Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с работния плот.

Featured Replies

https://toolslib.net/downloads/viewdownload/2-delfix/
с отметка само на Purge system restore. и после си създай нова точка и е желателно да е поне 5%

• Отговори 72
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Току що тествах на виртуална машина с Windows 8.1. Изтрих цялата папка System volume information под linux и нямаше никакви проблеми при рестарт, папката беше създадена отново от Windows. В тази папка е възможно и някоя антивирусна да си е създала файлове и затова да е толкова голяма, също и някои вируси могат да се инсталират там. Може да пробваш и с Cleanup тоол-а на windows да изчистиш излишните работи от там.

преди 4 часа, Raze написа:

затова да е толкова голяма

Намерих в мрежата снимка на съдържанието на тази папка. Работата е доста сложна, записът System Restore е само една част, оставам така нещата, няма кой да се занимава с линукси и пр. Също така, първото, което направих, беше да използвам вградения инструмент на Уиндоус за почистване на диска( и за системни файлове), но без резултат.

rrr.JPG

Пробвай с това:

https://www.jam-software.de/customers/downloadTrial.php?article_no=101&freeware=1&language=EN&cp=ProductAds&cp_kwd=TSfree_TSpro

изкарва размера и съдържанието на "System volume information" и ти дава да го разглеждаш. Дори ми позволи да трия и копирам файлове.

Аз като потърсих такава папка(System volume information) се оказа,че нямам такава. в уин 8,1(сега не ми се проверява в 10ката).Възможно ли е това?Трябва да кажа,че съм изключил защитата на системата и всякакви точки на възтановяване...........да не е заради това?

Направи си Windows explorer да ти показва скрити и системни папки и ще имаш :) Или пробвай също с програмата, която дадох по-горе.

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Аз като потърсих такава папка(System volume information) се оказа,че нямам такава. в уин 8,1(сега не ми се проверява в 10ката).Възможно ли е това?Трябва да кажа,че съм изключил защитата на системата и всякакви точки на възтановяване...........да не е заради това?

Просто се въвежда:

control folders

в прозореца "Изпълнение" / "Run" и от там > таб/раздел Изглед... (може да се превключи към него директно с Ctrl + Tab :)  ) След това пак може да се навигира из прозореца с помощта на клавишите: Tab,Space, буквите и Enter... сега как точно - най-добре се научава с проба ... ;) П.С: Забравих да спомена и стрелките на клавиатурата... (Нагоре/Надолу/Наляво/Надясно) Както и End,Home,PgUp и PgDn (PageUp и Page down).

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

Аз съм си задал да се виждат скрити фаилове и папки,но имаше една опция за скриване на защитени системни фаилове и папки,та махнах чавката от там и се появиха.:)Относно навигирането.............намирам всичко с един клик,имам пряк път "Всички елементи на контролния панел" и не ми се налага да въвеждам нищо или да се ровя из контрол панел.

Екранна снимка (318).png

Всеки с предпочитанията си. Аз пък не съм фен на иконите и предпочитам командите и старт менюто. Е, да - и там може да се каже че са икони, а не "плочки", но са скрити:ph34r:

Имам точно 2 икони на Desktop... като дори не ги и ползвам, държа ги поради друга причина.

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

преди 17 часа, Raze написа:

Изтрих цялата папка System volume information

Всъщност, твоята идея с Линукс за изтриване на пустата му папка, не е лоша. Аз имам на същия компютър, на втори харддиск, Уиндоус 7. Като го зареда него, бих могъл да намеря (с твоя помощ) къде е тя и да видя какво толкова е записано и да опитам да го изтрия. Иначе, десятката пази ревниво тази папка и не може да се открие къде е. Ако знаеш пътя до нея, пиши.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Ако знаеш пътя до нея, пиши.

не е нужно да знаеш пътя, такива папки има на всички дялове в всички хардове дето си ги накачулил в машината
още с отваряне на файловия мениджър, отваряш съответния, хард, дял и ще видиш папката
имай предвид, че след изтриването, джама ще ги създаде наново

snapshot1.thumb.png.4c48e965206f44303402ad17f1482b27.png

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Всъщност, твоята идея с Линукс за изтриване на пустата му папка, не е лоша. Аз имам на същия компютър, на втори харддиск, Уиндоус 7. Като го зареда него, бих могъл да намеря (с твоя помощ) къде е тя и да видя какво толкова е записано и да опитам да го изтрия. Иначе, десятката пази ревниво тази папка и не може да се открие къде е. Ако знаеш пътя до нея, пиши.

Ти май не четеш - използвай това:

https://www.jam-software.de/customers/downloadTrial.php?article_no=101&freeware=1&language=EN&cp=ProductAds&cp_kwd=TSfree_TSpro

и ще можеш да си влезеш в папката, дори да я изтриеш.

@Raze, какъв е резонът да ползва пробна версия вместо безплатна?
За листване на съдържанието със същия успех може да ползва безплатният  Windirstat или портативния

Ето как изглежда System Volume Information в Windirstat стартиран с Trustedinstaller права:
Snap8.png

За управление на различните точки на възстановяване може да ползва Restore Point Creator

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Не съм обърнал внимание, дал съм грешна връзка. Аз ползвам портативната версия от тук:

https://www.jam-software.de/customers/downloadTrial.php?article_no=80&language=EN

в менюто се избира коя версия да се изтегли и си е напълно функционална без ограничения (поне досега не съм забелязал такива, ползвам я от няколко месеца).

преди 48 минути, Raze написа:

напълно функционална без ограничения

в рамките на 30 дни

преди 15 часа, Слави Маринов написа:

Аз като потърсих такава папка(System volume information) се оказа,че нямам такава

Тази папка се създава заедно с форматирането на ntfs дела.

преди 18 минути, DarkEdge написа:

в рамките на 30 дни

Тази папка се създава заедно с форматирането на ntfs дела.

Ти май не четеш какво пиша - портативната няма пробен период, може да я ползваш колкото искаш, аз я ползвам повече от месец и си работи!

преди 5 часа, дръндю написа:

джама ще ги създаде наново

Въпросът е да ги създаде такива, каквито трябва да бъдат-горе-долу по 320МБ на точка за възстановяване. А за това къде и как се вижда съдържанието-никъде и никак не се вижда-дори и след промяната в опциите за папки да се показват скрити такива. За това питам как да видя съдържанието ,без специални средства. 

преди 4 часа, DarkEdge написа:

същия успех може да ползва безплатният  Windirstat или портативния

твоето предложение е много ценно, ще го разуча внимателно.

444.JPG

преди 29 минути, B3M2W0 написа:

Въпросът е да ги създаде такива, каквито трябва да бъдат-горе-долу по 320МБ на точка за възстановяване. А за това къде и как се вижда съдържанието-никъде и никак не се вижда-дори и след промяната в опциите за папки да се показват скрити такива. За това питам как да видя съдържанието ,без специални средства.

Ама ти си уникален случай. Как искаш да видиш тази папка без да разрешиш на windows explorer да показва скрити и системни файлове/папки? Също ако искаш да и видиш размера, трябва да си вземеш съответните права. Софтуера, който съм дал по-горе, го прави това, стига да го стартираш като администратор. В лявата част през windows explorer ми дава, че нямам достъп, а в дясно с "TreeSize" мога да влизам в папката, да я разглеждам, както и да правя промени - трия, копирам, записвам и каквото си реша.

f.thumb.jpg.20bc85c6a33690d3dc6a27f0cd885a57.jpg

дори и след промяната в опциите за

Май ти си този дето не чете какво е написано. Всичко съм направил, резултатът е това:

Предлагам да спрем до тук. Очевидно говорим на различни езици.

32.JPG

Ами или папката ти е празна, или нямаш права, за да я гледаш. Казах ти кой софтуер да ползваш, даже съм ти дал и снимка за какво става въпрос, но гледам, че ползваш нещо друго, което явно не може да си вземе достъп до съответната папка.

https://superuser.com/questions/1041341/permissions-system-volume-information-folder-windows-7?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

Май ти си този дето не чете какво е написано.

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Ето как изглежда System Volume Information в Windirstat стартиран с Trustedinstaller права:

Нямаш права върху папката и затова я вижда празна!
Кой ли не чете? :)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.