Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

Бихте ли ми помогнали за нова конфигурация. Бюджетът ми е 1500лв-1800лв. Без периферия, видеокарта и хард диск. Ще ми служи за графичен дизайн и рядко за игри. В бъдеще ще се добави видеокарта примерно тази https://www.amazon.de/MSI-GTX-1080-Grafikkarte-4K-optimiert/dp/B01GELBQ7Y/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1521831378&sr=1-4&keywords=nvidia+gtx+1080&dpID=41qZ%2BgHTTJL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch.

Ако може да е по безшумна конфигурация. 

Благодаря ви много

Поздрави,

Николай

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Тази референтна видеокарта, която си избрал, изобщо не се връзва с безшумна система.

• Автор

Видеокартата беше просто за пример. И да е малко по шумна системата не пречи. Няма да се клоква. 

Ето и предложение от мен. Захранването е тихо и кутията е шумоизолирана. Оувърклока на Ryzen е елементарен, а със Wraith Spire (охладителя, с който идва 1700) ще може да постигнеш умерен клок. Гледам че във Vario има 1700X на добра цена, на твое място бих взел него, ако разбира се пазаруването от два магазина не е проблем, но ще се наложи да вземеш охладител за него. Доставката е безплатна. Не съм слагал SSD диск, ако искаш такъв ще трябва да правиш компромиси.

П.С. Може да отложиш покупката със един месец докато излезе Ryzen 2 следващия месец, поне аз бих изчакал.

• Автор

Благодаря за предложенията ,наличната ми видеокарта е Golden Radeon RX 580 DirectX 12 AXRX 580 8GBD5-3DHG/OC 8GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 CrossFireX Support ATX Video Card на нея пише ,че иска Minimum System Power Requirement: 600W.

(закупена доста евтино-мисля ,че на този етап не е лоша като решение)

Мисля да я сменя с нвидиа 1080 на по късен етап но засега ще се ползва тя.Може ли да ми препорачате и система с интел процесор ,до сега само такива сам ползвал и сам много доволен.

Мога да изчакам няколко месеца без проблем ,картата ще отлежи още малко.

Благодаря ви

Захранването е достатъчно за която и да е от двете карти но съм ти сложил по-якото за да си спокоен (+ 13 лв) - http://nikem-bg.net/cart/60475p2r59762p1r59101p1r58304p1r58179p1r58232p1rf.html

Процесора е заключения вариант. Писал си че няма да има клок а и разликата в цената им е над 100 лв.

п.с. Видеокартата ти е отлична и по-добре не я сменяй поне докато не пуснат новите.

• Автор

Благодаря за системата само ще сменя процесора с 8700к изглежда по-добър на клипчетата в youtube(+100лв маи си струват). Само не знам ще ми трябва ли друг охладител?  .Да няма да се клоква нямам познания в тази област.Мерси и за съвета Roujin Z за видеокартата ,ще изчакам новите.

преди 5 часа, Nikolay1 написа:

Благодаря за предложенията ,наличната ми видеокарта е Golden Radeon RX 580 DirectX 12 AXRX 580 8GBD5-3DHG/OC 8GB 256-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 CrossFireX Support ATX Video Card на нея пише ,че иска Minimum System Power Requirement: 600W.

(закупена доста евтино-мисля ,че на този етап не е лоша като решение)

Мисля да я сменя с нвидиа 1080 на по късен етап но засега ще се ползва тя.Може ли да ми препорачате и система с интел процесор ,до сега само такива сам ползвал и сам много доволен.

Мога да изчакам няколко месеца без проблем ,картата ще отлежи още малко.

Благодаря ви

RX 580 е лакома карта за производителността, която предлага, но захранването ще е напълно достатъчно.

AMD дори в момента предлагат по-добрите процесори за работа във масовия сегмент, а и платформата ще се поддържа до 2020-та.Не ти препоръчвам да купуваш интел 8-мо поколение, освен ако не е изцяло геймърска система и не ти пука за бъдещи ъпгрейди със многоядрени процесори.

Не не ти трябва по-добър охладител щом няма да се занимаваш с клок.

Ако смяташ че има вероятност все пак да се заинтересуваш от клок може да смениш сложения с този - http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-LUCIFER-v2-DPGS-MCH6N-LC-V2/description.html

В такъв случай ще трябва да се смени и кутията понеже в другата не се събира - http://nikem-bg.net/computer-components/Fractal-Design-MESHIFY-C-BLACKOUT-TG/description.html

А е препоръчително и по-добро дъно и стават доста парите.

преди 39 минути, Nikolay1 написа:

Благодаря за системата само ще сменя процесора с 8700к изглежда по-добър на клипчетата в youtube(+100лв маи си струват). Само не знам ще ми трябва ли друг охладител?  .Да няма да се клоква нямам познания в тази област.Мерси и за съвета Roujin Z за видеокартата ,ще изчакам новите.

8700К идва без охладител и е горещ чип използващ TIM, та дори да не клокваш приличен охладител със поне 4 топлинни тръби е силно препоръчителен. Щом няма да клокваш и държиш толков на интел за работа (не знам защо),купуваш 8700, който не е със отключен множител и чакаш евтините дъна.

П.С: Клипчетата в youtube са за деца, не визирам видеоревютата на професионалните медии като GamersNexus.Прочети поне няколко ревюта и прецени сам за себе си. Аз мисля, че избора е ясен, но все пак.

преди 10 минути, Roujin Z написа:

Заради паметта има известен смисъл от евтино дъно с Z370 чипсет дори да не се пипа процесора.

3200mhz без проблеми ще подкара на B350 дъно и ще може да си клокне процесора, а новите Ryzen процесори (Ryzen рефреш) ще имат подобрена поддръжка и съвместимост със доста памети и не на последно място няма да имат проблеми със по-високи честоти.

• Автор

Благодаря ти и за тази гледна точка Inno ,ще изгледам някои клипчета да видя и райзен процесора .Не да държа на Интел просто сам свикнал с него,но може и да изчакам новите процесори.За клок както казах няма никакво понятие как се прави.

преди 21 часа, Nikolay1 написа:

Ще ми служи за графичен дизайн

Какви програми ще използваш? Ако тук ги има може да се ориентираш кои процесор е по-добре да се ползва в твоя случай.

преди 6 минути, Nikolay1 написа:

Благодаря ти и за тази гледна точка Inno ,ще изгледам някои клипчета да видя и райзен процесора .Не да държа на Интел просто сам свикнал с него,но може и да изчакам новите процесори.За клок както казах няма никакво понятие как се прави.

Не гледай клипчета, а чети ревюта на доказали се медии, дано да не се повтарям излишно. Ето ти ревю на български ако не си на ''ти'' със английския. Ревюта на 1800X, 1700X и 1700. Райзен рефреш идва на 19-ти Април, та аз бих изчакал.

преди 1 час, Inno написа:

Щом няма да клокваш и държиш толков на интел за работа (не знам защо),купуваш 8700, който не е със отключен множител и чакаш евтините дъна.

преди 1 час, Roujin Z написа:

Заради паметта има известен смисъл от евтино дъно с Z370 чипсет дори да не се пипа процесора.

преди 56 минути, Inno написа:

3200mhz без проблеми ще подкара на B350 дъно и ще може да си клокне процесора...

Чудесно но коментирахме бюджетните дъна за Интел не за АМД. ;)

преди 20 минути, Roujin Z написа:

Чудесно но коментирахме бюджетните дъна за Интел не за АМД. ;)

Аз не виждам никаква дискусия.Не обичам гатанките и евфемизмите та може и да споделиш какво значи емотиконката.

Бюджетните дъна все още не са на пазара. Би трябвало да излязат този месец, но явно ще е следващия. От своя страна ще носят някой подобрения спрямо Z370 като Thunderbolt 3.0. Не знам дали на някой не му е все още ясно, но Z370 е преименуван Z270, та нови процесори е почти сигурно че няма да са съвместими със този чипсет.

преди 1 час, Inno написа:

Не гледай клипчета, а чети ревюта на доказали се медии, дано да не се повтарям излишно. Ето ти ревю на български ако не си на ''ти'' със английския. Ревюта на 1800X, 1700X и 1700. Райзен рефреш идва на 19-ти Април, та аз бих изчакал.

Сигурно искаш да помогнеш, но докато предлагаш конфигурации на база синтетични тестове и няколко игри, без да се съобразяваш с изискванията и препрочитанията на конкретния софтуер, който ще се ползва има голяма вероятност да предлагаш много добре  подбрани компоненти перфектни за всичко останало освен за основното предназначение на компютъра. Не го приемай като лична нападка към теб. Наблюдавам това явление не само по форумите, а и от фирми които са ни доставяли и поддържали техниката. Надявам се не си от третата група фенчета (червени или сини) които са направо паразит за подобен тип теми.

преди 13 минути, bobivg написа:

Сигурно искаш да помогнеш, но докато предлагаш конфигурации на база синтетични тестове и няколко игри, без да се съобразяваш с изискванията и препрочитанията на конкретния софтуер, който ще се ползва има голяма вероятност да предлагаш много добре  подбрани компоненти перфектни за всичко останало освен за основното предназначение на компютъра. Не го приемай като лична нападка към теб. Наблюдавам това явление не само по форумите, а и от фирми които са ни доставяли и поддържали техниката. Надявам се не си от третата група фенчета (червени или сини) които са направо паразит за подобен тип теми.

@Nikolay1 Не е споделил със какъв софтуер ще работи, този въпрос трябва да го зададеш към него, не към мен. Аз лично най-вероятно бих избрал AM4 пред 1151 v3, освен ако софтуера със който ще използвам работи доста по-добре с интел, а  т.нар. ''паразити'' нямат място в подобни теми, прав си.

• Автор

Здравейте, софтуера е Adobe Photoshop, Illustrator и Indesign основно и рядко Sinema 4d.Извинявам се ,че не уточних моя грешка .

• Автор

Бюджета също не е  краен може да се надвишава ,ако си струва.Сегашния ми компютар е на 6 години (I3 processor 16gb ram 2gb video) тарся нещо такова да ми служи 3-4-5 години .

Благодаря ви за помоща.

http://nikem-bg.net/cart/60475p2r59762p1r59101p1r58304p1r58232p1r58103p1rf.html

То ако сложиш отключения вариант на процесора + 118 лв. и по-якото захранване + 13 лв. както искаш бюджета няма как да не се надскочи.

При АМД варианта си почти в бюджета - http://nikem-bg.net/cart/57908p1r57890p1r60475p2r59762p1r59101p1r58232p1rf.html

Като цяло разликата е в процесора и въпроса е кой ще предпочетеш. И двете са с 32GB рам едно и също захранване, кутия и охладител.

п.с. Казваш че няма да има клок така че като гледаш резултати от тестове взимай и това предвид.

преди 55 минути, Roujin Z написа:

http://nikem-bg.net/cart/60475p2r59762p1r59101p1r58304p1r58232p1r58103p1rf.html

То ако сложиш отключения вариант на процесора + 118 лв. и по-якото захранване + 13 лв. както искаш бюджета няма как да не се надскочи.

При АМД варианта си почти в бюджета - http://nikem-bg.net/cart/57908p1r57890p1r60475p2r59762p1r59101p1r58232p1rf.html

Като цяло разликата е в процесора и въпроса е кой ще предпочетеш. И двете са с 32GB рам едно и също захранване, кутия и охладител.

п.с. Казваш че няма да има клок така че като гледаш резултати от тестове взимай и това предвид.

Хубаво предложение, обаче нито захранването е тихо, нито кутията. Не че ще натовари 650W модела над 50%, дори със клокната RX 580, но да се има в предвид. Със това дъно няма как да клокне 8700K, освен ако не говорим за може би 4.5/4.7ghz на всички ядра, силно препоръчително със поне 200/300mhz AVX офсет, със доста добра бройка, но отново, най-вероятно ще трябва активно охлаждане на захранващата част, за да не тротва. Със този охладител обаче изобщо няма да стане, дори и със делид и течен метал.

SSD мисля, че ще е задължително за работата му, особено за по-големи проекти, което значи че бюджета ще трябва да се увеличи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.