки букви. Можеш да прочетеш повече тук - https://stackoverflow.com/questions/19808514/is-it-bad-to-use-uppercase-letters-for-html-tags

Извинявай, питах за таговете под заглавието на публикацията. От главна винаги ме препраща на малка и се чудех как се настройва това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 3 минути, dipsuchos написа:

От главна винаги ме препраща на малка и се чудех как се настройва това.

Не можах да разбера какво се опитвате да настроите?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Martin Yakimov написа:

Не можах да разбера какво се опитвате да настроите?

Интересува ме в HTML ли се определя автоматичното декапитализиране, или е въпрос на други настройки?

ззз.JPG

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Подобни теми

    • от Danaill2
      Здравейте!
      Исках да ви попитам въпрос относно Web Design-а и по точно Front-End Fundamentals.
      В момента изучавам HTML5 / CSS 3 / JavaScript. Та, въпросът ми е : Трябва ли да се насочвам към изучаването на друг език или тези са ми достатъчни за работа в някоя фирма или дори за стажанска работа?
    • от peekmemf
      Здравейте, правя един WebApi проект и досега всичко беше наред.Написах си всичко, което ми трябва, цялата логика, направих връзка с базата и т.н.Накрая, когато реших да го тествам при стартиране на проекта ми дава някаква грешка в Startup.cs. Ако някой може да ми обясни какво не е наред и как да го оправя, ще съм му много благодарен! Ето линк за кода на контролера https://codeshare.io/axV9PR. Оставил съм и снимки на всичко, което имам в проекта и снимка на самата грешка.Благодаря предварително!


    • от MirenaB
      Здравейте,
      Организира се хакатон за създаване на Booking Engine с парични награди в София (награда за 1во място е над 3000 лева). 
      Хакатонът ще се състои на 2-4 ноември
      Ако се интересувате, запишете участието си чрез регистрация на уебсайта https://staykeepers.com/hackathon
      Повече информация може да намерите във фейсбук: https://www.facebook.com/events/328339337761893/
      Поздрави
    • от dipsuchos
      Здравейте, симпатични хора,

      Направих една уеб-страничка, вместо да създавам документ на MS Word, да речем. Ей тъй, за разнообразие. Е, да, ама малко късно се усетих, че този линк мога да си го гледам само аз. 
      Как да го направя разпространим и видим за всички?

      file:///C:/Users/mkker/Desktop/Conv1nce.html
    • от Магдаленаг
      Please guys if u have time to spare I'd be extremely and beyond greatful
      Да се разработи уеб сайт по тема музикални изпълнители. 
      Сайтът трябва да съдържа поне 4 страници, всяка от които да отговаря на:
      Задължително трябва да се предвиди версия за ниска разделителна способност на екрана (800 x 600 пиксела) и реализирана с CSS; за този случай може да се използва свободно избрана и 
      независима схема за разположение, като единственото изискване е за запазване на 
      използваемостта.
      Сайтът трябва да включва всички технологии - HTML/XHTML, 
      CSS, DOM, JavaScript.
      Всички страници трябва да се валидират по HTML5. Допустимо е да има минимален брой 
      грешки от валидацията.
      Сайтът трябва да бъде придружен от документация, която да включва:
      1. Заглавна страница.
      2. Задание с посочените варианти:
      /списък на елементите :
      1. Меню, съдържащо rollover бутони, реализирано чрез JavaScript. При посочване на бутон да 
      се променят неговите цвят на фона и цвят на текста. Използването на изображения за 
      бутоните е по желание на студента.
      3. Номериран списък с римски цифри и форматиран със CSS, така че всички нечетни редове 
      да бъдат в курсив (наклонени).
      4. Неномериран списък, използващ собствено изображение подредба на елементите по 
      хоризонтал (т.е. елементите да не са на нов ред).
      6. Формуляр, съдържащ текстови полета за въвеждане на собствено име, фамилно име, email, 
      голямо поле за съобщение, избор чрез радио бутони на приоритета на съобщението –
      „нисък”, „среден” или „висок” и два бутона – „Изпрати” и „Изчисти”. Чрез CSS на 
      текстовите полета и бутоните да се зададе цвят на фона и цвят на текста./
      3. Използваните HTML и CSS код, с които е реализирана зададената схема на 
      разположение:
                            header
                        навигация
                Осн                              За
      съдържание               контакти
      4. Използваният или собствен JavaScript код. 
      5. Резултати от валидацията на отделните страници.
      6. Списък на източниците, от където е заимстван готов код, текст или снимки.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...