Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходящо захранване и охлаждане.

Featured Replies

Демек около 1400 паунда? Има ли конкретен магазин ?

• Отговори 105
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Заповядай. Останалите 50 паунда може да ги вложиш във охлаждане за процесора (препоръчително) или малко по-мощно захранване или вентилатор или два. Ethoo Pro я има във разновидност със закалено стъкло. Във OverclocekrsUK има и Lian Li PC-O11 Dynamic за предварителна поръчка за 115 паунда. Невероятна кутия, особено за цената си, но е по-скоро правена за водно охлаждане, та в твоя случай няма да е подходяща. Дано да се появи и тук, но силно ме съмнява. По-късно към годината ще има и въздушна версия (Dynamic Air), но на мен ми изглежда грозна. Аз лично сериозно бих се изкушил за Dynamic-а, а мразя RGB/Tempered Glass циганията, в случая обаче ''хейта'' е излишен. Gamers Nexus имат материал в който я тестват на въздух - видео.

Нищо не излиза.

Моя грешка. По-добре и че не си я видял, защото забравих твърд диск и SSD...

MSI X470 Gaming Plus

2700X

HX426C13PB3/16. Не видях да има по-бързи 16гб модули. Сложих един, за да ъпгрейднеш със още един в бъдеще. Два такива ще работят на 2667Mhz, но четири еквивалентни 8гб. модула със сигурност няма да работят на такива честоти, по-скоро 1866/2133/2400Mhz а може и изобщо да не тръгнат. Ако няма да ъпгрейдваш скоро със още, то по-добре вземи 2х8gb, този samsung B-die кит е доста добър - цък. Ако си поиграеш ще може да ги докараш на 3466/3600Mhz със доста по-стегнати тайминги. След като 16гб ти отеснее я продаваш и купуваш 2х16.

WD Blue 1tb. Не знам колко ще ти трябва, затова сложих минимума.

Crucial MX 300 525GB

Corsair RMx 650W

PhanteksEnthoo Pro M

Palit GTX 1070Ti Jetstream

Общо £1,301.13 със единичния 16GB Kingston модул. За £500 има GTX 1080 Gamerock, но не мисля, че си заслужава на фона на тази 1070Ti. Може да спестиш и 75/57 паунда ако вземеш съответно R7 1700/1700X, но при втория ще е по-малко, защото идва без охладител. R71700/2700 идват със Wraith Spire, а 2700X със Wraith Prism, който е по-добър но във някой ситуации температурите на 2700X ще са около/над 90 градуса, например blender. Във игри ще са около 20 градуса по-ниски.

GTX 1080: AMD (1446£) intel(1487£)

GTX 1070TI: AMD(1317£) intel(1358£) - тази карта не е най-добрата и е без задна планка, но на изгодна цена - за друг модел си приготви 30-40 паунда отгоре. Останалите пари може да идат в 1ТБ SSD и каквито са ти исканията за осветление и вентилатори.

Това горе-долу, има какво да се пипне. Вече ако се даде конкретен магазин, може да се подбира.

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Съживявам темата, върнах се в България и съм взел монитор вече.

Остава конфигурацията. Няма да правя нова тема, направо мисля, че е умишлено да е тук.

Бюджет 2500 лв. Ако може директно линк към количка, претенцията е видео карта и ssd, като видеото да е 1070ti. Рам 16ГБ. До процесор, препоръчват ми AMD, аз все още си се чудя между Ryzen 7 2700X и i7 8700. Сякаш AMD е по-добър вариант. Благодаря предварително!

Сериозно ли питаш за готова сглобка? Минусите може да ги видиш и сам. Почваме от гаранцията която е само 2 години.

8GB 2133MHz  вместо 16GB 3000MHz, 1TB вместо 2TB HDD, няма 480GB SSD или по-малко, калпаво захранване сравнение с това което съм ти сложил,

очевидно и най-калпавото дъно и кутия иначе щяха да се похвалят. Охладител разбира се няма (тоест е със заводския).

При разлика от 100 лв. в цената едва ли си струват подобни компромиси. А и съм любопитен за видеокартата кой точно модел е...

Edit; Кутията ако съдя по-картинката е тази - https://www.pazaruvaj.com/kutii-c3085/segotep/legend-c2-p388669605/

Какъв монитор взе?

преди 1 час, m.markov12 написа:

Аcer Predator XB271HU, чакащ в ЕКОНТ :)

За тоя монитор може да си направиш машина с 1080, между 1050-1150лв има варианти, другото MSI B450-A PRO, Ryzen 1800X с охладител, 16GB DDR4 3000 кит, 1TB HDD, KINGSTON A400 480GB, Bitfenix Formula GOLD 550, Fractal Design Focus G / Sharkoon M25-V.

• Автор

Чак се зачудих първо как е толквоа евтино, то няма добавена видео карта :D 

• Автор
на 24.09.2018 г. в 19:53, Roujin Z написа:

Видеокартата май ще се смени на:
https://www.vario.bg/inno3d-geforce-gtx-1080-twin-x2-n1080-1sdn-p6dn

• Автор

Някакво друго предложение за РАМ, тъй като тази в момента не е налична? (ще изчакам още около седмица преди да поръчвам)

• Автор

Ами ако след седмица липсва нещо или има голяма разлика в цените (за момента е 100 лева), то тогава ще пиша пак.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 24.09.2018 г. в 19:53, Roujin Z написа:

Поръчах ги от Варио, но вместо 1800X взех 2800X, също така РАМ нямаше налична и я смених с тази:
https://www.vario.bg/corsair-vengeance-lpx-dimm-kit-16gb-cmk16gx4m2d3000c16

Също така, видео картата е:
https://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1080-dual-oc-neb1080u15p2d

Въпрос, захранването достатъчно ли ще е?

2800Х няма но ако си взел 2ххх няма да тръгне с това дъно ако не му е обновен биоса.

Захранването е достатъчно.

преди 41 минути, Roujin Z написа:

2800Х няма но ако си взел 2ххх няма да тръгне с това дъно ако не му е обновен биоса.

Захранването е достатъчно.

Направил е неволна грешка. Маркирал е 2800 вместо 2700Х.

преди 4 часа, m.markov12 написа:

Също така, видео картата е:
https://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1080-dual-oc-neb1080u15p2d

Въпрос, захранването достатъчно ли ще е?

От всички предложения, които получи си избрал графична карта с не особено качествена изработка и охладител . При толкова модели на GTX 1080 защо се спря на Палит? Не виждам логика, единственото предимство ( ако може да се нарече такова ) е цената.

• Автор
преди 58 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Направил е неволна грешка. Маркирал е 2800 вместо 2700Х.

От всички предложения, които получи си избрал графична карта с не особено качествена изработка и охладител . При толкова модели на GTX 1080 защо се спря на Палит? Не виждам логика, единственото предимство ( ако може да се нарече такова ) е цената.

Toчно заради цената, но мога да отделя още малко. Все още не съм потвърдил поръчката по телефона и ще може да се замени. Предложения?

@Roujin Z , и дъното може да се замени, тъй като ми се иска само да ги сглобя, с B450 ли да съм?

Ако може направо една конфигурация да ми направите отново подобна на горната, но да е с 1080 и Ryzen 7 2700X. Предпочитам от там, където цените са евтини. Ще откажа тази поръчка и ще направя нова. Целта е да сглобя и да тръгне.

Да примерно това ако трябва да е на близка цена - https://www.vario.bg/msi-b450-a-pro-7b86-001r

Не мисля че има смисъл да се повтаряме заради някоя липсваща част при положение че утре може друга да липсва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.