Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройката на декодер за цифрова телевизия

Featured Replies

Белджо, живота ти мина пред телевизора и по битаците на западна Европа.
Жена нямаш ли си ? И тя внимание иска ако не ще го намери при някой къде не стой пред телевизора.

• Отговори 58
  • Прегледи 22,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Вторият служи за гледане на повече канали на български ( без никакви абонаменти ). Но работи с антена насочена към небето. Ето тези които са в жълто, плюс с един чалъм и телевизия Планета, две детски и едни с филмови сериали, които ефирно ги няма. 
https://www.lyngsat.com/freetv/Bulgaria.html
Но не си длъжна да искаш да ги гледаш, аз ги ловя допълнителните от Irdeto2 ама не съм ги вкарал в списъка с избраните, щото чалга не гледам и филми не гледам.
Купи си първия тунер Стронга и се качи на високо с наличната ти антена и се опитай да хванеш нещо.
Като го хванеш така и ди запаметила каналите, после слез в стаята където ще гледаш и търси позиция на антената при която да работи. Доближаваш я до прозорци, стени и я насочваш даже срещу някоя по-голяма къща ако искаш, понякога работи и от отразени сигнали ( но при силен вятър и дъжд и студ ще прекъсва).
Тази антена която са ти я пробутали е външна само в смисъл, че моше да бъде инсталирана навън и няма да влезе вода вътре в нея да ѝ пречи да работи или пластмасата няма да се напука от якото слънце за година две. Иначе си е по-немощна от тази отворената която съм ти показал и която не е защитена за да работи навън, освен ако не я покрия с една пластмасова кофа.
Търговците по магазините продават каквото имат налично, нищо че не върши работа.
На тях им доставят дребни смешни антени предназначени да работят в градовете, където сигналът е доста силен, пък те после ги продават и на живеещи по селата в планините, защото през живота си не инсталирали никога истинска антена като моите.
Абе - мошеници, ама други няма.

Eто и едни пръчки от 1991г. които също ще работят без усилвател по градовете.
Даваха ги без пари с предишните телевизори, ама сега са се изтарикатили производители и търговци и пробутват отделни стайни антени на клиентите.
Така както съм ги показал на 60 градуса една спрямо друга пръчките и поставени една върхи друга да са - вертикално и стават насочени, вмесо да ловят от 360 градуса около тях. Ама от продавач не очаквайте такъв съвет да получите, те продавачите са завършили техникум за по готварство.

pra4ki.JPG

С моите "нулеви" познания що телевизийка зяпам без пари и ефирно и от небето, ехеее ... келепир има в тая работа да са ти "нулеви" познанията. Няма сигналец който да минава през моя двор и да не съм го хванал.

Ха ха, аз има такива пръчки от един стар телевизор с кинескоп със стайна антена и докато беше аналогов сигнала си ловеше безпогрешно, докато не му се скапа кинескопа.

Искаш да кажеш, че тези пръчки, ако ги отворя на 60 градуса и ги позиционирам една върху друга стават насочващи и мога да хвана нещичко?

А имам и стара антена с пръчки и чиния към нея , но не знам дали ще хване сигнал, защото пръчките са хоризонтални. То е ясно, че обикалям цялата къща за сигнал.

преди 4 часа, Ренета Андонова написа:

А имам и стара антена с пръчки и чиния към нея , но не знам дали ще хване сигнал, защото пръчките са хоризонтални. То е ясно, че обикалям цялата къща за сигнал.

Ами като са хоризонтални, ти ще ги завъртиш да станат вертикалти.
Само да не е била за до 12-ти канал само старата ти антена.
Трябва да е била да лови от 21 до 60-ти канал. 
Ето на тази снимка ( не са мои тези ) най-горната и най-долната са с по-къси пръчки и стават, а средните двете дето са еднакви са за до 12-и канал само.
Откакто е цифрова телевизията няма нужда да са над покрива антените, освен ако не се гони задължителна височина заради пречеща бетонна сграда.

Трябва да се качиш на тавана под керемидите и там да търсиш сигнала.
Може пък и да тръгне и с двете пръчки като ги имаш, ако не си урочасана нещо от някой съсед.

antenni3.jpg

преди 5 часа, PigManu написа:

Имам сичката телевизия която се предлага в България преведена, не да гледам картинки като теб,...

Аз не съм ограничен да разбирам само родният ми български език.
Гледам на френски и го разбирам все едно ми е на български.
Гледам на английски и го разбирам достатъчно добре.
Гледам на руски и го разбирам без особени проблеми.
Гледам си и на сръбски-харватски и си чаткам.
Гледам си на италиански и разбирам по смисъл какво си приказат четвъртък вечер.
На украйнски ако се понапрегна малко почти разбирам смисъла.
Виж на гръцки, турски, шведски, холандски и германски не разбирам, ама пак си гледам неща които никога няма ти да си ги видял, защото кабеларката ти не ти ги е превела.
При такова богатство в Европа на стотици канали от различни страни и култури, е жалко да се ограничава човек само до гледане на преведени американски тъпотии.

----------------

А госпожата ако разбере че може да гледа безплатно 500 канала на руски пратени от компютъра към телевизора по един HDMI кабел, май ще намери пари за по-голям телевизор, щото има и ХД канали. Със софтуера acestream идват безплатно ( даже и на български по няколко канала).

• Автор
на Saturday, April 28, 2018 в 19:39, дръндю написа:

Има ли други параметри за които трябвада на декодера

преди 23 часа, Филипов написа:

Не ти трябва външен декодер.

Населено място? За да се прецени сигнала. За антена какво полваш? Ако е окръжан град не трябва кой знае какво - дори и парче проводник стига.

Първо пробвах стайна антена с един друг декодер който явно е бил за

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ами като са хоризонтални, ти ще ги завъртиш да станат вертикалти.
Само да не е била за до 12-ти канал само старата ти антена.
Трябва да е била да лови от 21 до 60-ти канал. 
Ето на тази снимка ( не са мои тези ) най-горната и най-долната са с по-къси пръчки и стават, а средните двете дето са еднакви са за до 12-и канал само.
Откакто е цифрова телевизията няма нужда да са над покрива антените, освен ако не се гони задължителна височина заради пречеща бетонна сграда.

Трябва да се качиш на тавана под керемидите и там да търсиш сигнала.
Може пък и да тръгне и с двете пръчки като ги имаш, ако не си урочасана нещо от някой съсед.

antenni3.jpg

Аз не съм ограничен да разбирам само родният ми български език.
Гледам на френски и го разбирам все едно ми е на български.
Гледам на английски и го разбирам достатъчно добре.
Гледам на руски и го разбирам без особени проблеми.
Гледам си и на сръбски-харватски и си чаткам.
Гледам си на италиански и разбирам по смисъл какво си приказат четвъртък вечер.
На украйнски ако се понапрегна малко почти разбирам смисъла.
Виж на гръцки, турски, шведски, холандски и германски не разбирам, ама пак си гледам неща които никога няма ти да си ги видял, защото кабеларката ти не ти ги е превела.
При такова богатство в Европа на стотици канали от различни страни и култури, е жалко да се ограничава човек само до гледане на преведени американски тъпотии.

----------------

А госпожата ако разбере че може да гледа безплатно 500 канала на руски пратени от компютъра към телевизора по един HDMI кабел, май ще намери пари за по-голям телевизор, щото има и ХД канали. Със софтуера acestream идват безплатно ( даже и на български по няколко канала).

Ти можеш ли да четеш?

Гледам те отново си изпуснал часовете за прием на хапове.

току-що, Белгиеца написа:

Четенето го оставям на теб, аз съм четен автор.
Разбра ли сега ?

Ако разбираше от нещо нямаше да се е.ават с тебе навсякъде.

Сега разбрали ме Worry

преди 19 минути, PigManu написа:

Ако разбираше от нещо

Номерът е в началото да не си разбирал и сега всичко да ти работи както го искаш, а не да си учил за инженерин и да плащаш на кварталната кабеларка за да ти превежда на български от английски.
Сега например трябва да правя ремонт в една стая където отлепих един балатом и остана лепило по пода е на други места се е отлюпило от рехавата мазилка долу. Та не е вече равно долу за поставяне на следващ балатом.
Е, чалъмът е така както не разбираш кво се прави в този случай, да прочетеш и разбереш кой продукт се налива и той да се изглади почти сам, да стане равно като стъкло като изсъхне. Другият вариант е да повярваш на някой продавач на балатоми, той да дойде да ти изглади пода и те освободи от едни 800 евро например. Щото той бил разбирал, това му било работата. Е па нека му е работата, ама аз пари не давам.
Същото е и с антените, на пишман майстори пари не съм давал никога да ми ги поставят и настройват, нищо че 1999г. нищо не ми разбираше главата от насочване към небето.

преди 6 часа, Ренета Андонова написа:

Ха ха, аз има такива пръчки от един стар телевизор с кинескоп със стайна антена и докато беше аналогов сигнала си ловеше безпогрешно, докато не му се скапа кинескопа.

Едно време е имало ретранслатор в твое село. Сега няма. И се съмнявам на стария ти телевизор да се е скапал кинескопа. Доста са по-издържливи от новите.

Тоя Strong 8113 е добър избор, ако го има наличен. С активна стайна антена е. Внимавай ако му включваш външна  да изключиш захранването в менюто за да не окъси. Иначе за наркетинговия боклук съм съгласен с белгиеца - такива прошибалки са. Каквото съм ти предложил за антена смятам че ще е достатъчно.

Препоръчвам ти за малко повече сда се снабдиш с това http://www.shop.pacostar.com/product/160/kombiniran-hd-efiren-dvb-t-t2-sateliten-dvb-s-s2-priemnik-ts4060-s-rf-modulator.html

Поддържа и T2 стандарта - може да избие и нещо чуждо - сръбско, македонско. А можеш да му боднеш и някаква малка сателитна антенка и да гледаш още една камара неща. А с USB WiFi има още вкусни недокументирани екстрим ако има някъкъв интернет (може и обществен).

преди 7 часа, PigManu написа:

Имам сичката телевизия която се предлага в България преведена, не да гледам картинки като теб, отделно имам сумати приложения на андроид телевизора БЕЗПЛАТНИ със същите канали и много чужди които въобще не ги и гледам, КОДИ имам с какви ли не приставки и за 4к филми, какво да говоря с 0 като тебе, презадоволен съм отвсякъде.

Прочети много внимателно това.

Ако си поне малко грамотен в което се съмнявам дълбоко, ше разбереш какво съм ти написал.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

преди 3 часа, Ренета Андонова написа:

ако нямаш никакъв сигнал, вероятно проблема е в скарт букса, кабел...
отзад на декодера трябва да има коаксиален изход и с коаксиален кабел го включваш към телевизора, като настройваш каналите на телевизора да намерят
декодера
качеството на картината е значително по-ниско

2145330604_Bitmap.png.f48f4eea201a36529d94cf9cdfc05290.png

от антена                                                                                към  телевизор

Хайде да не се обаждаш за неща, които не ги разбираш. RF е за съвсем друго. Не е изход от модулатор. Като на екрана на телевизора излезе менюто на декодера значи връзката е наред. Дали има приемен сигнал за декодера е друг въпрос.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
на Saturday, April 28, 2018 в 19:39, дръндю написа:

на Sunday, April 29, 2018 в 20:22, Филипов написа:

Не ти трябва външен декодер.

Населено място? За да се прецени сигнала. За антена какво полваш? Ако е окръжан град не трябва кой знае какво - дори и парче проводник стига.

Първо пробвах стайна антена с един друг декодер който явно е бил за

Хвана 5програми само че в къщата където имам булсатком.Свалух декодера и антената на мястото където искам да гледаме тези програми и няма никакъв сигнал.Започвам ходене из двора защото на покрива ми е трудно

• Автор

Мамка му нищо не лови..Може ли  дами кажете само на 40ти канал ли има ефирна телевизия.почвам ръчна настройка на 40ти канал сигнала ми е 68-70% а качеството 20% нищо не излиза.Всичко трябва да е на 100% ли?

преди 1 минута, Ренета Андонова написа:

Мамка му нищо не лови..Може ли  дами кажете само на 40ти канал ли има ефирна телевизия.почвам ръчна настройка на 40ти канал сигнала ми е 68-70% а качеството 20% нищо не излиза.Всичко трябва да е на 100% ли?

Завърти мамка ѝ на антената на 90 градуса да се вдигне качеството повече и ще ги хванеш.
А за в тавана мошеш да си сгънеш и една пръчка от 100 см така и да гледаш без да пращаш ток за усилване. Можеш да извадиш малката платка от антената с пръчките и да я ползваш за новата направена. Този модел дава най-яки резултати. За при теб обаче осмицата трябва да е легнала а не изправена.

bricoant2.jpg

Хайде пак напиши какво с какво си хванала. Пишеш за 40 канал. Явно това ти е зоната. Можеш да ловиш 6 програми на мултиплекса - възможности 5KW Копитото 100W Боровец 100W Вакарел 100W  Ихтиман. Настрой наведнъж където има сигнал. След това на мястото насочвай антената пък откъдето излезе. Всичкото това трябва да излезе с предложената от мен антена при вертикално разположение на пръчките и късите към предавателя. Ако ще седиш на долния етаж може да потрябва да качиш антената на горния. Десетина метра качествен коаксиален кабел примерно такъв, който ползва местната кабеларка. Почерпи районния техник да го направи - работа за половин час. По индикатора на декодера гониш максимална сила над 90% - тогава и качеството ще е там някъде. Под 70% почва да прекъсва/насича.

• Автор

В селото имам 2 къщи. В горната къща имаме булсатком. Сложих антената до чинията на булсаткома и  я включих към декодера, него към телевизора и смених настройката на телевизора да намери декодера. Включих на автоматично търсене и се появиха 5 канала.Запаметих ги. Свалих декодера и антената на долната къща и ги вързах към телвизора, но казва, че няма сигнал./около къщата на разстояние 500метра няма къщи, а едно голо поле/. Пускам на автоматично търсене без да изстривам запаметените програми, но няма сигнал. Отидох на ръчни настройки на запаметените програми и ми показва 40ти канал, сила на сигнала 65-70% и сила на качеството 20%. Даже с компаса измерих разположението на чинията на булсаткома/180градуса Юг/ в горната къща и закрепих антената на същите патаметри в долната къща на двора. Антената сочи към небето. Ако я разместя губи изцяло сигнал.

преди 1 час, Ренета Андонова написа:

В горната къща имаме булсатком. 

Оня приемник за който ти дадох линк, ако го свържеш към антената на булсат ще ти изкара ефирните 6 канала да си ги гледаш без пари, плюс Канал3, Планета и филмовите и детските на Ирдето2. А при добро желание и добавяне на втори конвертор до първия, ще ти излезе и BiT и БНТ Свят  без пари от 45Е.
Което означава че можеш да спестиш по 17 лв на месец от абонамента за булсата, ако ме слушаш мене.

А иначе, щом като има сигнал в селото, ще го хвнеш и в двете къщи ефирно, трябва само да си купиш или направиш истинска антена и да го изхвърлиш на боклука онова дето са ти го пробутали.
Антена може да бъде сметната точно за 40 канал даже, ако си я правиш сама от алуминиеви тръбички. Това ще означава че ще има най-голямо усилване на канал 40. Смята се според дължината на вълната на неговата честота, взима се под внимание диаметъра на тръбичките и се намира за всеки елемент и дипола дължината. Знаеш ли колко е готино да се гордееш после у село че сама си си я направила антената. И ще ти се услажда после гледането на ефирната телевизия повече. Абе все едно сама да си свариш боб, а не да го вадиш от консервена кутия варен в турски казан.

еми купете си истинска антена и гледайте, кой ви спира 

или ако нямате пари, преместете булсатската антена в долната и приемника дето си го купила го сложете в горната където работи с антенката менте

преди 4 часа, Филипов написа:

Хайде пак напиши какво с какво си хванала. Пишеш за 40 канал. Явно това ти е зоната. Можеш да ловиш 6 програми на мултиплекса - възможности 5KW Копитото 100W Боровец 100W Вакарел 100W  Ихтиман. Настрой наведнъж където има сигнал. След това на мястото насочвай антената пък откъдето излезе. Всичкото това трябва да излезе с предложената от мен антена при вертикално разположение на пръчките и късите към предавателя.

Не виждам отговор на въпроса. С какъв декодер и каква антена. Дадох ти възможни предаватели, трябва да ти излязат 6 програми все на един канал - 40. Булсаткомската антена няма нищо общо. Явно с което пробваш сигналът е недостатъчен. Като излезе на горната къща, няма да пренастройваш повече и трябва да боднеш в декодера такава антена, с която ще приема достатъчно сигнал.

Да рабирам ли че пробваш с  декодер Xoro 7660 и Антена външна с адаптор  Vivanco TVA 500 ? Това подобие на антена е калпаво, зависи с какъв кабел е вързано. Предполагам че захранването върви по кабела и нещо не е наред - усилвателя не получава захранване.. Освен това  трябва да насочиш антената. 

Дал съм ти предложение за истинска антена. Както и за приемник, с който можеш да гледаш всички програми с булсаткомска антена безплатно без да им плащаш. Плюс ефирните.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Филипов написа:

Не виждам отговор на въпроса. С какъв декодер и каква антена. Дадох ти възможни предаватели, трябва да ти излязат 6 програми все на един канал - 40. Булсаткомската антена няма нищо общо. Явно с което пробваш сигналът е недостатъчен. Като излезе на горната къща, няма да пренастройваш повече и трябва да боднеш в декодера такава антена, с която ще приема достатъчно сигнал.

Да рабирам ли че пробваш с  декодер Xoro 7660 и Антена външна с адаптор  Vivanco TVA 500 ? Това подобие на антена е калпаво, зависи с какъв кабел е вързано. Предполагам че захранването върви по кабела и нещо не е наред - усилвателя не получава захранване.. Освен това  трябва да насочиш антената. 

Дал съм ти предложение за истинска антена. Както и за приемник, с който можеш да гледаш всички програми с булсаткомска антена безплатно без да им плащаш. Плюс ефирните.

Декодер  strong SRT8114 и антена vivanco TVA 500 хващам 5канала BNT, BTV, NOVA, BNT HD, BNT2 /гоям зор видях с антената но стана

Благодаря на всички! Бяхте много изчерптелни.Като стане готова къщата ще мисля за други програми и интернет.За сега това е супер.

на 30.04.2018 г. в 21:06, Филипов написа:

Препоръчвам ти за малко повече сда се снабдиш с това http://www.shop.pacostar.com/product/160/kombiniran-hd-efiren-dvb-t-t2-sateliten-dvb-s-s2-priemnik-ts4060-s-rf-modulator.html

Абе пишман майсторе що будалкаш селянката, а ?
В този списък:

Подредба на каналите: 
NOVA
KinoNova
Diema
Diema Family
AXN
CN
Nick
Ekids
Evrokom 
Kanal 3
MagicTV
Planeta TV
FAN TV
Balkanika
Fen Folk TV
Planeta Folk 
Folklor TV
RIKSat
ERT World
Etno 
Taraf 
Nasul TV
Arena Sport 1
Arena Sport 2
Arena Sport 3
Arena Sport 4
Arena Sport BIH и т.н

чисто и просто няма бТВ, БНТ1 и 2, България он еър.

За да ги има трябва приемник като този който аз съм ѝ препоръчал поддържащ мултистрийм бе.
Сега разбирам защо така избухна в началото на темата срещу мен, защото не разбираш от приемане на канали, а само се пенявиш.

Ето пак , МУЛТИСТРИЙМ трябва !
Което е различно от мултифийд, това го уточнявам за оня дето е инсталирал стотици булсатски антени, ама не прави разлика между двете.

Между другото, на 45Е в момента НоваТВ върви своодно без ключета, само дето няма програмата да скиваш кво дават в момента и кво следва.

И докато госпожата още чете, да я светна че булсата го има и за по 2 лв на месец на шаринг от братушките. Същите канали ама само за 2 кинта. Трябва обаче връзка към интернет за приемника за разкодирането на булкрипта.

Разбира се, госпожата няма да обясни по какъв начин е успяла и какви грешки е допускала, защото много държи тя да не е полезна на никой друг с нищо. Не ѝ се иска някой да прочете тя как ги е хванала тия 5 канала и той да може да ги хване като нея. Само на нея ѝ е длъжен някой да ѝ обяснява кое как се прави. И снимки няма да пусне, къде точно е антената, каква е гледаката към предавателя. Изобщо нищо полезно няма намерение тя да подаде.

Такиви работи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.