Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройката на декодер за цифрова телевизия

Featured Replies

на 30.04.2018 г. в 21:01, Белгиеца написа:

Номерът е в началото да не си разбирал и сега всичко да ти работи както го искаш, а не да си учил за инженерин и да плащаш на кварталната кабеларка за да ти превежда на български от английски.
Сега например трябва да правя ремонт в една стая където отлепих един балатом и остана лепило по пода е на други места се е отлюпило от рехавата мазилка долу. Та не е вече равно долу за поставяне на следващ балатом.
Е, чалъмът е така както не разбираш кво се прави в този случай, да прочетеш и разбереш кой продукт се налива и той да се изглади почти сам, да стане равно като стъкло като изсъхне. Другият вариант е да повярваш на някой продавач на балатоми, той да дойде да ти изглади пода и те освободи от едни 800 евро например. Щото той бил разбирал, това му било работата. 

Каква мазилка долу бре човек..?Ти каква основа имаш отдолу..? Ти в какво живее бре човек?Отдолу трябва да е или бетон или дюшаме.Продават се различни видове плоскости за изравнаване на основата,ако не е равна.Те имат и функция на топло и шомоизолация.И какви 800 евро за една стая.Ти да не си спал на течение.Най-най-скъпите съответно и най-качествените са 50евро 10 квадрата.И си кликват една в друга като конструктор от леко,и като стигнеш до стената вече там последните парчета лесно се изрязват по мярка с тия тънките ножове, където се изрязва балатома.

• Отговори 58
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 6 часа, Белгиеца написа:

Абе пишман майсторе що будалкаш селянката, а ?
В този списък:

Подредба на каналите: 
NOVA
KinoNova
Diema
Diema Family
AXN
CN
Nick
Ekids
Evrokom 
Kanal 3
MagicTV
Planeta TV
FAN TV
Balkanika
Fen Folk TV
Planeta Folk 
Folklor TV
RIKSat
ERT World
Etno 
Taraf 
Nasul TV
Arena Sport 1
Arena Sport 2
Arena Sport 3
Arena Sport 4
Arena Sport BIH и т.н

чисто и просто няма бТВ, БНТ1 и 2, България он еър.

За да ги има трябва приемник като този който аз съм ѝ препоръчал поддържащ мултистрийм бе.
Сега разбирам защо така избухна в началото на темата срещу мен, защото не разбираш от приемане на канали, а само се пенявиш.

Ето пак , МУЛТИСТРИЙМ трябва !
Което е различно от мултифийд, това го уточнявам за оня дето е инсталирал стотици булсатски антени, ама не прави разлика между двете.

Между другото, на 45Е в момента НоваТВ върви своодно без ключета, само дето няма програмата да скиваш кво дават в момента и кво следва.

И докато госпожата още чете, да я светна че булсата го има и за по 2 лв на месец на шаринг от братушките. Същите канали ама само за 2 кинта. Трябва обаче връзка към интернет за приемника за разкодирането на булкрипта.

Разбира се, госпожата няма да обясни по какъв начин е успяла и какви грешки е допускала, защото много държи тя да не е полезна на никой друг с нищо. Не ѝ се иска някой да прочете тя как ги е хванала тия 5 канала и той да може да ги хване като нея. Само на нея ѝ е длъжен някой да ѝ обяснява кое как се прави. И снимки няма да пусне, къде точно е антената, каква е гледаката към предавателя. Изобщо нищо полезно няма намерение тя да подаде.

Такиви работи.

току-що, Ренета Андонова написа:

Защо смяташ, че няма желание и други да се справят с хващането на тези ефирни програми? След като прочетох доста неща из форума и пак не ми стана ясно докато не ми казахте ВИЕ.

При положение, че не разбирам половината от нещата за които говорите, не мисля че ще съм полезна с информация която да повторя с копиране на вашите постове.

Грешка единствена допуснах, че мислех продавачите за достатъчно компетентни за да ми продадат нужният декодер и антена за да хвана ефирна телевизия. Да а ма не. След като намерих нужният декодер който ВИЕ ми предложихте, дори със скапаната антена която ВИЕ ми казахте че е такава и  не можах да върна, защото бяха минали повече от 7 дни и обикаляне на целият двор, накрая хвана на покрива на барбекюто на 180 градуса Юг. След като позиционирах антената с фино завъртане на горе на долу стана.  Ако искаш напиши какво точно да обесня за да съм полезна за всички.

преди 38 минути, Ренета Андонова написа:

Защо смяташ, че няма желание и други да се справят с хващането на тези ефирни програми? След като прочетох доста неща из форума и пак не ми стана ясно докато не ми казахте ВИЕ.

При положение, че не разбирам половината от нещата за които говорите, не мисля че ще съм полезна с информация която да повторя с копиране на вашите постове.

Грешка единствена допуснах, че мислех продавачите за достатъчно компетентни за да ми продадат нужният декодер и антена за да хвана ефирна телевизия. Да а ма не. След като намерих нужният декодер който ВИЕ ми предложихте, дори със скапаната антена която ВИЕ ми казахте че е такава и  не можах да върна, защото бяха минали повече от 7 дни и обикаляне на целият двор, накрая хвана на покрива на барбекюто на 180 градуса Юг. След като позиционирах антената с фино завъртане на горе на долу стана.  Ако искаш напиши какво точно да обесня за да съм полезна за всички.

Привет Ренета

Още в началото на темата, трябваше да споменеш местоположението си. За съжаление се намираш в нещо като "дупка"

и се налага да вдигнеш антената на малко по-високо насочвайки я на юг, за  да хванеш сигнала от ТВРС Боровец

списък на приеманите радио и ТВ канали в Самоков

http://www.predavatel.com/bg/1/samokov

преди 8 часа, franchesko написа:

Най-най-скъпите съответно и най-качествените са 50евро 10 квадрата.И си кликват една в друга като конструктор от леко,и като стигнеш до стената вече там последните парчета лесно се изрязват по мярка с тия тънките ножове, където се изрязва балатома.

Я дай линк къде са по 50 евро за 10 кв метра ама да са от пластмаса и да не са самозалепващи се. Ама от верига магазини в които се влиза вътре и се гледа на място и да пише дебелината на най-горния покриващ слой каква е.
За предпочитане е да 0,3 мм а не 0,15 или 0,2.
Ето пример от френски магазин:
https://www.bricodepot.fr/longwy/lame-large-pvc-a-clipser-decor-imitation-chene-naturel-ceruse-122-x-229-cm/prod35921/

цена на кв метър  21€70
за една кутия от  2,235 m² цената е 48€50 
размери  122 x 22,9 cm.
дебелина 4,2 mm.
горен слой устойчив на износване : 0,3 mm
преди 1 час, hristoslav2 написа:

Още в началото на темата, трябваше да споменеш местоположението си. За съжаление се намираш в нещо като "дупка"

Ти боб ли хвърля там във Варна за да разбереш че е в дупка долу ниско ?
Дали е в дупка ще се види на кадастрална карта с квоти на нивата или релефен макет на местността, каквито благинки ти просто нямаш на морския бряг относно това село.
Тя не е посочила улицата коя е за да се разходи човек с гугъл марс и да скива дали не старчи някое високо широколистно дърво там.
Щом като е хванала сигнал с псевдо-антената, значи има по покривите в селото останали антени на други хора насочени в правилната посока, ама няма кой да гледа.

на 30.04.2018 г. в 23:52, Филипов написа:

Хайде да не се обаждаш за неща, които не ги разбираш. RF е за съвсем друго. Не е изход от модулатор. Като на екрана на телевизора излезе менюто на декодера значи връзката е наред. Дали има приемен сигнал за декодера е друг въпрос.

имам една стара барака "велико търново", дето няма скарт и не излиза меню на екрана, а се търси в менюто на декодера

ама е долу в избата и сега не ми се ще да го вадя и да го пускам за да видя, какво и как

• Автор

В първите ми постове посочих селото. Не предполагах че е толкова сложно. Едно време купуваш телевизор бодваш го към тока и в антената и готово.Въртиш антената докато се изясни картината.

Знам само надморска височина 1050м. още няаме улица и номер, то е в полето около мен на разстояние 800м. няма къщи също казах по нагоре в постовете ми , а и не виждам по покривите други антени освен сателитни.

Вече спора е без значение нали имам телевизия.

Въпроса беше да съм полезна към останалите потребители.

1. Никакво доверие на консултантите в магазина

2. Потърсете данни за надморска височина и разположение на мястото.

3.Списък с телевизионните канали за района и на какъв канал се хващат и в каква посока е предавателя за района.

4.Настройте декодера на място където вече има такъв. 

5.Най важно: " С питане до Цариград се стига"

преди 23 часа, Белгиеца написа:

боб ли хвърля там във Варна за да разбереш че е в дупка долу ниско ?
Дали е в дупка ще се види на кадастрална карта с квоти на нивата или релефен макет на местността, каквито благинки ти просто нямаш на морския бряг относно това село.
Тя не е посочила улицата коя е за да се разходи човек с гугъл марс и да скива дали не старчи някое високо широколистно дърво там.

ето карта стига да знаеш как се работи с нея

http://www.heywhatsthat.com/ 

Тази карта има опция за показване(в червено) зоните на оптична видимост от дадено място, а не зони на покритие със сигнал (но до известно разстояние могат да съвпадат).

Процедура:
1. Предварително се намират координатите и надморската височина на мястото (за ТВ кула и височина на кулата/излъчващата антена.
2. Влиза се в сайта
3. В опцията(горе-ляво) "View" може да се избере съществуваща вече карта(например от създадените ми "vBotev-Bistrica", " kJavorov-Bistrica"...), или създаде нова карта чрез клик на следващата опция - "New Panorama"
4. Въвеждат се координатите(от т.1), в "2" се избира зона в м/км за намиране най-високата точка на мястото от която е осигурен 360 гр. кръгозор; в "3" - надморската височина(примерно ТВ кулата+предполагаема височина на излъчващата антена - за Петрохан прието 1626+64=1690)
5. В "Enter title" се попълва име на карта.
6. Изпращане данните за обрaботка - "Submit request" и се изчаква до поява на картата с отметка "кръстче" на исканата локация.
7. Горе дясно са опциите за картината – опция “Visibility cloak” показва в червено видимите от избраното място зони. Други опции – “show scale”, “curved Earth”. 
8. Чрез бутоните зоом и за движение се достига желаното място на приемане, клик. 

преди 23 часа, Ренета Андонова написа:

1. Никакво доверие на консултантите в магазина

Също така и никакво доверие на Христослав от Варна.
Той е фен на теорията, а практиката му е пълна мъгла.
Можеш да го намериш на един друг форум и да го видиш там колко пари струва като неуравновесена личност.
Аз не го изтърпях там и изчезнах без предупреждение и без обяснения.

А иначе, тази гадост с ползването на антени или я научаваш достатъчно добре, или ти лази по нервите цял живот.

Eто това зеленото книжле струваше само 15 лв.
И в интернет трябва да има за без пари сайтове с обяснения, ама не знам на български, понеже не съм ги търсил. 

knigite.JPG

• 3 седмици по-късно...

Оказа се че една втора антена инсталирана на 2 метра над нивото на земята ( в ъгъла на балкона, който е над гаража), изкарва 20% по-силен сигнал от същия модел на 6 метра по-високо под покрива.
Сигналът от външната от балкона е толкова силен, че през един сплитер намаляващ силата с 3 децибела и половина , ще захранва два телевизора без нужда от никакви усилватели на сигнала ѝ.
Другата дето е на тавана си продължава да захранва трети телевизор в кухнята.

balkon.JPG

А как успява алгоритъма качен на сървъра на форума да прави от ясна снимка да стане задължително мътна, това не го знам още.
Ако не искате да е мътна, еми свалете си я на вашия компютър и си отворете извън браузъра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.