Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с образованието след 12-и клас

Featured Replies

Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....

По български съм добре

По история брилянтен

По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците

По география съм добре.....

преди 30 минути, даниел павелов написа:

Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....

По български съм добре

По история брилянтен

По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците

По география съм добре.....

Сам трябва да разбереш и да избереш какво ще правиш с живота си.

преди 8 минути, даниел павелов написа:

международни отношения, какво мислиш? С какви предмети се кандидатства?

Интернет не хапе. Сам прецени.

• Автор

това в кръга на шегата ли беше?

преди 3 минути, .Alex&Vanko. написа:

История и език сигурно! И имаш ли връзки да се наредиш дипломат?

мене реализацията ми е въпросът освен международни отношения, друго какво мога следвам с тези предмети, в които се справям?

преди 7 минути, даниел павелов написа:

Къде си видял обява търсиме посланик или изобщо служител в посолство или дипломатическа мисия? Посланика е с указ на президента. Ти някъде трябва да си изпъкнал.  И това става от външно министерство а там е министър от управляващата партия. То тези международни отношения са право и политика. Ще изучаваш политология и други подобни. Международни икономически отношения е друго.

преди 11 минути, даниел павелов написа:

мене реализацията ми е въпросът освен международни отношения, друго какво мога следвам с тези предмети, в които се справям?

Журналист, адвокат, нотариус ----------- Идеално платени!

Освен английски перфектно а това само един филолог може да го претендира ще ти трябва поне още един в държавата където ще бъдеш да го знаеш перфектно. Има и такива с по три четири езика ама като не ти вървят незнам.

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Журналист, адвокат, нотариус ----------- Идеално платени!

последните две в българия не мисля, че ще се реализирам, преди е имало глад за прависти ама сега не е така, майка ми е учителка , ученици, които са го завършили право преди няколко години седят без работа, освен тези, на които родителите им са адвокати, те са единствените с работа.....

Правото освен история е и литература мисля. Ти казваш български език? То всъщност всеки влиза вече студент.

Само не разбрах, ако дадената професия не носи добри доходи и заплащане, но лично на теб ти доставя удоволствие и много си навътре с професията,  ще се откажеш от нея и ще търсиш, някаква друга професия, която носи по-голяма печалба, но затова пък не те кефи.

По темата история и география 

Нещо в сферата на туризма, нещо свързано с географски карти, картография, библиотекар...

• Автор
преди 13 минути, .Alex&Vanko. написа:

Освен английски перфектно а това само един филолог може да го претендира ще ти трябва поне още един в държавата където ще бъдеш да го знаеш перфектно. Има и такива с по три четири езика ама като не ти вървят незнам.

преди 22 минути, .Alex&Vanko. написа:

Къде си видял обява търсиме посланик или изобщо служител в посолство или дипломатическа мисия? Посланика е с указ на президента. Ти някъде трябва да си изпъкнал.  И това става от външно министерство а там е министър от управляващата партия. То тези международни отношения са право и политика. Ще изучаваш политология и други подобни. Международни икономически отношения е друго.

това го знам, аз имам влечения, към някои партии и плюс това съм на 18 и мога да членувам......Иначе мисля и нещо друго - да вляза в някоя неприятна за мен партия, но която е с влияние- т.е. да бъда като Роджър Уотърс в Пинк Флойд или като Румен Радев в БСП. Партията да ми е като сурогатна майка!

преди 2 минути, acnekt написа:

Само не разбрах, ако дадената професия не носи добри доходи и заплащане, но лично на теб ти доставя удоволствие и много си навътре с професията,  ще се откажеш от нея и ще търсиш, някаква друга професия, която носи по-голяма печалба, но затова пък не те кефи.

По темата история и география 

Нещо в сферата на туризма, нещо свързано с географски карти, картография, библиотекар...

За съжаление това се налага, в училището, където уча всички са деца на богати родители, аз не................

Това са си вътрешни назначения в системата с вътрешни хора. И не си мисли че английския е лесен. Много хора пишат в автобиографиите перфектен и като седне да разговаря с тях американец запецват. И английския и другия език си е като едно висше. Едно 3-4 години!

• Автор
преди 20 минути, .Alex&Vanko. написа:

Бареков как стана евродепутат?

преди 1 минута, .Alex&Vanko. написа:

Това са си вътрешни назначения в системата с вътрешни хора. И не си мисли че английския е лесен. Много хора пишат в автобиографиите перфектен и като седне да разговаря с тях американец запецват. И английския и другия език си е като едно висше. Едно 3-4 години!

В МВР как ти се струва полицай , главен секретар на МВР, премиер, :min01:

преди 33 минути, .Alex&Vanko. написа:

до колкото четох из другите форуми тази специалност е по-тачена ако си я учил из европа............В чужбина имам възможност да уча само в страни, които са от източния блок, или в западна европа, където е безплатно образованието и настаняването.........................Иначе в българия къде е най-добре да си я учил, за да имаш реализация?

ВЪЗНАМЕРЯВАМ ДА ПРОДЪЛЖИМ ДИСКУСИЯТА В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ, СЕГА ОТИВАМ ДА ЛЯГАМ. ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ В АВАНС!

току-що, даниел павелов написа:

Бареков как стана евродепутат?

кръг „Орион” и КТБ

Май хвърчиш в небесата. За полицай можеш ли да боравиш с оръжие без страх. Освен физическо трябва и психика. И оръжието е трън в гащите не ти препоръчвам.

• Автор
преди 5 минути, .Alex&Vanko. написа:

преди 5 минути, .Alex&Vanko. написа:

В моята гимназия всяка година идват американци от Фулбрайт, имаме три пъти седмично часове с тях, когато говоря с тях нямам проблем,разбират ме без чужда помощ, когато ми се даде тест или граматика и т.н. зацепвам. Вярно тези американци идват тук с някаква партийна цел това ми е пределно ясно, разпространяват леви идеи. Например, когато говорят за Югославските, войни  избягват тази тема заради мен, защото пада люта дискусия между тях и мен. Избягват вече политически теми, защото аз противореча на тяхната партийна линия!

Надзирателите в Софийския затвор се насрали и тия избягали примерно. Ти как ще реагираш в подобна ситуация?

• Автор

говоря разследващ полицай

преди 4 минути, .Alex&Vanko. написа:

Май хвърчиш в небесата. За полицай можеш ли да боравиш с оръжие без страх. Освен физическо трябва и психика. И оръжието е трън в гащите не ти препоръчвам.

това не беше сериозно, съжалявам не се сдържах!:despicable-me-2-minion-5:

Ти ще тръгнеш от най-долното ниво патрулиращ полицай или там каквото е. Нали нямаш връзки? Не съм запознат и чин дали ти трябва но това ще се поинтересуваш от школата в Симеоново. Инспекторите по филмите и те от най-долу са тръгнали мисля.

• Автор
преди 3 минути, .Alex&Vanko. написа:

Ти ще тръгнеш от най-долното ниво патрулиращ полицай или там каквото е. Нали нямаш връзки? Не съм запознат и чин дали ти трябва но това ще се поинтересуваш от школата в Симеоново. Инспекторите по филмите и те от най-долу са тръгнали мисля.

Добре това го оставяме в пространството. Само с политология живее ли се? Има ли келепир? Принципно обичам да разтягам локуми, преди ходех да дебати по английски, вече не ме канят. Относно английския в моята гимназия всяка година идват американци от Фулбрайт, имаме три пъти седмично часове с тях, когато говоря с тях нямам проблем,разбират ме без чужда помощ, когато ми се даде тест или граматика и т.н. зацепвам. Вярно тези американци идват тук с някаква партийна цел това ми е пределно ясно, разпространяват леви идеи. Например, когато говорят за Югославските, войни  избягват тази тема заради мен, защото пада люта дискусия между тях и мен. Избягват вече политически теми, защото аз противореча на тяхната партийна линия! Някак си умишлено и целенасочено ме игнорират!:ph34r:

Времената са най-лесното нещо в английския език. Освен това трябва да имаш богат речник. Зубрене на думи много. Готови конструкции. Помня как ме изпитваха. Де да беше хубаво времето щях да си облека еди какво си и подобни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.