Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходящо захранване и охлаждане.

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Да примерно това ако трябва да е на близка цена - https://www.vario.bg/msi-b450-a-pro-7b86-001r

Не мисля че има смисъл да се повтаряме заради някоя липсваща част при положение че утре може друга да липсва.

A предложение за видео карта, 1080 ?

• Отговори 105
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

https://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1080-gamerock-neb1080t15p2g

https://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1080-gaming-8g-v336-036r

Палитката е екстра но повечето хора ще ти препоръчат другата.

• Автор
току-що, Roujin Z написа:

https://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1080-gamerock-neb1080t15p2g

https://www.vario.bg/msi-geforce-gtx-1080-gaming-8g-v336-036r

Палитката е екстра но повечето хора ще ти препоръчат другата.

Доста разлика има в цената, вече скочих над бюджета с 300 лева, сега ще видя ревюта и на двете и ще преценя, че ако я взема стават с 400 отгоре.

Читави в диапазона на хилядарката няма да намериш в момента.

Точно както изпусна 1800Х и по-изгодните памети и се налага да дадеш повече пари.

Edit; Разкарай охладителя щом ще поръчваш 2700Х той си има.

И смени захранването с това - https://www.vario.bg/antec-earthwatts-gold-pro-ea550g-pro-0-761345-11614-5

1800X, ако те интересува тоя процесор, макар че с охладител излиза поне 600 - AC Freezer 33, FSP Windale 4, Deepcool Lucifer K2, стига да има крепеж за AM4. При 2700(X) даваш 100лв отгоре и гледаш да си държи турбото, но колко си струва... Пишат, че има и B450 Tomahawk налично. На добра цена е Focus Plus Gold 550 с 10 год. гаранция. За жалост във Варио няма налично Bitfenix Formula Gold 550, което макар и да не е модулно е с плоски меки кабели - Antec EA550G от части / Focus Plus Gold 550 са с кондензатори в кабелите, демек твърди и по-трудно се огъват за подреждане. Друго модулно без кондензатори в кабелите е EVGA B3 550. За памети примерно 2 плочки XPG Gammix D10 или пък комплект Team Vulcan, но странно че е в листата с 36 месеца гаранция. Гледам, че изгодно се предлага и GTX 1080 GameRock. Ето и едно примерно SSD с по-голяма гаранция - SX950U. Вече като искаш 1-2ТБ твърд диск или просто голямо SSD около 1ТБ. Струва ми се, че така поспестяваш от едно или друго, даже може да мислиш и за по-добра кутия, ако желаеш.

Излиза от Скай във Варио цената беше 30 лв. по-ниска и с охладителя излизаше 570 лв. 

2700Х може да има охладител но не е по-добър а излиза 692 лв. без да броим че и дъното ще е малко по-скъпо но не бих казал по-добро. 

Като цяло разликата в парите е доста съществена. Всъщност повече от колкото му трябват за добър модел на 1080.

преди 2 минути, Roujin Z написа:

Излиза от Скай във Варио цената беше 30 лв. по-ниска и с охладителя излизаше 570 лв. 

2700Х може да има охладител но не е по-добър а излиза 692 лв. без да броим че и дъното ще е малко по-скъпо но не бих казал по-добро. 

Като цяло разликата в парите е доста съществена.

Излизаше, но сега го няма. Във Варио пък картата и захранването са по-неизгодни. По-скъпо дъно не му трябва, томахавката ще се справи и с двата процесора, но и за мен 1800Х с читав охладител е за предпочитане, особено щом пести 100лв.

• Автор

Добре, колеги, може ли направо една конфигурация отново, готова само да я взема и сглобя. Максимум 3000 лв, 16гб рам, ссд, 1080 и 2700Х, като колкото по-малко пари, толкова по-добре разбира се. Директно ще откажа цялата поръчка. Държа, като го взема да замръзне и да си го използвам с годинки (дано). Ще ми се за тия пари да е читав, трудно ще ми се вярва за 3000 лв да не може да се сглоби читава конфигурация.

@PANOV едно SSD, 1TB ще е предостатъчно, дори и 500GB ще ми стигат, нямам с какво толкова да го напълня. Отделно предпочитам да взема частите от едно и също място.

Какво не ти харесва на 1070TI, 8 ядрен и 16GB рам? 

Да изпусна промоцията за това ще ти излезе малко по-скъпо за същите части само че ти се мяташ и на още по-скъпи части като 2700Х и 1080 вместо 1800Х и 1070TI

Между другото това което ти препоръчах излизаше 2 500 лв. тоест дори с по-скъпите части би трябвало да се събереш в 3 000 лв.

• Автор
преди 6 минути, Roujin Z написа:

Какво не ти харесва на 1070TI, 8 ядрен и 16GB рам? 

Да изпусна промоцията за това ще ти излезе малко по-скъпо за същите части само че ти се мяташ и на още по-скъпи части като 2700Х и 1080 вместо 1800Х и 1070TI

Между другото това което ти препоръчах излизаше 2 500 лв. тоест дори с по-скъпите части би трябвало да се събереш в 3 000 лв.

Защото тези пари ги давам веднъж и няма да бутам нищо по компютъра с години, предполагам. Защо 1080 а не 1070TI, защото цената е близка, от към процесор, идея си нямам, сякаш 1800Х също ще върши доста добра работа. Не съм достатъчно компетентен и вече ще се зарадвам ако стигнем до окончателно решение за конфигурацията.

До момента:
image.thumb.png.3f3694fac08eab28f5a63d1b5c167de8.png

Отделно ако има други предложения, добре дошли са.

Точно това бих ти предложил всъщност даже съм го направил ако гледаме променените части. Както виждаш дори да сложиш хард отиваш на 2 800 лв. не на 3 000 лв.

Между другото хвърли някой поглед на тази кутия парите са същите - https://www.vario.bg/riotoro-cr500

п.с. Тая рам съм почти убеден че другата седмица няма да е налична и ще си купиш по-скъпа ако се забавиш.

• Автор
преди 20 часа, PANOV написа:

1800X, ако те интересува тоя процесор, макар че с охладител излиза поне 600 - AC Freezer 33, FSP Windale 4, Deepcool Lucifer K2, стига да има крепеж за AM4. При 2700(X) даваш 100лв отгоре и гледаш да си държи турбото, но колко си струва... Пишат, че има и B450 Tomahawk налично. На добра цена е Focus Plus Gold 550 с 10 год. гаранция. За жалост във Варио няма налично Bitfenix Formula Gold 550, което макар и да не е модулно е с плоски меки кабели - Antec EA550G от части / Focus Plus Gold 550 са с кондензатори в кабелите, демек твърди и по-трудно се огъват за подреждане. Друго модулно без кондензатори в кабелите е EVGA B3 550. За памети примерно 2 плочки XPG Gammix D10 или пък комплект Team Vulcan, но странно че е в листата с 36 месеца гаранция. Гледам, че изгодно се предлага и GTX 1080 GameRock. Ето и едно примерно SSD с по-голяма гаранция - SX950U. Вече като искаш 1-2ТБ твърд диск или просто голямо SSD около 1ТБ. Струва ми се, че така поспестяваш от едно или друго, даже може да мислиш и за по-добра кутия, ако желаеш.

Предпочитам от Vario.

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Точно това бих ти предложил всъщност даже съм го направил ако гледаме променените части. Както виждаш дори да сложиш хард отиваш на 2 800 лв. не на 3 000 лв.

Между другото хвърли някой поглед на тази кутия парите са същите - https://www.vario.bg/riotoro-cr500

HDD по-нататък мисля да сложа, първо само SSD ще да е. Горепосочената кутия ми хареса повече, заменя се.

За сега:
image.thumb.png.77abb5cfed1b9f752a7be7b87be4338a.png

И го оставяме да диша на стоков охладител? Ако е това конфигурацията, очаквам едно ПОРЪЧВАЙ и да цъкам бутончето.

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз бих сменил SSD-то. Бих добавил и механичен диск още от сега.

С какво SSD, защо и също така защо би сложил механичен още от сега а не би отложил да речем с месец?

@Roujin Z благодаря ти за отделеното време ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много! До ден частите ще са поръчани.

Благодаря на @PANOV и на всички останали, които са изказали мнение! Живи и здрави момчета, очаквайте снимка, когато е готов! :) :beer::)

Остави ги механичните, сложи си едно читаво 1TB SSD с 5 год. гаранция - Samsung 860 Evo. Иначе има и по-евтини опции.

Скай от години са сред играчите, аз имам позитивни впечатления от обслужването и цените са добри. Вече не се предлага 1800X, но пък има 1700, който е с доста добър стоков охладител и струва 450лв.

• Автор
преди 3 минути, PANOV написа:

Остави ги механичните, сложи си едно читаво 1TB SSD с 5 год. гаранция - Samsung 860 Evo. Иначе има и по-евтини опции.

Скай от години са сред играчите, аз имам позитивни впечатления от обслужването и цените са добри. Вече не се предлага 1800X, но пък има 1700, който е с доста добър стоков охладител и струва 450лв.

Много скача цената с това SSD. На другото какъв му е минуса в сравнение с това? Гаранцията е 2 пъти по-малка и скоростите на запис и четене са с 20MB по-малко. Изключим ли това, тогава не виждам нещо фрапиращо, което може да ме накара да дам още 250 лв отгоре.

преди 1 минута, m.markov12 написа:

Много скача цената с това SSD. На другото какъв му е минуса в сравнение с това?

Минусът е, че във варио няма избор на по-евтини 1TB или поне доста ограничен - Team L5 Lite.

• Автор
преди 4 минути, PANOV написа:

Минусът е, че във варио няма избор на по-евтини 1TB или поне доста ограничен - Team L5 Lite.

Ами май ще се кара с 480GB, междувременно чакам друг колега от града да видим и той какво ще каже за избора до момента и се поръчва. 480GB ще ми стигнат, то сега съм с 500GB и съм запълнил на 50%

преди 6 минути, m.markov12 написа:

С какво SSD, защо и също така защо би сложил механичен още от сега а не би отложил да речем с месец?

преди 31 минути, m.markov12 написа:

Защото тези пари ги давам веднъж и няма да бутам нищо по компютъра с години, предполагам.

преди 1 час, m.markov12 написа:

Държа, като го взема да замръзне и да си го използвам с годинки (дано)

Казваш, че 500GB биха ти били достатъчни, но все пак един механичен диск никога не е излишен - на него ще ми е най-малко резервното копие на ОС-а, на него ще се свалят инсталационните игри, важните ми файлове могат да стоят на две физически устройства.

Бих взел друг модел на същата марка или направо друга марка - някой по-издръжлив например. Може и да е с MLC.

Какво разбираш под издръжлив? Ако ще гледаш гаранцията моя е с 5 години и е на 4 но почти не е мръднал.

Между другото ползвам го за основен също така е TLC а не MLC и ако се вгледаме в гаранцията тя е само 160TB.

Ако все пак ще се втелясва една A-DATA между 165 и 175 лв. в зависимост от модела би била с 400 или 500TB за сравнение Самсуняка е с 300TB и е 200-210 лв.

Вече обема е съвсем друга тема но винаги може да си купи склад при това евтино - 3TB е 150 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SX9000-512G-M2-2280-PCIE/description.html - 500TB (MLC) с разлика в скоростите (при sata няма разлики).

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SU900-512GB-3D-NAND/description.html -  400TB (MLC) стандартно sata.

• Автор

Всичко е поръчано с изключението на захранване и ссд.

Захранването дали ще е достатъчно, като се има в предвид, че ще има и овърклок след време евентуално?

преди 50 минути, m.markov12 написа:

Всичко е поръчано с изключението на захранване и ссд.

Захранването дали ще е достатъчно, като се има в предвид, че ще има и овърклок след време евентуално?

Специално за процесора, ако си взел 2700X, клокът е малко излишно упражнение, така че няма смисъл да тегавееш с напрежения за къси Мхц отгоре. По-скоро от видеото има какво да изстискаш. Захранването ще се справи.

• Автор
преди 1 час, PANOV написа:

Специално за процесора, ако си взел 2700X, клокът е малко излишно упражнение, така че няма смисъл да тегавееш с напрежения за къси Мхц отгоре. По-скоро от видеото има какво да изстискаш. Захранването ще се справи.

Да, 2700X взех. Картата е MSI GAMING X 1080 и не знам какво повече да изтисквам, тя си е стисната мисля заводски или греша?
Рам обаче нямаше налична от горепосочената и поръчах тази.

Те всички са фабрично клокнати въпроса е колко. Твоята с Х в името е повече от нормалната Gaming. Следват с + в името и накрая с Z.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.