Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Патриотите и Кабинета ще платят близо 100 000 000 за Руските Мигове

Featured Replies

**** И още за въоръжение, което обаче няма да се ползва
**** Защо се случва тази наглост?

Агентът на ДС, вицепремиерът-патриот Каракачанов и правителството в следващите дни ще финализират сделката за руските МиГ-29 у нас. Стойността ще е 82 млн., платени на едноименната корпорация.
Същевременно е спряна сделката за покупката на нови самолети, не се предвижда и нов конкурс.

Това е само първоначална стойност, понеже после ще трябва да се закупят и руски боеприпаси и ракети. И сигурно ще се закупят, ама няма да се доставят у нас.
Обяснявам защо.

Корпорацията "МиГ" е под санкции от Конгреса на САЩ. Според приетия закон под санкции попадат и онези, които търгуват с нея.
Тази военна продукция е под санкции и от ЕС.
Решение 2014/512/ОВППС на Съвета на Европейския съюз, публикувано в Официалния вестник на ЕС на 31 юли 2014 г. гласи следното:
-----------------------------------------
Член 2, параграф 3: забранява се вносът, покупката или превозът от Русия на оръжия и свързани с тях материали от всякакъв вид, включително оръжия и боеприпаси, военни превозни средства и оборудване, паравоенно оборудване, както и резервни части за тях, от граждани на държавите членки или чрез използването на плаващи под тяхно знаме кораби или техни въздухоплавателни средства.
--------------------------------------------
Формално това би направило невъзможно сключването на договори за техническа поддръжка на военната техника.

Т.Е ЩЕ ИМАМЕ РЕМОНТИРАНИ МИГ, АМА МАКАР И ДА СИ ПЛАТИМ ОЩЕ, КАКЪВТО Е РАЗЧЕТЪТ, НЯМА ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ДОСТАВКА НА ВЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ТЯХ.

Ще има огромен дипломатически скандал в чужбина.
У нас - не, понеже ясно се вижда, че власт и опозиция прегръщат решението да се подарят на първо време едни поне стотина милиона на РБК "МиГ" , която от доста време насам е в състояние на онова, което финансовите среди наричат "технически фалит."
.
.
~~~~~~~~~~~МОЯ БЕЛЕЖКА: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Защо се случва тази наглост, онази с ЧЕЗ, с новите касови апарати за бизнеса, с валутния и фискален резерв,които ще платят сделката на Гинчето, както посочих в пост (2 март), с яростната, на първи поглед нелогична антибългарска пропаганда в руските медии, вкл. и официалните и от официални лица?
И с всичко следващо, с което ще ни "зарадват" родните управници в идващите дни и месеци?

Кремъл знае, че светът влезе трайно в нова "Студена война".
Разчекнато положение на България между Изтока и Запада според така нар. Варшавски консенсус (първите години на прехода) - българската икономика дирижирана от Русия, родната политика - от Запада, става невъзможно.
Кремъл знае и другото - няма нито финансов ресурс, нито военен, нито пък обществен у нас, за да си задържи позициите тук.

Затова на местното генерал-губернаторство е дадено указание да опустоши страната и финансовата й система до състояние на пустиня. Та когато Запада си я вземе изцяло, да му излезе солено.
За Запада не знам, но "соленото" ще си изпием до самото дъно и ще го пием немалко и в следващите след краха години.
И заради това "солено" въобще не чакайте никакъв разпад заради разправиите вътре във властта и коалицията.

La imagen puede contener: exterior

Предлагам на вас и такива като вас защитници на това решение да покрият част от разходите, като си дарят заплатите. Така ще спестят плащане от 14 лева на калпак чрез данъците на всеки български гражданин, вкл. и бебетата. Или 56 лева на едно домакинство.

Става дума за това, че според коментара ви стотина милиона са нищо. Напротив - много са. При това след ремонта ще получим летящи украшения - без необходимото въоръжение заради санкциите. Това е чиста проба далавера, понеже кабинетът пръстът не си е мръднал да сондира в ЕС възможността за изключение. А режимът на санкции дава такава възможност, макар и трудни за постигане. Получава се историята с Южен поток, където се знаеха европейските изисквания и изключенията, ама умишлено не бяха разиграни.

Чета коментарите и виждам, че много хора не познават въобще ситуацията с армията ни.
Ние нямаме армия! Въобще!
Тя не може да ни опази дори срещу една вражеска дивизия. Единствената относително боеспособна част е 61-ва Стрямска бригада в Карлово.

Харесва ви, не ви харесва - това е ситуацията от почти две десетилетия!
Армия имаме обаче разчетена в бюджета, защото от всяко перо в този бюджет се краде.
И въобще за каква армия говорим в държава, управлявана от редуващи се кланове на мафиите?! За не повече от милиард в личните сметки те ще продадат страната с територията й на всеки, който я пожелае. Такива управници и майка си ще продадат, стига да има келепир и дори ще я доставят на купувача увита в целофан и с панделка.

Оказа се, че освен тази цена ще се плаща такса от 6 250 евро на всеки летателен час, корпорацията МиГ еднолично ще определя сроковете за изпълнение на дейностите по договора (!!!!), вкл. и срокът за възстановяване на летателната годност на 12 бойни самолета МИГ, няма предвидени обезщетения и неустойки при неизпълнение на договора от корпорация "МиГ", проблемни според мен са и текстовете за застрахователната полица, ще се заплаща допълнително доставка (при възникнала необходимост) на СНО, КИА, КПА и специализиран
инструмент, съгласно актуалната каталожна документация на Производителя и т.н., и т.н.
Administrar
La imagen puede contener: texto

• Автор
La imagen puede contener: una persona, de traje y texto

Отбранителна политика или снишаване

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/23/3149087_otbranitelna_politika_ili_snishavane/?ref=home_analizi

• 5 седмици по-късно...

да не би да е по-добре 20-годишен изстребител на цената на нов и с по-скъпа подръжка?

такива си имаме и сега.

Евтината подръжка е основното предимство на руската техника. 

Най-добре ефките, дето са по-стари от мен. Трябва си независимост от тия рашисти.

Това е самолет от комунизма. След него имаше МИГ 31 и повече май няма или?

Нищо не модернизират а кърпят положението.

преди 3 часа, .Alex&Vanko. написа:

Това е самолет от комунизма. След него имаше МИГ 31 и повече май няма или?

Нищо не модернизират а кърпят положението.

Давам ти плюсче, ама то реално тия самолети дето искаме да купуваме от Запада, пак са си от времето на комунизма. Дори се говореше за стари F16, които пък са ми набори и доста по-стари от MiG 29. Та такива ми ти работи в авиацията. Най-новото - F22  отпреди десетина години, никой не вижда дори по учения. Добре, че руснаците пуснаха два Су-57, та да си изплакне света очите.  Иначе си прав. За последно МиГ се опитаха да конкурират Су преди 15-тина години, но тогава Сухой спечелиха проекта за изтребител пето поколение, който преди 2 месеца засякоха в Сирия вече под името Су-57. 

Иначе друго, което бих казал по темата е, че ако чакаме нови западни изтребители за без пари, ще има само да си пишем по форумите и лаем  в ефира. Ще стане същата работа като с АЕЦ с който израснах и ще се пенсионирам ;)  Купуването на западен изтребител ще означава цялостно преоборудване  и преобучение. И там паричките ще скочат кажи речи до цената на изтребителя. Обучението на един пилот не е никак евтина работа, но ще стане много скъпа, щото ще трябва да ги пращаме в Щатите или в някоя друга западна държава, където по принцип кое да е обучение не е никак евтино. 100 милиона за работещи МиГ 29 не са никак много. 100 милиона, дадени за западен изтребител, биха означавали един самолет с преоборудването и обучението. Грубо казано, точните сметки да си ги прави който иска. Мисълта ми е, че 100 милиона са твърде дребна сума за работеща ескадрила. Ако искаме сериозно да се превъоръжаваме, съглкасен съм, че трябва да дадем няколко милиарда поне за две ескадрили нови самолети. Но всичко е до пари. Ако някой ей сега извади 2 милиарда за авиацията, що да не си купим нови изтребители? лошо няма, та ако ще да са шведски, американски или френски. 

на 22.03.2018 г. в 23:24, kalansuv написа:

Ние нямаме армия! Въобще!

Напротив, според това клипче имаме доста по-голяма армия от тая на Македония ;)

• 2 седмици по-късно...

Te наразяха самолети на няма и 100 летателни часа, машини, които са на въоръжение в държави, като Германия и Чехия, а сега че дирят нови - чувай гергено. Авиацията ни в най- скоро време ще бъде тотално заличена - така е по натовските правила, нямаме право на самолети, а с дребен шрифт е допълнено, че и държава не трябва да имаме.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

България преди да тръгне по социалистическата нирвана с участието на селячеството е била 9-тата икономика в Европа до 1940 г., Тоест преди войната! След 1944г.където нямаме поражения по инфраструктурата, така и до ден днешен, сме последната дупка на кавала! Е...златото го заграбва Червената армия...на два пъти...

Цитат

Изповед на окаяния раб Божи Калансув:

"Извинявам се.  Моля Ви не ми обръщайте внимание. По- цял ден седя в къщи без работа и понеже няма с какво да се занимавам ми става скучно и почвам да пиша глупави коментари в Калдата форум и да отварям Безброй еднакви теми в Калдата форум. Простете ме мене Простака, че Ви наводнявам с флууд. От други форуми отдавна съм наритан. Виждам, че в Калдата форум хората разбират и дават компетентни съвети и завиждам. Почвам да си въобразявам, че и аз съм компетентен, и също така си въобразявам, че имам опит, което не отговаря на истината. Чрез заливане и удавяне на Калдата форум с флууд с еднакви и безсмислени теми и коментари аз си въобразявам, че въобще нещо разбирам. По- точка първа от настоящата тема мога да кажа, че с такива подобни на описания уред в точка № 1 имам предостатъчно в излишък в домът си. Като някой работят, а за други няма резервни части. И със сигурност имам нужда да изхвърлям в кофата за смет такива уреди в настоящия момент и за в бъдеще време отколкото да купувам нови подобни устройства и подобна техника. Извинявам, се че Ви наводнявам Калдата форум с безсмислени теми и безсмислени коментари, което се нарича флууд на Английски език, а в превод на Български според мен означава наводнение и  / или бедствие свързано с наводнение..."

• 2 месеца по-късно...

От името на ОФ втори подарък за пролетарския празник Новий год - лична противоатомна маска за целото семеен колектиф, модел 1976-а година от петилетката в съкратени срокове. Начи, кат падне буржоазната атомна бомба слагате таз маска и никакъв заразен прах не ви лови. Поради некои постоянни временни трудности със снабдяването, майсторите на маската не са успели да сложат стъкло и за левото очо - там с пръстче запушвате и готово.

La imagen puede contener: una o varias personas y personas de pie

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.