Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с работния плот.

Featured Replies

преди 12 минути, Anne написа:

Ами мама си слага документите така.............мързи я да ги слага в папки. Ох, оправиха ми се нещата. Намерих си папките със снимки и ги прехвърлих в Д, оправих изгледа, всичко ми се появи, щом оправих настройките за размер на дисплея и изгледа на прозорците. Сега ще роверявам пак с антивирусните.

Искам да си запиша папките със снимки, но за съжаление съм забравила как сеработи с нерото. Мама я чакам да се прибере и да си запише нейните неща с нейната флашка.

В момента съм болна и само с компютър ми трябваше сега да се  разправям.:angry:

Еми прихванал те е някой компютърен вирус

• Отговори 72
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ане, компютъра си иска легален Виндовс. Обади се на брат ти в Германия, предполагам, не е проблем да даде малко парички, да си закупиш. 

преди 29 минути, sliderum написа:

Ане, компютъра си иска легален Виндовс. Обади се на брат ти в Германия, предполагам, не е проблем да даде малко парички, да си закупиш. 

Какъв брат бе, братовчед! :angry: Първо чети, после пиши.

Брат и като разбра колко струва 7-ца ултимейт се отказа от нея  в държавен вестник 

Женска му логика. Не й е проблема набрания в маймунда прозорец, а че съм и объркал роднинските връзки.

Направи ми впечатление на снимката, че има инсталирани 2 антивирусни ако не се лъжа? А на декстопа и в трея има иконка на ICQ 6.5 от 2009г?

Ако прегледаш безбройните ѝ теми, нищо тук няма да ти направи впечатление.

преди 4 часа, Anne написа:

Сега ще роверявам пак с антивирусните.

Не е никак добра идея да работят едновременно Avast и Windows Defender(или Microsoft Security Essentials).
Това си е източник на проблеми!

Не ги пускам едновременно!

преди 12 часа, B3M2W0 написа:

всичко си дойде на място

Не всичко. Тази сутрин пак започна с "Подготовка на Уиндоус" и "не можел да се свърже с акаунта ми". Наложи се да въвеждам ръчно акаунт и парола, и тогава се отвори. Гледам, че в папка  System Volume Information, въпреки двукратно изтриване на всички точки за възстановяване, седят едни 3.24 ГБ, които не може да се махнат. Освен това , в Event Viewer непрекъснато се трупат много грешки. За мен, без всякаква видима причина, Уиндоус 10 се развали. Изгасвам го в перфектно състояние, след четири дни го включвам и се случва всичко това. Сега ще опитам с командата Dism... , ако не се оправи, ще отива на преинсталиране.

Екранна снимка (35).png

ЕВ.JPG

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Не всичко. Тази сутрин пак започна с "Подготовка на Уиндоус" и "не можел да се свърже с акаунта ми"

и ме предупреждаваше да излеза за да запазя инфото си
аз това правех, излизам и после пак си влизам, докато не забелязах, че часовника ми отчита с един час назад
след като го сверих с микромеките, повече не съм имал проблеми

Моят отчита коректното време. Нали става дума за системния часовник, който се вижда долу в дясно?

да, точно за него става въпрос
и сега ти е коректно, защото си в момента на него, ама ако батерията cmos ти е сдала багажа, след някой ден, пак ще ти направи този номер

Компютърът няма и две години, не е за вярване. Как да я проверя, без да разглобявам и бърникам по дъното?

виж какво, този проблем го имаше при мен и не е задължително същия проблем да е при теб
въпросът е региона и времето да пасват, а може и нещо друго да има, което не пасва и ти трябва да го потърсиш
и когато стане този проблем, не си влизай в акаунта, щото ще ти набутат всичко каквото си имал преди години, заедно с грешките
просто излизаш от локалния и после пак си влизаш 

преди 7 часа, Anne написа:

Не ги пускам едновременно!

Ти не ги пускаш - те се стартират автоматично при стартиране на Windows. И започват да си пречат.
Избери една от двете и деинсталирай другата. Аз бих деинсталирал MSE

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Така и направих-излязох и после влязох отново , и сега , с локален акаунт, след изключване и пак включване, се зареди нормално. Остава да се намери причината за 3.24ГБ излишен запис в папката за информация за системата, защо, след като съм я конфигурирал да прави запис до 1.5ГБ макс., има 3.24 и не може да се махне.

е, на туй вече требе спец кът Ръпчу... @DarkEdge
ся някой пак шъ съ изхвърли, че съм близач:giggle1:

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Така и направих-излязох и после влязох отново , и сега , с локален акаунт, след изключване и пак включване, се зареди нормално. Остава да се намери причината за 3.24ГБ излишен запис в папката за информация за системата, защо, след като съм я конфигурирал да прави запис до 1.5ГБ макс., има 3.24 и не може да се махне.

Зареди някоя Live linux дистрибуция, влез и изтрий папката.

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Остава да се намери причината за 3.24ГБ излишен запис в папката за информация за системата

А малко по-конкретно за папката - колко % си задал да е размерът на точките на резервиране? Обикновено под 5% създава проблеми и се генерират грешки от vss
Restore Point Creator какво казва за съдържанието.

преди 16 минути, Raze написа:

Зареди някоя Live linux дистрибуция, влез и изтрий папката.

И ще си изгуби информацията за възстановяване

Моля, не използвайте чужди теми за решаване на собствени проблеми, несвързани с текущата тема.
Не е толкова трудно създаването на тема

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Аз разбрах, че иска да я махне, друг вариант е да си смени правата на неговия потребител и да влезе и да види какво има и защо е толкова голяма.

преди 9 минути, DarkEdge написа:

И ще си изгуби информацията за възстановяване

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Остава да се намери причината за 3.24ГБ излишен запис в папката за информация за системата, защо, след като съм я конфигурирал да прави запис до 1.5ГБ макс., има 3.24 и не може да се махне.

Има разминаване между данните от конфигурирането на папката от Уиндоуса и от програмата за сканиране на дисковете. Последното е по-меродавно, понеже гледам, че в папка "Компютър" свободното пространство е намаляло с толкова, колкото е неизвестния запис (сега вече е + една точка за въстановяване). Май ще остане така, дано да дойде някое голямо кумулативно актуализиране, то е като преинсталиране, белким се оправи.

ээ.JPG

фф.JPG

преди 2 часа, Raze написа:

иска да я махне

Цялата папка не може да бъде изтрита, с каквото и средство да може. Ако в нея няма точка за възстановяване, пак има един куп файлове( 50-60 КБ), без тях зареждането на системата е силно съмнително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.