Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Вече установихме че тишината всъщност не е приоритет след коментарите за референтната видеокарта на която няма да има клок а и не съм съгласен че захранването ще е шумно.

Охладителят също е тих именно защото клок няма да има с което изчерпваме дискусията за дъното което е сложено заради паметта и липсата на по-евтино за тази цел. 

Всъщност тия неща вече ги обсъдихме но май не следиш внимателно дори собствените си коментари ако съдя от предишния ти пост където не ме разбра.

преди 12 часа, Roujin Z написа:

Вече установихме че тишината всъщност не е приоритет след коментарите за референтната видеокарта на която няма да има клок а и не съм съгласен че захранването ще е шумно.

Охладителят също е тих именно защото клок няма да има с което изчерпваме дискусията за дъното което е сложено заради паметта и липсата на по-евтино за тази цел. 

Всъщност тия неща вече ги обсъдихме но май не следиш внимателно дори собствените си коментари ако съдя от предишния ти пост където не ме разбра.

@Nikolay1 е написал че държи на тиха конфигурация и е посочил картата като примерна такава, ако наистина си цени тишината, никога да си купи карта със турбина. Аз ли съм този, който не чете внимателно или се заяждаш нарочно? Ако оувърклок на процесорите в днешно време е елементарен, то овърклок на видео карта е за дебили и става със бутане на няколко слайдера във MSI Afterburner във Windows. Не е и нужно да се тества десетки часове за стабилност. Seasonic Focus Plus Gold няма да се чува до 50% натоварване, а от там насетне определено ще е чуваемо, във Fractal R5/R6 може и да не се чува под сериозно натоварване.

Охладителя е тих, но дал ще е тих със i7 8700K ? Ако пък дъното подава агресивни авто напрежения, то не само че няма да е тих, но и процесора ще тротва със лекота, важи и за i7 8700. Аз лично не бих купил този охладител за i7 8700/K, освен ако не съм със доста, доста тесен бюджет.

@Nikolay1 Ако се насочиш към 1151 v3. заради по-добрата работа със софтуера, който ще използваш, то ще трябва и да платиш повече отколкото вариант със Asrock AB350 Pro4, 1700X и най-вече 1700, защото втория идва със доста приличен охладител. Ако искаш да изстискаш максимума от 1151 v3 то ще надхвърлиш бюджета със доста, защото ще ти трябва поне приличен среден клас дъно като Asrock Extreme 4 (около 310лева), и висок клас въздушен охладител (120-180 лева) като температурите ще са високи дори със такъв охладител, заради фабричната паста под капачката. Ако пък искаш AIO си приготви поне 200-350 лева за такова със 280мм/360мм радиатор. Аз лично бих избрал масивен въздушен охладител, като NH-D15, вместо AIO, защото тишината е гарантирана, а при AIO-тата нещата не стоят съвсем така.Нещата обаче определено не са толкова прости, особено със RX 580 печката. Ако искаш да ти е тихо и температурите да са във норма делид на процесора ще е наложителен, както и нанасяне на течен метал, което ще доведе до 15-20 или дори 20+ градуса понижаване в температурата в зависимост от клока и настройките. Ако искаш да извършиш услугата сам ще ти трябва инструмент за целта, може да махнеш капачката и със примитивни методи, но е риск и може да си съсипеш процесора, със delid tool е напълно безопасно.Течния метал също не е никак евтин, спрямо конвенционална паста.Ако не ти се занимава в iskampc предлагат delid услуги и ще ти коства 35 лева - ''скалпиране'', нанасяне на паста Thermal Grizzly Conductonaut и обратно залепване на капачката със силикон, което аз не ти препоръчвам. Ако ще делидваш, то ще трябва да го оставиш капачката незалепена, в противен случай ще имаш по-високи температури. Гаранцията на процесора обаче отпада.Общо взето постигането на добри температури при клок на масовите интелски процесори е същинско приключение, още от ерата на Ivy Bridge (2012г.). От друга страна AMD позволяват клок дори на средния клас AM4 дъна със B350 чипсет, като такъв е лесно постижим дори на 8-ядрен R7 върху B350 дъно със доста по-скромен охладител.

• Автор

Благодаря ви за помощта ,прегледах няколко ревюта за Интел и Райзен  мисля .че при мене няма да има голяма разлика коя система ще избера.Без клок нещата са на кантар.Може да изчакам до 20 април новия Райзен и тогава пак да ви помоля за съвет за конфигурация .За парите си мисля ,че Раизен ще е по добрия избор.Но ще очаквам и вашите мнения по въпроса .

Много Благодаря Николай

Хубаво е да изчакаш рефреша, но цените ще са по-високи, от в момента актуалните цени на 1700/1700X (550-570 левa). Цената на 2700 ще е 299$ и ще идва със Wraith Spire, а флангмана 2700X ще е със MSRP от 369$, което на тукашния пазар ще се транслира във около 750 лева, но поне ще идва със още по-добър охладител - Wraith Prism. Цените на B450/X470 дъната би трябвало да останат непроменени.

преди 24 минути, Nikolay1 написа:

Здравейте а какво ще кажете за тази конфигурация https://www.ibuypower.de/Carts или еквивалент базирана на Райзен платформа.

Линка не работи. Готовите конфигурации предлагат по-ниско съотношение цена/производителност, съвсем разбираемо, дори и във времената на криптовалутите.

• Автор

https://www.ibuypower.de/Carts сега трябва да е добре.Мисля ,че готова конфигурация на добра цена като тази си струва,но вие ще кажете все пак сте доста на ти със нещата .

За цени също не сам запознат но поне тази система няма да има нужда от смяна поне 3-4 години наи-много рам да си добавя.

• Автор

Тази сам си я сглобяваш просто ди дава кои части са съвместими за индианци като мене,все пак нямам почти никакви познания да си зглобя сам машина.

В Германия за части https://www.mindfactory.de/?gclid=CN6WxKLCy8gCFYgKwwodONgJyw.  Ako ще пазариш от там питай ако нещо те интересува, ползвам ги от години, включително и гаранции.

А за готови конфигурации тези

https://www.alternate.de/html/search.html?query=pcgh+pc&x=0&y=0

макар че са извън бюджета.

Но поне в Германия тези са единствените ,които не правят компромис с компонентите и тишината. И дъната са им дъна и охлажданията и захранванията и кутиите.

Иначе ако бях в настроение бихме могли да поспорим с колегата @Inno, дали 580 е печка и каква е дефиницията на печка, но не ми се занимава. Факт е ,че харчи до 60 вата повече от 1060. Но пък в абсолютни цифри това са 180 вата под товар, което на фона на моята карта примерно е смешно ;). Така че картата си е много добре и като гледам това Golden най-вероятно е нереферентна Power Color Red Devil, което е един от най-добрите дизайни на 580.

Нали вече ти се дадоха части просто ги избери от най-изгодния магазин в Германия щом там живееш.

Иначе нещата са прости. Всяко дъно с Z370 чипсет може да му се сложи всеки Интелски процесор от 8-ма серия.

След като няма да има клок гледаш за най-евтиното което може да намериш. Охладителя също може да е евтин след като няма да има клок.

С останалите части вече е по-сложно в смисъл кое е най-изгодно от наличностите иначе пак е просто.

Всяко читаво 550W захранване е достатъчно паметта трябва да е DDR4 (SO-DIMM са за лаптоп и не ги гледай).

https://www.mindfactory.de/product_info.php/MSI-Z370-A-PRO-Intel-Z370-So-1151-Dual-Channel-DDR4-ATX-Retail_1199126.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/650-Watt-Seasonic-FOCUS-Plus-Modular-80--Gold_1184027.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/32GB-Corsair-Vengeance-LPX-schwarz-DDR4-3000-DIMM-CL14-Dual-Kit_1217341.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/Fractal-Design-Focus-G-mit-Sichtfenster-Midi-Tower-ohne-Netzteil-grau_1188343.html

За евтин охладител без клок питай Tommygun. Избора би трябвало да е по-голям.

За процесора едва ли е необходимо да давам линк...

Колкото до АМД ето ти евтино дъно - https://www.mindfactory.de/product_info.php/MSI-B350-PC-MATE-AMD-B350-So-AM4-Dual-Channel-DDR4-ATX-Retail_1161977.html

Останалите части си остават същите.

преди 16 минути, Tommygun написа:

В Германия за части https://www.mindfactory.de/?gclid=CN6WxKLCy8gCFYgKwwodONgJyw.  Ako ще пазариш от там питай ако нещо те интересува, ползвам ги от години, включително и гаранции.

А за готови конфигурации тези

https://www.alternate.de/html/search.html?query=pcgh+pc&x=0&y=0

макар че са извън бюджета.

Но поне в Германия тези са единствените ,които не правят компромис с компонентите и тишината. И дъната са им дъна и охлажданията и захранванията и кутиите.

Иначе ако бях в настроение бихме могли да поспорим с колегата @Inno, дали 580 е печка и каква е дефиницията на печка, но не ми се занимава. Факт е ,че харчи до 60 вата повече от 1060. Но пък в абсолютни цифри това са 180 вата под товар, което на фона на моята карта примерно е смешно ;). Така че картата си е много добре и като гледам това Golden най-вероятно е нереферентна Power Color Red Devil, което е един от най-добрите дизайни на 580.

Да, факт е че харчи повече от 1060-ка, а неговата е и фабрично клокната. Със коментара си имах в предвид, че ако реши да клоква 8700К ще му трябва или огромен въздушен охладител като NH-D15, а предполагам се досещаш какво ще стане ако такъв охладител е на сантиметри от такава карта и заема огромно пространство от кутията. Гледам че картата поне има задна планка, та ако не е само за красота може и картата да не грее толкова, но е къса карта, та близо 200W не знам как ще се разсейват при наличието на такъв охладител. Ако сложи AIO е ясно че няма да има проблем.

Ето каква е ситуацията със неговата карта при тест на отворен стенд - FLIR термални тестове. Тази карта във кутия със лош поток и със огромен охладител, който да блокира въздуха...направо не ми се мисли какви ще са температурите.

• Автор

Здравейте ,Много ви Благодаря за съветите Inno ,Roujin Z,Tommygun. Днеска имах възможност да тествам I7 8700,I7 8700k i Ryzen 7 1800x ,приятно се изненадах от Ryzen никак не е лош (всички без клок ).Та сега избора е Ryzen или Intel.За програмите които ползвам видях ,че почти няма разлика дали ,ще е i7 8700 или I7 8700k(обясниха ми ,че без клок е безсмислено да се купува К процесор ,а и гаранцията падала при клокване) ,видеокартата също е добра на този етап там ползваха Rx580 Armor i Nvidia 1060.

В България си живея просто имам възможност да пазарувам от Германия ,а и опита ми показва ,че там е една идея по евтино (за части и компютри обаче не знам как стоят нещата).

П.С Тая карта наистина си е като малко компресорче ,тествахме я дразни след време и позагрява.Ще се сменя като излезнат новите.

преди 2 часа, Nikolay1 написа:

Здравейте ,Много ви Благодаря за съветите Inno ,Roujin Z,Tommygun. Днеска имах възможност да тествам I7 8700,I7 8700k i Ryzen 7 1800x ,приятно се изненадах от Ryzen никак не е лош (всички без клок ).Та сега избора е Ryzen или Intel.За програмите които ползвам видях ,че почти няма разлика дали ,ще е i7 8700 или I7 8700k(обясниха ми ,че без клок е безсмислено да се купува К процесор ,а и гаранцията падала при клокване) ,видеокартата също е добра на този етап там ползваха Rx580 Armor i Nvidia 1060.

В България си живея просто имам възможност да пазарувам от Германия ,а и опита ми показва ,че там е една идея по евтино (за части и компютри обаче не знам как стоят нещата).

П.С Тая карта наистина си е като малко компресорче ,тествахме я дразни след време и позагрява.Ще се сменя като излезнат новите.

Не би трябвало да загрява, поне ядрото, ако е във добре вентилирана кутия и нищо не спира потока, като огромен въздушен охладител, например. Във каква кутия я ползваш в момента ? Виж за VRM-ите може и да доближат или дори преминат границата от 100 градуса, във кутия, а ако по-горе описаната ситуация е факт, то ще тротват със сигурност. Ако имаш проблеми със температурите на двете може да пробваш понижаване на напрежението на ядрото със MSI Afterburner, докато не намериш стабилния минимум. Пета серия е просто рефреш на Поларис RX 470/480 и не носи никакви подобрения от към енергопотребление и ефективност, 1425mhz са доста за 480, та със ъндърволта може да смъкнеш и малко честотата на ядрото.

П.С: Гаранцията при клок въобще не отпада, не знам кой ти ги е наговорил тези глупости, ако това беше факт нямаше да има 8600K и 8700К.

Принципно Интел имат предимство при Adobe продуктите та много зависи за какво ще се ползва.

Гаранцията отпада при delid което не значи че процедурата не е добра идея.

Напротив само че сам явно няма да искаш а в Германия не знам колко и къде тук е около 30-40 лв. в зависимост от сервиза.

Но това е ако ще се вманиачаваш и не е задължително. 

преди 4 часа, Roujin Z написа:

тук е около 30-40 лв. в зависимост от сервиза.

Искаше да напишеш 35.;)

Инак попаднах и на друга смехория...инсталация на MacOS - 60 левчета. Въобще сервизните услуги, за които ''нямаш'' предвид са повече от смешни. 

Цената ли ти е смешна? Знаеш ли колко се таксува 10 мин. работа с прободен трион да се изреже отвор за мивка в плот?

В тоя ред на мисли миналия месец влезнах в едно заведение да си взема нещо за ядене и хамбургерите се въртяха около 17-22 лв. в зависимост дали са с маруля и кашкавал или с кюфте.

Не знам смешно или трагично е но всеки сам си решава какво да прави.

• Автор
преди 20 часа, Inno написа:

Не би трябвало да загрява, поне ядрото, ако е във добре вентилирана кутия и нищо не спира потока, като огромен въздушен охладител, например. Във каква кутия я ползваш в момента ? Виж за VRM-ите може и да доближат или дори преминат границата от 100 градуса, във кутия, а ако по-горе описаната ситуация е факт, то ще тротват със сигурност. Ако имаш проблеми със температурите на двете може да пробваш понижаване на напрежението на ядрото със MSI Afterburner, докато не намериш стабилния минимум. Пета серия е просто рефреш на Поларис RX 470/480 и не носи никакви подобрения от към енергопотребление и ефективност, 1425mhz са доста за 480, та със ъндърволта може да смъкнеш и малко честотата на ядрото.

П.С: Гаранцията при клок въобще не отпада, не знам кой ти ги е наговорил тези глупости, ако това беше факт нямаше да има 8600K и 8700К.

Изпробвах я в една агенция ,кутията не знам каква е изглеждаше добре с доста вентилатори и добър приток на въздух. На пипане си беше гореща след час работа но явно е нормално щом стигат 100 градуса.Така казаха там ,че при клок нямат гаранция.

преди 11 часа, Roujin Z написа:

Цената ли ти е смешна?

Смешна е, разбира се, за българския стандарт! 60 кинта си е буквално кожодерие отвсякъде! Както всичко свързано с нагризаните ябълки и тук да не останат по-назад - изпий кръвчицата на потребителя!

преди 1 час, Nikolay1 написа:

Изпробвах я в една агенция ,кутията не знам каква е изглеждаше добре с доста вентилатори и добър приток на въздух. На пипане си беше гореща след час работа но явно е нормално щом стигат 100 градуса.Така казаха там ,че при клок нямат гаранция.

Агенция ? Каква е тази агенция ? Дано да не седи във кутия, докато ти си ползваш машината със Sandy/Ivy bridge i3-ката и безименната 2гб. карта. Може да я сложиш във сегашната ти машина да оре. Във ревюто на Guru3d захранващата част достига почти 88 градуса на отворен стенд, без въздушен поток. Ако кутията ти е добре вентилирана, със сигурност няма да са 100 градуса, но отново, ако имаш проблеми просто намали напрежението, със сигурност ще има благоприятен резултат.

За обикновена преинсталация се иска 20  кинта ако искаш и почистване от прах и смяна на термопаста се бръкни за още 20 кинта ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.